سه شنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۰:۳۵
کد مطلب : 93181
تقلاي بي‌سابقه كنگره براي برچيدن توافق هسته‌اي احتمالي

آمريكايي‌ها توافق خوب را هم نمي‌خواهند

اگر جمع‌بندي نتايج مذاكرات هسته‌اي ايران و ۱+۵ در كنگره و سناي آمريكا پذيرفته نشود، اين يك پيروزي مهم براي جمهوري اسلامي ايران خواهد بود. چراكه اگر چنين اتفاقي بيفتد، اين آمريكا است كه از امتيازهايي كه ايران در جريان مذاكرات به طرف مقابل داده است محروم مي‌شود و ايران هم ديگر ملزم نخواهد بود كه به اين تعهدات پايبند باشد.
از جمع‌بندي مذاكرات هسته‌اي در وين در حالي دو هفته مي گذرد كه منابع آگاه کنگره آمریکا تاکید کردند که ۲۱۸ نماینده مجلس نمایندگان آمریکا تاکنون مخالفت قاطع خود را با توافقنامه هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی اعلام کرده‌اند.
كاخ سفيد و كنگره در يك رقابت شديد به دنبال به كرسي نشاندن اهداف خود در قبال توافق هسته‌اي احتمالي هستند هركدام به زعم خود تلاش گسترده‌اي مي‌كنند تا در اين رقابت داخلي حرف خود را پيش برند چراكه موفقيت هركدام در آينده انتخاباتي و سياسي دولت امريكا نقشي اثر‌گذار خواهد داشت.
از يك‌سو جمهوري‌خواهان تندرو كه به شدت تحت لابي صهيونيست قرار دارند در تقلاي رد متن توافق هسته‌اي‌اند از سويي ديگر كاخ سفيد نيز تلاش مي‌كند تا حمايت لازم را براي راي قاطع كنگره درباره اين توافق بدست آورد. به هر ترتيب رقابت اوباما با جمهوري‌خواهان تنها با هدف دستيابي به منافعي است كه منفعت‌طلبي و زياده‌خواهي‌هاي آنها را وسعت مي‌بخشد و بس.
در اين ميان اکثریت جمهوری‌خواهان کنگره، توافق هسته‌ای ایران را یک «توافق بد» توصیف کرده و تمامی تلاش خود را به کار گرفته‌اند تا دوسوم اکثریت آراء را علیه این توافق کسب کنند تا باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا نتواند آن را وتو کند.
تلاش جمهوري‌خواهان براي مخالفت قاطع با توافق هسته اي و به تصويب رساندن اين مخالفت در حالي همچنان ادامه دارد كه فری بیکن، تصریح کرد: حداقل ۲۱۸ نماینده جمهوری‌خواه تاکنون قطعنامه مربوط به مخالفت قاطع با توافق هسته‌ای ایران را امضا کرده‌اند. این در حالی است که کنگره آمریکا پس از امضای توافق هسته‌ای، حداقل ۶۰ روز فرصت دارد تا این توافقنامه را مورد بازنگری قرار داده و در‌خصوص آن رای‌گیری کند.
بسیاری از نمایندگان از جمله تعداد زیادی از دموکرات‌ها با این توافق مخالفت کرده و بر این باورند که این توافق، محدودیت‌های کافی را بر برنامه هسته‌ای ایران اعمال نکرده است.
دولت اوباما تلاش زیادی را آغاز کرده است تا حمایت نمایندگان کنگره را جلب کند. باراک اوباما و سایر مقام‌هاي دولت آمریکا طی روزهای گذشته کنفرانس‌هاي زیادی را با گروه‌هاي لیبرال برگزار کرده‌اند تا فشار بر کنگره را برای موافقت با توافق هسته‌اي ایران، افزایش دهند.
منابع آگاه کنگره آمریکا تاکید کردند که حداقل ۳ نماینده در تیم رهبری مجلس نمایندگان، همین طور ۱۸ نماینده از ۲۲ عضو هیات رئیسه و ۲۳ نماینده از ۲۵ عضو کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان، قطعنامه مربوط به مخالفت با توافق هسته‌اي را امضا کرده‌اند.
پیتر روسکام نماینده جمهوری‌خواه و از مخالفان سرسخت توافق هسته‌اي ایران، در این‌باره تاکید کرد: نمایندگان بیشتری در حال اعلام مخالفت با توافق هسته‌اي هستند. زمان، دوست این توافق نیست. هر چه زمان بیشتری مي‌گذرد، نمایندگان فرصت بیشتری برای ارزیابی توافقنامه دارند و بیشتر درک مي‌کنند که این توافق، یک اشتباه تاریخی است.
وی افزود: در حالی که دولت آمریکا بر انتخاب نادرست بین این توافق و جنگ پافشاری مي‌کند، جان کری وزیر خارجه آمریکا گفته است که بارها در جریان مذاکرات قصد کناره‌گیری از ادامه گفت‌وگوها را داشته تا از دستیابی به یک توافق بد جلوگیری کند.
روسکام گفت: اگر اینگونه باشد، پس قطعا راهکار دیگری نیز غیر از جنگ و این توافق خطرناک وجود دارد. کنگره و مردم آمریکا بر این باورند که هنوز امکان دستیابی به یک توافق بهتر وجود دارد و ما مي‌توانیم از این توافق دوری کنیم. به همین دلیل است که اکثر نمایندگان برای دادن رای مخالف به این توافقنامه، آماده مي‌شوند.
تقلاي برخي سناتورهاي تندرو كنگره امريكا براي اخلال در نتيجه پاياني مذاكرات در حالي است كه روز پنج‌شنبه هفته گذشته جان كري وزير خارجه اين كشور پيرامون جمع‌بندي مذاكرات در جلسه كميته روابط خارجي سنا حضور يافت تا نسبت به آنچه در مذاكرات گذشته به نمايندگان سنا توضيح دهد.
به گزارش بلومبرگ بيش از ۵۷ درصد مردم امريكا مخالف توافق هسته‌اي هستند، نظرسنجی انجام شده از سوی دانشگاه کویینی پیاک صورت گرفته است. این نظرسنجی افزود: تنها ۲۸ درصد آمریکایی‌ها از توافق هسته‌ای حاصل شده بین ایران و ۱+۵ حمایت کرده‌اند. بیش از ۸۶ درصد مخالفان از طرفداران حزب جمهوری‌خواه بوده‌اند و تنها ۳ درصد جمهوری‌خواهان شرکت‌کننده در این نظرسنجی از توافق هسته‌ای، حمایت کرده‌اند.
چند روز پيش هم نظرسنجی مشترک سی‌ان‌ان - او‌آر‌سی حاکی است در حالی که دولت باراک اوباما برای جلب حمایت کنگره از توافق هسته‌ای ایران، تلاش مي‌کند اکثر آمریکایی‌ها خواستار مخالفت کنگره با این توافق هستند.
در هر صورت به نظر مي‌رسد كه آمريكايي‌ها به ويژه كنگره و سنا عزم خود را جزم كرده‌اند تا از دستيابي به توافق هسته‌اي ميان ايران و ۱+۵ جلوگيري كنند.

https://siasatrooz.ir/vdcb88b9.rhbfwpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی