?>?> کدام پساداعش | سیاست روز
دوشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۲
کد مطلب : 98212

کدام پساداعش

عربستان بار دیگر میزبان نشستی بوده که ادعا دارند برای مبارزه با تروریسم است. رؤسای ستاد ارتش...

عربستان بار دیگر میزبان نشستی بوده که ادعا دارند برای مبارزه با تروریسم است. رؤسای ستاد ارتش ‌۱۴ کشور عضو ائتلاف ضد داعش در نشست خود در ریاض بر حمایت‌شان از عملیات "سپر فرات" ترکیه در شمال سوریه تأکید کردند.کشورهای شرکت کننده در این نشست بر سر ادامه تلاش‌ها برای نابودی داعش و تقویت مشارکت خود در مرحله آتی عملیات ائتلاف و همچنین بر اتخاذ اقدامات لازم برای مرحله پساداعش و متمرکز شدن بر مبارزه با تبلیغات رسانه‌ای تندروها توافق کردند. عبدالرحمان بن صالح البنیان، رئیس ستاد ارتش عربستان در سخنرانی خود در این نشست مدعی شد: چند عامل بر تحقق اهداف کمپین بین‌المللی علیه داعش تأثیر می‌گذارد. از جمله این عوامل اقدامات غیراخلاقی شبه‌نظامیان شیعه تندرو است.
وی خواهان عدم شرکت دادن این شبه‌نظامیان در تلاش‌های بین‌المللی برای آزادی مناطق تحت سیطره داعش شد.احمد حسن عسیری، مشاور وزیر دفاع عربستان نیز در این کنفرانس اظهار داشت: مرحله آینده "ائتلاف اسلامی" به رهبری ریاض به منزله شکست داعش در موصل و رقه خواهد بود. این مواضع در حالی مطرح شده که در باب نشست مذکور و ادعاهای آن چند نکته قابل توجه است. نخست آنکه سعودی ادعا دارد توانسته ائتلافی از ۳۴ کشور را ایجاد نماید حال آنکه در این نشست صرفا ۱۴ کشور حضور داشته‌اند که خود سندی بر تزلزل شدید جایگاه سعودی در میان کشورهای اسلامی و ساختار بین‌الملل است. دوم آنکه ترکیب حاضران در نشست امری قابل توجه است. میزبان، عربستانی است که به اذعان مدارک و شواهد حامی اصلی تروریسم بوده و در کنار آمریکا و انگلیس و فرانسه بیشترین همراهی را با تروریست‌ها داشته است. سعودی در تروریسم دولتی آشکارا کشتار مردم یمن را اجرا می‌کند. ترکیب نشست ریاض نشان می‌دهد که واژه مبارزان با تروریسم صرفا ادعایی برای پنهان‌سازی نقش این کشورها در ایجاد و گسترش تروریسم است. سوم آنکه نشست مذکور به حمایت از عملیات سپر فرات ترکیه پرداخته است. عملیاتی که به اذعان نهادهای حقوق بشر در کنار نقض حریم سوریه، به کشتار غیر نظامیان و حمایت از تروریست‌ها منجر شده است. چهارم آنکه نشست ریاض ادعای نقش‌آفرینی محوری در پاکسازی موصل و رقه از تروریسم را دارد. این ادعا در حالی است که شواهد نشان می‌دهد این کشورها خود حامی تروریست‌ها در این مناطق بوده و اقداماتشان صرفا برای حمایت از آنها است.
واهی بودن ادعای آنها زمانی آشکارتر می‌شود که محور مواضع آنها سرنگونی نظام سوریه است. نظامی که محور مبارزه با تروریسم است و اگر نبود مقاومت نظام سوریه تاکنون تروریسم سراسر جهان را فراگرفته بود. اگر کشوری واقعا به دنبال مبارزه با تروریسم است باید در کنار سوریه و عراق و متحدانشان به عنوان محور مبارزه با تروریسم قرار گیرند حال آنکه ائتلاف ادعایی سعودی و آمریکا نه تنها در این مسیر قرار ندارند بلکه به سنگ‌اندازی و بحران‌سازی علیه سوریه و عراق می‌پردازند و در این راه از هیچ اقدامی حتی کشتار غیر نظامیان نیز ابایی ندارند.

مولف : قاسم غفوري
https://siasatrooz.ir/vdcb55b9.rhbw8piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی