دوشنبه ۸ دی ۱۳۹۳ - ۲۳:۳۳
کد مطلب : 90526

بازگشت تركيه به جاده فلسطين

در هفته‌هاي اخير مقامات تركيه مواضعي قابل توجه در قبال فلسطين اتخاذ كرده‌اند. تاكيد بر كمك براي بازسازي غزه و...

در هفته‌هاي اخير مقامات تركيه مواضعي قابل توجه در قبال فلسطين اتخاذ كرده‌اند. تاكيد بر كمك براي بازسازي غزه و محكوم‌سازي جنايات صهيونيست‌ها و در نهايت حضور خالد مشعل رئيس دفتر سياسي حماس در پارلمان تركيه و تاكيد اردوغان رئيس‌جمهور تركيه بر محور بودن فلسطين در سياست خارجي تركيه نمودهاي اين رفتار است.
حال اين سوال مطرح است كه چرا تركيه اين رويكرد را در پيش گرفته است در حالي كه در مقاطعي رويكردي متفاوت داشته و حتي به همكاري نظامي و اقتصادي با صهيونيست‌ها سرعت بخشيد.
مهمترين مولفه مطرح در اين حوزه را بايد در ناكامي‌هاي اخير تركيه در منطقه و خيانت‌هاي غربي و عربي به اين كشور جست‌وجو كرد.
تركيه در حالي با رويكرد شرق گرايانه و سياست تنش با همسايگان صفر توانسته بود موقعيتي مناسب در جهان كسب نمايد كه از سال ۲۰۱۱ تحت تصور رسيدن به امپراتوري سياسي و اقتصادي بر غرب آسيا و شمال آفريقا، رويكرد تقابلي را عليه كشورهايي مانند سوريه و عراق در پيش گرفت بگونه‌اي كه بسياري از تركيه با عنوان متحد دشمنان مقاومت ياد كردند.
تركيه براي رسيدن به روياهاي خود رويكرد به ارتجاع عربي و غرب را در پيش گرفت بگونه‌اي كه حتي اردوغان كه در اولين روزهاي قيام مردم بحرين رسما سركوب مردم بحرين را برابر با عاشورا دانست اما به دليل همراهي با ارتجاع عربي سخنان خود را پس گرفته و به حمايت از رژيم بحرين پرداخت. اين رويكردها در حالي صورت گرفت كه ديري نپاييد كه ارتجاع عربي و غربي كه از تركيه براي نابودي منطقه بهره‌برداري كرده بودند راه خويش را جدا ساخته و به مقابله با آنكارا پرداختند.
حذف جريان اخوان و اخراج تركيه از مصر و تنها رها كردن اين كشور در بحران‌هاي داخلي و گرفتار‌سازي آن در جنگ بي حاصل سوريه و عراق عملا توان دروني و منطقه سران تركيه را تحليل برد بويژه اينكه مردم تركيه با دوري كشورشان از محور مقاومت ناخرسند بودند.
شايد بتوان گفت كه رويكرد قطر به عربستان و دوري آن از تركيه آخرين ميخ بر روياهاي منطقه‌اي سران آنكارا بود. سران تركيه كه روياهاي خود را از دست رفته ديده‌اند بار ديگر سرخورده از خيانت‌هاي متحدان به مسئله فلسطين روي آوردند تا ضمن بهبود جايگاه مردمي خود، جايگاه جهاني خويش را احيا سازند چرا كه دنيا دنياي حاميان فلسطين است چنانكه در نشست مجمع عمومي سازمان ملل ۱۸۰ كشور به حقوق ملت فلسطين راي دادند.
در اين ميان هر چند رويكرد تركيه به فلسطين در كنار رويكرد به عراق گامي مثبت از سوي تركيه است اما اين اقدام با رويكرد به سوريه مي تواند تكميل گردد. تركيه زماني در جبهه مقاومت بود و دستاوردهاي بسياري داشت با رويكرد به غرب و بحران‌سازي در منطقه با تزلزل جايگاه مواجه شد، حال با رويكرد به فلسطين و مقاومت مي‌تواند گذشته را جبران سازد.

مولف : قاسم غفوري
https://siasatrooz.ir/vdcb0sb9.rhbg5piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی