چهارشنبه ۹ مهر ۱۳۹۳ - ۰۱:۳۹
کد مطلب : 89392

افزايش همكاري‌هاي دفاعي ايران در منطقه

افزايش همكاري‌هاي دفاعي ايران در منطقه

سفر دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان به لبنان همراه با هدیه‌ای به ارتش لبنان اين كشور بود. علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورایعالی امنیت ملی دوشنبه شب در راس هیاتی عالیرتبه سیاسی و امنیتی برای دیدار و گفت‌وگو با مقامات و مسئولین لبنانی وارد بیروت شد كه در اين سفر دو طرف در مباحث مختلف از جمله چارچوب‌های همکاری دفاعی بین ۲ کشور و تامین نیازمندی‌های تجهیزاتی ارتش لبنان بر‌اساس احتیاجات بیروت با يكديگر به بحث و تبادل نظر پرداختند.
شمخانی در بدو ورود در فرودگاه بیروت در جمع خبرنگاران با اشاره به روابط تاریخی و سازنده بین دولت و مردم ۲ کشور، اظهار داشت گفت‌وگو و رایزنی در مورد تحولات سیاسی و امنیتی منطقه و نحوه مشارکت و همکاری در زمینه مقابله با تهدیدات مشترک علیه ایران و لبنان اصلی‌ترین هدف این سفر به این کشور است.
وی افزود: طبق رایزنی‌هاي قبلی، تبادل نظر در مورد چارچوب‌هاي همکاری دفاعی بین ۲ کشور و تامین نیازمندی‌هاي تجهیزاتی ارتش لبنان بر‌اساس احتیاجات بیروت از جمله موضوعات دیگری است که در جریان این سفر پیرامون آن بحث و بررسی خواهد شد.
اين هديه نشان از توانمندي‌هاي صدور تسليحات از سوي ايران دارد. سال گذشته نيز سرتيپ حسين دهقان وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح كشورمان تاكيد كرده بود كه ايران به بسیاری کشورها تسلیحاتی صادر می‌‌کند که جزو بالاترین سطوح تکنولوژیک محسوب می‌شود.
وی تصریح کرد: در گذشته کشور بازار مصرف کالاهای خارجی بود، ولی امروز هر چند به سبب برخی‌ بی‌تدبیری‌ها کالاهای وارد کشور می‌شود ولی زیرساخت‌های صنعتی، ظرفیت‌های علمی و داشته‌های فناورانه‌ای که امروز ما داریم سبب شده هر چیزی را که اراده می‌کنیم بتوانیم بسازیم.
سردار دهقان،‌ خاطرنشان کرد: امروز طراحی سیستم‌ها و نظامات فرماندهی، مدیریتی و آموزشی از سوی نیروهای مسلح صورت می‌گیرد و سلاح‌های نظامی در داخل کشور تولید می‌شود، امروز ما به عنوان صادرکننده تسلیحات نظامی به سایر کشورها تبدیل شدیم.
پيشتر نيز خبرگزاري‌هاي خارجي از قراردادي ۱۹۵ ميليون دلاري از صدور تجهيزات و عدوات جنگي از سوي ايران به عراق خبر داده بودند.
امروزه بسياري از كشورها بخش مهمي از فعاليت‌هاي اقتصادي خود را به صدور تسليحات نظامي اختصاص داده‌اند. كارشناسان اقتصادي بر اين باورند كه صادرات تسلیحات سبب تقویت تولید و تضمین فعالیت شرکت‌ها و در نتیجه سودآوری اقتصادی و صرفه‌جویی در بودجه کشورها مي‌شود. در عين حال علاوه بر آنكه اين امر مي‌تواند موتور محركه اقتصاد كشورها باشد مي‌تواند باعث نوآوری‌هایی در زمینه فناوری‌هاي دفاعی و نظامی می‌شود.
در تحقیق وزارت دفاع فرانسه همچنین به این موضوع اشاره شده است که صادرات تسلیحات سبب تقویت تولید و تضمین فعالیت شرکت‌ها و در نتیجه سودآوری اقتصادی و صرفه‌جویی در بودجه کشور می‌شود.
منابعی در وزارت دفاع فرانسه مي‌گویند «در برخی از بخش‌ها همچون فروش موشک، تنها با سفارشات داخلی نمی‌توان تولید را ادامه داد و در برخی از شرکت‌ها، صادرات، حتی بیشتر از نیمی از درآمد تجاری را تامین مي‌کند؛ در واقع این قضیه را مي‌توان یک چرخه پاک نامید: صادرات سبب مي‌شود شرکت‌ها تولیدات صرفا رقابتی خود را توسعه دهند و نبض بازارهای خارجی را در دست بگیرند و آنگاه، ایجاد شدن زنجیره‌هاي تولید، هزینه‌هاي تولید داخلی کاهش یافته و میزان سفارشات ملی که برخی اوقات به سبب تصمیمات دولت در زمینه بودجه، آسیب دیده و متوقف مي‌شوند، افزایش یابند.»
صادرات تسليحات دفاعي از جمله سياست‌هاي راهبردي نظام است كه در مد‌نظر دولت تدبير و اميد قرار دارد. چندي پيش حسن روحاني رئيس‌جمهوري كشورمان در ديدار با نمايندگان ارشد وزارت دفاع كشورمان پيشنهاد كرد كه محصولات دفاعي كشورمان به كشورهاي ديگر صادر شود. به گفته وی، صادرات اسلحه از نظر تقویت روابط با سایر کشورها بسیار مهم است و مي‌تواند منجر به تقويت همكاري‌هاي دفاعي دو كشور شود.
بايد در نظر داشت كه اطلاعات مربوط به مسائل نظامی به خاطر محرمانه بودن و پیچیدگی‌هاي خاصی که دارد معمولا به درستی بیان نمی‌شود و قدرت نظامی کشورها معمولا در جنگها نمایان مي‌شود اما جنگ ۳۳ روزه لبنان و ۲۲ روزه فلسطين و كمك ايران به اين كشورها در برابر اسرائيل نشان داد كه تجهيزات ايران بسيار پيشرفته است و مي‌تواند مانع از تحرك قدرت نظامي اسرائيل شود.
علي لاريجاني رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما مثل برخی نیستیم که به سوریه سلاح مي‌فرستند، اما وقتی از آنها سوال مي‌شود مي‌گویند ما نیستیم گفت: ما به مردم فلسطین کمک مي‌کنیم و حتی کمک تسلیحاتی به فلسطین داریم و در جنگ هشت روزه فلسطینی‌ها با کمک ایران توانستند توی دهان اسرائیل بزنند.
براساس گزارش‌ها ایران در زمینه تولید تسلیحات نظامی به شدت در حال پیشرفت است، و کشورهایی مانند عربستان، امارات و قطر از جمله کشورهای مصرف‌کننده تسلیحات نظامی در دنیا هستند.
اين امر سبب شده است تا علاوه بر آنكه ايران در مواقع ضروري وابسته به تسليحات خارجي نباشد بلكه توان دفاعی وقدرت بازدارندگی وچانه زنی در نظام بین‌الملل را بالا برده و گزارش‌ها نشان مي‌دهد كه ايران در اين زمينه به موفقيت‌هاي بسياري دست يافته است.
به عقيده كارشناسان باتوجه به پیشرفت‌هاي روز افزون و دستیابی ایران به توانایی‌هاي جدید در زمینه مسائل نظامی نظیر موشک‌هاي دوربرد، افزایش سطح تولید و قابلیت‌هاي دفاعی، ایران پس از کشورهای امریکا، روسیه، انگلستان و چین، فرانسه در رتبه پنجم یا ششم قرار دارد.
روزنامه نیویورک تایمز، در اين‌باره نوشت: ایران بخش اسلحه‌سازی پیشرفته‌ای دارد كه به نظر مي‌رسد که صادرات تسلیحاتی ایران در زمینه کلاشینکف‌ها قابل‌توجه باشد
بنا بر ادعاي اين روزنامه ايران در سال‌هاي اخير نقش موثري در صادرات سلاح داشته است و مشتريان تسليحاتي بسياري در سراسر جهان دارد.

همكاري‌هاي دفاعي
به نظر مي‌رسد اين همكاري‌هاي دفاعي با كشورهاي همسايه ايران به طور كامل برقرار است سال گذشته كميسيون مشترك همكاري‌هاي دفاعي ايران و افغانستان برگزار شد و دو طرف بر گسترش همكاري‌هاي نظامي تاكيد كردند.
همچنين ابتداي امسال در ديدار اسحاق جهانگيري معاون اول رئيس‌جمهور با «ژنرال ذاکر حسن‌اف» وزير دفاع جمهوري آذربايجان؛ طرف ايراني آمادگي خود را براي افزایش همکاری‌های دفاعی و نظامی با جمهوری آذربایجان بدون محدودیت اعلام كرد. وزیر دفاع جمهوری آذربایجان نیز در این ملاقات، مذاکرات خود با همتای ایرانی‌اش را مثبت و سازنده ارزیابی کرد و گفت: ظرفیت‌های فراوانی در زمینه همکاری‌های دفاعی میان دو کشور وجود دارد.
همچنين در سفر وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به تركمنستان، آمادگی کشورمان را برای همکاری در همه زمینه‌ها از جمله همکاری‌هاي دفاعی و امنیتی با اين كشور اعلام شد.
رئیس‌جمهور ترکمنستان هم با اشاره به ملاقات و مذاکره اخیر خود با دکتر حسن روحانی رئیس‌جمهور اسلامی ایران در حاشیه اجلاس شانگهای بر توسعه همکاری‌هاي دفاعی میان دو کشور تاکید کرد و با استقبال از پیشرفت‌هاي ایران در همه زمینه‌ها به ویژه فناوری‌هاي دفاعی و خدمات مهندسی ابراز امیدواری کرد: روابط تهران - عشق‌آباد در همه عرصه‌ها گسترش یابد.

ایران هدیه‌ای به ارتش لبنان تقدیم مي‌کند
تجهيز ارتش لبنان موضوعي بود كه در سفر رئيس‌جمهور سابق كشورمان به اين كشور مطرح شد و اينك اين موضوع توسط دولت يازدهم پيگيري مي‌شود.
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در سفر خود به لبنان اعلام کرد كه ایران تصمیم گرفته است، هدیه‌ای به ارتش لبنان تقدیم کند.
علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی اظهارداشت: آنچه که گفته مي‌شود، ایران اعلام کرده همکاری علیه داعش ما به ازای موضوع هسته‌ای است، کذب و ساختگی است و فاقد هرگونه بستر و زمینه واقعی مي‌باشد.
وی خاطرنشان کرد: ایران هیچ نسبتی با داعش نداشته و نخواهد داشت و این از افتخارات ما است.
نماینده ولی فقیه در شورای عالی امنیت ملی ائتلاف به اصطلاح ضد داعش را «مضحک و فاقد پایه‌هاي حقوقی و اخلاقی» خواند و تاکید کرد؛ همچنان مفتخریم که علمدار و نخستین و اصلی‌ترین مقابله‌کننده با جریان‌هاي تروریستی در منطقه بوده و خواهیم بود.
دبیرشورای عالی امنیت ملی گفت که با نبیه بری رئیس مجلس لبنان درباره تحولات منقطه از جمله تاثیر منفی اوضاع کنونی و امنیتی را که این شرایط به رژیم صهیونیستی اشغالگر عطا کرده است، گفت‌وگو کردم.
علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران که به کشور لبنان سفر کرده است، همچنین با سید‌حسن نصرالله دبیرکل جنبش حزب‌الله لبنان دیدار و گفت‌وگو کرد.
شمخانی در این دیدار با تجلیل از نقش ارزنده حزب‌الله در دفاع از امنیت و ثبات در لبنان اظهار داشت: بی‌شک جامعه لبنان همواره مدیون مجاهدت کم‌نظیر و قهرمانانه جوانان رشید حزب‌الله در مبارزه پیشگیرانه با تهدید تروریسم تکفیری خواهد بود.
وی هوشمندی و رویکرد راهبردی حزب‌الله در مشارکت و مدیریت تهدیدات پیش‌روی جامعه لبنان را در نفوذ و موفقیت رو به افزایش حزب‌الله در تحولات این کشور، تعیین‌کننده دانست.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی، خاطرنشان کرد: اعتماد مردم لبنان به مسئولین و اقدامات حزب‌الله اصلی‌ترین سرمایه‌ای است که ضامن توسعه نقش و کارکرد حزب‌الله به عنوان وزنه تعادل در محیط سیاسی و امنیتی لبنان است.
سید‌حسن نصرالله دبیرکل جنبش حزب‌الله نیز در این ملاقات با اشاره به تهدیدات کم‌سابقه و پیچیده‌ای که موجودیت و ثبات منطقه را مورد هجوم قرار داده است، اظهار داشت: اولویت حزب‌الله در حوزه مقابله با تهدیدات، تروریسم تکفیری و جلوگیری از انتقال بحران و ناامنی به جامعه لبنان و حفظ و تقویت ثبات و وحدت ملی این کشور است.
وی با قدردانی از حمایت مستمر جمهوری اسلامی ایران از جریان مقاومت و مبارزه با تروریسم افزود: مقابله با تهدیدات فزاینده تروریسم تکفیری نیازمند اقدامات غیرنمایشی و همچنین اجتناب از رفتارهای دوگانه و مشکوک است.
علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی ديروز بعد از دیدار با «تمام سلام» نخست‌وزیر لبنان گفت که خط قرمز ما برای همکاری با لبنان، تثبیت ثبات و امنیت در این کشور است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران همچنین اعلام کرد، ایران تصمیم گرفته است، هدیه‌ای به ارتش لبنان تقدیم کند.
شمخانی تاکید کرده است که این هدیه تاخیر نخواهد داشت و پس از سفر قریب‌الوقوع وزیر دفاع به لبنان اجرايی خواهد شد.

یا علی؛ لرزه بر اندام صهیونیست‌ها انداخت
در همين حال با راه‌اندازی موشک کروز "یا علی" از سوی ایران، رژیم صهیونیستی از احتمال رسیدن این موشک به دست حزب‌الله لبنان وحشت زده شده است.
به گزارش روزنامه الاخبار لبنان، موشک ایرانی "یا علی" عامل جدید نگرانی رژیم صهيونیستی است که دیروز نسبت به امکان رسیدن این موشک به دست عناصر حزب‌الله لبنان هشدار داده بود. این در حالی است که حزب‌الله لبنان موشک‌های با دقت و برد بالای زیادی دارد که می‌تواند خطری برای اهداف راهبردی در سرزمین‌هاي اشغالی باشد.
منابع امنیتی اسرائیل در واکنش به اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در توسعه موشک کروز و رساندن برد آن به ۷۰۰ کیلومتر و اینکه این موشک قابلیت پرتاب از دریا یا زمین و حتی هواپیماها و هواپیماهای کنترل از راه دور را دارد، این نگرانی را مطرح کردند.
موشک‌هاي کروز موشک‌هایی هستند که بعد از پرتاب امکان تغییر مسیر آنها وجود دارد و بر خلاف موشک‌هاي بالستیک نیاز نیست که بر‌اساس برنامه‌ای که از پیش تعیین شده، پرتاب شوند.
منابع امنیتی اسرائیل به روزنامه معاریو رژیم صهیونیستی اعلام کردند که موشک ایرانی جدید از ایران نمی‌تواند تهدیدی برای مواضع اسرائیل در فلسطین اشغالی باشد، اما نگرانی اسرائیل در این است که ایران بتواند این موشک‌ها را به دست حزب‌الله لبنان برساند.
معاریو از تصمیم سازان رژیم صهیونیستی خواست تا با جدیت فوق‌العاده با اخبار رسیده از تهران تعامل کنند، چرا که ایران ثابت کرده که با توان داخلی خود و بدون توجه به تحریم‌ها می‌تواند سلاح‌های با قابلیت بالایی تولید کند.
در همین راستا اخیرا یک پهپاد تولید ایران از سوی حزب‌الله لبنان رونمایی شده است، حزب‌الله از این پهپاد در حمله به تروریست‌هاي القاعده در سوریه استفاده کرد.
مجله عبری‌زبان گلوبس در این راستا نوشت که تاسیسات نفت و گاز اسرائیل در شرق دریای مدیترانه همچنان در معرض خطر و تهدیدات مختلف از جمله تهدیدات موشک‌های یاخونت زمین به دریای موجود در نزد حزب‌الله هستند.
به نوشته این روزنامه، وزارت جنگ اسرائیل به آلمان و کره جنوبی و آمریکا پیشنهاد داده تا این رژیم را به قایق‌هاي جنگی مجهز کند که برای مأموریت حفاظت از تاسیسات دریایی تاسیس شده‌اند.
وحشت صهیونیست‌ها از انتقال این موشک به لبنان در حالی است که علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان که به لبنان سفر کرده است.

ساخت جدیدترین بالگرد تهاجمی سپاه در نیروی هوافضا
همچنين نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حال ساخت جدیدترین بالگردهای تهاجمی خود است. این بالگرد توسط جهاد خودکفایی نیروی هوافضای سپاه در حال طی مراحل ساخت است.
در همین زمینه، سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفت‌وگویی گفت: بالگردی که سنگین‌تر و در واقع بزرگ‌تر از بالگردهای دیگر ساخته شده توسط سپاه است، در حال گذراندن مراحل ساخت است.
وی همچنین افزود: این بالگرد جدید سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دو خدمه خواهد داشت.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران تصریح کرد: این بالگرد کاملاً تهاجمی است و هر وقت که مراحل ساخت آن به پایان برسد، رسانه‌ای خواهیم کرد.
هم‌اکنون، نیروی هوافضای سپاه بالگردهای متعددی از جمله بالگردهای نسل شاهد را در اختیار دارد. بالگردهای شاهد، بالگردهایی کاملاً بومی بوده و توسط متخصصان کشورمان در نیروی هوافضا ساخته شده‌اند. 

كتايون مافي

https://siasatrooz.ir/vdcauena.49noo15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی