جمعه ۳۰ آبان ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۴
کد مطلب : 116169
ارزیابی کارشناسان از ادعای حمله نظامی آمریکا به تاسیسات ایران

تهدید جنگی برای تأثیرگذاری بیشتر فشار حداکثری

تهدید جنگی برای تأثیرگذاری بیشتر فشار حداکثری

ناظران سیاسی می‌گویند؛ آمریکا می‌داند هزینه حمله نظامی به تاسیسات جمهوری اسلامی ایران چقدر زیاد است؛ از این رو تا زمانی که توان دفاعی-نظامی کشورمان در حدی است که بتواند برای طرف مقابل هزینه را بالا ببرد، اطمینان داشته باشیم که بحث حمله نظامی به ایران منتفی است.
چند روزی است که برخی محافل رسانه‌ای آمریکا ادعایی را مبنی بر حمله نظامی آمریکا به تأسیسات کشورمان مطرح می‌کنند، چناچنه چند روز پیش روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، در کاخ سفید همراه با مشاوران ارشد خود، گزینه حمله نظامی علیه سایت اصلی هسته‌ای ایران در هفته‌های آینده را بررسی کرده است.
نیویورک تایمز به نقل از چهار مقام فعلی و سابق آمریکایی در گزارشی که شامگاه دوشنبه ۱۶ نوامبر منتشر شد، نوشت که این جلسه یک روز پس از آن رخ داد که بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از افزایش قابل توجه ذخایر اورانیوم ایران خبر دادند.
طبق این گزارش، مشاوران ارشد دونالد ترامپ پس از طرح این موضوع، وی را از حمله نظامی منصرف کردند. این مشاوران از جمله مایک پنس معاون رئیس جمهور، مایک پمپئو وزیر امور خارجه، کریستوفر میلر سرپرست وزارت دفاع و ژنرال مارک مایلی رئیس ستاد مشترک ایالات متحده آمریکا هشدار دادند که حمله علیه تاسیسات هسته‌ای ایران می‌تواند به یک درگیری گسترده تبدیل شود. این گزارش تاکید دارد، هر گونه حمله ـ چه موشکی و چه سایبری ـ تقریبا معطوف به نطنز خواهد بود؛ جایی که روز چهارشنبه گذشته، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد، ذخایر اورانیوم ایران در آنجا اکنون دوازده برابر بیشتر از حد مجاز در توافق هسته‌ای است. دولت ترامپ در سال ۲۰۱۸ از این توافق خارج شد. آژانس همچنین در گزارش خود تصریح کرده که ایران اجازه دسترسی به یک سایت مشکوک دیگر را که در آن شواهدی از فعالیت هسته‌ای گذشته این کشور وجود داشته نداده است.
دونالد ترامپ هفته گذشته مایک اسپر وزیر دفاع را برکنار و کریستوفر چارلز میلر را به جای او منصوب کرد. این جابجایی در بالاترین منصب نظامی و امنیتی کابینه سوالات زیادی را پیش روی متخصصان و کارشناسان قرار داده است. هفته گذشته نیز نیویورک تایمز بار دیگر در گزارشی نوشت که مقامات وزارت دفاع آمریکا، غیر رسمی ابراز نگرانی کرده‌اند که رئیس جمهور ممکن است در آخرین روزهای دوره صدارتش، عملیاتی را آشکار یا مخفی علیه ایران یا سایر دشمنان آغاز کند.
فضاسازی رسانه‌ای و خبری در مورد حمله به ایران از سوی مقامات و رسانه های آمریکایی در حالی بارها دنبال شده که به گفته بسیاری از ناظران و تحلیلگران بین‌المللی واشنگتن معتقدند این یک بلوف سیاسی روانی است.

حمله نظامی به ایران تبعات دارد
عماد آبشناس کارشناس مسائل سیاست خارجی در باره برخی تهدیدات دولت آمریکا مبنی بر احتمال حمله نظامی این کشور به ایران و و رسانه‌ای کردن این موضوع آن هم در شرایطی که جو بایدن به عنوان رییس جمهور جدید آمریکا انتخاب شده است، گفت: وقتی تکلیف انتخابات آمریکا مشخص شد و آقای جو بایدن به عنوان رییس جمهور جدید آمریکا انتخاب شد، عربستان سعودی و رژیم غاصب صهیونیستی که چند سال بر روی دونالد ترامپ سرمایه گذاری کردند دلواپس این بودند که همه این سرمایه گذاری‌ها سوخت می‌شود، از این رو به ترامپ گفته‌اند تا قبل از پایان ریاست جمهوری اش، در قبال ملت ایران اقداماتی را انجام دهد تا پس از روی کار آمدن جو بایدن او نتواند این سلسله اقدامات را به راحتی حذف کند. وی افزود: یکی از پیشنهادهای آنها این بود که ترامپ عملیاتی نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران انجام دهد تا در ذیل آن مقامات ایران مجبور شوند واکنش نشان دهند، در این میان هم اهمیتی نداشت که چندین سرباز آمریکایی کشته شود، بگونه‌ای که ایران و آمریکا وارد شرایط جنگی شوند تا بایدن برای مصالحه نتواند اقدام مفیدی انجام دهد.
آبشناس به پیشنهاد دوم سران سعودی و رژیم غاصب صهیونیستی نیز اشاره کرد و اظهار داشت: یک سری تحریم ها با ادعای حمایت ایران از تروریسم و پولشویی و غیره علیه ایران اجرا شد، طبیعتاً اگر بایدن بخواهد طبق مفاد توافق هسته‌ای تحریم‌ها را لغو کند، نتواند تحریم‌های مربوط به موضوع تروریسم را ملغی کند، آنها بخش دوم که همان اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه ایران بود عملی کردند و بحث حمله نظامی به تاسیسات ایران را به دلیل هزینه‌های بسیاری که برای آمریکا دارد، ظاهراً در شرایط کنونی منتفی دانستند.
وی با تاکید بر اینکه سیستم نظامی-دفاعی آمریکا با طرح حمله نظامی به تاسیسات ایران مخالفت کرده است، خاطرنشان کرد: آنها می‌دانند که هزینه حمله نظامی به تأسیسات جمهوری اسلامی ایران چقدر زیاد است؛ از این رو تا زمانی که توان دفاعی-نظامی کشورمان در حدی است که بتواند برای طرف مقابل هزینه را بالا ببرد، اطمینان داشته باشیم که بحث حمله نظامی به ایران منتفی است.

پیامدهای سیاسی برای آمریکا در ازای اقدام نظامی
حسن هانی زاده دیگر کارشناس مسائل سیاست خارجی در باره برخی تهدیدات دولت سابق آمریکا مبنی بر احتمال حمله نظامی این کشوربه ایران و رسانه‌ای کردن این موضوع آن هم در شرایطی که جو بایدن به عنوان رییس جمهور جدید آمریکا انتخاب شده است، به سیاست روز گفت: در واقع تهدیدات اخیر آمریکا و برخی شایعه سازی‌ها صرفاً با هدف ایجاد آشوب روانی در جامعه و تاثیر آن بر شرایط اقتصادی کشور صورت می‌گیرد.
وی افزود: از آنجا که دونالد ترامپ در طول دو ماه باقی مانده از ریاست جمهوری‌اش نمی‌تواند تصمیم جدی علیه ایران اتخاذ کند، لذا این تهدیدات، تهدیداتی با هدف ایجاد بار روانی علیه جمهوری اسلامی ایران است، طبق مصوبه کنگره آمریکا رییس جمهور این کشور رأساً نمی‌تواند علیه کشوری دیگر تصمیم به اقدام نظامی بگیرد.
دونالد ترامپ در این مدت باقی مانده از مستأجری در کاخ سفید سعی می کند که حمله به تاسیسات هسته‌ای را در ذهن بپروراند، این صرفاً یک بلوف سیاسی است لذا او قادر به اتخاذ چنین تصمیمی نیست.
هانی زاده با تاکید بر اینکه آنها دست به دامان تداوم اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران شده‌اند، خاطرنشان کرد: حتی اگر ترامپ بخواهد خارج از قوانین کنگره دست به حمله نظامی علیه تأسیسات ایران بزند بطور حتم پیامدهای سیاسی برای او و همپیمانانش خواهد داشت، چرا که همه آنها می‌دانند جمهوری اسلامی ایران از قدرت بازدارندگی بالایی برخوردار است.

نویسنده: هدی دهقان بذرافشان

https://siasatrooz.ir/vdcb00b89rhb88p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی