دوشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۳
کد مطلب : 109445
سازمان ملل بار دیگر درباره وضعیت بحرانی مسلمانان میانمار هشدار داد

آپارتاید علیه روهینگیایی‌‌ها

آپارتاید علیه روهینگیایی‌‌ها

استمرار وضعیت بحرانی مسلمانان میانمار موجب شده تا دفتر سازمان ملل در میانمار هشدار داده است که برای جلوگیری از همکاری راخین در "سیاست آپارتاید" دولت علیه مسلمانان روهینگیا، حمایت خود را از این استان قطع خواهد کرد.
به رغم هشدارهای نهادهای حقوق بشری و سازمان ملل درباره وضعیت بحرانی مسلمانان میانمار همچنان، نقض حقوق آنها ادامه دارد و کشورهای غربی مدعی حقوق بشر اقدامی برای پایان دادن به این بحران صورت نداده و حتی به تسلیح میانمار می‌پردازند. هماهنگ کننده سازمان ملل در میانمار در نامه‌ای که برای دولت میانمار نوشته و از سوی روزنامه گاردین رؤیت شده، تصمیم سازمان ملل و شرکای فعال در زمینه حقوق بشر را برای قطع حمایت‌ از این استان به جز در زمینه "امدادهای حیاتی" در اردوگاه‌های آوارگان ابلاغ و خاطرنشان کرده است که تنها در صورتی که تغییراتی اساسی در راخین صورت گیرد، این تصمیم لغو خواهد شد.
این نامه که در تاریخ ششم ژوئن نوشته شده، بیانگر آن است که کمک‌های سازمان ملل از هم‌اکنون ممکن است تنها در صورتی ارائه شوند که "پیشرفت محسوسی در مسائل اساسی مربوط به آزادی عمل" صورت گیرد. کنوت اوستبی، هماهنگ‌کننده سازمان ملل در میانمار در این نامه اظهار کرده است، در حال حاضر سیاست دولت میانمار به "تبعیض نژادی" نزدیک می‌شود.
این نامه که خطاب به وین میات آیه، وزیر رفاه اجتماعی، امدادرسانی میانمار نوشته شده، اشاره کرده است، افرادی که در اردوگاه‌های آوارگان میانمار به سر می‌برند همچنان از هتک حرمت رنج می‌برند و به "امکانات ابتدایی" یا "فرصت‌های معیشتی" دسترسی ندارند و حتی مکان این اردوگاه‌ها هم تغییر نکرده است.
یک مقام ارشد سازمان ملل که نخواسته نامش فاش شود، درباره این تصمیم توضیح داد: برنامه دولت برای ساخت مسکن دائم در محل اردوگاه‌ها یا در نزدیکی آن‌ها کاملاً این مساله را روشن کرده است که جدایی برخاسته از آپارتاید در این منطقه دائمی خواهد بود و بنابراین از خط قرمز ادامه حمایت از این اردوگاه‌ها عبور می‌کند.
این نخستین اقدام از سوی سازمان ملل برای اتخاذ سیاست سختگیرانه‌تر علیه راخین است. گاردین پی برده است که دولت میانمار ماه‌ها برگزاری نشستی با هماهنگ کننده سازمان ملل را رد کرده و به همین دلیل اوستبی در ماه‌های پیش رو از سمت خود کناره‌گیری خواهد کرد و اولاً آلمگرن که هم‌اکنون هماهنگ کننده سازمان ملل در فیلیپین است، جانشین او خواهد شد.
سو آنگ، معاون وزیر رفاه اجتماعی میانمار اظهار کرده است، دولت نامه اوتسبی را هشدار سازمان ملل برای قطع کمک‌ها نمی‌داند، بلکه بر این باور است که این نامه "تمایل و آمادگی نهادهای سازمان ملل و شرکای حاضر در زمینه فعالیت‌های بشردوستانه را برای حمایت از دولت میانمار در اقدامات اسکان مجدد در اردوگاه‌های بسته شده" نشان می‌دهد.وی افزود: نهادهای سازمان ملل در میانمار و وزارتخانه ما ارتباط بسیار نزدیکی با هم دارند و درباره همکاری در زمینه امدادهای بشردوستانه، صلح، ثبات و توسعه با یکدیگر گفت‌وگو می‌کنند.
تاکنون بیش از ۷۳ هزار نفر از مسلمانان روهینگیا از مرز عبور کرده اند. اما گزارش های رسیده از ایالت راخین حکایت از آن دارد که دستکم سی هزار روهینگیا در مناطق کوهستانی گیر افتاده اند و به ذخایر آب، دارو و غذا دسترسی ندارند.هزار نفر از مسلمانان روهینگیا در پی عملیات های ارتش میانمار در شمال غرب این کشور در مرز بنگلادش گیر افتاده اند و به آب، دارو و غذا دسترسی ندارند. عکس های ماهواره ای که دیده بان حقوق بشر منتشر کرده، نشان می دهد که در جریان درگیری های نیروها مسلح میانمار و شبه نظامیان محلی تمام روستاها به آتش کشیده شده و مردم روهینگیا تقلا می کنند از منطقه بگریزند.
در همین حال، ملاله یوسف زی برنده جایزه صلح نوبل از آنگ سان سوچی از رهبران میانمار که او هم برنده جایزه صلح نوبل است، خواست تا خشونت علیه مسلمانان روهینگیا را محکوم کند. وی در بیانیه ای نوشت: هر بار که اخبار را می شنوم قلبم با دیدن رنج مسلمانان روهینگیا در میانمار می شکند. روهینگیاها اقلیتی مسلمان در کشور عمدتا بودایی میانمار هستند. میانمار آنها را بنگلادشی و بنگلادش آنها را میانماری می دانند. این دومین بار در سالجاری میلادی است که عملیات ارشد موج عظیمی از آوارگان را به وجود می آورد.ارتش شبه نظامیان محلی را تروریست نامیده و آنها را عامل بروز خشونت های اخیر می داند. دو هفته پیش در حمله شبه نظامیان به پست های امنیتی ۱۲ نفر کشته شدند. از آن هنگام «عملیات پاکسازی» ارتش شروع شده است.

https://siasatrooz.ir/vdcayon6m49nwy1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی