چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۳:۰۱
کد مطلب : 90859

توافق ایران و روسیه برسر اس۳۰۰

توافق ایران و روسیه برسر اس۳۰۰

سفر وزير دفاع روسيه به ايران و ديدار او با سردار دهقان وزير دفاع کشورمان، موضوع خريد موشک‌هاي پدافند هوايي اس‌۳۰۰ را دوباره زنده کرد.
اين موشک‌ها که پيش از اين براساس قراردادي از روسيه خريداري شده بود، به خاطر لابي و فشارهاي آمريکا و رژيم صهيونيستي به جمهوري اسلامي ايران تحويل نشد.
رايزني‌ها و گفت‌وگوهاي دوطرف بر سر اين قرارداد به نتيجه‌اي نرسيد و تاکنون مسکوت مانده بود. اما تحولاتي که در منطقه به وجود آمد، باعث شد تا رويکرد روسيه نسبت به جمهوري اسلامي ايران تغيير يابد. اتفاقات اوکراين و دخالت‌هاي آمريکا، اروپا و ناتو در اين منطقه همراه با اتخاذ سياست درست از سوي ايران نسبت به وقايع اوکراين، نقش‌آفريني سرنوشت‌ساز ايران در سوريه و حمايت تمام‌قد از دولت قانوني بشار‌اسد و مردم سوريه، کمک‌هاي ايران به دولت و مردم عراق براي مقابله با گروه‌هاي تروريستي داعش در اين کشور اين موضوع را به روس‌ها ثابت کرد که جمهوري اسلامي ايران علاوه بر دارا بودن قابليت‌هاي ويژه راهبردي براي نقش‌آفريني‌هاي منطقه‌اي و بين‌المللي، اشتراکات فراواني در ديدگاه‌هاي سياسي، منطقه‌اي و بين‌المللي با روسيه دارد.
سفر وزير دفاع روسيه به تهران از اين جهت قابل توجه است که، روسيه به عنوان يک کشور قدرتمند از لحاظ نظامي هم مي‌تواند در زمينه دفاعي و نظامي از تجربيات نيروهاي مسلح ايران بهره ببرد و هم تجربيات و تجهيزات خود را در اختيار ما قرار دهد. مناسبات نظامي و دفاعي ايران و روسيه مي‌تواند بسياري از معادلاتي که ناتو و آمريکا و نقشه‌هايي که آنها براي منطقه کشيده‌اند، نقش بر آب کند.
قدرت نظامي و دفاعي دو کشور مي‌تواند در راستاي هم‌افزايي توان نظامي و دفاعي يکديگر در منطقه نقش‌آفريني کند و کشورهايي همچون آمريکا و ناتو را با چالش روبرو سازد. گرچه اکنون نسل جديدي از موشک‌هاي پدافند هوايي اس‌۳۰۰ روسي توليد شده است و البته نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران هم در زمينه توليد موشک‌هاي پدافند هوايي پيشرفت‌هاي چشمگيري داشته‌اند و حتي اقدام به توليد موشک مشابه اس‌۳۰۰ و حتي پيشرفته‌تر از آن کرده‌اند، اما معاملات نظامي و دفاعي ايران و روسيه و تحويل اين موشک به ايران، اعتماد دوطرفه را منجر خواهد شد.
اگر روسيه به اين نتيجه مهم و اساسي رسيده باشد که غرب ، اروپا و آمريکا قابل اعتماد نبوده و نمي‌توان مناسبات راهبردي با آنها داشت، مي‌توان به آينده روابط ايران و روسيه در زمينه‌هاي اقتصادي، سياسي و نظامي اميدوار بود.
وزرای دفاع ایران و روسیه در دیدار با يكديگر بر اراده دو کشور بر ارتقای روابط دفاعی برای حل و فصل مشکل سامانه موشکی اس۳۰۰ توافق کردند.
به گزارش فارس در اين ديدار وزیر دفاع گفت: اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در جولان و حمایت آشکار آنها از تروریست‌های تکفیری، پرونده ننگین این رژیم را کامل‌تر کرد.
سردار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی جمهوری اسلامی در دیدار با وزیر دفاع روسیه ضمن محکوم کردن اقدام تروریستی صهیونیستها در به شهادت رساندن جمعی از فرماندهان حزب‌الله و سپاه در سوریه گفت: اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در جولان، ادامه جنایات این رژیم در فلسطین، سوریه، عراق، لبنان و حمایت آشکار آنها از تروریست‌های تکفیری بود که پرونده ننگین این رژیم را کامل‌تر کرد.
وزیر دفاع گفت: با توجه به اینکه آمریکا و غرب سیاست‌هاي فرسایش ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های استراتژیک کشورهای مستقل را هدف قرار گرفته‌اند ایران و روسیه مي‌توانند با همکاری، هم‌افزایی و فعال‌سازی ظرفیت‌هاي بالقوه راهبردی با مداخلات توسعه‌طلبانه و زیاده‌خواهانه آمریکا مقابله کنند.
وی اظهار داشت: ما معتقدیم شرایط کنونی برای گسترش توسعه همکاری فرصت مغتنمی است تا با کمک یکدیگر فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه روسیه مقتدر و ایران مستقل دو رکن مهم ثبات منطقه‌ای و جهانی هستند را جامه عمل بپوشانیم.
دهقان ایران و روسیه را دو همسایه که دارای دیدگاه‌هاي مشترک در قبال مسائل سیاسی، منطقه‌ای و جهانی هستند، دانست و گفت: ‌این دو کشور مي‌توانند با استفاده از ظرفیت‌های خود الگویی از همکاری‌هاي مکمل دو کشور را به نمایش بگذارند. وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با ایفای نقش مسئولانه خود در مبارزه با تروریسم و کمک به دولت‌ها و ملت‌هاي منطقه در دفاع از خود ادامه خواهد داد و در قبال تحکیم ثبات و امنیت منطقه مسئولانه عمل خواهد کرد.
وزیر دفاع کشورمان تصریح کرد: بی‌تردید برای رسیدن به امنیت و آرامش پایدار در منطقه و جهان باید با عزمی جهانی، ریشه‌هاي ترور، خشونت و افراطی گری را خشکاند و اتحاد کشورهای منطقه در مقابله با تروریسم و افراط و خشونت و ایجاد پیمان‌های منطقه‌ای برای مدیریت و مهار بحران‌هاي ناشی از آن ضروری است.
دهقان ادامه داد: تقویت ساختارهای سیاسی، امنیتی، اقتصادی و منطقه‌ای نظیر سازمان شانگهای و ایجاد برخی ساختارهای جدید امنیتی در منطقه مي‌تواند زمینه غلبه بر تروریسم و افراطی‌گری را فراهم کند.
همچنين ارتشبد سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه در دیدار با سردار حسین دهقان وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با قدردانی از رویکرد رئیس‌جمهور ایران در توسعه روابط با روسیه، گسترش و تعمیق روابط دفاعی و فنی با ایران را فاکتور بسیار مهمی در تأمین امنیت و ثبات منطقه‌ای و جهانی دانست.
وی با بیان "ما دارای چالش و تهدیدات مشترکی هستیم" تصریح کرد: ایران و روسیه می‌توانند با همکاری با این چالش‌ها و تهدیدها مقابله کنند.
شویگو افزود: ما ارزش‌ زیادی برای اقدامات جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم و قاچاق مواد مخدر قائلیم و خواستار همکاری مشترک در این زمینه هستیم.
وزیر دفاع روسیه با اشاره به اهمیت موافقت‌نامه امضاشده بین دو طرف، اظهار امیدواری کرد که با امضای این توافق‌نامه همکاری‌های نظامی و دفاعی ایران و روسیه بیش از پیش ارتقا و گسترش یابد. وی تأکید کرد: ایران یک کشور کلیدی در تأمین امنیت منطقه است و اگر کسی این حقیقت را درک نکند گمراه خواهد شد.
شویگو با اشاره به رویکرد سازنده ایران در اثبات صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای خود، گفت: روسیه همواره از این رویکرد سازنده حمایت کرده و می‌کند.
طرفین در این دیدار با توجه به اراده دو کشور در ارتقای روابط دوجانبه برای حل و فصل مشکل سامانه موشکی اس۳۰۰ توافق کردند.

امضای موافقت‌نامه همکاری‌های دفاعی میان دو کشور ایران و روسیه
از سوي ديگر وزرای دفاع ایران و روسیه موافقت نامه همکاری‌هاي نظامی - دفاعی امضا کردند.
به گزارش تسنيم، پس از انجام مذاکرات وزرای دفاع جمهوری اسلامی ایران و روسیه موافقت‌نامه همکاری‌های دفاعی - نظامی میان دو کشور، توسط سردار حسین دهقان و ارتشبد سرگئی شویگو امضا شد. در این موافقت نامه با اشاره به موازین مشترک طرفین در بسط و توسعه و ارتقاع سطح همکاری‌های نظامی تاکید شده است. همکاری برای حفظ صلح و امنیت و ثبات منطقه‌ای و بین‌المللی، مقابله با انواع تروریسم، تجزیه‌طلبی و افراط‌گرایی از جمله مفاد این موافقت‌نامه مي‌باشد.

https://siasatrooz.ir/vdcaoano.49nwm15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی