يکشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۸
کد مطلب : 114017

یک خروج ناگهانی

در اقدامی ناگهانی ترامپ دستور خروج بخشی از نیروهای آمریکایی از آلمان را اعلام کرد. ترامپ رئیس جمهور آمریکا با صدور دستوری خواستار کاهش ۹۵۰۰

در اقدامی ناگهانی ترامپ دستور خروج بخشی از نیروهای آمریکایی از آلمان را اعلام کرد. ترامپ رئیس جمهور آمریکا با صدور دستوری خواستار کاهش ۹۵۰۰ نفری نیروهای آمریکا در آلمان شده است. در حال حاضر ۳۴۵۰۰ نظامی آمریکایی در این کشور اروپایی استقرار دارند. این اقدام از سوی ترامپ در حالی صورت گرفت که هایکو ماس وزیر امور خارجه آلمان در توضیح کاهش نیروهای آمریکایی از این کشور گفت، روابط برلین و واشنگتن پیچیده است. نکته مهم آنکه وزیر امور خارجه آلمان ضمن ابراز تأسف بابت خروج بخشی از نیروهای آمریکایی از این کشور گفت روابط دو کشور با مشکلاتی مواجه است و ما شرکای نزدیکی در اتحاد فرا آتلانتیک هستیم اما [روابط ما] پیچیده است.
نکته مهم دیگر آنکه گفته می‌شود دولت آمریکا، به آلمان درباره تصمیم خود به منظور کاهش سربازان آمریکایی خبر نداده است که خود بیانگر نکاتی قابل تامل در باب اقدام ترامپ است.
حال این سوال مطرح می‌شود که چرا آمریکا چنین اقدامی صورت داده و چه اهدافی را در ورای آن دنباال می‌کند؟ هر چند که بخشی از این اقدام را می‌توان ناشی از اقدامات انتخاباتی ترامپ دانست که تلاش دارد تا تعهدپذیری خود را به نمایش گذارد. وی که از یک سو ادعای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را مطرح کرده با طرح کاهش نیروها در آلمان و برخی کشورهای اروپایی سعی دارد تا چنان وانمود سازد که به دنبال تحقق وعده‌های انتخاباتی است تا با این حربه شاید بتواند از تبعات منفی انتخاباتی ناتوانی‌اش در مدیریت بحران کرونا و نیز نژادپرستی سیستماتیک حاکم بر آمریکا بکاهد. در کنار این مسئله اختلافات میان آمریکا و متحدانش نیز امری قابل توجه است. حقیقت آن است که آمریکا در حوزه اقتصادی، سیاسی و امنیتی با متحدانش نیز با چالش مواجه شده است. بخشی از این چالش را در جنگ اقتصادی میان اروپا و آمریکا می‌توان مشاهده کرد بگونه‌ای که ترامپ بارها اروپا را تهدید به افزایش تعرفه‌های واردات کرده است. اما بعد دیگر این چالش‌ها در حوزه امنیتی و مطالبات آمریکا برای افزایش سهم کشورهای اروپایی در بودجه ناتو صورت می‌گیرد. آمریکا با سهم خواهی از اعضای ناتو و کشورهایی که با آمریکا پیمان نظامی دارند به دنبال کاهش هزینه‌هایش و سرکیسه کردن کشورهاست. روندی که در قبال کره جنوبی و ژاپن اجرا و در اروپا نیز پیگیری می‌کند. این امر زمانی آشکارتر می‌شود که ریچارد گرنل، سفیر سابق آمریکا در آلمان که اخیراً از سمتش استعفا کرد با مطرح کردن این گلایه که دولت آلمان به اندازه کافی برای بودجه نظامی خود هزینه نمی‌کند خواستار کاهش نظامیان آمریکا در این کشور اروپایی شده بود. در مجموع می‌توان گفت که این اقدام ترامپ با هر هدفی که صورت گرفته باشد بیانگر افول جایگاهی جهانی آمریکا و کاهش اعتبارش حتی در میان متحدان سنتی‌اش در دو سوی آتلانتیک است که نزدیک‌تر شدن پایان رویای هژمونی آمریکا را به همراه دارد. 

نویسنده: فرامرز اصغری

https://siasatrooz.ir/vdcb8ab8zrhb8gp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی