دوشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۲ - ۰۴:۴۷
کد مطلب : 85044
مدیر مرکز اسلامی آفریقای جنوبی در گفت‌و‌گو با سياست روز تشريح كرد

تاثير انقلاب اسلامی بر قیام ماندلا

تاثير انقلاب اسلامی بر قیام ماندلا

حجت الاسلام والمسلمين سيد عبدالله حسينی مدیر مرکز اسلامی آفریقای جنوبی و از دوستان نزدیک نلسون ماندلا در گفت‌و‌گو با سياست روز با اشاره به برخی از ویژگیهای این مبارز سیاسی گفت: ماندلابه عنوان پدر صلح و آزادی در کشور آفریقای جنوبی شناخته شده است و نزد مردم دارای احترام بسیار زیادی است و از ویژگیهای بارز او این است که در راه مبارزه خستگی‌ناپذیر بود و همچنین در عین حال سازش‌ناپذیر، مبارزات ایشان غیر‌خشونت‌آمیز بود و بعد از پيروزی تمام مخالفین خود را عفو کرد.
وی ادامه داد: ایشان به هنگام قدرت رسیدن با بسیاری از سفید‌پوستان که در زمان آپارتاید دخالت داشتند برای اداره کشور همکاری کرد و آنها را مورد عفو عمومی قرار‌ داد بطوریکه تعدادی از آنها در کابینه به عنوان وزیر همکاری می‌کردند، مخالفان ماندلا کسانی بودند که در زمان خفقان‌آور استعمار طرفدار سفید‌پوستان بودند اما او بعد از به دست گرفتن قدرت سیاست آشتی ملی را در پیش گرفت.
حسينی گفت: وی سنبل گذشت، مقاومت، نرمش قهرمانانه بود و به عنوان یک قهرمان توانست کشورش را از زیر یوغ آپارتاید نجات دهد و به مردم کشورش درس فداکاری داد.
مدیر مرکز اسلامی آفریقای جنوبی با اشاره به جمله معروفی از ماندلا گفت: شعار ماندلا این بود من می‌بخشم اما فراموش نمی‌کنم، چرا که ملت آفریقا ۳۰۰سال در دوران آپارتاید به سر برد و سختیهای زیادی کشیدند.
وی با بیان اینکه چندین بار با ماندلا دیدار داشته و خاطرات زیادی از او دارد گفت: ماندلا می‌گفت با پیروزی انقلاب اسلامی روح تازه‌ای در آفریقای جنوبی دمیده شد چرا که برای ما و مردم آفریقا این عقیده بوجود آمد که همانطور که ایرانیان توانستند رژیم طاغوت را از بین ببرند ما نیز می‌توانیم بر آپارتاید پیروز شده و به استقلال دست یابیم.
حسينی تصریح کرد: از این رو ماندلا و ملت آفریقا جنوبی در سال ۱۹۹۴میلادی به پیروزی دست پیدا کردند و انتخابات آزاد با مشارکت سیاه‌پوستانی که زمانی حق رای نداشتند برگزار شد و برای اولین بار ملت با قاطعیت برای سرنوشت خود تصمیم گرفتند و ماندلا به عنوان نخستین رییس جمهور سیاه‌پوستان به قدرت رسید اما بعد از مدتی در اوج قدرت از ریاست جمهوری استعفا کرد.
وی درباره هدف ماندلا از این اقدام گفت: به قدرت رسیدن نسل جوان و انتقال تجربیات خود به آنها برای اداره کشور از جمله مهمترین هدف ماندلا برای کناره‌گیری از قدرت بود.
دوست نزدیک ماندلا ادامه داد: همواره ماندلا به عنوان پدر سیاسی ملت مورد احترام زمامداران و مسئولان سیاسی کشور بوده و قدمهای دولت‌های بعد از ماندلا با اهداف او منافات نداشته است و در طول حیاتش نصایح و سفارشات خود را به مدیران ارشد آفریقای جنوبی ابلاغ می‌کرد اگرچه بطور مستقیم کشور را اداره نمی‌کرد.
حسينی اظهار داشت: ماندلا بعد از کناره‌گیری از قدرت در برگزاری مسابقات ورزشی و موفقیت تیم فوتبال آفریقای جنوبی در جام جهانی تاثیر‌گذار بود و این مسابقات را هدایت و حمایت می کرد.
وی در پایان گفت: من به مدت ۲۲ سال در کشور آفریقای جنوبی حضور داشته و دوران آپارتاید و پیروزی ماندلا و استقلال این کشور را درک کردم و خاطرات بسیاری از این مرد بزرگ در ذهن دارم از این رو به مناسبت در‌گذشت و گرامیداشت یاد و خاطره این مرد انقلابی کتاب یاد‌بود او از امروز در سفارت آفريقا از ساعت ۱۰تا ۱۴ بعداز‌ظهر برای دوستداران وی به نمایش گذاشته می‌شود تا با امضای آن توسط دوستدارانش خاطرات او در کشور ما نیز زنده نگه داشته شود. 

گفت و گو وجيهه سادات حسيني

https://siasatrooz.ir/vdcaywna.49nmy15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

اشنا
کاشکی مسولین ما در ابتدای انقلاب به جای .... عفو وبخشش می دادنند واز وجود دولتمردان استفاده می کردنند اگر این کار را کرده بودنند اسلام بعنوان دین رافت شناخته می شد ...افسوس کاشکی ایده بازرگان وجبهه ملی اجرا می شد حیف
ماندلا اگر از انقلاب ایران تاثیر پذیرفته بود، رفتار با گذشتی با سفیدپوستان نمی داشت.