?>?> پروانه‌هاي سرراهي | سیاست روز
شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۴:۰۱
کد مطلب : 93144

پروانه‌هاي سرراهي

پروانه‌هاي سرراهي

جشنواره‌هاي معتبر سينمايي، همواره براي خود هويتي يافته‌اند. برگزاري مداوم و بدون انقطاع آنها در سال‌هاي پياپي، يكي از دلايل اصلي اعتبار آنهاست. جشنواره‌هايي كه برخي از معتبرترين آنها به نام شهر محل برگزاري‌شان ثبت شده است.
اما متاسفانه در كشور ما، يكي از معتبرترين جشنواره‌هاي سينمايي‌مان تبديل به «بچه سر راهي» شده است.
جشنواره‌اي كه علي‌رغم پشت سر گذاشتن ۲۸ دوره آن، هرساله بايد دست و دلش براي برگزاري بلرزد. جشنواره‌اي كه معمولا چمدانش جلوي در است و منتظر مي‌نشيند تا برايش تصميم بگيرند كه كجا برود.
علیرضا شجاع‌نوری به عنوان دبیر بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کودکان و نوجوانان در نشست خبری این جشنواره بر استاندارد برگزار شدن این رویداد سینمایی تاکید داشته و گفته بود که از هیچ تلاشی برای درخشیدن جشنواره بیست و نهم فیلم کودکان و نوجوانان دریغ نمی‌کند.
یکی از فاکتورهای برگزاری یک جشنواره استاندارد مکان جشنواره و کیفیت برگزاری یک رویداد سینمایی است. از همین رو دبیر این دوره از جشنواره اعلام کرده بود که طبق روال هر سال رایزنی‌هایی با شهر اصفهان انجام شده بود تا این دوره از جشنواره نیز در این شهر برگزار شود اما دبیر جشنواره در همان نشست اعلام کرد به دلیل تغییر شهردار اصفهان، همه مذاکرات برای برگزاری جشنواره بین‌المللی فیلم کودکان و نوجوانان باید از سر گرفته شود.
با گذشت یک ماه و نیم از برگزاری نشست رسانه‌ای این جشنواره تا ديروز خبری مبنی بر قطعیت برگزاری بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کودکان و نوجوانان در شهر اصفهان مخابره نشده بود.
در همين حين و عدم مشخص شدن شهر ميزبان جشنواره استاندار، نمایندگان و فرهیختگان شهر همدان آمادگی میزبانی برای این دوره از جشنواره را اعلام کردند. شهري كه پيش از اين هم تجربه برگزاري جشنواره فيلم كودك و نوجوان را داشت و اتفاقا حضور جشنواره در اين شهر، به زيرساخت‌هاي سينمايي و فرهنگي آن هم كمك كرده بود.
۱۴۰ تن از اهالی فرهنگ، هنر، فعالان مدنی و اصحاب رسانه استان همدان به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیرامون درخواست بازگشت جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان به همدان نامه نوشتند و گفتند «اکنون که باز هم جشنواره همچون طفلی یتیم در میان کوچه‌ها رها شده و کمتر از چند ماه دیگر ما باید شاهد تولد ۲۹ سالگی این جشنواره باشیم به استحضار می‌رساند استان همدان چه به لحاظ سخت‌افزاری و چه به لحاظ نیروی انسانی در حوزه سینما به ویژه سینمای کودک پتانسیل بسیاری بالایی دارد و بازگشت جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان به این استان می‌تواند باعث شکوفایی هر چه بیشتر این پتانسیل‌ها و نیز رونق و شکوفایی سینمای کودک و نوجوان گردد.»
اما سياست سازمان سينمايي، تلاش براي حفظ جشنواره در اصفهان بود، چنانكه جلیل اکبری صحت مدیر ارتباطات بنیاد سینمایی فارابی درباره مکان برگزاری این رویداد سینمایی گفت بود: «مذاکرات با مسئولان شهرداری اصفهان مبنی بر برگزاری این جشنواره در این شهر همچنان ادامه دارد و سیاستگذاران رسمی جشنواره هنوز معتقدند بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کودکان و نوجوانان در اصفهان برگزار می‌شود.»
وی البته گفته بود: «همچنین شهر همدان هم گزینه در دست بررسی است اما به هر دلیل اگر این رویداد سینمایی در هیچ‌یک از این شهرها برگزار نشود؛ تهران می‌تواند میزبان یک جشنواره بین‌المللی استاندارد باشد و امکانات مناسب برای میزبانی را دارد.»
رئیس سازمان سینمایی کشور هم روز پنجشنبه گذشته در نشست با سینماگران اصفهان با تأکید بر اینکه «دلمان نمی‌خواهد جشنواره کودک از اصفهان برود»، گفته بود: تنها جشنواره واقعاً بین‌المللی در کشور همین جشنواره کودک است و به دلیل جایگاه اصفهان اصرار داریم که جشنواره در این شهر برگزار شود. در این راستا با شهردار و تیم برگزارکننده جشنواره کودک جلسه داریم و اگر دیدیم که مدیران، مردم و هنرمندان می‌خواهند که جشنواره در اصفهان بماند، آن را در همین شهر برگزار می‌کنیم. اگر من جای مسئولان اصفهان بودم اصلا اجازه نمی‌دادم جشنواره به جای دیگری برود.
اما بالاخره و پس از كش و قوس‌هاي فراوان و در‌پی جلسه پنجشنبه ۸ مرداد مسئولان سازمان سینمایی با مدیران اصفهانی مقرر شد بیست و نهمین جشنواره فیلم‌هاي کودکان و نوجوانان در اصفهان برگزار شود. البته برای تاریخ برگزاری این جشنواره باید شورای سیاستگذاری و راهبری سینمای کودک و نوجوان به جمع‌بندی برسد.
با توجه به زمان اندک باقیمانده به زمان همیشگی برگزاری جشنواره کودک در مهر‌ماه به نظر مي‌رسد هماهنگ کردن شرایط میزبانی در فاصله دو ماهه میسر نباشد و زمان برپایی جشنواره نیز تغییر کند.
در این جلسه حجت‌الله ایوبی رئيس سازمان سینمایی، علیرضا تابش مدیر‌عامل بنیاد سینمایی فارابی، مدیر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان، شهردار و معاون فرهنگی و اجتمای شهرداری اصفهان، رئيس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان و مسئول اجرایی جشنواره بین‌المللی فیلم‌ کودکان و نوجوانان حضور داشتند و طی دو ساعت به بررسی سیاست‌هاي اجرایی بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کودکان و نوجوانان در اصفهان پرداختند.
اما آيا امسال آخرين سالي است كه جشنواره فيلم كودك براي ميزباني خود دچار مشكل مي‌شود؟ تجربه ثابت كرده است كه چنين نيست و دست و دل كودكان و فيلمسازان كودك و نوجوان همچنان بايد بلرزد.

https://siasatrooz.ir/vdcay6no.49ney15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی