?>?> آشفتگی به بازار خودرو رسید | سیاست روز
سه شنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۶ - ۰۱:۳۸
کد مطلب : 102119
بررسی تمام قراردادهای فروش واردکنندگان خودرو در شورای رقابت؛

آشفتگی به بازار خودرو رسید

آشفتگی به بازار خودرو رسید

رئیس شورای رقابت "به تمام واردکنندگان اعلام کرده‌ایم تا قراردادهای فروش خود را به شورا ارسال کنند"، گفت: متأسفانه در قالب قراردادهای نامعقول هزینه‌های سنگینی از خریداران دریافت می‌شود.
رضا شیوا در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به اینکه بی‌سامانی بازار خودروهای وارداتی باعث شده تا تعدادی از این شرایط سوء‌استفاده کرده و خودروها را در قالب قراردادهای غیرعادلانه به فروش برسانند، اظهارداشت: اگر افراد از وضعیت اقتصاد مسلط سوء‌استفاده و قراردادهای غیرمتعارفی را به خریداران تحمیل کنند شورای رقابت براساس ماده ۴۵ قانون اصل ۴۴ به موضوع ورود پیدا کرده و مانع اینگونه اقدامات خواهد شد.
رئیس شورای رقابت در ادامه این گفت‌وگو با بیان "بر همین اساس به تمام واردکنندگان اعلام کرده‌ایم تا قراردادهای فروش خود را به شورای رقابت ارسال کنند"، افزود: متأسفانه در قالب قراردادهای نامعقول هزینه‌های سنگینی از خریداران دریافت می‌شود و در آخر هم کسی پاسخگوی تضییع حقوق مصرف‌کنندگان نیست به همین دلیل شورا مانع این کار شده و تلاش خواهد کرد تا قراردادهای منصفانه‌ای در فروش خودروهای وارداتی تنظیم شود.

کمترین ایمنی جهان از آن خودرو داخلی
نکته قابل توجه آن است که روز گذشته معاون وزیر راه و شهرسازی با انتقاد از کیفیت پایین خودروهای ساخت داخل گفت: انشاالله وزیر اقتصاد یاری کند که تعرفه واردات خودرو کاهش یابد تا مردم‌مان بتوانند خودروهای ایمن سوار شوند و خسارت شرکت‌های بیمه کاهش یابد.
داود کشاورزیان گفت: یک میلیارد خودرو در جهان پلاک شده و دو درصد این آمار در ایران است در حالی که یک درصد جمعیت دنیا هستیم. وی ادامه داد: حدود ۱.۲۵ درصد از تلفات جاده‌ای را داریم، اینکه این آمار به کمتر برسد با توجه به آمار و ارقام سخت است، یا شدنی نیست.
کشاورزیان گفت: سال گذشته یک و نیم میلیون خودرو جدید پلاک شده پس حدود ۱۱ درصد رشد تردد داریم و به سختی می‌توانیم تلفات جاده‌ای را کاهش دهیم. خودروی ایمن‌تر، راه ایمن، کاربران ایمن و امداد و نجات مناسب از ارکان مسائل ایمنی است. نکته‌ای که می‌خواهم به شما عرض کنم مدیریت ریسک است. خوشبختانه در قانون بیمه شخص‌ثالث در ماده ۱۸ به مواردی اشاره شده که وضعیت خودرو کاربری خودرو و سال ساخت خودرو باید در محاسبه هزینه بیمه لحاظ شود.
رئیس سازمان راهداری و حمل‌و‌نقل ادامه داد: ما با رانندگی‌های تهاجمی مواجه هستیم که در نتیجه آن افزایش تصادفات رخ می‌دهد. باید با توجه به ریسک خودرو بیمه نامه صادر شود. در حال حاضر خودروهایی که در کشور تولید می‌شوند، کمترین ایمنی را در بین خودروهای جهان دارند. نمی‌دانیم باید چه فکری به حال خودروی غیر ایمن کنیم، انشاالله که آقای کرباسیان، وزیر اقتصاد کمک کند که عوارض ورود خودرو به کشور کاهش یابد تا خودروهای ایمن وارد کشور شود و مردم از خودروهای ایمن استفاده کنند تا صنعت بیمه هم کمتر خسارت ببیند.

توقف عرضه خودروهای وارداتی
با این وجود از بازار خودرو خبر می‌رسد برخی واردکنندگان خودرو با هدف تحت فشار قرار دادن دولت برای بازگشایی ثبت سفارش واردات خودرو، عرضه این محصولات به بازار را متوقف کرده‌اند. این موضوع رشد جهشی قیمت این محصولات را به دنبال داشته است.
ماجرا از تیرماه امسال آغاز شد از وقتی که دولت تصمیم گرفت با توجه به رشد شدید واردات خودرو در سه ماهه نخست امسال، واردات این محصول را ساماندهی کند. در نتیجه وزارت صنعت، معدن و تجارت از تیرماه امسال ثبت سفارش جدید برای واردات خودرو را متوقف کرد و همزمان دستورالعمل جدید ساماندهی واردات خودرو در هیات دولت پیگیری شد تا تصویب و ابلاغ شود.
با این حال این اقدامات دولت به مذاق برخی واردکنندگان خودرو خوش نیامد تا جایی که انجمن واردکنندگان خودرو از معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان توسعه تجارت شکایت کرده و مدعی دریافت ضرر و زیان چند ۱۰ میلیارد تومانی از این سازمان شده‌اند.
همچنین برخی واردکنندگان خودرو نیز اقدام به وارد کردن فشار رسانه‌ای به دولت کرده و در سلسله اظهاراتی عنوان کردند که به دلیل توقف ثبت سفارش، واردات خودرو متوقف شده و قیمت این محصولات افزایش خواهد یافت.
این اظهارات در حالی است که تنها ثبت سفارش جدید برای واردات خودرو متوقف شده و واردات این محصول از محل ثبت سفارش‌های پیشین همچنان در حال انجام است.
در این زمینه مجتبی خسروتاج رئیس سازمان توسعه تجارت، نیز در نشست خبری اخیر خود تاکید کرد: در هشت ماهه امسال ۵۴ هزار دستگاه خودرو به کشور وارد شده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۲۶ درصد یعنی ۹۰۰۰ دستگاه افزایش داشته است.
وی همچنین با اشاره به اظهارات برخی واردکنندگان مبنی بر توقف چند هزار دستگاه خودرو در گمرک، اظهار کرد: اگر اکنون خودروهای بسیاری در گمرکات مانده مشکل ما نیست چراکه واردکنندگان این خودروها قبل از واردات ثبت سفارش را انجام نداده‌اند. همچنین شاید ۵۰ درصد خودروهایی که در گمرک مانده‌اند برای ترانزیت به مقصد عراق و سایر کشورها وارد شده بودند که در این قسمت تحولاتی رخ داده که ما مسئول آن نیستیم. ما از تیرماه جلوی ثبت سفارش خودرو را گرفتیم که از آن تاریخ تاکنون واردات خودرو ۲۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است..
در این شرایط و در حالی که وزارت صنعت، معدن و تجارت با وجود اقدامات دنباله‌دار واردکنندگان خودرو همچنان از اجرای طرح ساماندهی واردات خودرو کوتاه نیامده است از بازار خودرو خبر می‌رسد که برخی واردکنندگان با هدف تحت فشار قرار دادن دولت عرضه خودروهای وارداتی به بازار را متوقف کرده‌اند. این در حالی است که در هشت ماهه نخست امسال واردات خودرو رشد ۲۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است و مشخص نیست واردکنندگان چرا از عرضه این محصولات به بازار خودداری می‌کنند.
این وضعیت موجب رشد جهشی قیمت خودروهای وارداتی در یکی دو هفته اخیر شده است.

گرانی ۲۵ میلیونی خودرو
این در حالی است که در آشفته بازار خودروهای وارداتی رشد قیمت‌ها در این هفته نسبت به هفته گذشته به ۲۵ میلیون تومان رسید.
بازار خرید و فروش خودروهای وارداتی در چند ماه اخیر رکورد رشد قیمت‌ها را به خود اختصاص داده و هر روز شاهد تغییراتی قیمتی بسیار بالا در این بازار بودیم. بی‌سامانی بازار خودروهای خارجی در حالی هر روز تشدید می‌شود که هنوز خبری از نظارت دستگاه‌های متولی نیست و فقط صحبت‌های پراکنده و متفاوتی در مورد تصمیم دولت بر اصلاح دستورالعمل واردات خودرو مطرح می‌شود. البته برخی واردکنندگان هم از این شرایط سوء‌استفاده کرده و با تنظیم قراردادهای ناعادلانه با مردم سعی در فروش محصولات خود در این آشفته بازار دارند.
جالب اینکه تعدادی از شرکت‌ها رشد قیمت انواع خودرو را در بازار بهانه کرده و قیمت شرکتی خود را افزایش داده‌اند. برخی دیگر هم با انحصار خودروها از عرضه آنها را در بازار ممانعت کرده تا رشد قیمت‌ها بیشتر شده و عایدی آنها از بازار افزایش پیدا کند.
دیروز در بازار خرید و فروش خودروهای وارداتی قیمت سوناتا بنزینی با رشد ۲۱ میلیون تومانی نسبت به هفته گذشته با قیمت۲۲۰ میلیون تومان، سانتافه با رشد ۱۰ میلیون تومانی با قیمت ۲۷۰ میلیون تومان و سراتو با رشد ۴ میلیون تومانی با قیمت ۱۷۸ میلیون تومان، اپتیما با رشد ۲۵ میلیون تومانی با قیمت ۲۲۰ میلیون تومان و توسان با رشد ۵ میلیون تومانی با قیمت ۲۳۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

https://siasatrooz.ir/vdcb85b89rhbg8p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی