دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۲۳:۴۶
کد مطلب : 89644
در واكنش به تهديدات اقتصادي و نظامي اروپا و آمريكا مطرح شد

پاسخ هسته‌اي پوتين به غرب

پاسخ هسته‌اي پوتين به غرب

همزمان با استمرار تهديدات اقتصادي و نظامي غربي‌ها، رئیس‌جمهوری روسیه غرب را با کلاهک های هسته‌ای تهدید کرد.
"ولادیمیر پوتین" در حالی که چند روز به برگزاری کنفرانس آسیا - اروپا باقی مانده با اشاره به تحریم های غرب علیه کشورش گفت: همتایان ما باید به این مسئله آگاه باشند که تلاش برای بی‌ثبات کردن روسیه از راه اقدامات ناعادلانه‌ای مانند اعمال تحریم و آنچه در قبال اوضاع اوکراین را تثبیت نمی‌کند و تنها گفت‌وگوها را پیچیده‌تر خواهد کرد.
رئیس‌جمهوری روسیه با اشاره به وجود ۵۰۰۰ هزار کلاهک هسته‌ای در کشورش خاطر‌نشان کرد: روسیه قابلیت مقابله احتمالی اتمی با غرب را دارد. منابع اطلاعاتی در این زمینه اعلام کردند که این سخنان پوتین بیانیه مستقیم یک جنگ نیست، اما سخنانی است که جنگ سرد را یادآوری می‌کند.
باید به این نکته توجه کرد که سخنان پوتین هنوز هم واکنشی به تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا علیه این کشور در جریان الحاق کریمه است.پوتین در روزهای اخیر "باراک اوباما" رئیس‌جمهور آمریکا را به طور مستقیم مورد خطاب قرار داد که وی در دستورالعملی که به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه داد، "تجاوز روسیه در اروپا" را در بین سه تهدید بزرگ علیه بشریت در کنار بیماری ابولا و گروه تروریستی داعش قرار داد.
لازم به ذكر است برخي منابع خبري اعلام كردند ناظران روسیه قصد دارند تا طبق معاهده‌ "آسمان‌های باز" پرواز‌های شناسایی بر فراز ایالات متحده آمریکا انجام دهند. "سرگئی زابلو"، رئیس مرکز کاهش خطر هسته‌ای ملی روسیه گفت: طبق معاهده بین‌المللی "آسمان‌های باز" تیم ناظران روسی با هواپیمای شناسایی توپولف Tu-۱۵۴M LK-۱ بر فراز آمریکا پرواز خواهند داشت.
این سی و سومین پرواز شناسایی روسیه در سال‌جاری است. به گفته زابلو، این پروازهای شناسایی از بیستم تا بیست و پنجم اکتبر از پایگاه نیروی هوایی تراویس در ایالت کالیفرنیا انجام می‌شود و هدف آن ارتقای شفافیت و فعالیت‌های نظامی و تقویت امنیت ازطریق اعتمادسازی است.
وی گفت: حداکثر برد پرواز بر فراز ایالات متحده ۴۲۵۰ کیلومتر است. معاهده آسمان‌های باز در ۲۴ مارس ۱۹۹۲ در هلسینکی به امضا رسید و طبق آن طرح پروازهای شناسایی غیرمسلحانه بر فراز آسمان ۳۴ کشور عضو پایه‌ریزی شد.
از سوي ديگر دولت روسیه در حال بررسی اقدامات محدود‌کننده‌ای در زمینه واردات خودرو، محصولات متالوژی و مهندسی صنایع سنگین توسط شرکت‌های دولتی است که تا پایان سال‌جاری به اجرا گذاشته خواهد شد. دولت روسیه در حال بررسی امکان اعمال ممنوعیت کامل واردات خودروهای وارداتی، محصولات متالوژی و مهندسی صنایع سنگین از سوی شرکت‌های دولتی است. این مسئله بر‌اساس اطلاعات تایید شده از سوی وزارت صنعت و تجارت و وزارت توسعه بازرگانی روسیه اعلام شده است.
یک مقام آگاه در وزارت توسعه بازرگانی روسیه توضیح داده است که اقدامات در نظر گرفته شده شامل سازمان‌هایی می‌شود که سهم سرمایه‌گذاری دولت در آنها بیش از ۵۰ درصد باشد. البته باز هم نام شرکت‌های دولتی نیز در این اسناد قید نشده است، هرچند این شرکت‌ها بطور کلی مشخص هستند.
لازم به ذكر است یک دیپلمات اروپایی اعلام کرد که مسئله لغو تحریم‌ها علیه روسیه در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا مطرح نمی‌شود تا نتیجه ارزیابی کمیسیون اروپا از اوضاع در شرق اوکراین و سطح همکاری روسیه مشخص گردد. این دیپلمات اروپایی که نامش ذکر نشده است، توضیح داد: «موضوع لغو رژیم تحریم‌ها علیه روسیه بدون تردید در دیدارهای دوجانبه وزرای خارجه کشورهای اروپایی مطرح خواهد شد، ولی بررسی این موضوع در سطح شورای وزیران به بعد از آن موکول خواهد شد تا ارزیابی مجدد در‌خصوص وضعیت در شرق اوکراین در نشست کمیسیون نمایندگان دائم کشورهای عضو اتحادیه اروپا انجام شود که این نشست قرار است در روزهای آخر ماه اکتبر (اوایل آبان‌ماه) برگزار شود».
به گفته وی، تنها پس از آن مشخص خواهد شد که تحریم‌ها علیه روسیه ممکن است لغو گردد یا خیر و مهمترین عامل در این زمینه هم ارزیابی سطح همکاری‌های مقامات مسکو برای حل و فصل مشکلات و کاهش وخامت اوضاع در مناطق شرقی اوکراین خواهد بود. بدین ترتیب نباید انتظار داشت که این موضوع در نشست فعلی وزرای خارجه اتحادیه اروپا مطرح گردد.
لازم به ذكر است در ماه‌هاي اخير تنش‌هاي سياسي و اقتصادي ميان روسيه و غرب شدت گرفته و هر كدام به دنبال استفاده از حداكثر ظرفيت‌ها براي مقابله با طرف مقابل هستند.

https://siasatrooz.ir/vdcayina.49noy15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی