دوشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۶
کد مطلب : 98366
واکنش‌های جهانی به طرح‌های نژادپرستانه رئیس جمهور آمریکا ادامه دارد

یک میلیون امضا برای ممنوعیت سفر ترامپ

یک میلیون امضا برای ممنوعیت سفر ترامپ

همزمان با تشدید اعتراض‌های جهانی به سیاست‌های نژادپرستانه ترامپ، بیش از یک میلیون‌ و صدهزار تن از مردم بریتانیا با امضای طوماری اعتراضی و آنلاین، خواستار لغو سفر رسمی دونالد ترامپ، رئیس‎‏جمهور امریکا، به بریتانیا شدند.
در راستای ابراز خشم مردم بریتانیا در مورد دستور ترامپ مبنی بر ممانعت از سفر اتباع هفت کشور اسلامی به ایالات‌‎متحده، تعداد امضاهای طومار لغو سفر آتی رئیس‎جمهور امریکا به بریتانیا، از یک میلیون گذشت و این عدد به سرعت در حال افزایش است.در این طومار که در وب‎سایت پارلمان بریتانیا منتشر شده، آمده است: «زن‌ستیزی و ابتذال دونالد ترامپ که کاملاً مستند است، صلاحیت وی را برای دیدار با علیاحضرت ملکه یا شاهزادۀ ولز، سلب می‎کند.»این طومار می‎افزاید «باید به دونالد ترامپ به دلیل مقامش به عنوان رئیس‏‎جمهور امریکا اجازۀ ورود به بریتانیا را داد» اما دعوت از وی نباید شامل دیدار با ملکۀ بریتانیا باشد چرا این دیدار «مایۀ شرمساری علیاحضرت ملکه می‎شود».
طومار درخواست لغو سفر رسمی رئیس‌جمهور امریکا به بریتانیا برای دیدار با ملکۀ این کشور از مرز یک میلیون امضا گذشته است و هر لحظه بر تعداد امضاکنندگان افزوده می‌شود.
بریتانیایی‌ها امضای این طومار را مدت‎ها پیش از آن آغاز کردند که ترزا مِی، نخست‎وزیر بریتانیا، در سفر روز جمعۀ خود به امریکا اعلام کرد سفر ترامپ به بریتانیا رسمی است و شامل دیدار با ملکه الیزابت دوم می‎شود.درحالی که از حدود ۲ ماه پیش که این طومار اینترنتی ثبت شد، تنها ۳۷۲ نفر آن را امضا کرده بودند، طی روزهای گذشته امضاها با سرعت بسیاری زیادی افزایش یافت.
افزایش امضاکنندگان این طومار با دستور ترامپ برای ممانعت ۹۰ روزه از ورود اتباع کشورهای ایران، عراق، سوریه، یمن، لیبی، سودان و سومالی به خاک ایالات‌متحده و جلوگیری از ورود پناه‌جویان به مدت ۱۲۰ روز به امریکا، هم‌زمان شده است. بر اساس قانون بریتانیا وقتی تعداد امضاهای یک طومار از مرز ۱۰۰ هزار می‎گذرد، قانون‎گذاران موظف هستند موضوع آن را در پارلمان به بحث بگذارند.
هر شخصی که در بریتانیا دارای کد پستی است می‎تواند طومارهای اعتراضی را امضا کند، البته هنگام امضا از آن‎ها سؤال می‎شود که آیا شهروند بریتانیا هستند یا ساکن این کشور.پیشتر تعدادی از نمایندگان حزب محافظه‎کارِ حاکم در بریتانیا و احزاب مخالف، دستور ترامپ علیه مسلمانان را محکوم کرده بودند.
جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر، یکشنبه گفت تا زمانی که سیاست «ممنوعیت ورود مسلمانان» به خاک امریکا وجود داشته باشد، باید سفر رئیس‌جمهور امریکا، به لندن ممنوع باشد.
وزیر مهاجرت کانادا تاکید کرد که کشورش به مسافرانی که به دلیل فرمان اجرایی رئیس جمهور آمریکا از ورود به آمریکا منع می‌شوند اقامت موقت میدهد.یک مقام ارشد دولت کانادا گفت که کشورش به شهروندان ۷ کشوری که به دلیل قوانین محدودیتی جدید مهاجرتی آمریکا پشت درهای بسته این کشور می‌مانند به طور موقت اجازه اقامت خواهد داد.احمد حسین وزیر مهاحرت کانادا در یک کنفرانس خبری گفت: نمیدانم چه تعداد افراد واجد شرایط هستند اما میدانم که تعداد کمی از مسافرانی که از کانادا عازم آمریکا هستند با مشکلات ناشی از دستور اجرایی جدید مهاجرتی دست به گریبان هستند.ترامپ در واکنش به انتقاد مک کین و لیندسی گراهام از قانون محدودیت مهاجرت گفت: به جاى اینکه مدام دنبال جنگ جهانى سوم باشید، انرژى خودتان را براى مبارزه با داعش و بهبود امنیت مرزها صرف کنید.وزارت امنیت داخلی آمریکا با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که دارندگان گرین کارت از محدودیت‌های جدید مهاجرتی این کشور معاف هستند.در این بیانیه آمده است که همه دارندگان گرین کارت از محدودیتهای جدید معاف هستند و طبق مقررات ملی با آنها برخورد خواهد شد. مقامات آمریکایی صدور دستور ضد مهاجرتی ترامپ را مانعی برای حفظ امنیت کشورشان و دلیلی برای قویتر شدن گروه‌ تروریستی داعش می‌دانند.«لیندسی گراهام»، سناتور ایالت کارولینای جنوبی، و «جان مک‌کین»، سناتور ایالت آریزونا، یکشنبه در بیانیه‌ای اعلام کردند: «ما می‌ترسیم این دستور ترامپ در نهایت به مبارزه ما علیه تروریسم و به خود ما آسیب بزند. این دستور بیش از آنکه امنیت ما را تأمین کند به تروریست‌ها برای استخدام نیروی جدید کمک می‌کند؛ زیرا فرمان ترامپ عمدی یا غیر عمدی این پیام را مخابره می‌کند که ما با ورود مسلمانان به کشورمان مخالفیم».جالب توجه آنکه وزیر خارجه بحرین ضمن استقبال از فرمان رئیس‌جمهور آمریکا درباره محدودیت‌های سفر به این کشور بر اجرای این دستورالعمل‌ها تأکید کرد.«خالد بن أحمد
آل خلیفه» وزیر خارجه بحرین در دیدار با سفیر آمریکا در منامه، بر حمایت از دستورات «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا درباره مهاجران که با موج انتقادات در داخل و خارج از آمریکا مواجه شده، تأکید کرد.پایگاه خبری مرآة البحرین گزارش داد که «خالد بن أحمد» در این دیدار گفت که «آمریکا برای تعیین سازوکارهای اجرایی جهت مقابله با تروریست‌ها، فراهم کردن امنیت برای شهروندان و حفظ سلامت آنها توانمند‌تر است».واشنگتن پست نوشت رئیس جمهور آمریکا آن دسته از کشورهای حامی اصلی تروریسم را که در آن‌ها فعالیت تجاری دارد، از فرمان ضدمهاجرتی معاف کرده است.
کلیان کانوی در اظهاراتی در حمایت از دستور ضدمهاجرتی آمریکا، بازداشت مسافران ۷ کشور اسلامی در فرودگاه‌ها را امری برای برقراری امنیت در آمریکا دانست. کانوی با دفاع از اعمال این محدودیت از سوی ترامپ، در مصاحبه با فاکس نیوز گفت با وجود هرج و مرج و تظاهرات در بیشتر فرودگاه های سراسر آمریکا، نباید این دستور اجرایی را شکستی برای دولت ترامپ دانست. شولتس رئیس‌پیشین پارلمان اروپا، سخنان رئیس‌جمهور آمریکا درباره اقلیت‌ها را تابوشکنی دانست.بنابر گزارش خبرگزاری آلمان، شولتس در سخنانی ضمن تاکید بر هم‌پیمانی کشورهای اروپایی در زمینه مسئله پناه‌جویان از مبارزه با تروریسم بر مبنای قوانین جامعه آزاد حمایت کرد. این سیاستمدار ۶۱ ساله آلمانی همچنین گفت که در راستای برابری بیشتر تلاش خواهد کرد.«استفان والت»، تحلیلگر ارشد آمریکایی ضمن انتقاد از مواضع رئیس‌جمهور آمریکا به ویژه در قبال ممنوعیت ورود مسلمانان، تاکید کرده که رفتار او نشان دهنده تلاشش برای کناره‌گیری یا خلع شدن است. در ادامه واکنشها به ممنوعیت جنجالی ورود اتباع هفت کشور اسلامی به آمریکا، تحلیلگر ارشد آمریکایی مواضع دونالد ترامپ را به باد انتقاد شدید خود گرفته و گفته اقدامات او نشان می‌دهد که او انگار خواهان کناره‌گیری یا خلع شدن است.
شماری از اعضای سنای آمریکا برای مقابله با دستور رئیس جمهوری این کشور مبنی بر ممانعت از ورود شهروندان شماری از کشورها، طرحی را ارائه می کنند.«چاک شومر» رهبر اقلیت دموکرات‌های سنا در جریان کنفرانس صبح یکشنبه گذشته در نیویورک گفت: این دستورها ما را در سطح پایین‌تری از امنیت، انسانیت و آمریکایی بودن قرار می‌دهند.
سازمان همکاری اسلامی به عنوان بزرگترین نهاد جهان اسلام به تصمیم‌های اخیر دونالد ترامپ در ممنوعیت ورود پناه‌جویان و اتباع کشورهای مسلمان به آمریکا واکنش نشان داده و "نگرانی شدید" خود را در این باره اعلام کرد.سازمان همکاری اسلامی متشکل از ۵۷ کشور مسلمان جهان در بیانیه‌ای خطاب به خبرگزاری آسوشیتدپرس از بابت دستور اخیر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در ممنوع کردن ورود مسافران هفت کشور مسلمان جهان به آمریکا اظهار "نگرانی شدید" کرد.رایس مشاور امنیت ملی دولت اوباما از اقدام ترامپ در اعمال برخی تغییرات در شورای امنیت ملی آمریکا و همچنین یکسری اقدامات اخیر وی، به شدت انتقاد کرد.همچنین سوزان رایس درباره روابط ترامپ با مکزیک نوشت: اینجور تندی کردن به مکزیک "احمقانه و خطرناک" است. مکزیک نقش کلیدی در محدود شدن جریان مهاجران آمریکای مرکزی به ایالت متحده آمریکا ایفا کرده است.

https://siasatrooz.ir/vdcb0fb9.rhbw0piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی