شنبه ۱ آذر ۱۳۹۳ - ۰۱:۳۰
کد مطلب : 90076
بحريني‌ها با حضور پاي صندوق‌ها فريب‌كاري آل‌خليفه را ناكام گذاشتند

همه‌پرسي آري، انتخابات فرمايشي نه

همه‌پرسي آري، انتخابات فرمايشي نه

ترفند آل‌خليفه براي نمايش دموكراسي دروغين و پنهان‌سازي جناياتش بارديگر ناكام ماند و مردم بحرين ديروز همه‌پرسي تعيين سرنوشتشان را برگزار كردند.
مردم بحرين از سال ۲۰۱۱ قيامي سراسري را براي تحقق حقوق خود آغاز كردند. حركت‌هايي مسالمت‌آميز كه هرگز به خشونت روي نياورده در حالي كه واكنش سران بحرين به آن جز سركوب نبوده است. مردم بحرين خواستار تغيير در ساختار سياسي و اجتماعي كشورشان و برخورداري از حق تعيين سرنوشت مي‌باشند. امروز در حالي آل‌خليفه انتخابات فرمايشي پارلماني را برگزار مي‌كند كه مردم با آن مخالفت كرده‌اند چرا كه بر‌اساس گزارش‌هاي منتشره دستگاه قضايي بحرين بسياري از جريان‌هاي سياسي را كه در نقد رژيم آل‌خليفه فعاليت مي‌كنند از حضور در انتخابات منع كرده است. در همين حال سابقه پارلمان بحرين نشان مي‌دهد كه جريان‌هاي مردمي از حق راي برخوردار نبوده و آل‌خليفه با انتصابي كردن بخشي از كرسي‌هاي پارلمان و اعمال فشار بر ساير جريان‌‌ها عملا نقش مردمي پارلمان را حذف نموده است. با اين شرايط عملا برگزاري انتخابات پارلماني نمي‌تواند دستاوردي براي مردم داشته و بيشتر به يك فريب براي توجيه رفتارهاي آل‌خليفه مبدل شده است.
نكته مهم ديگر آن است كه مردم بحرين در طول نزديك به ۴ سال است كه با برپايي تظاهرات و اعتراض‌هاي مدني عدم مشروعيت رژيم را سر مي‌دهند. آنها تاكيد دارند كه ساختار سياسي حاكم بر كشورشان مغاير با خواست و نظر مردم است و كل ساختار بايد برچيده شود. با اين شرايط انتخاباتي كه توسط نظامي غير‌مردمي برگزار شود داراي مشروعيت نخواهد بود و چنين پارلماني نيز نمي‌تواند كاركردي براي مردم داشته باشد.
نكته ديگر آنكه، اين انتخابات نه با مشاركت و نظارت مردم بلكه بر‌اساس خواست و نظر عربستان و آمريكا برگزار مي‌شود كه عملا نقض استقلال اين كشور است. مردم بحرين خواستار برگزاري انتخاباتي هستند كه خود برگزار‌كننده آن هستند و نه انتخاباتي تحميل شده از خارج.
با توجه به اين شرايط است كه مردم بحرين به جاي حضور در انتخابات راه تحريم را در پيش گرفته‌اند و تاكيد دارند كه پاي صندوق‌هاي راي نخواهند رفت. البته آنها راهكاري نيز براي تحقق دموكراسي در كشورشان ارائه كرده‌اند و آن برگزاري همه‌پرسي براي اعلام نظر مردم به برگزاري انتخابات است. اين رويكرد نشانگر بلوغ سياسي مردم بحرين است كه در كنار بيان اعتراض خود، راهكارهاي عملي براي خروج كشورشان از بحران ارائه مي‌كنند.
مردم بحرين كه از سال ۲۰۱۱ قيامي سراسري را براي احقاق حقوق خود آغاز كرده‌اند ديروز گام جديدي را براي مقابله با سلطه‌گري آل‌خليفه برداشتند و آن برگزاري همه‌پرسي نه به انتخابات فرمايشي بوده است. بحرين اين روزها دوراني حساس را سپري مي‌كند كه محور آن را تقابل ميان ديدگاه مردم و آل‌خليفه است. مردم بحرين به دنبال برقراري دموكراسي واقعي هستند در حالي كه آل‌خليفه در انديشه برگزاري انتخاباتي يك جانبه براي تشكيل پارلماني است كه صرفا مجري خواسته‌هاي وي و اربابان عربستان و آمريكايي آن باشد.
همه پرسی مردمی تعیین سرنوشت ديروز در داخل و خارج از بحرین با وجود تدابیر شدید امنیتی و تلاش رژیم آل‌خلیفه برای جلوگیری از آن برگزار شد. هیات ملی و مستقل همه‌پرسی مردمی در بحرین تاکید کرد که راهکارهای متفاوتی برای جمع‌آوری آرای شرکت‌کنندگان واجد‌الشرایط در پیش خواهد گرفت. عملیات رای گیری بر‌اساس آنچه که در اغلب کشورها اتخاذ می‌شود، صورت می‌گیرد و دفاتر ویژه برگزاری همه‌پرسی به گونه‌ای مجهز شدند که بتوانند از ۲۵۰ هزار شهروند واجد‌الشرایط استقبال کنند. هیات ملی و مستقل همه‌پرسی مردمی در بحرین تاکید کرد: کسانی که دارای تابعیت سیاسی هستند، حق مشارکت در این همه‌پرسی را ندارند. در برگه همه‌پرسی سوالی بدین مضمون آمده است که «آیا حق تعیین سرنوشت خود با انتخاب یک نظام سیاسی جدید در بحرین تحت نظارت سازمان ملل را تایید می‌کنید؟» که رای‌دهنده باید پاسخ آری یا خیر بدهد.
در همین حال، پایگاه خبری «صوت المنامه» در گزارشی اعلام کرد که از جمله مناطقی که همه‌پرسی در آن با وجود تدابیر شدید امنیتی برگزار شده است، منطقه «الدراز» بوده است. نیروهای رژیم بحرین در تلاش برای منع برگزاری همه‌پرسی به برخی از روستاها حمله کردند. قاسم الهاشمی یک فعال سیاسی بحرینی نیز اظهار داشت: خواه رژیم بپذیرد یا نه! این همه‌پرسی حتی قبل از اینکه شروع شود، به ثمر نشست.
وی تاکید کرد: ما از قبل می‌دانستیم که رژیم بحرین همه‌پرسی تعیین سرنوشت را هدف قرار خواهد داد. اما نظارت بین‌المللی وجود دارد و رسانه‌ها به رغم ممانعت مقامات بحرین، این همه‌پرسی را دنبال می‌کنند. اين در حالي است كه سركوب گري آل‌خليفه همچنان ادامه دارد چنانكه دادگاهی در بحرین احکام بلند‌مدت زندان برای سه فعال شیعه صادر و شهروندی آن‌ها را لغو کرده است. این دادگاه سه فعال شیعه را به اتهام طراحی حمله به نیروهای پلیس در اوت ۲۰۱۳ به ۱۰ سال زندان محکوم کرده است.
همچنین، دادگاه بر‌اساس قانون بحث برانگیز ابطال شهروندی افرادی که مرتکب اقدام‌های «تروریستی» و «‌تضعیف امنیت کشور» می‌شوند، شهروندی بحرینی این سه متهم را لغو کرد.
در همين حال جمعیت اسلام‌گرای الوفاق اسلامی بحرین اعلام کرد: مردمی که با حضور گسترده در میدان لؤلؤه آغاز انقلاب بحرین را رقم زدند، همگی از تحریم‌کنندگان انتخابات پارلمان هستند لذا مشارکت در این انتخابات از ۳۰ درصد فراتر نخواهد رفت.
شیخ علی سلمان در سخنرانی خود تاکید کرد که انتخابات امروز به لحاظ دموکراتیک هیچ ارزشی ندارد بلکه کاملا فاقد محتوای دموکراتیک است از این رو نتیجه این انتخابات نمی‌تواند به یک قدرت قانونگذاری در کشور منجر شود بلکه پارلمانی بدون هیچ صلاحیت و اختیاراتی تشکیل خواهد شد. وی اظهار داشت: نوعی عدم جدیت بر انتخابات حاکم است زیرا شخصیت‌های ملی برجسته در آن حضور ندارند، مقرهای انتخاباتی خالی است و حضور مردمی بسیار کمرنگ است.
دبیر‌کل جمعیت وفاق بحرین گفت: التماس رژیم بحرین به شهروندان برای مشارکت در انتخابات، شهروندانی که همواره حقوقشان توسط رژیم سلب شده است، برای نشان دادن شکست انتخابات کافی است.
شیخ سلمان تصریح کرد: نیازی به آمار و ارقام نیست زیرا میزان گستردگی تحریم انتخابات واضح و روشن است. پیش‌بینی شده مشارکت در انتخابات از ۳۰ درصد فراتر نخواهد رفت و این واقع‌بینانه‌ترین احتمالات است. لازم به ذكر است در اقدامي فريبكارانه براي آوردن مردم پاي صندوق‌هاي راي فعال حقوقی بحرینی که به اتهام توهین به پادشاه زندانی شده بود، به صورت غیرمنتظره‌ای در آستانه برگزاری انتخابات پارلمانی از زندان آزاد شد. زینب الخواجه فعال حقوق بشری بحرین به اتهام توهین به پادشاه بحرین از ۱۴ اکتبر گذشته در زندان به سر می‌برد. «محمد الواسطی»، وکیل مدافع زینب الخواجه در صفحه توئیتر خود نوشته است که "آزادی زینب الخواجه" بدون ارائه هرگونه درخواستی صورت گرفته است.
انقلاب مردم بحرین از سه جهت تحت فشار است؛ اول: فشار داخلی آل‌خلیفه. این رژیم بر‌اساس نیاز و میل خود قصد برگزاری انتخاباتی صوری دارد انتخاباتی که در آن آرا خریداری می‌شود و به نفع جهتی خاص منتقل می‌شود و از ابزار سرکوب و شکنجه در این راه بهره برده می‌شود. دوم: فشار سعودی - خلیجی - اردنی است. این کشورها نیروهایی را تحت عنوان «سپر جزیره» به بحرین فرستاده‌اند تا انقلابی‌ها را سرکوب کنند. رسانه‌های عربستان نیز با افتخار ادعا می‌کنند که شاه این کشور بحرین را آزاد کرده است و از او قدردانی می‌کنند! سوم: فشارهای بین‌المللی آمریکایی و غربی. فشارهایی که مدافع منامه وحکومت آل خلیفه است و این کشور را در برگزاری کنفرانس‌هایی نمایشی پیرامون حقوق بشر، رسانه و دیگر قضایای بین‌المللی یاری می‌کند. رسانه‌های غربی انقلاب مسالمت‌آمیز مردم بحرین را نادیده می‌گیرند و به آن نمی‌پردازند اما حکومت تروریستی منامه را به عنوان عضوی از ائتلاف بین‌المللی علیه تروریسم معرفی می‌کنند. امری که واقعا مضحک و مسخره است.
لازم به ذكر است مردم بحرین پنجشنبه‌شب در آستانه برگزاری همه‌پرسی در بحرین در مناطق مختلف این کشور تظاهرات کردند. پایگاه خبری «الوفاق» در این‌باره گزارش داد که این تظاهرات مسالمت‌آمیز هم‌اکنون در مناطقی مانند «کرزکان و النعیم» در حال برگزاری است. مدیر بخش آزادی‌های دینی «دیده‌بان حقوق بشر» بحرین اعلام کرد که بر‌اساس قوانین بین‌المللی مردم این کشور حق دارند که انتخابات پارلمانی را تحریم کنند. رژیم آل‌خلیفه در ادامه تلاش‌های خود برای کشاندن مردم به انتخابات اقدام به ارسال نامه درخواست مشارکت در انتخابات به همه شهروندان بحرینی حتی شهدا و درگذشتگان کرده است.

https://siasatrooz.ir/vdcb0gb9.rhbgzpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی