سه شنبه ۱۲ مهر ۱۳۹۰ - ۲۰:۴۰
کد مطلب : 68520
نامزد انتخابات رياست جمهوري مصر در گفت‌و گو با سياست روز:

انقلاب مصري ها هنوز ناتمام است

انقلاب مصري ها هنوز ناتمام است

انقلاب هاي مردمي در منطقه خاورميانه بستري براي ايجاد تغييراساسي در ادبيات سياسي منطقه خاورميانه بود.
در نگاه اول اينگونه به نظر مي رسيد كه سرنگوني دولت ها پايان كار است اما پيامدهاي بعدي نشان داد كه تا روند نهادينه شدن راهبرد و سياست ها تلاش هاي بسياري بايد انجام گيرد.
اكنون قيام مردم وارد دومين مرحله دشوار خود شده است كه نياز به داشتن راهبرد و تدوين نقشه راه براي ترسيم افقهاي سياسي آينده را دو چندان مي كند .
اين در حالي است كه ملتهاي منطقه از نداشتن برنامه مشتركي كه تمامي گروهها با آن هماهنگ باشند و براساس آن برنامه هاي دولت آينده را روشن كنند ، رنج مي برند. آنچه كه در دو نشست بين المللي تهران بر آن تاكيد شد.
درميان كشورهاي منطقه كه بيداري اسلامي در آنها رخ داد مصر مهمترين جايگاه را دارد. مصري كه در زمان حسني مبارك جبهه نخستين تامين منافع تل آويو و واشنگتن به شمار مي رفت . ويژگي‌هاي جغرافيايي ، سياسي و هم مرز بودن با سرزمين هاي اشغالي اين شرايط را براي مصرفراهم كرده بود كه عنوان رهبري جهان عرب را با خود به همراه داشته باشد . در زمان سرنگوني دولت مبارك ، بسياري از تحليلگران براين باور بودند كه رخدادهاي مصر آغازي براي پايان عادي سازي روابط با اسرائيل خواهد بود .
اگر چه برخي از رسانه ها تلاش كردند تا با حذف ماهيت اسلامي و ضد اسرائيلي اين قيام اينگونه وانمود كنند كه قرار نيست هيچ اتفاق خاصي در مصر رخ دهد و حتي اصرار داشتند تا همه چيز را به نفع رژيم صهيونيستي بدانند. اما رخدادهاي بعدي مانند تسخير سفارت اسرائيل در قاهره نشان داد كه قرار نيست اين قيام در درون مرزهاي مصر باقي بماند.
دكتر عبدالله الاشعل معاون سابق وزيرخارجه مصر و نيز نامزد انتخابات رياست جمهوري مصر يكي از شخصيت هاي رسانه اي و سياسي مصر است كه ديدگاه هاي وي همواره قبل و بعد از انقلاب مصر در بردارنده نگاه جديدي به نقش مصر در رهبري جهان عرب و نيز مواضع آن در برابر سرزمين هاي اشغالي بود. وي بارها به شوراي نظامي مصر هشدار داد كه اهداف انقلاب ۲۵ ژانويه را پيگيري كنند .
وي در گفتگو با روزنامه سياست روز با اشاره به تحولات مصر و نقش اين كشور قبل و بعد از انقلاب گفت : نخست بايد بگويم كه مصر قبل از انقلاب به هيچ وجه كشوري نبود كه افكار عمومي ملتهاي عرب انتظار داشتند. خيانت هاي پياپي دولت انور سادات و حسني مبارك به موضوع فلسطين كه نمود آن در امضاي قرارداد كمپ ديويد پديدار شد از مصر جبهه اي براي تامين منافع اسرائيل و آمريكا ساخت. اين در حالي است كه بزرگترين اشتباه اعراب در اين بود كه آنها در زمان ناصر تنها با تكيه به عربگرايي و احساسات قومي و ملي تلاش كردند در برابر اسرائيل بايستند. آنچه كه اگر امروز نيز به آن توجه نشود مي تواند زمينه‌اي براي پايان انقلاب مردم خاورميانه باشد. اعتماد به ارتش‌هاي عربي و پان عربيسم بدون درنظر گرفتن شاخصه هاي اسلامي از مهمترين دلايل شكست اعراب و سرخوردگي آنها بود. در حقيقت شرايط به نفع اسرائيل تمام شد و بستر براي امضاي قرارداد كمپ ديويد پديد آمد. اينجا بود كه مصر بزرگترين خيانت تاريخي را مرتكب شد. و سه دهه در كنار اسرائيل قرار گرفت تا به عنوان نخستين جبهه تامين منافع آمريكا مطرح شود.
جنگ ۲۲ روزه نيز نشان داد كه دولت مبارك شريك جنايت جنگي تل آويو است . آنها در جنگ ۳۳ روزه در لبنان نيز كوتاهي نكردند.
عبدالله الاشعل در ادامه با اشاره به مصر پس از مبارك و رخدادهاي اين كشور گفت :‌ انقلاب مصري ها هنوز تمام نشده است و ما نبايد كار را تمام شده بدانيم . برخي به دنبال آن هستند كه همان ساختار پيشين باقي بماند . از اين رو مردم مصر هنوز هم اصرار دارند تا انقلاب خود را بازپس گيرند. شوراي نظامي مصر نبايد مانع از پيروزي انقلاب مردم شود. شرايط بايد براي برگزاري انتخابات آزاد فراهم شود. تمامي گروههاي سياسي بايد در اين انتخابات شركت كنند. نامزد رياست جمهوري مصر در ادامه با اشاره به اولويت سياست خارجي مصر گفت : رابطه با ايران و قطع ارتباط با رژيم صهيونيستي بايد در اولويت سياست خارجي دولت آينده قاهره قرار گيرد. مصر بايد بتواند بارديگر رهبري جهان عرب را در كنار محور مقاومت به دست گيرد. ما براين باوريم كه مرحله دشواري را در پيش رو داريم كه مي تواند آينده سياسي ما را ترسيم كند. نبايد اشتباه سال ها پيش را تكرار كنيم. وي همچنين موضوع فلسطين را در شكل گيري انقلاب هاي منطقه مهم دانست و گفت :‌ درعين اينكه اين انقلاب ها بستري براي پيروزي در فلسطين را فراهم خواهد كرد اما بايد گفت كه فلسطين نقش مهمي را در شكل گيري اين انقلاب ها داشت . تسخير سفارت اسرائيل در قاهره و پايين كشيدن پرچم آمريكا از دانشگاه آمريكايي در مصر از نكاتي است كه نبايد تنها به عنوان يك حادثه ساده از كنار آن گذشت . اين رخدادها نشان داد كه ماهيت انقلاب مردم مصر ضد آمريكايي و اسرائيلي است.
عبدالله الاشعل همچنين در ادامه با اشاره به سناريوي توطئه آمريكايي كردن بيداري اسلامي گفت :‌آمريكايي ها كه نتوانستند در نخستين مرحله اين انقلاب ها مانع از شكل گيري آن شوند اكنون تلاش مي كنند تا از سناريوي آمريكايي كردن اين انقلاب ها بهره گيرند. آنها مي خواهند با اين طرح مانع از محقق شدن اراده ملت‌ها شوند و آنها را در رسيدن به اهداف خود سست كنند . از سويي ديگر واشنگتن تلاش مي كند تا جريان هاي وابسته به خود را به كمك رسانه‌ها در اين كشور حمايت كند.

مترجم :
https://siasatrooz.ir/vdcawmni.49nau15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

غلامرضایی
روزنامه یدیعوت آحارنوت با اذعان به شکست تلاشها برای آزادی ایلان گرابل جاسوس این رژیم در مصر نوشت: شورای نظامی موافقت خود را با آزادی ایلان گرابل اعلام کرده بود.

هنگامی که "لئون پانتا" وزیر دفاع آمریکا با مقامات شورای نظامی حاکم بر مصر دیدار کرد این مقامات درخواست کردند که پانتا از تل آویو بخواهد که در ازای آزادی گرابل تعدادی از اسیران مصری آزاد شوند و این موضوع مورد موافقت مشروط اسرائیل قرار گرفت.

روزنامه مذکور بیان کرد: عاملی که سبب شکست این مبادله شد "عودا الترابین" جاسوس اسرائیلی بود که مصر ضمن مخالفت با آزادی وی مبادله را بر هم زد.

این روزنامه صهیونیستی مدعی شد: شورای نظامی حاکم بر مصر تلاش می کند که اقتصاد ورشکسته این کشور را نجات دهد و از آمریکا کمک دریافت کند هر چند که مقامات شورای نظامی این موضوع را تکذیب می کنند.

( ایلان گرابل به جرم جاسوسی برای رژیم صهیونیستی در اوج انقلاب مردمی مصر متهم است)