?> سودای انگلیسی | سیاست روز
شنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۲:۴۸
کد مطلب : 108941

سودای انگلیسی

صحنه بین‌الملل در حالی بواسطه رفتارهای غیرمسئولانه و هوچی‌گرایانه سران آمریکا، سراسر بحران و بی‌ثباتی شده که برخی رفتارهای دوستان انگلیسی آنها نیز جای تامل دارد. انگلیس درپی انتشار اخباری درخصوص تصمیم آمریکا برای خارج کردن کارکنان غیرضروری خود در عراق، سطح هشدار امنیتی را برای دیپلمات‌ها و نیروهای انگلیسی در عراق افزایش داد. در همین حال جرمی هانت وزیر خارجه انگلیس در تلاش برای جبران اظهارات یک ژنرال ارشد انگلیسی که گفته بود تحرکات منطقه‌ای ایران افزایش نیافته، گفت لندن از ارزیابی واشنگتن مبنی بر افزایش «تهدید ایران» حمایت می‌کند. از سوی دیگر درپی افزایش تنش‌ها در خاورمیانه و خلیج‌فارس، سخنگوی دفتر نخست‌وزیری انگلیس اعلام کرد که وزارت امور خارجه این کشور کارکنان بخش ایران این وزارتخانه را افزایش داده است. پیش از این نیز مقامات انگلیس در واکنش به تعلیق بخشی از تعهدات برجامی ایران، بر لزوم افزایش تحریم‌ها و فشارها تاکید بودند. با توجه به این شرایط این سوال مطرح است که چرا انگلیسی‌ها چنین رویکردهایی درپیش گرفته و هدف آنها از امنیتی ساختن صحنه بین‌الملل چیست؟
بخشی از این مسئله را در چالش‌های داخلی سران این کشور می‌توان مشاهده کرد که محور آن را جنگ قدرت برای رسیدن به کرسی نخست‌وزیری تشکیل می‌دهد. ترزا می، نخست‌وزیر انگلیس برای کناره‌گیری از رهبری حزب محافظه‌کار در ماه ژوئن زمان‌بندی‌ای را تعیین خواهد کرد و احتمالاً رقابت برای تصدی رهبری این حزب طی تابستان پیش‌رو صورت خواهد گرفت در حالی که بوریس جانسون، چهره شناخته ‌شده کمپین خروج انگلیس از اتحادیه اروپا اظهار کره قطعاً برای رهبری حزب که زمینه‌ساز نخست‌وزیری است نامزد خواهد شد. شرایط بحرانی سیاسی و اقتصادی و البته وضعیت نامشخص برگزیت، انگلیس را در چالش درونی فرو برده است. نکته دیگر آنکه عراقی‌ها با‌ آشکارتر شدن تلاش آمریکا برای احیای داعش در این کشور، و نیز مداخلاتی که در روند سیاسی کشورشان دارد بر لزوم خروج کامل نیروهای آمریکایی از عراق تاکید دارند. این خروج در حالی تضعیف طرح آمریکایی - انگلیسی برای احیای داعش است که زمینه‌ساز خواست عراق برای خروج نیروهای انگلیسی نیز خواهد بود. بر این اساس هوچی‌گری امنیتی انگلیسی‌ها را می‌توان در کنار خدمت به آمریکا برای ماندن در عراق، طرحی برای ادامه حضور نیروهای انگلیسی در عراق دانست در حالی مقابله با تهدیدات امنیتی بهانه آنها برای اجرای این طرح است.
نکته مهم دیگر آنکه این روزها اروپا از جمله انگلیس برای اجرای تعهدات برجامی تحت فشار هستند در حالی که غرب به بهانه‌های مختلف سعی در استمرار عدم تعهدپذیری و در عین حال حفظ برجام دارد حال آنکه مصوبه شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران و حرکت گام به گام برای تعلیق تعهدات ایران این روند را با چالش مواجه ساخته است. انگلیسی با حاشیه‌سازی سعی دارند ضمن اهمیت‌زدایی از مصوبه ایران، مسئولیت‌پذیری خود را به حاشیه می‌رانند. به هر تقدیر رفتار انگلیسی برگرفته از مجموعه چالش‌های این کشور است که با جوسازی رسانه‌ای به دنبال پنهان‌سازی وضعیت بحرانی خود در داخل و خارج هستند. 

نویسنده : علی تتماج

https://siasatrooz.ir/vdcayan6649nwo1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی