جمعه ۲۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۷
کد مطلب : 112820
سفارت ایران در فرانسه: برخی نهادهای فرانسوی در تحریم بدتر از آمریکا هستند

دورویی پاریس

دورویی پاریس

این روزها فرانسه در اعنال تحریم های ضد ایرانی حتی از آمریکا نیز پیشی گرفته چناچنه سفارت کشورمان در فرانسه به تازگی به این موضوع اذعان کرده است از این رو ناظران سیاسی بر این باورند که نمی‌توان به هیچ وجه به وعده‌های سایر کشورهای اروپایی مانند فرانسه دلخوش کرد؛ چرا که تصمیمات آنها نشات گرفته از نیاز داخلی و خط مشی‌های آمریکاست.
خانم آن ژنوته رییس گروه دوستی پارلمانی ایران - فرانسه در توئیتی با ابراز امیدواری نسبت به آزادی فریبا عادلخواه و رولان مارشال (که به اتهامات امنیتی در ایران بازداشت هستند) نوشت: بیاییم روابط فرانسه و ایران را بر پایه اعتماد و نه بی‌اعتمادی بنا کنیم؛ پس از آن سفارت کشورمان در پاریس نیز در توئیتی به وی اینگونه پاسخ داد: اعتماد یک وجهی نیست. برخی نهادهای فرانسوی شدیدترین فشارها را متوجه ایران می‌کنند، حتی در حوزه دارو! و حتی بدتر از ایالات متحده! انرژی دو کشور نباید در دراز مدت صرف موضوعات ناشی از عناصر ثالث و کوتاه مدت شود.
در حالی این روزها جمهوری اسلامی ایران تحت شدیدترین تحریم‌های ظالمانه آمریکا قرار دارد که کشورهای اروپایی از جمله فرانسه نیز از سیاست‌های واشنگتن پیروی و گاهی در اعمال شدیدترین تحریم‌ها از کاخ سفید پیش قدم می‌شوند، البته رویکرد فرانسوی‌ها قبل از توافق هسته‌ای نیز رویکرد مغرضانه‌ای بود تا رسیدن به این توافق آنها در پلیس بد ایفای نقش می‌کردند.
بعد از برجام و بعد از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای نیز فرانسه در فشار و تحریم علیه ملت ایران سنگ تمام گذاشت چناچنه بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت ۲۹ مرداد سال ۹۷ از خروج شرکت توتال از قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی خبر داده بود. شرکت توتال فرانسه پس از اعمال مجدد تحریم‌های آمریکا علیه ایران به دنبال کسب معافیت از وزارت خزانه‌داری ایالات متحده بود و در نهایت پس از عدم موفقیت، قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی را ترک کرد.
این اظهارات در حالی مطرح شد که شرکت رنو یک هفته پیش از آن اعلام کرد این شرکت با وجود تحریم‌های آمریکا، از بازار ایران خارج نخواهد شد. مدیرعامل رنو گفته بود: ایران را ترک نمی‌کنیم، حتی اگر به شدت حجم فعالیتمان را کاهش دهیم.
روز دوشنبه ۵ شهریور ۹۷ حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در تماسی تلفنی با امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه از طرف‌های باقی‌مانده در برجام خواست که برای حفظ آن تلاش کنند. رئیس جمهور فرانسه در این تماس با وجود تاکید بر حفظ برجام خواهان گفت‌وگو درباره برنامه موشکی و نقش ایران در منطقه خاورمیانه شده؛ مسائلی که سه قدرت اروپایی حاضر در برجام، مانند آمریکا، آن را نگران‌کننده می‌دانند.
به دنبال افزایش تنش ها در ۶ شهریور ۱۳۹۷ خبرگزاری رویترز ادعا کرد به سندی دست پیدا کرده که نشان می‌دهد دولت فرانسه از دیپلمات‌ها و مقام‌های وزارت خارجه این کشور خواسته تمام سفر‌های غیرضروری خود را به ایران تا مدتی نامعلوم به تعویق بیندازند.در این یادداشت به خنثی شدن طرح یک بمب‌گذاری و همین طور تندتر شدن رفتار ایران در قبال فرانسه اشاره شده است.
در سندی که به دست رویترز رسیده، طرح ادعایی بمب‌گذاری در گردهم‌آیی منافقین در حومه پاریس که رودی جولیانی، وکیل ترامپ هم در آن شرکت داشت، به عنوان نشانه‌ای از خصمانه‌تر شدن روابط ایران با فرانسه ارزیابی شده است. تنش‌های تهران و پاریس به ماه مهر هم کشیده شد و دولت فرانسه در ۱۰ مهر ۹۷ اعلام کرد که دارایی‌های وزارت اطلاعات ایران و دو ایرانی را مسدود کرده است. این کشور دو ایرانی را متهم کرده بود که قصد داشته‌اند در گردهمایی ماه ژوِئن منافقین در حومه پاریس بمب گذاری کنند.
در ادامه ناتوانی اروپا برای تحقق وعده‌هایشان پاریس با لحن متفاوتی در توجیه کم کاری های خود به تهران هشدار داد به طوریکه در روز جمعه، ۱۵ تیر (۶ ژوئیه)، ژان-ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه، به یک ایستگاه رادیویی گفت که مقامات ایرانی باید آنچه او تهدید مداوم در در قبال نقض تعهد اروپا در قبال برجام خوانده را متوقف کنند او همچنین اضافه کرد که کشور‌های اروپایی باید فرصت لازم برای دست یافتن به راه حلی را داشته باشند که از طریق آن بتواند خسارات ناشی از خروج آمریکا از برجام را جبران کنند.
در این اثنا و تاخیر‌های مکرر فرانسه و اتحادیه اروپا در راه اندازی سازو کار مالی، ۵ فروردین ۱۳۹۸ پاریس لغو پرواز‌های ماهان را به خاک این کشور تایید کرد.

https://siasatrooz.ir/vdcb55b8grhb8wp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی