يکشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۰
کد مطلب : 113206
یک کارشناس مسائل بین‌الملل:

نشانه‌ای ازآمادگی ترامپ برای لغو تحریم‌ها وجود ندارد

یک کارشناس مسائل بین الملل ، با بیان این‌که «جریان‌های پوپولیستی- ناسیونالیستی در کشورهای غربی سعی در استفاده ابزاری از شیوع ویروس کرونا برای تسریع حرکت در جهت بستن مرزها و معکوس کردن روند جهانی‌گرایی دارند» گفت: همان‌طور که پاندمی آنفلوانزای اسپانیولی اولین موج جهانی شدن را عقیم گذاشت، این احتمال وجود دارد که کرونا در صورت ماندگار و تهاجمی‌تر شدن، ضربه‌ای کاری به موج سوم جهانی شدن، یعنی موج کنونی، بزند.
کوروش احمدی، در پاسخ به این سوال که به نظر وی ویروس کرونا به چه میزان می تواند بر مناسبات بین کشورها تاثیر گذار باشد و آیا می توان مناسبات جهان را به قبل و یا بعد از کرونا تقسیم کرد؟ اظهار کرد : در طول تاریخ گهگاه اتفاقات بسیار مهم و تاریخ‌سازی روی داده و به عنوان نقاط عطفی در تاریخ ثبت شده اند. این قبیل اتفاقات عملا به قول شما تاریخ را به دو قسمت یعنی قبل و بعد از آن وقایع تقسیم کرده اند. مثل مثلا انقلاب اسلامی که در ایران چنین کارکردی تاریخی داشته؛ به نحوی که سخن از قبل و بعد انقلاب سخنی رایج است. قبل از آن نیز کودتای ۲۸ مرداد و انقلاب مشروطیت چنین ویژگی داشتند. در سطح جهانی نیز چنین بوده است، در حوزه بهداشت عمومی، مثلا طاعون یا مرگ سیاه در میانه قرن ۱۴ میلادی طی پنج سال با کشتار ۷۵ تا ۲۰۰ میلیون نفر در اروپا و آسیا از جمعیت اندک آن زمان چنین نقشی داشته و موجب تحولات عظیمی در حوزه جمعیت شناختی و فرهنگی و مذهبی شد و از جمله ناتوانی کلیسا را برغم ادعاهایش آشکار ساخت و یکی از عوامل مهم آغاز رنسانس بود.
وی در همین راستا افزود : آنفلوآنزای اسپانیولی در ۱۹۲۰-۱۹۱۸ با حدود ۵۰ میلیون کشته در سراسر جهان مثال دیگری است. در مورد کرونا اگر چه سازمان بهداشت جهانی آن را سه شنبه گذشته به عنوان یک «پاندمی» معرفی کرد، یعنی یک اپیدمی که به چند قاره سرایت کرده است ، اما هنوز خیلی زود است که بتوان از آن به عنوان یک واقعه تاریخ‌ساز یاد کرد. چرا که ویروس کووید ۱۹ به عنوان یک ویروس نوپدید هنوز عمدتا ناشناخته است. اینکه ظرف هفته‌ها و ماه‌های آینده طی جهش‌هایی تضعیف خواهد شد یا خصلت تهاجمی‌اش افزایش خواهد یافت، اینکه چه مواجهه‌ای با گرمای هوا خواهد داشت و اینکه ساخت واکسنی برای آن چه مدت زمان خواهد برد، هنوز مشخص نیست. اگر بهترین حالت‌ها پیش بیاد، شاید کووید ۱۹ نیز مانند سارس و مرس و ابولا عمدتا به خاطره‌ای در ذهن بشر تبدیل شود. لذا، ضمن امیدواری به اینکه کرونا به یک نقطه عطف تاریخی تبدیل نشود، باید برای بدترین سناریوها هم آماده بود. این تحلیل گر مسائل بین الملل در پاسخ به این پرسش که ویروس کرونا ، علاوه بر تاثیر اقتصادی و بهداشتی اش، چه تاثیری بر عرصه تحولات بین المللی خواهد داشت ؟ گفت :از این نظر فکر می‌کنم کرونا پیش از این تاثیر خود را داشته است.

https://siasatrooz.ir/vdcawen6i49n6u1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی