سه شنبه ۲۶ تير ۱۳۹۷ - ۲۲:۳۱
کد مطلب : 105241

بلوف آمریکایی

وزیر خزانه‌داری ایالات متحده: برای واردات نفت از ایران استثنائاتی را در نظر می‌گیریم
بلوف آمریکایی

به نظر می‌رسد آمریکا در برابر اراده مقتدرانه ملت ایران توان رویارویی و مقابله ندارد و بسیاری از مواضع ضد ایرانی این رژیم بلوف سیاسی بیش نیست.
به تازگی وزیر خزانه داری آمریکا اظهار داشته؛ ما می‌خواهیم واردات نفت از ایران را به صفر کاهش دهیم، اما در بعضی موارد، زمانی که افراد نمی‌توانند یک‌ شبه آن را انجام دهند، ما استثنائاتی را در نظر خواهیم گرفت.
"استیو منوچین" گفت: واشنگتن در برخی موارد می تواند استثنائی هایی را برای معافیت های تحریمی برای برخی کشورها در نظر بگیرد.
تحریم‌های مربوط به بخش نفتی ایران قرار است از ۴ نوامبر آغاز شود، حالا این مقام آمریکایی از اعمال برخی استثنائات سخن می گوید چرا که پیشتر وی گفته بود آمریکا آماده اعمال تحریم علیه هر کشوری است که به خرید نفت از ایران ادامه بدهد.
به نظر می‌رسد بکار بردن کلمه "استثنا" یعنی بیشتر ادعاهای رییس جمهور آمریکا برای مقابله با تهران بلوفی بیش نیست؛ چرا که وقتی کشور یا دولتی از اراده تمام و کافی برخوردار باشد با جدیت مواضع خود را در عرصه بین‌الملل پیش می‌برد، همانند جمهوری اسلامی ایران که پای تمام آرمان‌های انقلاب اسلامی ایستاده است و با وجود گذشت ۴۰سال از دشمنی، گستاخی، تحریم و فشارهای دشمنان از جمله آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه مردم اما، همچنان ایستادگی کرده و تحت هیچ شرایطی از مواضع قاطعانه و استقلال طلبانه خود کوتاه نیامده و نخواهد آمد.
حالا آمریکا اراده کافی در برابر اراده مستحکم و مقتدرانه ملت ایران را ندارد که با وجود همه کری خوانی‌ها باز هم مجبور است به اما و اگر متوسل شود و از برخی مواضعش کوتاه بیاید.

ناتوانی آمریکا در برابر ملت ایران
دکتر سیدرضا صدرالحسینی کارشناس مسائل سیاست خارجی پیرو اظهارات اخیر وزیرخرانه داری آمریکا مبنی در نظر گرفتن برخی استثنائات برای فروش نفت ایران گفت: با نزدیک شدن به تاریخ ۱۳مرداد ماه سال جاری که ضرب الاجل آمریکا برای افزایش فشارتحریم‌های اقتصادی به جمهوری اسلامی ایران به پایان می‌رسد شیوه برخورد مسئولان آمریکایی در سطوح مختلف تفاوت‌های فاحشی با اعلام مواضع اولیه نموده‌اند از جمله وزیر خزانه داری آمریکا که اخیرا اعلام نموده است ما فروش نفت ایران را به صفر خواهیم رساند اما، استثنائاتی نیز قائل خواهیم شد، کلمه استثنا در فرهنگ تهدید به مفهوم خدشه و شکسته شدن اصل تهدید محسوب می‌گردد؛ در واقع ادبیات مقامات آمریکایی کاملا با تفکر "کاسب کارانه" ترامپ که در حال حاضر تصمیم گیرنده اصلی در امور سیاست خارجی آمریکاست تطبیق پیدا کرده است.
وی افزود: ترامپ در دام موقعیتی افتاده است که هم راهبرد آمریکا و هم برآوردهای خودش را لو داده است. او می‌توانست در مقابل چشم جهانیان در حاشیه نشست ناتو به پرسش خبرنگاری در خصوص برخورد وی با ایران از او سوال کرد بگونه‌ای پاسخ دهد که تمنیات خویش را مانند یک دیپلمات کارکشته پنهان نگه دارد اما، وی با گفتن این جمله که«ایرانی‌ها روزی به من تلفن خواهند زد و خواهند گفت، بیایید توافقی بکنیم و ما آن زمان توافق خواهیم کرد» نشان داد که همه حرف وی که نماینده آمریکاست در همین جمله خلاصه می‌شود که آمریکایی‌ها و شخص ترامپ به مذاکره با ایران "نیاز" دارند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: او می‌توانست با سکوت خویش پاسخ خبرنگار را بدهد.همچنان او می‌توانست به اشتباه حضور آمریکا در گفت‌وگوهای ۱+۵ اشاره نماید و آن را خطایی جبران ناپذیرد بداند؛ او قادر بود بگوید جامعه جهانی باید ایران را تنبیه کند. او می‌توانست بگوید حکومت ایران باید تغییر کند و ما برای این کار همه توان خویش را به میدان خواهیم آورد همچنان او می‌تونست بگوید ایران باید همه امکانات هسته‌ای و موشکی خود را در عرض مدت کوتاهی نابود سازد اما، او گفت آنها به ما تماس خواهند گرفت و ما با آنها توافقی خواهیم کرد و این به مفهوم همان استثنائاتی است که وزیر خزانه داری امریکا گفته است یعنی معامله گفت‌وگو و توافق.
صدر الحسینی در ادامه بیان اشت: بر این اساس پیش‌بینی می‌شود در آینده نزدیک مقامات دیگر آمریکا نیز مواضعی اتخاذ خواهند کرد که حتما مواضع اولیه خویش را فلج کردن اقتصاد ایران از طریق نفت می‌باشد نقض خواهند کرد، بر این اساس عملیات روانی آمریکا نمی‌تواند مردم ما را از مقاومت و ارتقای استقلال کشور عقب براند.
وی گفت: آمریکایی‌ها به دنبال افزایش فشار به ملت ایران و ایجاد فاصله بین ملت و نظام خویش هستند تا بتواند با صحنه سازی‌های سیاسی به آن گفت‌وگو و توافق مورد نظر دست یابد.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی تاکید کرد: استثنایی که وزیر خزانه داری آمریکا گفته است شامل کشورهایی از جمله ژاپن که متحد راهبردی امریکاست و بخش قابل توجهی از انرژی مورد نیاز خویش را از ایران تامین می‌نماید و این در صورتی است که سعودی‌ها نتوانسته‌اند کسری نیاز بازار نفت را تامین کنند و ژاپنی‌ها طبق قراردادهای موجود از نفت ایران بهره خواهند برد.
وی در پایان گفت: البته کشورهای اروپایی از جمله آلمان نیز در خصوص خرید نفت از ایران با آمریکایی‌ها توافق ندارند با این حال باید بدانیم هم دستگاه دیپلماسی کشور در امور اقتصادی باید فعالیت خویش را گسترش دهد و هم وزارت خانه‌های اقتصادی با برنامه ریزی و حرکت در مسیر نقشه راه "اقتصاد با ثبات کشور" باید فعال‌تر شوند. همه این فعالیت‌ها در صورتی به نتیجه مطلوب خواهد رسید که ارتباط رو در روی مقامات کشور با اقشار مختلف و درک مشکلات اقتصادی آنان و توضیح منطقی شرایط کنونی توسط مسئولان افزایش یاید.

https://siasatrooz.ir/vdcaymn6649nwu1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی