يکشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۷
کد مطلب : 91614
نمایندگان مجلس طي تذكري به رئیس‌جمهور درخصوص اظهارات جنجالي دستيار ويژه خواستار شدند

بركناري يونسي

بركناري يونسي

انتقاد به سخنان نسنجيده دستيار ويژه رئيس‌جمهور در امور اقوام و اقليت‌هاي مذهبي همچنان ادامه دارد و بیش از ۲۰ نماینده مجلس شورای اسلامی طی تذکری به رئیس‌جمهور خواستار عزل علي يونسي شدند.
اخيراً يونسي در «همایش بزرگ هویت ایرانی»، از «احیای امپراتوری ایران به پایتخت بغداد» خبر داده و گفته بود «تمام منطقه خاورمیانه ایران است و تمام ملت‌های منطقه بخشی از ایران هستند و ما خواهان تاسیس اتحادیه ایران در منطقه هستیم».
این اظهارات به دلیل جایگاهی که وي هم‌اکنون در اختیار دارند، با واکنش‌های متعدد کشورهای منطقه به ویژه عراق مواجه شد. دوستان آزرده‌دل شدند و دشمنان، از فرصت به دست آمده برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی بهره بردند. سلطه‌گران غربی و دیکتاتورهای عربی سخن دستيار ويژه رئيس‌جمهور را سند محکمی یافتند بر ادعاهای دروغین خود درباره حضور ایران در منطقه و شاید سال‌ها زمان نیاز باشد که عوارض این سخنان برطرف شود.
حالا هم بیش از ۲۱نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی طی تذکری خطاب به حسن روحانی نسبت به اظهارات علی یونسی دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های مذهبی ضمن انتقاد از این مواضع، خواستار عزل وی از سوی رئیس قوه مجریه شدند.
در تذکر نمایندگان که با عنوان «عزل آقای یونسی دستیار ریاست جمهوری به علت مواضع ناشایسته ایشان و تهدید امنیت ملی» ‌نگاشته شده، آمده است: دستیار ویژه جنابعالی در امور اقوام و ادیان از زمان شروع به کارشان در این جایگاه مهم بارها با مواضع نسنجیده و اقدامات اختلاف‌برانگیز و برنامه‌های تفرقه‌ساز امنیت ملی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را مورد تهدید قرار دادند.
اين درخواست مي‌افزايد: از جمله مواضع اخیر ایشان در همایش «ایران؛ نام، مردم، سرزمین» همان القای ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی که توسط دشمنان انقلاب اسلامی بارها در رسانه‌های آنها و مواضع‌شان بیان شده است. نمايندگان در ادامه با اشاره به روحیه تذکرناپذیر یونسی و اصرار ایشان بر ادامه این مواضع ناپسند خاطر‌نشان ساختند: نمايندگان مصرانه از شما می‌خواهند آقای یونسی را از این جایگاه عزل نمایید و اجازه ندهید این مواضع نسنجیده و بحران‌آفرین ادامه یابد.

نگاهي به آنچه كه يونسي گفت
با مراجعه به ادبیات مقامات كشورمان و كساني كه تعيين سياست‌هاي كلان نظام را بر عهده دارند نمي‌توان هیچ اثر صریح و حتی تلویحانه‌ای از آنچه یونسی بر زبان آورد را مشاهده کرد. جمهوری اسلامی از ابتدای تشکیل خود در‌پی وحدت جهان اسلام بوده و هست، اما این وحدت هرگز نه به معنای حذف ملیت ایرانی و ادغام آن بوده و نه تشکیل «اتحادیه ایران» و بلعیده شدن سایر ملیت‌های مسلمان توسط ایران را دنبال مي‌كرده است .
جمهوری اسلامی همانگونه که بر عناصر هویتی ایران تاکید دارد، عناصر هویتی سایر ملت‌های مسلمان را نیز محترم شمرده و با همین پیش‌فرض و رویکرد، در‌پی وحدت جهان اسلام است.
اما این خط انحرافی ایرانی‌گرایی در مقابل اسلام‌خواهی، ابداع یونسی نیست. هم پیش از وي و هم پس از او ، کسانی بوده‌اند که در مقابل ایده وحدت جهانی اسلام و برای ضربه زدن به آن، همواره این مسائل را مستمسک قرار داده‌اند. نزدیک ترین نمونه تاریخی، اسفندیار رحیم‌مشایی است که مدتی پرچم «مکتب ایرانی» را در دست گرفت و حاشیه ساخت و آب در آسیاب دشمنان وحدت اسلامی ریخت و البته طولی نکشید که گرد و خاکش فرونشست.
حالا در شرايطي كه اتحاد کشورهای منطقه، در حال سرکوب کردن جریان تکفیری مورد حمایت سلطه‌گران جهانی و دیکتاتورهای خونخوار منطقه‌ای است، یونسی در کسوت دستیار ویژه رئیس‌جمهور، عزم کرده است که به این اتحاد ضربه بزند. باید از دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی کشور این سوال مهم را پرسید که ریشه این حرکات انحرافی چیست؟ چه کسانی در ساختار قوای مجریه مشایی‌ها و یونسی‌ها را خلق می‌کنند؟‌ چه برخوردی با این افراد انحرافی انجام شده و چه تدابیری برای جلوگیری از تکرار موارد مشابه اتخاذ شده است؟
اظهارات اخیر آقای یونسی بیش از آنکه ریشه در علاقه ایشان به ایران و ایرانی داشته باشد، احتمالاً به منش لیبرالی کسانی باز می‌گردد که وی را به لحاظ فکری تغذیه مي‌کنند. پیروان این مکتب، هیچ تعلق خاطری به هیچ اندیشه و جغرافیایی ندارند و سقف پرواز اندیشه‌شان این است که خود را با شرایط جدید سازگار کنند و اغلب، در همین مسیر نیز منافع ملی را به فنا می‌دهند.

رئيس‌جمهور اقدامي شايسته انجام دهد
در اين زمينه لازم است كه رئيس‌جمهوري اقدامي شايسته در اين زمينه انجام دهد. بسياري از صاحب‌نظران معتقدند كه نظر به ایراد اظهارات ضد امنیتی و خلاف سیاست‌های کلی نظام توسط یونسی، عزل ایشان از منسب دستیاری ویژه رئیس‌جمهور ضروري است تا از تکرار رفتار مشابه توسط خود فرد و دیگران جلوگیری شود.
همچنين اين پيام به دوستان ايران در منطقه ارسال شود كه اين سخنان ارتباطی با دولت نداشته و نظر شخصی وی بوده و دولت، چون این نظرات را برنمی‌تابد، وی را برکنار کرده است.
يدالله جواني كارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اينكه اظهارات اخیر یونسی را بسیار مشکوک بود در اين‌باره گفت: بهترین نوع اقدام دولت درباره این فرد حاشیه‌ساز جابه‌جایی او و قرار گرفتن در جای دیگر است. وي افزود : هرچند که یونسی پس از بیان این مطالب خواست که سخنان خود را اصلاح کند اما به هر حال صحبت‌های وی در راستای تأمین منافع ملی نبوده و با امنیت ملی کشورمان مغایرت دارد.
جوانی تصریح کرد: دشمنان صحبت‌های آقای یونسی پیرامون عراق را در راستای پروژه ایران‌هراسی و ایران‌ستیزی مورد توجه قرار دادند و از این‌رو این سخنان کاملاً نسنجیده بود.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اهداف پشت صحنه سخنان یونسی درباره عراق، خاطرنشان کرد:‌ با توجه به موقعیت حقوقی یونسی به عنوان مشاور رئیس‌جمهور و شخصی که مسئولیت دولتی دارد مشخص است که این سخنان چقدر تحریک‌کننده خواهد بود. هرچند در گذشته نیز متأسفانه شاهد مطالبی از سوی وی بوده‌ایم که با واکنش‌های مختلفی همراه شد.
وی در همین زمینه به طرح مسائل خاص درباره اقوام ایرانی، بهائیت، ‌آرم شیر و خورشید از سوی یونسی اشاره کرد و گفت:‌ آقای یونسی اخیراً‌ نیز مطالبی درباره وضعیت زندان‌ها و حقوق بشر گفته بود که تعجب‌برانگیز بود و برای دشمنان مستمسک شد.
جوانی با اشاره به برنامه دشمن برای اجرای پروژه ایران‌هراسی تصریح کرد: دشمن می‌خواهد القاء کند که ایران به دنبال امپراتوری است در حالی که جمهوری اسلامی به دنبال وحدت مسلمانان است و حرکت سلطه‌گرانه را در سیاست خارجی خود تعریف نکرده است.
این کارشناس مسائل سیاسی اظهارات اخیر یونسی را بسیار مشکوک دانست و یادآور شد: این اظهارات در همایشی مطرح شده که افراد حاضر در آن مواضع روشنی ندارند بنابراین رئیس‌جمهور باید نسبت به این مسئله واکنش نشان دهد.
وی با بیان اینکه یونسی همواره برای دولت مسئله و حاشیه‌سازی می‌کند و اظهارات او به نفع دولت و منافع ملی نیست،‌ تأکید کرد: قطعاً نوع واکنش دولت نسبت به مواضع یونسی تعیین‌کننده خواهد بود و می‌تواند تبعات ناشی از آن را مهار کند.
جوانی افزود:‌ چنین سخنانی از سوی کسی که زمانی وزیر اطلاعات بوده و پیامد چنین مواضعی را می‌داند جای تعجب دارد بنابراین بهترین نوع اقدام دولت درباره این فرد حاشیه‌ساز جابه‌جایی او و قرار گرفتن در جای دیگر است.
از سوي ديگر مهدي فضائلي كارشناس مسائل سیاسی با اشاره به سخنان اخیر یونسی درباره عراق گفت: باری که برخی افراد با حاشیه‌سازی خود بر روی دوش دولت و رئیس‌جمهور می‌گذارند سنگین است لذا رئیس‌جمهور درباره حضور چنین افرادی در اطراف خود تجدیدنظر کند.
وي در اين باره افزود : واقعیت این است که این صحبت از سوی کسی مانند آقای یونسی که سابقه وزارت اطلاعات داشته بعید و دور از ذهن است که بدون توجه به پیامدهای آن مطرح شده باشد.
فضائلی با بیان اینکه با توجه به شرایط حساس منطقه این اظهارات منجر به سوءتفاهم می‌شود و دامنه آن حوزه امنیت ملی کشورمان را هم مورد آسیب قرار می‌دهد افزود: انتظار است که رئیس‌جمهور درباره حضور چنین افرادی در اطراف خود تجدیدنظر کند.
این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: در دو سال گذشته و با روی کار آمدن یونسی، مواضع و حاشیه‌سازی‌های وی باعث تحمیل هزینه از ناحیه او به دولت و رئیس‌جمهور شده و این موارد کم هم نبوده است.وی با بیان اینکه اصلاحیه آقای یونسی صریح نبود و لازم است که موضع جدی‌تری برای اصلاح مواضع اخیر خود بگیرد خاطرنشان کرد: باری که برخی افراد با حاشیه‌سازی خود بر روی دوش دولت و رئیس‌جمهور می‌گذارند سنگین است و برخی افراد پرهزینه هستند.
وي گفت: با توجه به سابقه طولانی رئيس‌جمهور در حوزه امنیت ملی به نظر می‌رسد وي به اهمیت این مسئله واقف است و ان‌شاءالله تصمیمی متناسب در این زمینه اتخاذ کنند.

بيزاري از يونسي
نماینده تهران در مجلس با اشاره به گتره‌ای حرف زدن هر از گاهی دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور اقوام گفت: رئیس‌جمهور باید از یونسی بیزاری می‌جست.
حجت‌الاسلام روح‌الله حسینیان، درباره اظهارات علی یونسی دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های مذهبی گفت: من با ایشان از زمان تحصیل در مدرسه حقانی آشنا هستم و معتقدم ایشان یک عنصر فکری نبوده و حرف‌هایش بر مبنای حسابگری هوشمندانه نیست.
وی با تأکید بر اینکه نباید سخنان یونسی را به هیچ عنوان مواضع دولت دانست، اظهار داشت: باید به دنیا اعلام کنیم که او هیچ جایگاهی در جمهوری اسلامی نداشته و فقط بر‌اساس ارتباطات قبیله‌ای در دولت سمت گرفته است.
حسینیان با یادآوری اینکه اظهارات یونسی درباره احیای نماد شیر و خورشید حتی در داخل هم خریدار نداشت، گفت: اظهارنظرهای او در خارج از مرزها نیز هیچ‌گونه اثرگذاری نداشته ونمی‌تواند هیچ جریانی را نمایندگی کند، از این رو آقای یونسی اصلا جایگاهی ندارد که بخواهیم او را نماینده جریان انحرافی جدید بخوانیم.

https://siasatrooz.ir/vdcayino.49n6615kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

عضوكوچكى ازخانواده شهدا
خودبزرگ بينى اقاى يونسى درسفرايام عيد سال گذشته كه عازم سرزمين وحى بوديم برمن وديگر مسافران هواپيما سعودى كه ايشان به اتفاق كل خانواده نسبى وسببى به اضافه بادى گارد وهمسر بادى گارد باماهمسفربود اشكار كرديد كه من پس ازسفر كامل حركات بادى گارد ايشان درهواپيماى سعودى وهمچنين موارد ديگر اقاى يونسى درحرمين ازطريق تلفنى كيهان انتقال دادم كه متاسفانه چاپ نشد ً واى برما بااينگونه مرشدهاخداعاقبت همه مارا به خير گرداند