شنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۳:۴۳
کد مطلب : 95520
تصویب وام ۲۰ میلیونی برای ازدواج؛

تضمین ازواج‌های ۲۰ میلیونی چه می‌شود؟!

تضمین ازواج‌های ۲۰ میلیونی چه می‌شود؟!

برای تسهیل ازدواج جوانان مبلغ وام ازدواج برای هر جوان از سه میلیون تومان به ده میلیون تومان و جمعا۲۰ میلیون تومان افزایش یافت. اما آیا منابع این وام طوری تامین می‌شود که پول به موقع دست جوانان برسد؟! آیا این اقدام به تنهایی برای افزایش آمار ازدواج کافی است؟!
"یکی از آیات و نشانه‌های لطف الهی آن است که برای شما از جنس خودتان جفتی بیافرید که در کنار او آرامش یافته و میان شما انس و دوستی و رحمت برقرار نمود که این نیز برای مردمان متفکر و آگاه از نشانه‌های علم و حکمت آشکاراست." (سوره روم - ۲۱)
از این آیه شریفه و هزاران حدیث از پیامبران و سخنان بزرگان دینی بر می‌آید که ازدواج امری مهم و موثر در رشد جامعه محسوب می‌شود و توجه به آن از سوی مسئولین امری ضروری است طوری که در طول سال‌های پس از انقلاب دیدیم که قواعدی ترتیب داده می‌شود که این مسیر هموار شود اما این توجه تا کنون چقدر مطابق با خواسته‌های جوانان و نیاز جامعه پیش رفته است؟!
برای گام نهادن در جهت تسهیل امر ازدواج ابتدا باید موانع را شناسایی کرد و بعد با برنامه‌ریزی مناسب در جهت برطرف کردن آنها گام برداشت. اما در بین این موانع چه میزان مشکلات مالی دخیل است؟! این سوالی است که سعی می‌شود در روند گزارش برای آن پاسخ مناسبی پیدا کرد.

وام ازدواج به ۲۰ میلیون تومان افزایش یافت
روز گذشته (شنبه) نمایندگان، بانک مرکزی را موظف کردند تا تسهیلات قرض‌الحسنه وام ازدواج را از ۳ میلیون تومان به ۱۰ میلیون تومان افزایش دهد. بر این اساس در جریان بررسی بخش هزینه‌ای بودجه سال ۹۵، تبصره الحاقی ۱۳۷ این لایحه را پس از بحث و بررسی به تصویب رساندند.
به موجب تبصره ۱۳؛ به منظور حمایت از جوانان، بانک مرکزی موظف است کلیه بانک‌ها و موسسات اعتباری کشور را ملزم کند به اندازه سهم خود از مجموع سپرده‌های قرض‌الحسنه پس‌انداز و جاری در پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه مشارکت کرده و تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج را در اولویت نخست پرداخت قرار دهد.
تبصره ۱- تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج برای هریک از زوجین از ۳ میلیون تومان به ۱۰ میلیون تومان با دوره بازپرداخت ۴ ساله افزایش می‌یابد.
تبصره ۲- بانک مرکزی موظف است اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج را به نحوی مدیریت کند که تعداد جوانان در صف وام ازدواج در پایان هرماه کمتر از ۵۰ هزار نفر باشد.
تبصره ۳- بانک مرکزی وظیفه نظارت بر اجرای این قانون و جریمه بانک‌های متخلف در این زمینه را برعهده دارد.
اما آیا این اقدام قابل تامل و قابل تحسین نمایندگان می‌تواند ضمن رشد آمار ازدواج در کشور به پایداری خانواده‌ها و کاهش طلاق کمک کند؟!

موانع ازدواج
ازدواج، علاوه بر پاسخگویی به نیازهای عاطفی فرد، روابط اقتصادی، ارتباطات اجتماعی و فرهنگی او را تنظیم می‌کند اما اگر این موضوع در زمان مناسب اتفاق نیفتد مشکلات بسیاری برای افراد و جامعه به وجود می‌آورد. اما در سال‌های اخیر، جوانان در زمینه ازدواج با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند. بررسی‌ها در این زمینه نشان می‌دهد که موانع ازدواج به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند که عبارتند از: موانع فرهنگی، موانع اقتصادی و موانع اجتماعی.
با اشاره به آمارهای ارائه شده از طلاق‌هایی که در سال‌های اولیه ازدواج رخ می‌دهد و اظهارنظر جوان‌های در آستانه ازدواج می‌توان ادعا کرد که موانع فرهنگی و اجتماعی نقش غیرقابل اغماضی در کاهش آمار ازدواج ایفا می‌کنند. به عنوان مثال گسترش روابط نامشروع رابطه مستقیمی با کم شدن آمار تشکیل خانواده دارد. و از رغبت جوانان به ازدواج کاسته می‌شود. گسترش ارزش‌های مادی نیز باعث نفوذ چشم و هم‌چشمی و سنگینی مخارج ازدواج می‌گردد. خانواده‌ها می‌توانند با تقویت بینش مذهبی جوانان، آگاه کردن آنان به نیازهای دوران بلوغ و آموزش روش صحیح زندگی، در راه رفع حل مشکلات آنان مؤثر باشند. 

آمار قابل تامل طلاق
معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب ‏فرهنگی چندی پیش اعلام کرده که در کل کشور در سال ۹۳ معادل ۷۲۴ هزار و ۳۴۵ رویداد طلاق رخ‌داده که نسبت به سال قبل شاهد ۶.۵ درصد رشد منفی ازدواج بوده‌ایم. استان فارس در نرخ ثبت ازدواج پایین‌تر از میانگین کشور است و روند ازدواج در کشور از ۵۳ تا ۹۳ روند نزولی داشته است.
محمد اسحاقی اما آماری جالب و قابل فکر ارائه کرد و گفت: طلاق در افراد تحصیل‌کرده در حال افزایش است و به سبب طولانی شدن مدت‌زمان آشنایی گاه طلاق در زمانی رخ می‌دهد که هنوز جشن ازدواج برگزار نشده و ۱۴ درصد ازدواج‌ها در سال اول به طلاق منجر می‌شود.۱۰ استان به‌عنوان استان‌های اولویت‌دار در زمینه کاهش طلاق مطرح‌شده‌اند که فارس نیز در شمار این استان‌ها قرار دارد و نخبگان حوزوی و دانشگاهی باید مشخص کنند از عوامل حقوقی، اجتماعی و اقتصادی کدامیک در فارس عامل پررنگ‌تری است.
حال با ارائه این آمار و همچنین موانع فرهنگی و اجتماعی ازدواج به نظر می‌رسد در کنار توجه به نیازهای مادی زوج‌های جوان باید فکری هم برای دوام این ازدواج‌ها و آموزه‌های دینی و انتخاب الگوی مناسب در این زمینه کنند.

مائده شیرپور

https://siasatrooz.ir/vdcawmno.49nmu15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی