سه شنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۴
کد مطلب : 113224

کرونا و بی اخلاقی تسویه حسابهای سیاسی

سال ۹۸ را در حالی به پایان میبریم که همچنان کشور و جهان درگیر ویروسی مشکوک است...

سال ۹۸ را در حالی به پایان میبریم که همچنان کشور و جهان درگیر ویروسی مشکوک است.
ایران در سال ۹۸ با اتفاقات سختی دست و پنجه نرم کرد، اما در میان این اتفاقات سخت و دشوار، وقایعی هم وجود داشت که نشان از پویایی و بالندگی ایران اسلامی دارد. سالی را پشت را گذاشتیم که همه دشمنان برای نابودی ایران اسلامی تلاش کردند و پاسخ به این دشمنیها تنها با اتحاد، انسجام، همدلی و همراهی مردم و مسئولین نظام جمهوری اسلامی میسر نمیشد. ما در سال ۹۸ دلاوری را از دست دادیم که یک تنه مقابل تهدیدات دشمن ایستاد تا گزندی به مردم و خاک مقدس ایران وارد نشود. و در پی شهادت حاج قاسم سلیمانی نباید اجازه داد آن روحیه و مکتب سلیمانی کمرنگ شود.
ایران داغدار سردار سلیمانی است هنوز، ایران داغدار جانباختگان هواپیمای مسافربری است.
در این روزها، کشور بیشتر از هر زمان دیگری نیازمند فضای همدلی و اتحاد میان همه مسئولین و همه مردم است.
شرایطی که شیوع ویروس کرونا در کشور و جهان ایجاد کرده، جایی برای اختلاف، انتقادات نابجا، تسویه حسابهای سیاسی و هر گونه رفتاری که نا به هنجار باشد، ندارد. اگر هم قرار بر انتقاد است، انتقادی سازنده با ارائه راهکارهای مناسب از سوی منتقد یا رسانههایی که آن انتقاد را مطرح کرده باشد نیاز است.
آن منتقد که صرفاً دست به انتقاد میزند اما در محتوای نقد خود هیچ راه حلی و راهکاری هم ارائه نمیدهد، نیت خیر و مثبتی را نمیتوان از او پنداشت.
شرایط کشور و دنیا بسیار ویژه است، شرایط عادی نیست که بخواهیم هر گونه انتقادی را بر زبان برانیم یا بنویسیم، انصاف و اخلاق را اگر چاشنی انتقاد خود کنیم قطعاً به نتایجی خواهیم رسید که بازدارنده خواهد بود. این انتقادات از سوی هر فردی، جریانی یا رسانهای با هر گونه گرایش سیاسی باشد تفاوتی ندارد، اصلاح طلب و اصولگرا، اکنون بجای آن که کمک حال دولت و همه دستگاههای درگیر کرونا باشند، مدام انتقاد میکنند. یکی از دولت گلایه دارد، دیگری از ارتش و سپاه، آن یک از تولیت آستان قدس رضوی یا آستان حضرت معصومه و الی آخر. برای ساعاتی خود را به جای مسئولی بگذاریم که در این شرایط بحرانی قرار دارد. همه فکر و ذکر او تدارک و مدیریت بحران است، امکانات به اندازهای نیست که بتوان صد در صد آن را کنترل کرد.
تحریمهای اقتصادی آمریکا مزید بر علت، فشار را افزوده، اما باز هم مدیریت توانسته است به نسبت، ویروس وحشی کرونا را که احتمال زیاد میرود در قالب یک جنگ ویروسی و بیوتروریسم باشد، مدیریت کند.
محتکران و سود جویان شیادانی هم هستند که از این وانفسا میخواهند سودی به جیب بزنند و در این شرایط اقلامی را احتکار میکنند که نیاز ضروری مردم و جامعه پزشکی و درمانی کشور است که اکنون شبانه روز مشغول خدمت به مردم هستند. همه پای کار آمدهاند، در این شرایط اگر پشت به پشت هم ندهیم، اوضاع وخیم خواهد شد، درک شرایط از سوی همه چه مردم و چه مسئول و رسانهها میتواند از حاشیههای منفی تبعات این ویروس کرونا بکاهد، ما علاوه بر این که باید در حال حاضر مشغول مبارزه و مقابله با شیوع ویروس باشیم، به بعد از آن نیز اندیشه کنیم، کشور، دوران پسا کرونایی نیز دارد. اکنون در وضعیت جنگی هستیم، با پایان جنگ بیولوژیکی، شرایطی ایجاد میشود که تبعات بعدی آن بیرون خواهد زد.
بگذاریم همه دستگاههای اجرایی، حاکمیتی و سه قوه کشور که در مسیر مقابله با کرونا درگیر هستند به کار و تلاش خود بپردازند
و اگر هم انتقادی نسبت به عملکردها وجود دارد، انتقادی سازنده و راهگشا باشد نه از ره کین و انتقام گیری، اکنون زمان مناسبی برای انتقاد انتقامی نیست.
به اندازه کافی و حتی بیش از اندازه رسانههای خارجی معاند مشغول منفی بافی علیه جمهوری اسلامی ایران هستند، با رفتارهای منفی خود در مسیر آن رسانهها قرار نگیریم. رسانههای فارسی زبان ضد انقلاب از زمان شیوع ویروس کرونا در ایران، یک بمباران خبری تبلیغاتی شدیدی را علیه جمهوری اسلامی ایران آغاز کردهاند، در حالی که روند برنامه ریزیها و اتخاذ تصمیماتی که از سوی مسئولین گرفته میشود، نشان از راهبرد درستی است که میرود تا به شکست ویروس کرونا بینجامد. هر چند ضعفهایی دیده میشود، اما شاکله اقدامات انجام شده نشان از فائق آمدن بر این بحران است. کافی است وضعیت ایران را با دیگر کشورهای درگیر مقایسه کنیم آنگاه پی خواهیم برد که در چه شرایطی قرار داریم.
اروپا اکنون کانون بحران ویروس کرونا است، اخبار و گزارشهایی که از این قاره منتشر میشود نشان دهنده بحرانی است که توان مقابله با آن در این قاره دیده نمیشود. اروپاییها به شدت سردرگم شدهاند، نمیتوانند تصمیماتی بیگرند که بتواند از گسترش ویروس جلوگیری کند.
تصمیمات دیر هنگام مسئولین کشورهای اروپایی، از تعطیل نکردن مدارس، دانشگاهها، مسابقات ورزشی به ویژه فوتبال، تا لغو نکردن انتخابات در فرانسه، همه نشان از ضعف مدیریتی است که اروپا دچار آن است. آمریکا نیز به چنین دردی دچار است. همه این رفتارها در اروپا و آمریکا در حالی دیده میشود که ایران با تصمیماتی که گرفت توانست، از سرعت هجوم ویروس کرونا بکاهد.<ت هم در شرایط تحریمی.
بگذارید جلسات ستاد مدیریت کرونا در کاخ سعد آباد یا نیاوران یا هر کاخ دیگری برگزار شود. مهم نیست. مهم آن است که مردم، مسئولین، نهادها و ارگانهای کشور پای کار آمدهاند و بر اساس آنچه که رهبر معظم انقلاب اسلامی تأکید کردهاند اجرای دستورات و تصمیمات ستاد مدیریت بحران کرونا لازم و واجب است. رسانههای کشور در این مقطع یک نقش اساسی و حساس دارند، منفی بافی، انتقادات غیر سازنده و مخرب، ایجاد فضای دوگانگی و چند گانگی، تسویه حسابهای سیاسی در این شرایط جایی ندارد. اکنون، هم باید به فکر حال حاضر باشیم و هم به فکر پسا کرونا که یادآور دوران پس از جنگ است.

نویسنده: محمد صفری

https://siasatrooz.ir/vdcauen6y49n6u1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی