?>?> ظریف: بازيگران خارجي گفت‌و‌گوهای سوری - سوری را فراهم كنند | سیاست روز
جمعه ۱۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۴
کد مطلب : 95052
راهكار ايران پيش قراول حل بحران سوريه

ظریف: بازيگران خارجي گفت‌و‌گوهای سوری - سوری را فراهم كنند

ظریف: بازيگران خارجي گفت‌و‌گوهای سوری - سوری را فراهم كنند

وزیر امور خارجه شامگاه چهارشنبه به منظور شرکت در اجلاس بین‌المللی کمک به مردم سوریه وارد فرودگاه گاتویک لندن شد تا شايد براي بحران سوريه كه بيش از چهار سال است در آتش فتنه‌گري‌هاي معارضان اين كشور مي‌سوزد راه‌حلي پيدا شود، البته دعوت از مقامات كشورمان بي‌دليل نبود چراکه به باور بسياري از كشورهاي جهان حل بحران سوريه بدون نقش مثبت ايران امكان‌پذير نيست! ترك ميز گفت‌وگوها از سوي معارضان سوري در ژنو نيز كه با شکست محاصره نبل و الزهرای سوريه مقارن بود و به اعتقاد اميرعبداللهيان به هم خوردن معادلات تروريست‌ها را در‌پي داشت از هم‌اكنون به بعد مي‌تواند نقشه راه جمهوري اسلامي را كه جز در چارچوب صلح و امنيت و نيز تامين امنيت سرنوشت مردم سوريه تعبيه نشده بيش از گذشته مورد توجه جهانيان قرار مي‌دهد.
محمد‌جواد ظريف در بدو ورودش با اشاره به اهمیت حضور ایران در این اجلاس به عنوان کشوری که همواره در مسیر ارائه کمک‌های انسانی به مردم سوریه تلاش کرده است، گفته بود: در کنار شرکت در این اجلاس، گفت‌وگوهایی را نیز با برخی از مقامات شرکت‌کننده در اجلاس در مورد سوریه و همچنین اجرای برجام خواهیم داشت سفر ظریف به لندن در حالی صورت می‌گیرد که آخرین سفر صورت گرفته در این سطح، در سال ۲۰۰۴ صورت گرفته است.
البته اين سفر جدا از سخنراني ظريف در اين اجلاس، با رايزني‌ها و ديدارهاي مختلفي همراه بود از رايزني با همتاي انگليسي گرفته تا رفتن به پارلمان اين كشور و سخنراني در انديشكده چتم هاوس چنانچه ديروز ظريف و هاموند با یکدیگر دیدار و گفت وگو کردند.
به گزارش ميزان، محور صبحانه کاری اين دو وزير خارجه که در محل رسمی دیدارهای هاموند صورت گرفت مسائل دو‌جانبه و منطقه‌ای بود. ظریف و هاموند بعد از پایان مذاکرات یک ساعت و نیمه خود در لندن در گفت‌وگو با خبرنگاران اعلام کردند: این صدور ویزا در چند هفته آینده انجام می‌شود. وزیر خارجه انگلیس نيز درباره تاخیر شروع برقراری روابط بانک‌های دو کشور گفت: با همکاری همتاهای آلمانی، فرانسوی و ایرانی در صدد هستیم تا مشکلات موجود را حل کنیم.

توافق هسته‌اي يعني ديپلماسي جواب مي‌دهد
پارلمان انگليس يكي ديگر از برنامه‌هايي بود كه ظريف در آنجا سخنراني كرد وي در پارلمان اين كشور با بیان اینکه توافق هسته‌ای وین موید این است که دیپلماسی جواب می‌دهد تصریح کرد که می‌توان از این الگو برای حل مشکلات سخت‌تر استفاده کرد.
وی در پاسخ به سوالی در‌خصوص اینکه آشتی ایران و غرب را چگونه تبیین می‌کنند گفت: ما با توافق هسته‌ای نشان دادیم که دیپلماسی جواب می‌دهد و حالا این امیدواری وجود دارد که بتوان مشکلات سخت جامعه جهانی را حل و فصل کنیم.
ظریف با بیان اینکه متاسفانه برخی کشورهای منطقه به فضای گذشته سیاسی عادت کرده‌اند تصریح کرد: ما امیدواریم که با گذشت زمان این کشورها بتوانند با تغییر دیدگاهشان در راستای منافع مشترک گام برداشته و امنیت منطقه تامین شود.
وی همچنین درخصوص تنش‌های اخیر میان ایران و عربستان تصریح کرد که ایران هرگز خواستار قطع رابطه با عربستان نبوده و ظرف ۶ ساعت پس از حمله به سفارت عربستان در تهران آن را محکوم و عوامل اخلالگر را بازداشت کرده است.
ظریف در پاسخ به این سوال که آیا ایران، عربستان را تحریم خواهد کرد یا نه گفت: اگر قرار بود تحریم‌ها تاثیرگذار باشد، آمریکا در جریان تحریم‌هایش علیه ایران به نتیجه رسیده بود.
وی با بیان اینکه ایران چنین تصمیمی را ندارد، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بر لزوم همکاری با تمام همسایگانش تاکید دارد.
وزیر خارجه کشورمان گفت: ما نیازمند منطقه‌ای امن هستیم و برای رسیدن به آن در چارچوب منافع مشترک منطقه‌ای گام خواهیم برداشت.
وزیر خارجه کشورمان در بخش دیگری از سخنانش تغییر صورت گرفته در قانون ویزای آمریکا که منجر به منع مسافرت اتباع ایران دو‌ملیته به این کشور می‌شود، را ناهمگون و اقدامی غیر‌منصفانه خواند و گفت: هیچ ایرانی و یا مسافر به ایران تاکنون اقدام تروریستی انجام نداده است.
ظریف تصریح کرد که از همتایان اروپایی‌اش انتظار دارد که نسبت به این قانون غیرمنصفانه آمریکا علیه اتباع ایرانی، واکنش نشان دهند. وزیر خارجه کشورمان همچنین در پاسخ به سوالی درخصوص دیدگاه ایران نسبت به حل بحران سوریه گفت: ما (ایران) در وین یک و دو و نیز در نیویورک خواستار آتش‌بس همراه با گذار سیاسی بودیم.
وی با بیان اینکه «آتش‌بس موید به رسمیت شناختن گروه‌های تروریستی نیست» اظهار نمود: اما برخی طرف‌های مذاکره‌کننده تلاش می‌کنند تا گروه‌هایی نظیر داعش و جبهه النصره را به میز مذاکره بکشانند که من مطمئنم آنها در این کارشان موفق نخواهند شد.
ظریف در پاسخ به سوالی درخصوص عدم به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی از سوی جمهوری اسلامی ایران و آنچه عامل تشدید بحران منطقه‌ای خوانده شد گفت: در تحلیل سیاست خارجه ایران، موجودیت رژیم صهیونیستی عامل بی‌ثباتی در منطقه است.

بنای ایران‌هراسی و ایران‌ستیزی شکسته شد
از سوي ديگر وزير خارجه كشورمان در نشستی صمیمانه با جمعی از ایرانیان مقیم انگلستان دیدار و گفت‌وگو کرد. وي در سخنانی در این نشست با بیان اینکه توانستیم تحریم‌ها را ناکارآمد کنیم، اظهار داشت: مقاومت مردم ایران و مشارکت گسترده آنها در انتخابات سال ١٣٩٢، ناکارآمدی تحریم‌ها را به غربی‌ها اثبات کرد.
وزیر خارجه کشورمان ادامه داد: شکسته شدن بنای ایران‌هراسی و ایران‌ستیزی، انسجام درونی و ایجاد فضای جدید برای رشد و پیشرفت کشور از دستاوردهای مهم تلاش منسجم و خستگی‌ناپذیری بود که تحت رهنمودهای مقام معظم رهبری و مساعدتهای رئیس محترم جمهوری به دست آمد.
ظریف ابراز امیدواری کرد که با تلاش و کوشش ایرانیان در هر نقطه از دنیا، قله‌های رشد و پیشرفت کشور در عرصه‌های گوناگون یکی پس از دیگری فتح شود.
سخنراني در انديشكده چتم هاوس از ديگر برنامه‌هايي وزير خارجه كشورمان در سفر به لندن بود در سخنرانی اندیشکده انگلیسی چتم‌ هاوس خواستار آن شد بحران سوریه و یمن با نگاه «بازی جمع غیر‌صفر» حل و فصل شود.
ظریف خاطرنشان کرد جان کری، وزیر خارجه آمریکا در دیدار با وي، به او اطمینان خاطر داده که بانک‌های اروپایی به خاطر همکاری با ایران جریمه نخواهند شد. رئیس دستگاه دیپلماسی ایران گفت وقتی ایران توانست بر اختلافاتش با آمریکا غلبه کند، می‌تواند همین کار را با همسایگانش هم انجام بدهد.

درخواست براي برقراری آتش‌بس در سوریه
و از همه مهمتر سخنراني ظريف در نشست كمك به بحران سوريه بود كه وي با اين بهانه ميهمان انگليسي‌ها شده بود، در اين نشست تنها راه خروج از بحران سوریه را راه‌حلی سیاسی دانست و به نقش قدرت‌ها و بازیگران خارجی اشاره كرد و گفت: تسهیل و فراهم کردن زمینه برای انجام این گفت‌و‌گوها و نه تحمیل پیش شرط است.
ظریف عنوان کرد: پنج سال از تراژدی انسانی سوریه بدون آنکه راه‌حلی برای آن پیدا شود سپری شده و ما همچنان شاهد عواقب آن که روز به روز گسترده‌تر و عظیم‌تر می‌شود، هستیم. کشته و زخمی شدن ده‌ها هزار انسان و آوارگی میلیون‌ها نفر در داخل و خارج از سوریه، ادامه تخریب‌ها و نمایش بی‌رحمانه بربریت، همه و همه وجدان تمامی بشریت را متاثر ساخته است.
رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: همواره و از ابتدای بحران سوریه، بر این اعتقاد بوده‌ایم که تنها راه خروج از این معضل؛ راه‌حلی سیاسی است که از مسیر گفت‌و‌گوهای بین سوری حاصل شود. علاوه بر این، همواره تاکید داشته‌ایم که نقش قدرت‌ها و بازیگران خارجی تسهیل و فراهم کردن زمینه برای انجام این گفت‌و‌گوها می‌باشد، نه اینکه تلاش کنند پارامترها و مختصات و یا نتیجه چنین گفت‌و‌گوهایی را دیکته کنند.
وی گفت: بعد از سه نشست «گروه بین‌المللی کمک به سوریه» در وین و نیویورک، اکنون می‌توان گفت که روزنه امیدی به وجود آمده که پایان این کابوس انسان‌دوستانه را ممکن می‌سازد. با وجود این، مسئله مهم و اساسی آن است که تلاش مشترک ما در پایان دادن به درگیری و بسیج همه‌جانبه و چندوجهی برای ریشه‌کنی خشونت افراط‌گرایانه و تروریسم، نباید با ارائه پیش‌شرط از سوی برخی همراه باشد، از آن رو که این خطر؛ تهدیدی یکسان علیه همه ماست و هیچ‌کس نمی‌تواند تصور کند که می‌تواند از آن برای خود منفعتی کسب کند. بر این اساس، جامعه بین‌المللی می‌بایست به طور هماهنگ و منسجم اقدام کرده و از دسترسی افراط‌گرایان به نیروی انسانی، مالی و نظامی جدید جلوگیری کند.
ظریف عنوان کرد: در این مسیر، اولین گام عملی و مهم، امتناع از خرید نفت از گروه‌های تروریستی و جلوگیری از انتقال درآمدهای مالی حاصله می‌باشد. وی در ادامه سخنانش گفت: علاوه بر آوارگان سوری که کشورشان را ترک کرده‌اند، نزدیک به ۵ میلیون سوری نیز در کشور خود آواره شده و در شرایط بسیار اسفناکی زندگی می‌کنند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران تلاش‌های انسان‌دوستانه خود را بر کمک‌رسانی به این آوارگان متمرکز کرده و همچون قبل به توزیع غذا، دارو، تجهیزات پزشکی، ملزومات اردوگاه‌های پناهندگی و ارائه خدمات عمومی می‌پردازد. علاوه بر این، ما همچنان با همکاری با هلال‌احمر سوریه در حال کمک‌رسانی به همه مناطق قابل دسترسی در داخل سوریه هستیم. با وجود این، به دلیل گستره فاجعه انسانی در سوریه، هنوز کارهای بسیار زیادی باقی مانده است.
وی خاطرنشان کرد: همچنان بر آمادگی ایران برای مشارکت موثر در تلاش‌هایی که با هدف پایان دادن به درگیری و همچنین کاهش آلام و رنج‌های انسانی مردم سوریه به کار بسته شود، تاکید می‌کنیم.
رایزنی با همتای سوئدی ونيز ديدار با دبير‌كل سازمان ملل از ديگر برنامه‌هاي ظريف در سفر به لندن بود در اين ديدار بان‌کی‌مون از نقش سازنده ایران در حمایت از روند سیاسی گفت‌وگوهای سوری - سوری قدرداني كرد

https://siasatrooz.ir/vdcauwno.49nmm15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی