يکشنبه ۱۸ فروردين ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۵
کد مطلب : 108400
اعضای گروه هفت در بیانیه‌ای مغرضانه مواضع ضد ایرانی اتخاذ کردند:

ایران هراسی برای پنهان کردن چالش‌های داخلی

ایران هراسی برای پنهان کردن چالش‌های داخلی

نشست گروه هفت در حالی در بیانه‌ای پایانی مواضع ضد ایرانی اتخاذ کرده است که بسیاری از ناظران سیاسی معتقدند که این گروه با هدف ایران هراسی و تقلا برای تضعیف جایگاه ایران در منطقه و البته حذف نقش آفرینی مثبت تهران از معادلات منطقه‌ای این مواضع را بیان نمودند؛ ضمن آنکه با ایجاد ایران هراسی مجدد تلاش می‌کنند تا چالش‌های داخلی کشورهایشان را به نوعی نزد افکار عمومی جهان پنهان کنند.
نشست گروه هفت با حضور وزای خارجه کشورهای آلمان، فرانسه، ایتالیا، ژاپن، کانادا و مقام دوم وزارت امور خارجه آمریکا (جان سولیوان) و همچنین فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در شهر دینارد واقع در سنت مالو فرانسه برگزار شد که با انتشار بیانیه‌ای رسمی که وزیر خارجه فرانسه آن را در صفحه توییترش منتشر کرده همراه بود. مواضعی کاملا ضد ایرانی که کاملا با اهداف مغرضانه و تقلا برای گسترش ایران هراسی مطرح شده است.
در متن این بیانیه نسبت به آن چه نقش بی‌ثبات‌کننده ایران در منطقه، از جمله حمایت از سازمان‌های تروریستی و شبه‌نظامیان مسلح خوانده شده، ابراز نگرانی شده و از ایران خواسته شده که در زمینه کاهش تنش‌ها در یمن، متوقف کردن آن‌چه حمایت‌های نظامی، اقتصادی و سیاسی از برخی عاملان غیردولتی به خصوص درکشورهایی مانند لبنان و سوریه خوانده شده، پایبندی به قطعنامه‌های مربوطه در شورای امنیت سازمان و جلوگیری از اشاعه مستقیم و غیرمستقیم در زمینه فعالیت‌های بالستیک، پهپادها و توان موشکی خود به صورت فعال‌تری همکاری کند.
در این رابطه ادعاهایی واهی مطرح شده که خود اعضای این گروه هم به درستی می‌دانند که حامیان تروریسم دقیقا چه کسانی هستند!
باید به اعضای این گروه گفت، ایران حامی تروریسم است یا سران سعودی که دلارهایشان را سال‌ها برای پرورش تروریسم در عراق و سوریه خرج کردند؟ ایران حامی تروریسم است یا عربستانی که با حمایت‌های آمریکا و رژیم غاصب صهیونیستی چن سال است که بمب‌های فراوانی را بر سر مردم بی گناه یمن فرود می‌آورد؟
اگر تلاش و حمایت‌های همه جانبه جمهوری اسلامی ایران نبود همچنان تروریست‌های تکفیری-وهابی در سوریه وعراق جولان می‌دانند، حالا مدعی این شدند که ایران حمامی تروریست خواهان امنیت منطقه شده‌اند؟
همین کشورهای اروپایی که خودشان در پرورش داعش سهم داشتند در خاک کشورشان و شهرهایشان از اقدامات تروریستی این گروه تروریستی در امان نبودند، همه اینها از تقلایی واحد برای سناریوی جدید ایران هراسی و گسترش آن خبر می‌دهد که نویسنده این سناریو رژیم استکباری جز آمریکا نیست؛ و مجریان آن کشورهای اروپایی هستند
همچنین در بند دیگری از این بیانیه مطرح شده است که کشورهای گروه هفت همچنان بر موضع خود مبنی بر جلوگیری از راه‌های دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای و اطمینان حاصل کردن از این که ایران به تعهدات بین‌المللی خود از جمله ان‌پی‌تی و حراست آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ویژه پروتکل الحاقی پایبند باشد، به طور دائمی متعهد هستند.
این کشورها در ادامه بیانیه خود متذکر شدند که از نظارت سرسختانه آژانس بین‌الملی انرژی اتمی و تحقیق آن برای اطمینان حاصل کردن از پایبندی ایران به تعهدات حراستی ایران در ارتباط با ان‌پی‌تی و همچنین دیگر تعهدات آن به طور جدی حمایت می‌کنند و از کشورهای سازمان ملل می‌خواهند تا به صورت داوطلبانه با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای تأمین منابع لازم در جهت اجرا کردن این نقش خطیر همکاری کنند.
این ادعا در حالی مطرح می‌شود که طی چند روز گذشته مدیر کل آژانس بین المللی اتمی ضمن تاکید مجدد بر تعهد ایران به برجام و توافق هسته‌ای گفت: تکلیف پرونده‌ موسوم به جنبه‌های احتمالی نظامی برنامه هسته‌ای ایران قبلا مشخص شده و این پرونده بسته شده است.
حالا این ادعاها برای باز کردن مجدد پرونده پی.ام.دی و به نوعی از زیر بار تعهداتی که هنوز در قبال برجام اجرا نشده مطرح شده است.
کشورهای گروه هفت در ادامه اظهارات خود درباره ایران در این بیانیه، درخواست گزاف خود مبنی بر کاهش فعالیت‌های ایران در زمینه موشک‌های بالستیک را تکرار کرده و ضمن ابراز "نگرانی زیاد" درباره فعالیت‌های ایران در زمینه موشک‌های بالستیک که ادعا می‌شود با قطعنامه‌های سازمان ملل سازگار نبوده و به افزایش تنش‌ها و بی‌ثباتی در منطقه کمک می‌کند از ایران درخواست کردند تا فوراً فعالیت‌های خود را در رابطه با موشک‌های بالستیکی که ادعا می‌شود توان حمل جنگ‌افزار هسته‌ای دارند از جمله پرتاب موشکی با استفاده از فناوری بالستیک را متوقف کند.
این کشورها همچنین در بیانیه خود با طرح این ادعا که ایران با اقدامی غیرقانونی، فناوری موشک‌های بالستیک را به عاملان دولتی و غیر دولتی (در کشورهای دیگر) می‌دهد، خواستند تا این اقدام متوقف شود.
این ادعا نیز برای باز کردن پرونده موشکی و کشاندن تهران پای میز مذاکره پیرو توان دفاعی-نظامی مطرح شده است که گویا گروه هفت فراموش کرده است که تحت هیچ شرایطی توان دفاعی و نظامی جمهوری اسلامی ایران قابل مذاکره نیست و این موضوع را بارها مقامات عالی رتبه کشورمان اعلام کرده‌اند و بهتر از پنبه‌هایی که ناخواسته در گوششان فرو رفته را بیرون آورند. در همین رابطه و در واکنش به این بیانیه ضد ایرانی، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران بندهای این بیانیه را، که مبتنی بر اتهامات واهی و ناشی از برداشت و تفسیر نادرست از برنامه صلح آمیز هسته‌ای، نقش منطقه‌ای و برنامه موشکی ایران است، غیرسازنده و کاملا یکسویه و یکجانبه ارزیابی کرده است.

https://siasatrooz.ir/vdcawan6w49nwy1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی