?>?> شکست دولت در حل مشکل روغن | سیاست روز
دوشنبه ۸ دی ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۶
کد مطلب : 116645
معضلات بازار ادامه دارد؛

شکست دولت در حل مشکل روغن

شکست دولت در حل مشکل روغن

علیرغم ادعای مسئولان دولت آقای روحانی که مدعی هستند مشکل روغن حل شده، ولی کمبود روغن در بازار، گرانی روغن، فروش اجباری کالا همراه روغن و فروش سهمیه‌ای روغن مشکلاتی است که مردم را بعضاً کلافه کرده و یا به اقدامی مثل احتکار روغن در منزل واداشته است.
بر خلاف همه وعده ها و صحبت هایی که از سوی مسئولان دولت در رسانه های مختلف مبنی بر حل شدن مشکل روغن مطرح می شود، گزارش های میدانی خبرنگار اقتصادی تسنیم نشان می دهد، هنوز کمبود روغن به ویژه روغن سرخ کردنی در بازار مشهود است و شاید در برخی مناطق اندکی بهتر شده باشد ولی هنوز بازار و مردم نتوانسته اند به طور کامل تقاضای خود را تأمین کنند.
با توجه به عدم تعادل بین عرضه و تقاضا، قیمت های روغن با اختلاف نسبت به نرخ دولتی، به فروش می رسد و مشخص نیست دلیل عدم تحقق قول هایی که وزارت صمت و تولید کنندگان برای رفع مشکل روغن مورد نیاز کشور می دهند، چیست.

مردم همچنان تشنه خرید روغن
بر اساس گفته یکی از فروشندگان فروشگاه های زنجیره ای، روغن دو روز یک بار توزیع می شود ولی همان روز اول به دلیل اینکه مردم بیش از نیاز خود خرید می کنند، موجودی این کالا تمام می شود.
آقای محمدی، در ادامه خاطر نشان کرد: البته ما به هر نفر نهایت ٥ عدد روغن کوچک و یا سه عدد روغن بزرگ ۲ تا ۳ لیتری می دهیم. اما با این وضعیت این خریدها بیش از نیاز مصرف روزانه است.
وی در ادامه در مورد روغن جامد نیز گفت: فعلا که روغن جامد نیست و روغن مایع و سرخ کردنی موجود است که همین نیز مردم بیش از سهیمه ای که تعیین کرده ایم با چند نفر از اعضای خانواده برای دریافت تعداد بیشتر روغن اقدام می کنند.همچنین قیمت روغن مایع نیز حدود ۵ تا ۱۰ درصد مجدد گران شده است.

حل شدن کمبود روغن درحد حرف
آقای رسولی یکی از سوپر مارکت داران تهرانی در خصوص کمبود روغن می گوید: تاره امروز موجودی روغن مایع را تکمیل کرده ام ولی همچنان مشکل کمبود روغن وجود دارد و اینکه می گویند مشکل حل شده، در حد حرف است.
وی ادامه داد: همان اوایل به مدت یک هفته برای اینکه بگویند مشکل تولید و توزیع حل شده، توزیع انجام شد ولی بعد یک ماه توزیع متوقف شد. در حال حاضر نیز روغن ۲ لیتری ۷ هزار تومان گران شده است. بنابراین همه این کمبودها و توزیع ناقص روغن در بازار برای گران کردن است و تنها مردم در این بازی متضرر می شوند.
یکی از مشکلاتی که بارها از آن صحبت شده، فروش اجباری یک کالا از سوی تولید کننده به شرط خرید یک کالای دیگر است. آقای سیاح یکی از فروشندگان عمده کالاهای اساسی بوده که از این موضوع بارها گله کرده است. وی معتقد است به عنوان یه فروشنده کالای اساسی که باید تنها روغن و برنج، چای، حبوبات و.. بفروشد و مجوز فروش کیک و رب و تن ماهی ندارد ولی برای خرید روغن از یک کارخانه، باید در کنارش یک کارتن کیک و یا رب و تن ماهی بگیرد. وی ادامه داد: بنده اجازه فروش رب و تن ماهی ندارم و یا کیک. اگر مغازه سوپر مارکت داشتم، این اجناس در مغازه فروش می رفت ولی در حال حاضر کارتن های کیک در فروشگاه مانده و به فروش نمی رسد.
این فروشنده خاطر نشان کرد: همه می گویند کارخانه حق ندارد، فروش محصول خود را منوط به خرید یک کالای دیگر کند ، ولی در حال حاضر این اتفاق می افتد و تنها مربوط به یک کارخانه هم نیست. هر کدام از این کارخانه ها یک کالا را به اجبار در کنار روغن و یا چای می فروشند.
سیاح با اشاره به اینکه از یک ماه و نیم گذشته تا کنون قیمت روغن ۱۰ درصد گران شده است، افزود: برای اینکه نخواهم کالایی را به اجبار در کنار روغن از کارخانه و به نرخ دولتی بخرم، ترجیح میدهم گران تر و از بازار آزاد خریداری کنم. به مشتری نیز دلیل گران تر بودم جنس را می گویم. البته اختلاف قیمت روغن دولتی و آزاد کمتر از هزار تومان است.
وی در خصوص روغن جامد نیز گفت: روغن جامد نیز مدتهاست کم شده ولی اگر بتوان خرید باید در کنار یک کارتن ٤ عددی روغن جامد ۵ کیلویی دو تا کارتن پچ پچ بخریم و با این شرایط به صرفه نیست.
فروش روغن سهمیه‌ای است
مسعود خوانساری یکی از عمده فروشان بازار مولوی، با اشاره به اینکه هنوز کمبود روغن ادامه دارد ، اظهار داشت: تولید کنندگان توضیحی در مورد کمبود این کالا ندارند و تنها در رسانه ها حرف از حل مشکل توزیع روغن می زنند ولی در عمل چنین چیزی نیست. در حال حاضر برای توزیع این میزان از روغن، مجبورند سهمیه ای اقدام کنند.
وی با تأکید بر اینکه بعضی از مغازه ها و سوپر مارکت ها روغن دارند ولی مشکل اینجاست که یک روز توزیع می کنند و دو هفته متوقف می شود، گفت: این وضعیت برای همه نوع روغن وجود دارد. البته تخم مرغ نیز مدتی است این مشکل را دارد و توزیع آن کم شده است.
این عمده فروش خاطرنشان کرد: طی دو ماه گذشته قیمت تخم مرغ دو برابر شده و در حال حاضر قیمت عمده یک کارتن تخم مرغ که شامل ۶ شانه است، ۲۰۰ هزار تومن بوده و این کمبود باعث گران شدن آن شده است. البته هر چند وقت یکبار وزارت صنعت و جهاد برای ایجاد رانت و سهمیه بندی و مسائلی از این قبیل، عرضه را کم می کنند و بعد از مدتی درست می شود.

بازار باید از روغن اشباع شود
قاسم نوده فراهانی رئیس اتاق اصناف تهران هم در خصوص مشکل روغن و ادامه داشتن کمبود عرضه این کالا اظهار داشت: وضعیت عرضه روغن نسبت به روزهای گذشته بهتر شده ولی این به معنی حل صد درصدی این مشکل نیست. بازار بر اساس عرضه و تقاضا تنظیم می شود، ولی وقتی عرضه کم باشد، قیمتها نیز نوسان خواهد داشت. به نوعی که قیمت هر ۵ کیلو روغن جامد با نرخ دولتی ۵۵ هزار تومان است ولی وقتی به اندازه کافی عرضه نمی شود، نوسان قیمت را شاهدیم و نرخ ۵ کیلویی جامد تا ۱۲۰ هزار تومان نیز در بازار وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه باید بازار اشباع شود تا قیمت ها به نرخ واقعی بازگردد، گفت: یکی دیگر از موضوعاتی که در این خصوص وجود دارد، عدم رعایت مردم در خرید روغن است، درست است که موجودی روغن کم است ولی مردم هم بیش از نیاز خود خرید می کنند در حالی که باید برای رفاه حال یکدیگر به اندازه نیاز خرید کنیم نه اینکه به فکر احتکار باشیم. رئیس اتاق اصناف تهران در خصوص مشکل روغن در شهرستان ها نیر خاطر نشان کرد: این مشکل در شهرستان ها نیز وحود دارد و روغن خیلی کم است و باید کارخانه های تولید کننده هر چه سریعتر تولید و عرضه را به روال سابق برگردانند تا بازار اشباع شود.

فروش اجباری کالا همراه روغن تخلف است
فراهانی در مورد فروش اجباری یک جنس کنار روغن از سوی برخی کارخانه ها، تصریح کرد: این کار قانونی نیست و نباید اجبار و تحمیلی برای خرید وجود داشته باشد. امیدواریم روز به روز وضعیت عرضه روغن بهتر شود تا قیمت ها نیز به تعادل برسد. رئیس اتاق اصناف تهران با اشاره به اینکه قیمت روغن مایع ۱.۵ لیتری ۱۶ هزار تومان است که در بازار بین ۲۳ تا ۲۴ هزار تومان فروخته می شود. این همان مشکل نبود عرضه و عدم تعادل بین عرضه و تقاضا است که باعث این اختلاف قیمت شده است. وی در مورد کمبود تخم مرغ نیز افزود: از روز گذشته وضعیت عرضه تخم مرغ بهتر شده ولی باید تولید و عرضه بیشتر شود تا بازار به تعادل برسد. مردم باید با چشم خود ببینند که یک کالا زیاد است، آن وقت است که نه بیش از نیاز خوید می کنند، نه قیمت ها نوسان دارد. وی خاطر نشان کرد: قیمت هر شانه تخم مرغ به ۳۸ هزار تومان نیز رسیده بود در حالی که پیش از این قیمت آن ۲۳ هزار تومان بود، البته در حال حاضر از ۳۸ هزار تومان کمتر شده و روز به روز نیز بهتر خواهد شد، در صورتی که عرضه و تقاضا به تعادل برسد، در غیر این صورت گذاشتن مأمور و به زور نگه داشتن قیمت ها، فایده ندارد.

https://siasatrooz.ir/vdcayin6m49n6i1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی