پنجشنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۰:۱۹
کد مطلب : 108527
نگاهی بر آنچه سران کاخ سفید آن را تغییر ماهیت جمهوری اسلامی ایران می‌نامند

تکرار رویای ۴۰ ساله آمریکا

آمریکا در حالی ادعا دارد که تحریم‌های ضد ایرانی برای آوردن ایران پای میز مذاکره است که رفتارهای عملی آنها نشانگر استمرار توهم ۴۰ ساله آنها مبنی بر سرنگونی نظام و تغییر ماهیت جمهوری اسلامی ایران است.
ترامپ در حالی به ریاست جمهوری آمریکا رسید که ادعا داشت برجام نمی‌تواند اهداف آمریکا در قبال ایران را محقق سازد و در نهایت نیز از برجام خارج شد. وی بر این ادعا بود که به دنبال توافقی بهتر با ایران است و آماده مذاکره حتی با مقامات ارشد جمهوری اسلامی است. وی ادعا داشت که حتی حاضر است به تهران سفر کند. این ادعاهای به ظاهر مذاکراتی در حالی صورت می‌گیرد که همزمان جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا بر حمایت از براندازان نظام تاکید کرد و در نهایت نیز پومپئو وزیر امور خارجه آمریکا مواضعی تامل‌برانگیز را مطرح کرد که در آن بر اصل تغییر ماهیت نظام تاکید داشت.
سخنی که واکنش تهران را درپی داشت و سیدعباس موسوی سخنگوی جدید وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به سخنان مایک پومپئو وزیر امور خارجه آمریکا در مورد تلاش این کشور برای «تغییر ماهیت جمهوری اسلامی ایران» گفت: خوشبختانه هر چه زمان می‌گذرد سران رژیم کنونی آمریکا منویات خود را بهتر و بیشتر از پیشینیان شان بروز می‌دهند و از تغییر رفتار به تغییر نظام و هم اکنون به تغییر ماهیت جمهوری اسلامی ایران اذعان می‌کنند؛ اما آنکه باید تغییر ماهیت دهد رژیم آمریکا است نه ایران؛ مخالفت‌های فزاینده جامعه بین‌المللی نسبت به رفتارها و اقدامات خلاف قوانین بین‌المللی، تغییر ماهیت رژیم آمریکا را تبدیل به یک مطالبه جهانی کرده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: رژیمی که با توسل به تروریسم اقتصادی و قلدری، تجارت آزاد جهانی را به گروگان گرفته و دولت‌ها را تهدید می‌کند که براساس خواسته‌ها و سیاست‌های نامشروع این کشور عمل کنند، میلیاردها دلار سلاح مرگبار برای قتل عام غیر‌نظامیان به خاورمیانه و منطقه خلیج فارس صادر می‌کند، از اجرای عدالت در مورد جنایتکاران جنگی و قاتلین خبرنگاران ممانعت کرده و آنها را تحت چتر حمایتی خود قرار می‌دهد، به محیط‌زیست و حقوق بشر و ارزش‌های جامعه بین‌المللی و حقوق بین‌الملل احترام نمی‌گذارد و به صورت روزانه در حال تهدید نظم، صلح و ثبات بین‌المللی است، باید تغییر ماهیت دهد.

پومپئو از چه می‌گوید؟
مروری بر آنچه از زبان پومپئو مطرح شده نکات قابل توجهی را در خود دارد که بند به بند آن قابل بررسی و ارزیابی است.
پومپئو که در دانشگاه «ای‌اند ام» تگزاس صحبت می‌کرد، در بخشی از سخنرانی‌اش، درباره ایران گفت: «در حال اعمال فشار حداکثری هستیم تا اصل ماهیت جمهوری اسلامی ایران را تغییر دهیم. تا اطمینان حاصل کنیم که این رژیم صرفا مانند یک کشور عادی رفتار می‌کند و در سرتاسر جهان تروریسم را گسترش نمی‌دهد.»
این سخنان نشانگر استمرار تفکر سرنگونی و تغییر نظام است که واهی بود ادعای آمادگی آمریکا برای مذاکره را نشان می‌دهد. سخنان وی نشان می‌دهد که آمریکا با انقلاب و ماهیت استقلال خواهانه ملت ایران مشکل دارد و ادعای در کنار مردم ایران بودنشان واهی است بر همین اساس تغییر رفتار از منظر آمریکایی یعنی تبدیل شدن به کشوری وابسته و تحت سلطه همچون عربستان و... است. کشور عادی از منظر آمریکا یعنی کشوری بدون جایگاه و موقعیت منطقه‌ای و جهانی. کشوری که فقط زیر سلطه آمریکا باشد جهانیان اذعان دارند که ایران رفتاری عادی دارد و آن مبارزه با تروریسم و تلاش برای امنیت جهان است و این امریکاست رفتار غیرعادی دارد که حمایت از تروریسم است. تروریسم ادعای آمریکا همان گروه‌های مقاومت منطقه هستند که به اذعان جهانیان اگر این نیروها نبودند داعش کل منطقه را گرفته بود. با بازنشر رفتارهای آمریکا در جهان ماهیت تروریستی و تروریسم‌پروری آن آشکار گردد. واژه اطمینان حاصل کنیم واژه قابل توجهی است چون آمریکا هرگز اطمینان پیدا نمی‌کند مگر آنکه حاکمیتی صد درصدی بر کشوری داشته باشد. آمریکا در حالی از اطمینان می‌گوید که خود غیرقابل اعتمادترین ساختار سیاسی جهان است که خروج آن از تعهدات جهانی نمودی از آن است.
وی سپس مدعی شد: «در حالی که اینجا ایستاده‌ایم، ایران درگیر یک کارزار ترور در سرتاسر اروپاست و دیپلمات‌های ما در تلاش برای مقابله با آن‌ها هستند تا این کار را متوقف کنند.»
این ادعا برگرفته از ادعای برخی کشورها مانند هلند و دانمارک است که ادعای واهی علیه ایران مطرح کرده‌اند در حالی که هیچ سندی ارائه نکرده‌اند.تهدیدات امنیتی اروپا ناشی از اقدامات آمریکا و برخی کشورهای اروپایی همچون فرانسه و‌آمریکاست که اقدام به نشر تروریسم کرده‌اند. القاعده و داعش رسما ساخته دست آنهاست .ادعای نقش منفی ایران در اروپا، اقدامی ریاکارانه برای توجیه تحریم‌های ایران، فشار براروپا برای مشارکت در تحریم‌های غیر‌قانونی آمریکا و ترساندن شرکت‌ها برای همکاری با ایران است. جهانیان اذعان دارند که نقش مثبت ایران در منطقه امنیت را به اروپا داده و اگر ایران نبوده الان داعش سراسر اروپا را گرفته بود. در این میان این نکته مهم مطرح است که اروپا باید قدردان اقدامات ایران باشد نه آنکه با آمریکا همراهی کند.
پومپئو در بخش دیگری از صحبت‌هایش بار دیگر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را «تروریست» خطاب کرد و گفت واشنگتن به زودی تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران اعلام می‌کند. وی همچنین شرکت‌های خارجی همکار با ایران را نیز به تحریم تهدید کرد.
نکته مهم آنکه ادعا علیه سپاه ادعا علیه ملت ایران و نظام اسلامی است. چنانکه بسیاری از ناظران سیاسی تاکید دارند، آمریکا با تحریم سپاه به دنبال حمایت از تروریسم است. حمایت‌های جهانیان از سپاه واهی بودن ادعای پومپئو و شکست طرح آمریکا را نشان می‌دهد. فشار بر شرکت‌ها علیه ایران بعد دیگری از تروریسم اقتصادی است که ماهیت ضد بشری آمریکا را نشان می‌دهد چنانکه آمریکا مانع امدارسانی خارجی به سیل‌زدگان ایران شد . نکته مهم این است که تحریم ایران به ضرر شرکت‌های اروپایی و محروم شدن آنها از بازار و ظرفیت‌های ایران است که در اصل تحریم اروپاست. اروپا برای حل مشکلات اقتصادی خود و نشان دادن استقلالش باید جلوی آمریکا قرار گیرد.
او به وضعیت یمن هم اشاره کرد و مدعی شد که ایران انقلابیون یمن از اجرای توافق سوئد بازداشته است.
این ادعای وی در حالی مطرح شده که همه از جمله رسانه‌های غربی تاکید دارند سعودی مانع اجرای این توافق است. آمریکا خود شریک کشتار مردم یمن است چنانکه همچنان نیازهای تسلیحاتی و سوختی سعودی را می‌دهد حال آنکه طرح ۴ ماده‌ای ایران به عنوان راهکار پایان بحران قابل بازنشر است. نکته مهم آنکه ساختار سیاسی و امنیتی یمن ساختاری انقلابی بوده و در عین حال توان تصمیم‌گیری مستقل و نیز به کارگیری ادوات و تسلیحات پیشرفته را دارد و نیازی به خط‌دهی از ایران ندارد چنانکه همین اخیرا موشک جدید بدر.اف، را رونمایی کرد.
«مایک پومپئو» وزیر خارجه آمریکا در شهر دالاس با گروهی از ایرانی‌های مقیم آمریکا دیدار کرده تا به گفته خود او از اوضاع داخلی ایران اطلاع پیدا کند.پومپئو که پس از این دیدار در جمع گروهی از خبرنگاران صحبت می‌کرد، گفت خانواده‌های این افراد در ایران هستند و برخی از آن‌ها اخیرا به ایران سفر کرده‌اند، به همین دلیل او می‌خواسته دیدگاه‌های آن‌ها در مورد سیاست آمریکا در قبال ایران و میزان اثرگذاری فشار به ایران را بداند.
این ادعای پومپئو با هدف تخریب روابط ایرانیان خارج از کشور و جمهوری اسلامی است حال آنکه اکثر ایرانیان خارج از کشور بر حمایت از ایران و نظام تاکید دارند .پومپئو ادعای همفکری با ایرانیان را سر می‌دهد در حالی که از بیان ماهیت آنها خودداری می‌کند. آمریکا معمولا دیدار با منافقین را دیدار با ایرانیان می‌نامد. ادعای پومپئو در حالی است که آمریکا اخیرا مانع از کمک‌های نقدی ایرانیان خارج از کشور به سیل‌زدگان شده است. آمریکا با این رفتار نمی‌تواند ادعای حمایت از ایرانیان خارج از کشور را داشته باشد. پومپئو در حالی ادعای سفر ایرانیان به ایران را سر می‌دهد و روابط با ایرانی‌های مقیم امریکا که دولت آمریکا ممنوعیت سفر به ایران را وضع کرده و اصلا اجازه دیدار ایرانی‌های ساکن آمریکا با خانواده‌هایشان در ایران را نمی‌دهد. پومپئو در حالی ادعای دیدار و دوستی با ایرانیان خارج از کشور را سر می‌دهد که همزمان اقدام به تحریم خانواده‌های آنها در ایران کرده است که جای تامل دارد. مسیر منافقین، اپوزیسیون خارج‌نشین و سلطنت‌طلب معلوم‌الحال با ایرانیان وطن پرستی که در خارج زندگی می‌کنند جداست و احتمال پومپئو آن جریان معلوم‌الحال را ایرانیانی می‌نامد. نکته بسیار مهم آنکه حمایت ایرانیان خارج از کشور از سپاه به عنوان نشانه شکست سیاست آمریکا برجسته‌سازی شود. 

نویسنده: فرامرز اصغری

https://siasatrooz.ir/vdcauan6049nwm1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی