چهارشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۱:۰۷
کد مطلب : 91560

اهميت‌زدايي از يک عمليات

از اوايل ماه مارس (۱۱ روز پيش) ارتش و نيروهاي مردمي عراق عمليات گسترده‌اي را عليه گروه‌هاي تروريستي آغاز کردند. اين عمليات از سه محور ديالي، الانبار و صلاح‌الدين آغاز شده و توانسته بسياري از مناطق از جمله تکريت را از گروه‌هاي تروريستي پاکسازي نمايد.
همزمان با اين عمليات رفتار محافل رسانه‌اي و سياسي غرب بسيار قابل توجه است. در گزارش‌هاي آنها کليد‌ واژه‌هايي مشاهده مي‌گردد. ژنرال دمپسي رئيس ستاد مشترک ارتش آمريکا مي‌گويد عمليات اخير عراق مبارزه ده‌ها هزار عراقي با دو سه هزار داعشي است. وي تاکيد مي‌کند از نظر وي اين بيشتر يک مانور نظامي است و چندان اهميتي ندارد. دمپسي در سخنان ديگري تاکيد مي‌کند که آمريکا نيازي به بمباران هوايي مواضع تروريست‌ها نمي‌بيند و آمريکا اقدامي در عمليات اخير صورت نمي‌دهد.
رسانه‌هاي آمريکايي و اروپايي از جمله واشنگتن‌پست، رويترز، بي‌بي‌سي و‌... نيز از يک سو بر اختلافات دروني داعش تاکيد دارند و اصرار بر آن دارند که گروه‌هاي شبه‌نظامي از درون دچار اختلاف شده و بسياري از اعضاء و سران خود را قتل‌عام کرده‌اند. به عبارتي آنها چنان القاء مي‌سازند که تلفات تروريست‌ها نه بر اثر عمليات ارتش و مردم عراق بلکه به دليل اختلافات داخلي تروريست‌ها بوده است. فضاي رسانه‌اي ديگري که غرب بر آن اصرار دارد تاکيد بر نقش جريان‌هاي شيعه در عمليات ارتش است.
آنچه از سوي اين رسانه‌ها القاء مي‌شود، آن است که اين جنگ ميان شيعيان و گروه‌هاي شبه‌نظامي است که در ماه‌هاي گذشته اين رسانه‌ها از آنها به عنوان جهادي سني و شبه‌نظاميان سني ياد مي‌کردند. اين رويه رسانه‌اي در حالي صورت مي‌گيرد که در عمليات‌هاي ارتش عراق تمام جريان‌ها و گروه‌هاي عراقي از شيعه و سني گرفته تا کرد، مسيحي و پيروان ساير اديان حضور دارند. حال اين سوال مطرح است که چرا محافل رسانه‌اي و سياسي غرب چنين مواضعي اتخاذ و چه اهدافي را پيگيري مي‌کنند؟
آنچه در طول ماه‌هاي اخير ملت عراق به نمايش گذاشته وحدت و يکپارچگي ملي و به عبارتي ديگر اصل ما مي‌توانيم بدون کمک غرب بوده است. نهادينه شدن اين اصل در عراق مي‌تواند اين کشور را از تمام چالش‌ها خارج و حتي به الگويي براي کشورهاي عربي مبدل سازد. بي‌نيازي به غرب محور اين اصول مي‌باشد. غرب به شدت از اين وضعيت نگران است لذا با مواضع جهت‌دار و تفرقه‌افکنانه و اهميت‌زدايي از دستاوردهاي وحدت ارتش و مردم عراق به دنبال مقابله با اين روند و حتي ايجاد شکاف ميان عراقي‌ها است. ناتوان نشان دادن عراق و نياز به حضور خارجي از محورهاي اين تحرکات است چنانکه در روزهاي اخير محور خبري رسانه‌اي غربي را بزرگ‌نمايي و تخريب گروه‌هاي داعش به ويژه موصل تشکيل مي‌دهد تا با ضعيف نشان دادن ارتش و مردم عراق حضور غرب در عراق را توجيه مي‌نمايند. آنچه غرب اکنون در عراق صورت مي‌دهد حمايت از تروريسم و جلوگيري از پيروزي قاطع عراق بر تروريسم است چراکه اين وضعيت را تبديل شرايط براي خود مي‌داند که تامين‌کننده منافع غرب خواهد بود.

مولف : علي تتماج
https://siasatrooz.ir/vdcawmno.49n6i15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی