پنجشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۲:۰۲
کد مطلب : 103595
رفتار دوگانه آقای شهردار با رقص دختران نوجوان

رقصی چنین میانه بحرانم آرزوست

رقصی چنین میانه بحرانم آرزوست

شهردار تهران پس از آنکه در پایان تماشای رقص دختران نوجوان آنها را تشویق کرد، دیروز خواستار رعایت شئونات اسلامی شد.
روز گذشته تصاویری از رقص و پایکوبی دختران جوان در حضور محمدعلی نجفی شهردار تهران، فاطمه راکعی مدیر کل امور زنان، شیخ معاون شهردار و برخی دیگر از مسئولان شهرداری منتشر شد که همگان را به بهت و حیرت برد.
مراسم برگزار شده به قدری به دور از حجب و حیا و شئونات اسلامی برگزار شد که برخی از بانوان حاضر در جلسه، طاقت تحمل چنین شرمی را نکردند و اقدام به ترک جلسه کردند. اما نکته تعجب برانگیزتر ادامه حضور محمد علی نجفی شهردار تهران در ردیف اول صندلی‌های سالن و نزدیک ترین ردیف به رقاصان این مراسم است. انتقادها و اعتراضات نسبت به اصل رقاصی و ترک نکردن مراسم توسط شهردار تهران در کمتر از ۲۴ ساعت فضای مجازی را فراگرفت تا در نهایت شهردار تهران مجبور به واکنش و تاکید بر ضرورت حفظ و احترام شئونات اسلامی کرد.
نجفی طی ابلاغیه‌ای خطاب به معاون امور اجتماعی و فرهنگی و رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با اشاره به برنامه هنری اجرا شده در مراسم روز بزرگداشت مقام زن در برج میلاد اظهار کرد: توجه به ارزش‌ها و رعایت شئونات در اجرای برنامه‌ها ضروری است. وی تصریح کرد: ما معتقد نیستیم که اسلام دین عزاست! اسلام دین شادی، نشاط و زندگی است، اما باید شئونات و چارچوب‌ها، در شادی هم رعایت شود و این خود یک هنر است و همه همکارانم موظف هستند در اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری نسبت به این مهم دقت لازم را داشته باشند.
اگرچه ابلاغیه نجفی اقدامی مناسب محسوب می‌شود، اما اقدامی به موقع محسوب نمی‌شود، چنانچه اقدام به موقع اقتضا می‌کرد، شهردار تهران به محض مشاهده صحنه‌های رقاصی سالن را ترک کند و یا حداقل بعد از تماشای صحنه‌های رقاصی، با کف زدن خود رقاصان را تشویق نمی‌کرد.
نجفی بعد از تماشای صحنه‌های رقاصی و تشویق رقاصان، به منظور ایراد سخنرانی به روی صحنه می‌رود و بدون اینکه نسبت به آنچه رخ داده انتقاد یا اعتراضی کند، سخنرانی خود را به پایان می‌رساند. انتقاد نکردن نجفی به اجرای رقاصی در طول سخنرانی خود یکی دیگر از مواردی هست که خود جای تامل دارد. از سویی دیگر کانال شهردار تهران اعلام کرده: محمدعلی نجفی در مراسم حركات نمادین [رقاصی] دختران، هیچ توجهی به روی سن نداشته و مشغول مطالعه نامه‌ها می‌باشد. او همان لحظه تذكرات لازم را به اطرافیانش صادر كرد.
این توجیه نیز از نظر نگارنده، محکمه‌پسند نیست، زیرا ابتدا ادعا می‌کند که شهردار توجهی به اجرای روی سن نداشته، اما در ادامه می‌گوید، او همان لحظه تذکرات لازم را به اطرافیانش صادر کرد، که بخش دوم این اطلاعیه حاکی از آن است که شهردار هنگام حضور متوجه محتوای مراسم روی سن شده بود. در ثانی هنگام اجرای برنامه، فاطمه راکعی مدیرکل امور زنان، شیخ معاون شهردار و برخی دیگر از مسئولان شهرداری حضور داشتند! و اکنون این پرسش مطرح است که آیا این افراد هنگام شنیدن ساز و آواز خواب بودند یا خود را به خواب زده بودند، که با مشاهده چنین صحنه‌هایی، آن را به شهردار تهران اطلاع ندادند.

نجفی به جای بخشنامه‌ دادن بهتر بود مراسم رقص دختران را ترک می‌کرد
رئیس سابق شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه مسئولان باید در برگزاری مراسم‌های مختلف شئونات اسلامی را رعایت کنند، گفت: اگر آقای نجفی نسبت به رقص دختران در همایش انتقاد داشت بهتر بود مراسم را ترک می‌کرد.
مهدی چمران گفت: متاسفانه این اتفاق بسیار تلخ و ناپسند است. وی با اشاره به موضع‌گیری شهردار تهران پس از رقص دختران در حضور وی، بیان کرد: اینکه آقای نجفی ۲۴ ساعت بعد از رقص دختران واکنش نشان داد جای تعجب دارد و اگر ایشان نسبت به این برنامه منتقد بودند چه بهتر بود همان جا مراسم را ترک و با برگزارکنندگان برخورد می‌کرد. چمران اظهار امیدواری کرد مسئولان در برگزاری مراسم‌ها دقت لازم را داشته باشند.

مردم با رقاصی، ناکارآمدی مدیریت شهری را فراموش نمی‌کنند
همچنین عضو دیگر شورای شهر چهارم تهران گفت: مدیریت جدید شهری با این اقدامات می‌خواهند به گونه‌ای عمل کنند که مردم متوجه ناکارآمدی آنها نشود اما قطعا با این اقدامات منفورتر می‌شوند.
پرویز سروری اظهار کرد: دوستان ما در شهرداری تهران به اصطلاح بیراه می‌روند و هنجارشکنی ارزش‌های انقلاب و نظام را در دستور کار خود قرار داده‌اند. وی تصریح کرد: تیم جدید مدیریت شهری عملکرد قابل قبولی را در شهر نداشته است و به دنبال برگزاری چنین مراسم‌ ضد ارزشی است و با این اقدامات می‌خواهند به گونه‌ای عمل کنند که مردم متوجه ناکارآمدی آنها نشود اما قطعا با این اقدامات منفورتر می‌شوند.
سروری بیان کرد: اینگونه اقدامات مدیریت شهری برنامه‌ریزی شده است و هدف اصلی آنها این است که موتور متحرک اسلام که ارزش‌های انقلاب است را به زیر بکشند. سیاست جدید مدیریت شهری مقابل با ارزش‌های انقلاب و نظام است و این روند می‌تواند به جامعه آسیب برساند.
وی با بیان اینکه این صندلی‌هایی که اینک مسئولان بر روی آن نشستند حاصل خون شهدا و ایثارگری‌ها آنهاست و این در حالی است که شهرداری تهران امروزه به جای کار و تلاش به دنبال برگزاری برنامه‌های رقاصی است و جالب اینکه آقای نجفی خودشان هم می‌شنیدند. سروری افزود: قطعا مردم نسبت به اینگونه رفتارها واکنش نشان خواهند داد و مدیریت شهری بدانند این روند کار و تلاش نیست و باید رویه خود را تعییر دهد.

رقص دختران در برج میلاد به هیچ‌وجه قابل توجیه نیست
عضو شورای چهارم شهر تهران گفت: شنیدن خبر رقص دخترکان در آستانه میلاد سراسر سعادت حضرت فاطمه زهرا(س) به عنوان مظهر حیا و عفاف با حضور شهردار تهران از جمله اتفاقات نامبارکی است که به هیچ‌وجه قابل توجیه نیست! مسلما برگزاری چنین مراسمی که با نام مبارک دخت مکرم پیامبر گرامی اسلام گره خورده است نه تنها گرامی داشتن مقام والای زن و توجه و اهتمام به گسترش پاکی و عفاف در جامعه نیست بلکه متضاد با آن و در تقابل با این موضوع است.
محسن پیرهادی اظهار داشت: حتی اگر با نگاهی خوش‌بینانه بگوییم شهردار تهران در جریان برگزاری چنین مراسمی و رفتارهای غیردینی نبودند انتظار می‌رفت بعد از مشاهده چنین برنامه‌ای باید بلافاصله به صورت ظریفی جلسه را ترک می‌کردند! حتی این خبر رسانه‌ای شد که آقای شهردار هنگام قرار گرفتن پشت تریبون با این جمله که نخواستم حال خوش شما را به هم بزنم باز هم صحبتی در راستای تقبیح این رفتار و در راستای امر به معروف و نهی از منکر اعلام نکرده‌اند! به هر حال اگر شهردار چنین اظهارنظری داشته‌اند واکنشی غیرقابل باور و غیرقابل پذیرش است.
پیرهادی افزود: انتظار می‌رفت شهردار تهران به جای صدور بخشنامه بعد از مراسم رقص در همایش شهرداری در آستانه میلاد حضرت فاطمه(س) به دنبال تامین زیرساخت‌ها، حل آلودگی هوا و افزایش خدمات حمل‌ونقل به شهروندان که از اصلی‌ترین دغدغه‌های شهر به شمار می‌روند باشد. جالب است بدانیم شهرداری که در مراسم حضور داشتند به رئیس سازمان فرهنگی و معاون اجتماعی تذکر می‌دهند در حالی که خود تا پایان ماجرا نظاره‌گر بوده‌اند!
عضو سابق شورای شهر تهران اظهار کرد: امیدواریم مدیریت شهری با دقت و ظرافت نظر بیشتری مسائل فرهنگی را رصد و اجرا کند، علاوه بر آن با پرداختن به حاشیه‌ها هزاران میلیارد تومان حقوق و هزینه‌ای که برای شهر تهران انجام می‌شود بی‌فایده نباشد چراکه شهر بیش از حاشیه‌ها نیازمند توسعه خدمات و خدمات‌رسانی است.
وی گفت: آنچه که به عنوان زیرساخت‌ها مورد استفاده روزانه مردم قرار می‌گیرد ماحصل تلاش مدیریت پیشین شهرداری تهران است در حالی که انتظار می‌رود شهرداری به دنبال ساخت و ساز برای نسل‌های آتی شهر باشد با فراموش کردن وظایف اصلی خود شهر و شهروندان را در آینده‌ای نه چندان دور با مشکلات و معضلاتی اساسی روبه‌رو خواهد کرد.

تعقیب قضایی برای برگزارکنندگان
دادستان کل کشور به دادستان عمومی و انقلاب تهران دستور داد با بررسی مراسم برگزار شده برخورد لازم را با متخلفان این مراسم انجام دهد.
متن دستور دادستان بدین شرح است: حسب اطلاع؛ مراسمی تحت عنوان بزرگداشت روز زن از سوی شهرداری تهران در محل همایش‌های برج میلاد برگزار گردیده که در آن برخلاف سیره بانوی بزرگ اسلام مظهر عفت و پاکدامنی و فضائل اخلاقی حضرت فاطمه زهرا(س) اعمالی خلاف عفت عمومی ترویج و انجام شده است. ضمن ابراز تأسف مقتضی است به قید تسریع نسبت به موضوع رسیدگی و مرتکبین و مسببین را تحت تعقیب قضایی قرار داده و نتیجه را گزارش نمایید.

سه نکته درباره همایش برج میلاد
الف) نجفی و دیگر همکاران وی در حالی متولی برگزاری این همایش بوده‌اند، که تمامی برنامه‌های اجرا شده این همایش با نظارت شهرداری تهران تایید و اجرا شده است. بنابراین جای هیچگونه اظهار بی‌خبری و بی‌اطلاعی در این‌باره پذیرفته نیست. از سوی دیگر برای شهرداری که خود به نوعی یک دستگاه فرهنگی و اجتماعی نیز محسوب می‌شود، گنجاندن کنسرت زنانه مساله‌ای نیست که حساسیت‌های هنجاری و مذهبی آن بر مسئولین آن پوشیده باشد. به همین دلیل گمانه‌زنی برای عمدی بودن گنجاندن این نوع برنامه نیز دور از انصاف و عدالت نیست.
ب) شهردار تهران نه تنها نسبت به چنین برنامه ای اعتراض نکرد و یا دستور توقف آن را نداد بلکه به جای اعتراض و یا ترک مجلس، با نشستن و نظاره کردن به نوعی تایید این برنامه را نیز عملا صادر کرده است. وقتی برخی مسئولین در جمهوری اسلامی نسبت به چنین مساله‌ای از خود بی‌تفاوتی نشان بدهند، عملا تعهد دینی و اخلاقی خود را نیز سوال برده‌اند.
ج) هنجارشکنی اخلاقی و فرهنگی توسط اصلاح‌طلبان گرچه مساله جدیدی نیست، اما پس از اظهارات عجیب و غریب و دفاع اصلاح‌طلبان از "ماجرای دختران خیابان انقلاب" نمی‌توان از کنار افتضاح همایش شهرداری تهران به راحتی گذشت. وقتی جریانی به چنین هنجارشکنی‌های چراغ سبز نشان می‌دهد و آن را تایید و پشتیبانی می‌کند، نحوه مواجهه دستگاه‌های نظارتی باید با آن متفاوت‌تر از قبل باشد. ترویج هنجارشکنی مذهبی و فرهنگی آن هم به صورت سیستماتیک مساله‌ای نباید باشد که مدعیان دلسوزی برای انقلاب در نهادهای نظارتی و قضایی بخواهند از کنار آن به راحتی بگذرند.(جهان)

https://siasatrooz.ir/vdcaoen6m49nwm1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی