شنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۶ - ۰۰:۱۰
کد مطلب : 102145
از پیام حضرت امام در مبارزه با صهیونیست‌ها تا طرح رهبری برای آزادی قدس؛

کلیدی که قفل‌های جهان اسلام را باز می‌کند

غاصبان در سرزمین غصبی‌شان مدفون می‌شوند
کلیدی که قفل‌های جهان اسلام را باز می‌کند

همزمان با ولادت پیامبر اسلام ترامپ سفارت امریکا را از تل‌آویو به قدس شریف می‌برد تا زمینه‌های مصادره قدس به نفع صهیونیست‌ها را فراهم کند، جهان در شوکی عجیب فرو رفته و مسیحی و مسلمان و یهودی در کنار هم از این اقدام نسنجیده اعلام انزجار می‌کنند. حتی خاخام‌های یهودی در امریکا نیز راهپیمایی خودجوشی را بر ضد سیاست‌های صهیونیستی ترامپ برنامه‌ریزی می‌کنند. اما مسلمانان خصوصا ایرانی‌ها نوع دیگری به این ماجرا نگاه کرده و خشمشان از چنین اقدامی که آن را استیصال ترامپ معرفی می‌کنند به شدت زیاد‌تر است. بر همین اساس می‌خواهیم ببینیم که چرا جمهوری اسلامی ایران و مردمانی که در این سرزمین زندگی می‌کنند نسبت به قدس حساسیت دارند و این سرزمین را مقدس دانسته و نمی‌توانند نسبت به آن بی‌تفاوت باشند. برای شناخت بهتر و درک ماجرا باید به زمان انقلاب بازگردیم آن زمان که کشور انقلابی و سراسر حادثه جمهوری اسلامی در اوج تحولات قدس را از یاد نمی‌برد.

حرمت قدس
هنوز یکسال از پیروزی انقلاب اسلامی نگذشته است که حضرت امام خمینی(ره) بیانیه‌ای را برای همبستگی مسلمانان و اعلام روز قدس صادر می‌کنند. در ۱۶ مرداد ۱۳۵۸ پیام مختصر و مفیدی مخابره می‌شود که چهار دهه همه مسلمانان را در روز خاصی به یاد مظلومیت فلسطین با اعلام انزجار از اسرائیل به خیابان‌ها می‌آورد حضرت امام در این پیام به عموم مسلمانان جهان فرمودند: «من در طی سالیان دراز، خطر اسرائیل غاصب را گوشزد مسلمین نمودم، که اکنون این روزها به حملات وحشیانه خود به برادران و خواهران فلسطینی شدت بخشیده است، و بویژه در جنوب لبنان به قصد نابودی مبارزان فلسطینی، پیاپی خانه و کاشانه ایشان را بمباران می‌کند. من از عموم مسلمانان جهان و دولتهای اسلامی می‌خواهم که برای کوتاه کردن دست این غاصب و پشتیبانان آن به هم بپیوندند. و جمیع مسلمانان جهان را دعوت می‌کنم آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را که از ایام قدر است، و می‌تواند تعیین‌کننده سرنوشت مردم فلسطین نیز باشد، به عنوان «روز قدس» انتخاب، و طی مراسمی همبستگی بین‌المللی مسلمانان را در حمایت از حقوق قانونی مردم مسلمان اعلام نمایند. از خداوند متعال پیروزی مسلمانان را بر اهل کفر خواستارم. والسلام علیکم و رحمه‌الله و برکاته.»
امام از همان ابتدای انقلاب براساس درکی که در دوران طلبگی از صهیونیست‌ها پیدا کرده بود دشمنی آنان را با بشریت حس و در همان ابتدای انقلاب دشمنان اصلی مسلمانان و حتی بشریت را به عموم جهانیان معرفی می‌کنند. همین کافیست تا اهمیت قدس را در آن زمان‌ها دریابیم. آن زمان که انقلاب اسلام نوپا بود و هر حزب و گروهی با توجه به وجود حفره‌‌هایی که منافقان در دل انقلاب پدید آورده بودند تلاش می‌کرد تا انقلاب را ریشه کن کنند، حضرت امام نه بنای مصلحت اندیشی داشتند و نه بنای مصالحه، حتی قبل از هر اقدام دیگری مسیر جمهوری اسلامی را برای صهیونیست‌ها و همه مستکبران و ظالمان جهان روشن کردند تا بدانند جمهوری اسلامی اهل مسامحه نیست حتی اگر هنوز خودش از درون شکل نگرفته باشد اما روحیه ظلم‌ستیزی و حمایت از مظلومیت را حتی به بهانه حفظ پایه‌های نظام و از روی ترس کنار نمی‌گذارد.

استمرار مسیر
مسیری که بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران آغاز کرده بودند تا آخرین لحظات حیاتشان ادامه داشت، امام خمینی(ره) حتی در ۶ مرداد ۱۳۶۶ فرمودند: «ملت‌های مسلمان باید به فکر نجات فلسطین باشند و مراتب انزجار و تنفر خویش را از سازشکاری و مصالحه رهبران ننگین و خودفروخته‏‌ای که به نام فلسطین، آرمان مردم سرزمینهای غصب شده و مسلمانان این خطه را به تباهی کشیده‏اند به دنیا اعلام و نگذارند این خائنان بر سر میز مذاکره‏‌ها و رفت و آمدها، حیثیت و اعتبار و شرافت ملت قهرمان فلسطین [را] خدشه‏‌دار کنند، که این انقلابی‌‏نماهای کم شخصیت و خودفروخته به اسم آزادی قدس به امریکا و اسرائیل متوسل شده‏‌اند. عجبا که هر روز از فاجعه خونبار غصب فلسطین بیشتر می‏گذرد، سکوت و سازش سران کشورهای اسلامی و طرح مماشات با اسرائیل غاصب بیشتر و حتی از تبلیغ و شعار رهایی بیت‌المقدس هم خبری به گوش نمی‏رسد و اگر دولت و مردم کشوری همانند ایران که خود نیز در حالت دفع تجاوز و جنگ و محاصره است، به پشتیبانی از مردم فلسطین برخاسته و فریاد می‏زند، او را محکوم می‏کنند و حتی از اینکه یک روز هم به نام قدس برگزار شود، وحشت نموده‏اند. نکند که اینان تصور کرده‏‌اند که گذشت زمان، سیرت و صورت جنایت‌های اسرائیل و صهیونیزم را دگرگون ساخته است و گرگ‌های خون‏آشام صهیونیزم، از فکر تجاوز و غصب سرزمین‌های از نیل تا فرات دست برداشته‏‌اند. مسئولین محترم کشور ایران و مردم ما و ملت‌های اسلامی از مبارزه با این شجره خبیثه و ریشه‌کن کردن آن، دست نخواهند کشید و به یاری خداوند تعالی از قطرات پراکنده پیروان اسلام و توان معنوی امت محمد - صلی‌الله علیه وآله و سلم - و امکانات کشورهای اسلامی باید استفاده کرد و با تشکیل هسته‏‌های مقاومت حزب‌الله در سراسر جهان اسرائیل را از گذشته جنایت‌بار خود پشیمان و سرزمین‌های غصب‏شده مسلمانان را از چنگال آنان خارج کرد. من همانگونه که بارها و در سال‌های گذشته قبل و بعد از انقلاب هشدار داده‏‌ام، مجدداً خطر فراگیری غده چرکین و سرطانی صهیونیزم را در کالبد کشورهای اسلامی گوشزد می‏کنم و حمایت‏ بی‌دریغ خود و ملت و دولت و مسئولین ایران را از تمامی مبارزات اسلامی ملت‌ها و جوانان غیور و مسلمان در راه آزادی قدس، اعلام می‏‌نمایم و از جوانان عزیز لبنان که موجب سرافرازی امت اسلام در خواری و ذلت جهانخواران گردیده‏اند، تشکر می‏کنم و برای موفقیت همه عزیزانی که در داخل سرزمین‌های اشغالی و یا در کنار این کشور غصب شده، با تکیه به سلاح ایمان و جهاد به اسرائیل و منافع آن ضربه می‏زنند دعا می‏کنم و اطمینان می‏دهم که ملت ایران، شما را تنها نخواهد گذاشت. به خدای تعالی توکل کنید و از قدرت معنوی مسلمانان بهره جویید و با سلاح تقوا و جهاد و صبر و مقاومت بر دشمنان حمله برید که انْ تَنصُرُوا اللهَ یَنْصُرْکُمْ وَ یُثَبِّتْ اقدامَکُمْ»
امام خمینی(ره) در طول حیات خود هیچ‌گاه مساله قدس و فلسطین را رها نکرده و حتی در زمان‌هایی که کشور دچار جنگ بوده علاوه بر پرداختن به موضوعات داخلی به مساله جهان اسلام و حمایت از مظلومیت فلسطین استمرار می‌ورزیدند.

رهبر معظم انقلاب
اما رهبر معظم انقلاب نیز مسیری را که بنیانگذار جمهوری اسلامی درباره حمایت از مظلومیت فلسطینی‌ها بنا نهاده بودند از همان ابتدا در رکاب ایشان و در ادامه با تاکیداتی که خودشان داشتند دنبال کردند، در همین زمینه یکی از سخنرانی‌های ایشان در کنفرانس آغاز به کار سومین کنفرانس بین‌المللی قدس و حمایت از حقوق مردم فلسطین در ۲۵ فروردین ۸۵ فرمودند: «قضیه‌ی فلسطین کلید رمزآلود گشوده شدن درهای فرج به روی امت اسلامی است و همه‌ی دنیای اسلام باید مسأله‌ی فلسطین را مسأله‌ی خود بدانند تا در سایه‌ی تحقق وعده‌های الهی، فلسطین به ملت فلسطین برگردد و دولت واحد فلسطینی به انتخاب همه‌ی فلسطینیان سراسر کشور خود را اداره کند. ملت ایران در بیست‌و‌هفت سال اخیر میوه‌های شیرین این جهاد مقدس را بر پایه‌ی ایمان‌گرایی، مردم‌گرایی و علم‌گرایی چشیده است. شرط اصلی موفقیت جهاد ملت فلسطین و امت اسلام پای‌فشردن بر اصول است اما تلاش‌های پیچیده‌ی دشمنان برای چشم‌پوشیدن مسلمانان از اصول خود و یا حداقل کمرنگ شدن این اصول همواره جود داشته که اگر این هدف دشمن تحقق یابد امت اسلامی شاخص‌های راهنما را گم می‌کند و محکوم قواعدی می‌شود که دشمن تعیین کرده است و نتیجه‌ی این تسلیم از هم‌اکنون معلوم است.

راه علاج قطعی مشکلات کشورهای اسلامی‌
اما حضرت امام خمینی(ره) در همان دوران یعنی در ۲۴ مرداد ۱۳۵۸ راه حل علاج مساله فلسطین را اینطور تبیین کردند: «برای من یک مطلب به شکل معماست و آن این است که همه دوَل اسلامیّه و ملت‌های اسلام می‌دانند که این درد چیست، می‌دانند که دست‌های اجانب در بین است که اینها را متفرق از هم بکند، می‌بینند که با این تفرقه‌ها ضعف و نابودی نصیب آنها می‌شود، می‌بینند که یک دولت پوشالی اسرائیل در مقابل مسلمین ایستاده- که اگر مسلمین مجتمع بودند، هر کدام یک سطل آب به اسرائیل می‌ریختند او را سیل می‌برد - مع ذلک در مقابل او زبون هستند. معما این است که با اینکه اینها را می‌دانند، چرا با علاج قطعی، که آن اتحاد و اتفاق است روی نمی‌آورند؟ چرا توطئه‌هایی که استعمارگرها برای تضعیف آنها به کار می‌برند، آنها توطئه‌ها را خنثی نمی‌کنند؟ آیا این معما چه وقت باید حل شود؟ و پیش کی باید حل بشود؟ این توطئه‌ها را کی باید خنثی کند غیر از دولت‌های اسلام و ملت‌های مسلمین؟ این معمایی است که شما اگر جوابی دارید و حل کردید این معما را به ما هم تذکر بدهید.»
شاید نابودی داعش و برگزاری کنفرانس تقریب مذاهب در تهران امریکا را از وحدت مسلمانان ترسانده و به فکر نجات اسرائیل از سطل آبی که قرار است بر روی سرش ریخته شود، انداخته است. اما راه علاج همین است که حضرت امام خمینی(ره) فرمودند اتحاد جهان اسلام.

راه‌حل مسئله فلسطین
اما راه‌حل موضوع فلسطین چیست؟! برای این ماجرا نیز رهبر معظم انقلاب در کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین‌ در ۹ مهر ۱۳۹۰ فرمودند: «طرح جمهوری اسلامی برای حل قضیه‌ی فلسطین و التیام این زخم کهنه، طرحی روشن، منطقی و منطبق بر معارف سیاسیِ پذیرفته شده‌ی افکار عمومیِ جهانی است که قبلاً به تفصیل ارائه شده است. ما نه جنگ کلاسیکِ ارتشهای کشورهای اسلامی را پیشنهاد میکنیم، و نه به دریا ریختن یهودیان مهاجر را، و نه البته حکمیت سازمان ملل و دیگر سازمانهای بین‌المللی را؛ ما همه‌پرسی از ملت فلسطین را پیشنهاد میکنیم. ملت فلسطین نیز مانند هر ملت دیگر حق دارد سرنوشت خود را تعیین کند و نظام حاکم بر کشورش را برگزیند. همه‌ی مردم اصلی فلسطین، از مسلمان و مسیحی و یهودی - نه مهاجران بیگانه - در هر جا هستند؛ در داخل فلسطین، در اردوگاه‌ها و در هر نقطه‌ی دیگر، در یک همه‌پرسیِ عمومی و منضبط شرکت کنند و نظام آینده‌ی فلسطین را تعیین کنند. آن نظام و دولتِ برآمده‌ی از آن، پس از استقرار، تکلیف مهاجران غیرفلسطینی را که در سالیان گذشته به این کشور کوچ کرده‌اند، معین خواهد کرد. این یک طرح عادلانه و منطقی است که افکار عمومی جهانی آن را بدرستی درک میکند و میتواند از حمایت ملتها و دولتهای مستقل برخوردار شود. البته انتظار نداریم که صهیونیست‌های غاصب به‌آسانی به آن تن در دهند، و اینجاست که نقش دولتها و ملتها و سازمانهای مقاومت شکل میگیرد و معنی می‌یابد. مهمترین رکن حمایت از ملت فلسطین، قطع پشتیبانی از دشمن غاصب است؛ و این وظیفه‌ی بزرگ دولتهای اسلامی است. اکنون پس از به میدان آمدن ملتها و شعارهای قدرتمندانه‌ی آنان بر ضد رژیم صهیونیست، دولتهای مسلمان با چه منطقی روابط خود با رژیم غاصب را ادامه میدهند؟ سند صداقت دولتهای مسلمان در جانبداری‌شان از ملت فلسطین، قطع روابط آشکار و پنهان سیاسی و اقتصادی با آن رژیم است. دولت‌هایی که میزبان سفارتخانه‌ها یا دفاتر اقتصادی صهیونیست‌هایند، نمیتوانند مدعی دفاع از فلسطین باشند و هیچ شعار ضد صهیونیستی از سوی آنان، جدی و واقعی تلقی نخواهد شد. سازمانهای مقاومت اسلامی که بار سنگین جهاد را در سالهای گذشته بر دوش داشته‌اند، امروز نیز با همان تکلیف بزرگ روبه‌رویند. مقاومت سازمان‌یافته‌ی آنان، بازوی فعالی است که میتواند ملت فلسطین را به سوی این هدف نهائی به پیش ببرد. مقاومت شجاعانه از سوی مردمی که خانه و کشورشان اشغال شده، در همه‌ی میثاقهای بین‌المللی به رسمیت شناخته شده و مورد تحسین و تجلیل قرار گرفته است. تهمت تروریزم از سوی شبکه‌ی سیاسی و رسانه‌ایِ وابسته به صهیونیزم، سخن پوچ و بی‌ارزشی است. تروریست آشکار، رژیم صهیونیستی و حامیان غربی آنهایند؛ و مقاومت فلسطینی، حرکتی ضد تروریستهای جرّار و حرکتی انسانی و مقدس است.»

انزجار جهانی
بدالدین حسون مفتی اعظم سوری، شیخ‌الازهر، امام موسی صدر، شهید مطهری، شهید بهشتی، آیت‌الله سیستانی، سیدحسن نصرالله، همه این علمای دینی در کنار بسیاری از شخصیت‌های سیاسی و مذهبی در سراسر جهان از سال‌ها قبل تاکنون بر آزادی قدس و جنایات رژیم صهیونیستی تاکید کردند، امروز حتی پاپ فرانسیس، روسای کشورهای عربی، اسلامی و اروپایی هم درباره تصمیم ترامپ هشدار داده و از این مسیر برائت جسته و این اقدام را توهین به جمعیت میلیاردی مسلمانان دانسته‌اند. اعلام انزجار از رژیم اشغالگر قدس و امریکا به حدی زیاد بوده که شاید حتی ۲۵ سالی را که رهبری برای آن متصور شده بودند پیش انداخته و این رژیم غاصب را با اقدام جدیدش به کام نابودی نزدیک‌تر کند. امروز علاوه بر انزوای رژیم کودک‌کش صهیونیستی ترامپ متحد بلامانع او در ایالات متحده نیز امریکا را به همان نابودی که اسرائیل به سمتش می‌رود پیش می‌راند و نشان می‌دهد که چهار دهه قبل چطور امام خمینی(ره) این روزها را پیش‌بینی کرده و رمز موفقیت را نیز بیان کرده بودند. موفقیتی که یکبار در مبارزه با تروریست‌های داعش تست شد.

ادامه مسیر امام
امروز مردم همیشه در صحنه جمهوری اسلامی راه امام خمینی(ره) را پیش گرفته و در مسیر اقدام منزجر امریکا برای توهین به مقدسات اسلامی راهپیمایی کرده و شعار حمایت از مظلومین فلسطینی را سر داده‌اند.
هر چند که همزمان با ولادت پیامبر اسلام(ص) در زمانی که کنفرانس تقریب مذاهب اسلامی همه مسلمانان جهان را در تهران گرد هم جمع کرده بود ترامپ که استکبار صد ساله کشورش را در مقابل اتحاد امت اسلامی درخطر می‌دید در اقدامی از سر استیصال سفارت امریکا را از تلاویو به قدس مقدس منتقل کرد تا آخرین حربه‌های خود را برای نگه داشتن آخرین آجرهای قدرت امریکا با تکیه بر مراودات پنهانی که با اسرائیل و سران برخی کشورهای عربی دارد حفظ کند؛ اما این اقدام به گفته رهبر معظم انقلاب تنها نابودی استکبار را پیش خواهد انداخت و وعده خداوند که در نابودی ظلم و موفقیت مظلومان است محقق خواهد شد، این اقدام حتی می‌تواند وحدت اسلامی که یکبار به صورت عملیاتی توانست تروریست‌های وحشی صفت را نابود کرده و سرزمین‌های اشغالی‌آنها را مدفنشان کند این‌بار نیز به صهیونیست‌های متجاوز یورش برده و آنها را در خاکی که غصب کرده‌اند مدفون کند.

نویسنده: مائده شیرپور

https://siasatrooz.ir/vdcayun6m49nw61.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی