دوشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۲
کد مطلب : 98221

برجام و توان موشکی بدون فصلی مشترک

برجام و توان موشکی بدون فصلی مشترک

در حالیکه این روزها دشمن با بدعهدی‌های خود در مورد برجام نشان داد که به این توافق پایبند نیست و در نظر دارد از همین مدل اجرای برجام برای محدودیت سایر توانمندی‌های راهبردی ایران استفاده کند.
این درحالی است که غرب به ویژه امریکا، همچنان تهدید‌های خود را همچنان ادامه می‌دهد و از گزینه روی میز سخن می‌گوید و حتی توافق هسته‌ای برجام را به سخره می‌گیرد.
با این حال در چنین وضعیتی برخی از سیاسیون رزمایش‌های موشکی را نادرست دانسته و آن را به ضرر کشور می‌دانند.
«علی مطهری» از فعالان سیاسی و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اخیراً در یک مصاحبه گفته است: «تندروی همیشه بد است. از اول انقلاب تا امروز هم هر جا تندروی کرده‌ایم به انقلاب ضربه زده‌ایم. از طولانی‌کردن تسخیر سفارت آمریکا بگیرید تا قتل‌های زنجیره‌ای و توقیف همزمان چندین روزنامه و ممانعت از اظهار نظر منتقدان و احکام سنگین قضایی برای منتقدان سیاسی و تحریک دشمن برای وضع تحریم‌های اقتصادی و تلاش برای اجرا نشدن برجام از طریق "موشک‌پرانی" و ایجاد بهانه‌های حقوق بشری برای دشمن و هر معترضی را فتنه‌گر خواندن، همه اینها به انقلاب ما ضربه زده است. اینها انقلابی‌گری نیست، اقداماتی است که از روی کم‌عقلی یا هواهای نفسانی و کسب قدرت به هر وسیله ممکن است.»
این انتقاد مطهری از تست‌های موشکی ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، پیش‌ازاین در کلام عددی دیگر از اصلاح‌طلبان نیز تکرار شده بود.
این درحالی است که بارها مقام معظم رهبری در بیانات توانمندی دفاعی کشور را مورد تایید قراردادند و آن را بی‌ارتباط به برجام و موضوع آن دانسته‌اند از سوی دیگر سران نظامی کشور و دولت نیز بر این مسئله تاکید داشته‌اند مسئله توان نظامی کشور هیچ ارتباطی به موضوع برجام ندارد.
این اظهارات همچنین تداعی‌کننده هشدار مقام معظم رهبری در اشاره به برخی تلاش‌های خواسته یا ناخواسته برای کاستن از توان موشکی کشور است که معظم‌له آن را در صورت آگاهی گویندگان، «خیانت» عنوان کرده بودند.
در همین زمینه سخنگوی ارشد نیروهای مسلح گفت: هیچ رابطه‌ای بین برجام و امور دفاعی کشور وجود ندارد و اصولا مسئله دفاع در مذاکرات هسته‌ای جایی نداشته است.
سردار سیدمسعود جزایری پیرامون آخرین وضعیت سیستم‌های دفاعی و موشکی جمهوری اسلامی ایران، گفت: نیروهای مسلح در چارچوب تدابیر و دکترین‌های تعریف شده با بهره‌گیری از توان داخلی برنامه‌های دفاعی و ارتقای امنیت برای کشور عزیزمان را به پیش می‌برند و در شرایط امروز وضع‌مان از همیشه بهتر است.
سردار جزایری گفت: در حالیکه حکومت‌های شرور، جمهوری اسلامی ایران را مورد تهدید قرار می‌دهند ما چاره‌ای جز تقویت بنیه دفاعی خود نداریم و این امر مورد وثوق آحاد ملت و مسئولین است.
وی افزود: البته ممکن است فرد یا افرادی هم باشند که از روی جهل به موضوع و یا هر مسئله دیگری موافق تقویت بنیه دفاعی کشور از جمله ارتقای سیستم‌های موشکی نباشند که حساب آنها از ملت جداست.
سخنگوی ارشد نیروهای مسلح در پایان تاکید کرد: هیچ رابطه‌ای بین برجام و امور دفاعی کشور وجود ندارد و اصولا مسئله دفاع در مذاکرات هسته‌ای جایی نداشته است و مسئولین کشور و اعضای تیم مذاکره کننده به این مسئله توجه داشته و به طرف‌های مقابل در ۱+۵ نیز تفهیم شده بود.
همچنین عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه تقویت بنیه دفاعی کشور ربطی به برجام ندارد، گفت: ایران در مذاکرات هسته‌ای تعهدی برای توقف برنامه موشکی خود نداده است.
حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور با بیان اینکه آزمایشات موشکی جمهوری اسلامی ایران تضادی با روح برجام ندارد، اظهار داشت، ایران در توافق هسته‌ای به غربی‌ها هیچ تعهدی برای متوقف کردن برنامه دفاعی خود نداده است.

ضرورت تقویت توان و قدرت نظامی کشور
در عین حال باید گفت توان و قدرت نظامی کشور ضروری است. افرادی که به دنبال تضعیف قدرت و توان دفاعی کشور هستند باید توجه داشته باشند که آمریکا به پشتوانه همین قدرت نظامی است که در دنیا کشورهای دیگر را تهدید می‌کند و اگر توان و قدرت بالای بازدارندگی نیروهای مسلح کشور نبود، ما نیز امروز مانند برخی از کشورهای منطقه و جهان باید دنباله رو سیاست‌های ضد بشری آنان بودیم.
در عین حال باید در نظر داشته باشیم که غربی‌ها در حالی از توان موشکی ما انتقاد می‌کنند که خود انواع و اقسام موشک‌ها از جمله موشک‌های قاره پیما را تولید کرده‌اند و باید بگویند که دلیل این تولیدات و آماده‌سازی نظامی آنها برای چیست؟
این درحالی است که سیستم دفاعی ایران صرفا جنبه بازدارندگی دارد و تا زمانی که کشوری علیه کشورمان اقدامی انجام ندهد، مقابله‌کننده با هیچ کشوری نخواهیم بود. اما در عین حال نمی‌توانیم بپذیریم که غربی‌ها صحبت از جلوگیری از پیشرفت توان نیروهای مسلح ما کنند، اما خودشان دست به تولید انواع مختلف سلاح‌ها بزنند.

برجام بهانه است
دولت‌های غربی به رهبری آمریکا چند پروژه اصلی برای تضعیف، استحاله و در صورت امکان تغییر نظام جمهوری اسلامی تعریف کرده‌اند که برنامه هسته‌ای ایران یکی از این پروژه‌ها بود. در واقع غربی‌ها به‌ویژه آمریکا با «برجام» درصدد آن بودند که به اهداف اولیه خود مانند کاهش انگیزه و حمایت مردم ایران از طرح‌های استراتژیک مانند برنامه هسته‌ای با بالا بردن هزینه‌های بین‌المللی آن برای جمهوری اسلامی، برسند.
پروژه‌های اصلی آنان به غیر از مسئله هسته‌ای عبارت است از:
۱- از بین بردن قدرت موشکی ایران با برچسب «احتمال حمل کلاهک هسته‌ای توسط موشک‌های بالستیک».
۲- کاهش نفوذ و در صورت امکان از بین بردن قدرت محور مقاومت به رهبری ایران با برچسب «حمایت ایران از تروریسم».
۳- اجبار ایران به ایدئولوژی‌زدایی و از بین بردن نهادهای قانونی حکومتی مانند شورای نگهبان با برچسب «نقض حقوق بشر و مغایرت با دموکراسی».
آمریکایی‌ها بعد از به نتیجه رسیدن با دولت در موضوع هسته‌ای و اعلام توافق برجام، اکنون دارای انگیزه‌ای بیشتر برای به سرانجام رساندن پروژه‌های بعدی خود در قبال ایران شده‌اند که می‌توان نام‌هایی مانند برجام ۲، ۳ و ۴ را به این پروژه‌ها اطلاق کرد.

https://siasatrooz.ir/vdcb85b9.rhbw5piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی