پنجشنبه ۱ مهر ۱۳۹۵ - ۰۳:۰۸
کد مطلب : 96989
معاون دادستان علیه ادارات استفاده‌کنندگان از تلگرام اعلام جرم می‌کند!

پاک کردن صورت مسئله

پاک کردن صورت مسئله

یک روز می‌گویند شبکه‌های اجتماعی باید جمع شود، یک روز دیگر می‌گویند تلگرام جاسوسی می‌کند و روز دیگر هشدار می‌دهند که نباید از این شبکه اجتماعی که بیشتر کاربرانش را ایرانی‌ها تشکیل می‌دهند و سرورش در آنسوی مرزها قرار دارد استفاده کرد، اما هیچ یک دنبال معرفی شبکه‌ای امن و داخلی و با قابلیتهای بهتر نمی‌رود تا به جای برخوردی سلبی و باید و نباید اشتیاقی ایجاد شود برای کوچ دسته‌جمعی و خودخواسته به شبکه‌ای بهتر از تلگرام، همه اینها در حالی رخ می‌دهد که رهبر معظم انقلاب نیز به کار در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی به شیوه صحیح توصیه‌های بسیاری دارند.
حالا در تازه‌ترین اظهارنظر صحبت از برخورد سلبی با ادارات دولتی است که از این شبکه اجتماعی فراگیر استفاده می‌کنند!

استفاده نهادها از تلگرام برای امور اداری «جرم» است
در همین راستا روز گذشته معاون قضایی دادستان کل کشورگفت: ما اگر متوجه شویم نهادی برای انجام امور اداری خود از تلگرام استفاده می‌کند قطعاً علیه آن نهاد اعلام جرم می‌کنیم.
به گزارش دانشجو عبدالصمد خرم‌آبادی در حاشیه دیدار دادستان کل کشور با دادستان کل کشور مالزی افزود: ما به طور جدی دنبال این هستیم که شبکه‌های اجتماعی داخلی را جایگزین شبکه‌های اجتماعی خارجی کنیم. به طور جدی آماده شدن زمینه این کار را از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مطالبه کردیم وخواهیم کرد ولی چون شورای عالی فضای مجازی درگیر این مسئله است ما از طریق دادستان کل کشور که عضو شورای عالی فضای مجازی به شمار می‌رود این درخواست را از آن طریق پیگیری کرده و این مطالبه ما به قوت خود باقی است و هرگز از شدت آن کاسته نمی‌شود.
معاون دادستان کل کشور در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره استفاده سازمان‌ها و دستگاه‌های دولتی از شبکه اجتماعی تلگرام افزود: برخی نهادها از شبکه اجتماعی تلگرام استفاده کرده بودند که تذکر داده شد ضمن اینکه از طرف دفتر ریاست جمهوری (افتا) بخشنامه‌ای در این زمینه صادر شده است و این موضوع را تخلف دانسته‌اند.
وی اضافه کرد: اگر استفاده از شبکه‌های خارجی مثل تلگرام توسط سازمان‌ها و دستگاه‌های دولتی منجر به خروج اطلاعات از کشور شود به نحوی که بیگانگان بتوانند از این اطلاعات سوءاستفاده کنند قطعا جنبه کیفری پیدا می‌کند و اگر ما مطلع شویم که بعضی از نهادها امور اداری خود را از این طریق انجام می‌دهند قطعا علیه شان اعلام جرم می‌کنیم و به طور جدی با آنها برخورد می‌کنیم.
خرم‌آبادی درادامه تصریح کرد: شنیده‌ام که برخی مدارس برای ارتباط با انجمن اولیا و مربیان و همچنین ارتباط با دانش‌آموزان از تلگرام استفاده می‌کنند که تذکر می‌دهیم از این پیام‌رسان خارجی استفاده نکنند و از پیام‌رسان‌های داخلی که امنیت‌شان هم قابل توجه است استفاده کنند و همه نهادها باید تلاش کنند که پیام‌رسان‌های داخلی جایگزین پیام‌رسان‌های خارجی شود.
وی اضافه کرد: صداوسیما می‌تواند مهمترین نقش را در این موضوع داشته باشد اما متاسفانه قبلا دیده می‌شد که به طور آشکار شبکه‌های خارجی اجتماعی توسط صداوسیما تبلیغ می‌شد که این درست نیست و البته شنیده‌ایم که رئیس جدید سازمان صداوسیما در این زمینه اقداماتی را انجام داده که استقبال و تشکر می‌کنیم!
همه اینها در حالی اتفاق می‌افتد که امروزه هیچ سایت و خبرگزاری و حتی پورتال اداره و نهاد دولتی و غیر دولتی نیست که شما را دعوت به پیوستن به شبکه تلگرامی خودش نکند! چیزی که حتی به نظر می‌رسد برخی از اعضای قوه قضائیه را نیز درگیر کرده است.
چندی پیش در تاریخ ۲۶ تیر خبری مبنی بر پیوستن رئیس قوه قضائیه به تلگرام توسط خبرگزاری تسنیم مخابره شد چیزی که طی این مدت تکذیب و تایید نشده است. این خبرگاری عنوان کرد که «کانال رسمی آیت‌الله آملی لاریجانی» راه‌اندازی شده است. این کانال تلگرامی اقدام به انتشار سخنرانی‌های رئیس قوه‌قضائیه کرده است. همچنین سایت شخصی آیت‌الله آملی لاریجانی نیز در این کانال تبلیغ شده است.

چرا از شبکه تلگرام استفاده نکنیم؟
اینها در حالی است که پیش از این رئیس پلیس فتا ناجا ضمن توصیه به شهروندان درخصوص استفاده نکردن از شبکه پیام‌رسان تلگرام، گفت: غالبا اطلاعات بارگذاری شده در این سرور توسط بیگانگان مورد سوء‌استفاده قرار می‌گیرد.
سردار کمال هادیانفر حدود یکماه قبل اشاره داشت که سرورهای این پیام‌رسان در داخل کشور نیست، بر همین اساس غالبا اطلاعات بارگذاری شده در این سرور توسط بیگانگان مورد سوء‌استفاده قرار می‌گیرد و در واقع ادمین اصلی تلگرام اراده جدی در برخورد با پدیده جرم در حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی را ندارد.
در این راستا، وی به شکایات و مشکلات مطروحه تعدادی از شهروندان در فضای سایبر با موضوعات هتک حیثیت در تلگرام ، توهین به مقدسات و ترویج بی بند و باری رسیدگی و دستورات لازم را در این خصوص صادر کرد.
چندی بعد هم دقیقا در ۱۳ مرداد خبری منتشر شد که از ادعای هک تلگرام ۱۵ میلیون ایرانی در تلگرام خبر می‌داد. خبری که مدیر این شبکه آن را به شدت تکذیب کرد!
با این تفاسیر و اطلاع از خارجی بودن سرورها استفاده نکردن از تلگرام چیزی است که شاید به ذهن هر فردی داخلی و محتاط خطور می‌کند اما نکته مهم و قابل توجه این است که اگر قرار باشد مردم از تلگرام استفاده نکنند چه جایگزینی را به آنها معرفی می‌کنیم؟
کار در شبکه‌های اجتماعی و مدیریت فضای سایبر از جمله نکاتی است که مقام معظم رهبری بارها و بارها به آن تاکید داشتند و توصیه‌هایی را نیز به دست اندرکاران این امر داشته‌اند،چیزی که البته با تاکیدات فراوان به نظر می‌رسد آنطور که باید و شاید هنوز برای دوای آن و فعالیت بهتر اقدامات قابل لمسی صورت نگرفته است هرچند که قطعا اتفاقهایی رخ داده اما آنطور نبوده که سیل عظیم استفاده کنندگان از تلگرام را مجاب به استفاده از شبکه‌های داخل کند.

مرور بیانات رهبر انقلاب در دیدار رئیس و اعضای شورای‌ عالی فضای مجازی
به همین منظور دیدار سال گذشته مقام معظم رهبر و توصیه‌های ایشان را به اعضای شورای عالی فضای مجازی مرور می‌کنیم.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رئیس‌جمهور و اعضای شورای عالی فضای مجازی، این شورا را مرکز اصلی سیاستگذاری آگاهانه، مسئولانه و مقتدرانه درخصوص فضای مجازی خواندند و با اشاره به گسترش روزافزون و پرسرعت پدیده‌ی عظیم و بی‌نظیر فضای مجازی تأکید کردند: باید با استفاده از توانایی‌ها و استعدادهای جوان کشور و با سیاستگذاری صحیح و اقدامات سنجیده و هماهنگ و بدون از دست دادن زمان به سمت خروج از حالت انفعال در عرصه‌ی فضای مجازی، و حضور فعال و تأثیرگذار و تولید محتوای اسلامی متقن و جذاب حرکت کنیم.
ایشان با اشاره به تأثیرگذاری گسترده‌ی فضای مجازی به عنوان یک قدرت نرم فوق‌العاده در عرصه‌های مختلف از جمله فرهنگ، سیاست، اقتصاد، سبک زندگی، ایمان، اعتقادات دینی و اخلاقیات، بر لزوم طراحی مناسب و دقیق برای حفظ حریم امنیت فکری و اخلاقی جامعه در این عرصه تأکید کردند و افزودند: لازمه‌ی حضور فعال و تأثیرگذار در فضای مجازی، «تمرکز در تصمیم‌گیری»، «جدیت در اجرا بدون از دست دادن زمان»، «هماهنگی میان دستگاه‌ها» و «پرهیز از موازی‌کاری و تعارض» است.
رهبر انقلاب همچنین برنامه‌ریزی و حمایت دولت به‌ویژه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای گسترش صنایع مرتبط با فناوری ارتباطات را بسیار ضروری خواندند و تأکید کردند: گسترش این صنایع از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان، تأثیر بالایی در اشتغال‌زایی و تحول در اقتصاد کشور خواهد داشت.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین از زحمات رئیس‌جمهور و اعضای قبلی شورای عالی فضای مجازی و دبیران فعلی و قبلی این شورا تشکر کردند.
این در حالی است که همان موقع پیش از سخنان رهبر انقلاب، حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی رئیس‌جمهور و آقای مهندس انتظاری دبیر شورای عالی فضای مجازی گزارشی درخصوص اهمیت فضای مجازی و برنامه‌ها و اقدامات شورای عالی و مرکز ملی فضای مجازی در دوره‌ی اول مسئولیت ارائه کردند. همچنین آیت‌الله آملی‌لاریجانی رئیس قوه‌ قضاییه نکاتی درخصوص الزامات و اقتضائات مرتبط با فضای مجازی بیان کرد.
اما با همه این تفاسیر و گذشت یکسال هنوز شبکه‌های مجازی بیگانه محبوب‌تر هستند حتی در بین برخی اعضای شورای عالی شبکه مجازی!

سوشیانت آسمانی

https://siasatrooz.ir/vdcaoono.49nia15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی