سه شنبه ۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۱
کد مطلب : 110146
۴هزار افغان در نیمه سال ۲۰۱۹ در درگیری های نظامی جان باخته اند

انفجار افغانستان روی باروت اشغالگران

انفجار افغانستان روی باروت اشغالگران

حضور نیروهای خارجی در افغانستان همچنان قربانی می‌گیرد چنانکه سازمان ملل متحد در گزارشی از کشته شدن چهار هزار نفر در افغانستان در شش ماه نخست سال جاری میلادی خبر داد.
سازمان ملل در گزارشی اعلام کرد که دست‌کم ۳ هزار و ۸۱۲ نفر در اثر درگیری‌هایی که میان گروه‌های مختلف در افغانستان رخ داده، کشته شده‌اند. سازمان ملل می‌گوید روند قربانی شدن غیرنظامیان در افغانستان به شکل غیرقابل قبولی ادامه دارد. براساس گزارش نمایندگی سازمان ملل در افغانستان (یوناما) نزدیک به ۴ هزار نفر در این کشور در نیمه اول سال ۲۰۱۹ در جریان درگیری با گروه‌های ستیزه جو جان خود را از دست داده‌اند اما بر اساس داده‌های همین گزارش شمار قربانیان غیرنظامی در همین بازه زمانی نسبت به شش ماه نخست سال ۲۰۱۸ میلادی ۲۷ درصد کاهش یافته است: در سه ماه نخست سال جاری ۱۳۶۶ شهروند غیرنظامی کشته و ۲۴۴۶ نفر زخمی شده اند.
این گزارش که از سوی دفتر نمایندگی سازمان ملل در افغانستان (یوناما) منتشر شده نشان می‌دهد شمار تلفاتی که نظامیان دولتی یا نظامیان تحت رهبری ناتو، عامل آن بودند، به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. در بخش دیگری از این گزارش آمده است: طالبان و داعش در طول ماه ژانویه ۲۰۱۹، دست‌کم ۵۳۱ نفر را در افغانستان به قتل رسانده‌اند و بیش از هزار و ۴۳۰ نفر را هم زخمی کرده‌اند. همچنین گروه‌های افراطی به صورت عامدانه ۹۸۵ غیرنظامی از جمله مقامات دولتی، امدادگران، سران قبایل و همچنین علمای مذهبی را هدف قرار داده‌اند.یوناما همچنین می‌افزاید: نیروهای دولتی در شش ماهه ابتدایی سال ۲۰۱۹، دستکم ۷۱۷ افغان را کشته و بیش از ۶۸۰ نفر دیگر را زخمی کرده‌اند. رقمی که از افزایش ۳۱ درصدی نسبت به زمان مشابه سال قبل حکایت دارد.
طبق این گزارش دست‌کم ۱۴۴ زن و ۲۳۷ کودک هم در میان جان‌باختگان دیده می‌شود و بیش از هزار زخمی هم در پی این اقدامات نیروهای دولتی بر جای مانده است. «ریچارد بنت» رئیس دفتر حقوق بشر یوناما در این خصوص می‌گوید: طرفین درگیری ممکن است توضیحات متفاوتی برای اقدامات خود داشته باشند و هرکدام توجیه مخصوص به خود را ارائه دهند، اما آنچه به عنوان واقعیت مشاهده می‌شود، مردمی هستند که در این میان جان خود را از دست می‌دهند. تنها یک تلاش همه‌جانبه و همچنین تاکید بر رعایت قوانین بین‌المللی بشردوستانه است که می‌تواند درگیری‌ها و همچنین رنج‌های مردم افغانستان را کاهش دهد. سازمان ملل می‌گوید درگیری‌ها و حملات زمینی بیشترین تلفات را بر جای گذاشته و بعد از آن بمب‌های دست‌ساز و حملات هوایی بیشترین سهم را در گرفتن جان افراد به خود اختصاص داده است. در این میان مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا مدعی شد دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری این کشور قصد دارد با ارائه جدول زمانی، تا قبل از برگزاری رقابت ۲۰۲۰، شمار نظامیان آمریکا و متحدانش در افغانستان را کاهش دهد. این در حالی است که در راهبرد اعلامی آمریکا برای آسیای جنوبی که در آگوست ۲۰۱۷ رونمایی شد؛ ترامپ خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان را شرایط محور و فارغ از قید زمان، عنوان کرده بود.
اما ادعای جدید پومپئو گمانه‌زنی‌ها در این درباره را قوت بخشید که ترامپ با هدف جلب آراء انتخاباتی و علیرغم نگرانی کابل، حاضر به تن دادن به هرگونه توافق با طالبان است که دست‌کم تا قبل از برگزاری رقابت ریاست جمهوری ۲۰۲۰، به خروج نسبی نیروهای خارجی از افغانستان منجر شود.
در همین حال در اقدامی تبلیغاتی رئیس جمهور آمریکا در مراسمی در کنار جمعی از اولین پاسخ‌دهنده‌ها به حادثه ۱۱ سپتامبر (آتش‌نشانی و پلیس نیویورک) و خانواده‌های کسانی که بر اثر بیماری‌های ناشی از نزدیکی به مکان وقوع این حملات جانشان را از دست دادند لایحه تمدید فعالیت صندوق پرداخت غرامت به قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر را تا سال ۲۰۹۰ تمدید کرد. ترامپ اظهار کرد: تمامی دنیا نظاره‌گر قدرت و انعطاف‌پذیری کشورمان در قالب مردان و زنان فوق‌العاده پلیس و آتش‌نشانی نیویورک بودند. این وطن‌پرست‌های ازخودگذشته دارای شخصیت و فداکاری بی‌نظیر هستند و من در کنار آن‌ها رشد یافته‌ام و می‌توانم بگویم که این موضوع کاملا صحیح است. لازم به ذکر است سازمان ملل در گزارشی اعلام کرد در خشونت های مسلحانه سال گذشته بیش از ۱۲ هزار کودک کشته و زخمی شدند که این رقم بی سابقه است و افغانستان ، فلسطین ، سوریه و یمن بیشترین آمار تلفات کودکان را در خشونت ها دارند.

https://siasatrooz.ir/vdcaywn6i49n661.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی