يکشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۸
کد مطلب : 110417
رئیس کل هیات مدیره بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در نمایشگاه بین‌المللی تهران خبر داد

اجرایی شدن ۱۹ هزار طرح در ۶ هزار روستا

رئیس هیئت مدیره بنیاد برکت ضمن تشریح اقدامات صورت گرفته در تقویت اقتصاد روستایی از اجرایی شدن ۱۹ هزار طرح در۶ هزار روستا خبر داد.
اقتصاد روستایی یکی از مهمترین مولفه‌های تاثیرگذار بر اقتصاد کشورهاست چرا که هرگونه کاستی و یا تقویت در این حوزه بر میزان مهاجرت به شهرها، تقویت یا ضعف اقتصاد شهری و مولفه های پیشرفت کلان اقتصادی تاثیرگذار خواهد بود. بر همین اساس است که فعالیت در عرصه تقویت اقتصاد روستایی اصلی مهم برای نهادها و ساختارهایی است که برای تحقق اهداف انقلاب و حمایت از اقشار مختلف جامعه تلاش می‌کنند. رویکردی که طی سالهای اخیر از سوی بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) مورد توجه و تاکید بوده و تقویت اقتصاد روستایی به عنوان راهکار احیای روستاها و کاهش کوچ روستائیان به شهرها که در نهایت به خودکفایی در تهیه غذا و محصولات کشاورزی و دامی در اولویت برنامه‌های آن قرار داشته است.
در همین چارچوب محمود عسکری آزاد، رئیس کل هیات مدیره بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در بازدید از غرفه توانمندی های روستائیان و عشایر در نمایشگاه بین المللی تهران گفت: رشد اقتصادی و توزیع نامناسب درآمد دو مسئله ای است که باید در به آن توجه کرد در کشور ما توزیع درآمد مناسب نیست و یکی از علت های آن پایین بودن سطح درآمد روستائیان است. وی در ادامه بر نقش و جایگاه مهم روستاها در اقتصاد ملی کشور اشاره و تاکید داشته که ۲۶ درصد از تولید ملی کشور در روستا‌ها تامین می‌شود و روستا‌ها می‌توانند در بخش صنعت تاثیرگذار باشند.
عسکری آزاد با آسیب شناسی وضعیت اقتصاد روستایی گفت: برای حل مشکل روستا از طریق توسعه زیر ساخت ها در ۴۰ سال گذشته اقدامات زیادی انجام دادیم ولی به دلیل آنکه اشتغال به کشاورزی و دامداری محدود شده، بسیاری از جوانان تحصیلکرده در روستاها نمی مانند و در حال حاضر رشد جمعیت روستایی ما منفی ۷ دهم درصد است. فقط با اعطای وام این مشکل حل نمی شود .در بنیاد برکت بر روی این موضوع مطالعه کردیم که چگونه درآمد روستائیان را افزایش داده و آنها را در روستاها ثابت کنیم در جمع بندی مطالعاتی به ۵ سرمایه انسانی، اجتماعی، مالی، طبیعی و فیزیکی دست یافتیم . این ۵ سرمایه با هم ترکیب و به سمت اشتغال برده شده ودر نهایت طرح های آسمان سحاب آفتاب و مهتاب را طراحی کردیم.
وی با مروری بر اقدامات صورت گرفته از سوی بنیاد برکت در تحقق اقتصاد روستایی فعال و مولد در ادامه افزود: در ۶ هزار روستا ۱۹ هزار طرح اجرایی شده است. امسال در کل سال ۹۸ در ۲۸ روستا وارد عمل شده ایم. در هر شهرستان یک کمیته اشتغال و یک کارگروه توسعه اشتغال ایجاد کردیم. مسئول طرح های اشتغال زایی بنیاد برکت در تشریح روند حمایتی صورت گرفته در روستاها افزود: تسهیل گران به ازای کاری که انجام می دهد مبلغی را دریافت می کند و این مبلغ را ظرف مدت ۳ سال دریافت می کند. وی گفت: کمتر از یک درصد تاخیر در پرداخت وام توسط کسانی که وام دریافت کرده اند را داشتیم.
عسکری آزاد در تشریح اقدامات صورت گرفته و برنامه‌های بلند مدت بنیاد برکت برای امر اشتغال زایی که می‌تواند نقشی مهم در اقتصاد روستایی داشته باشد افزود: امسال ۱۵ هزار طرح و سال آینده ۱۰۰ هزار طرح اشتغال زایی ایجاد خواهیم کرد. ۱۰۰ هزار طرح در روستاها یعنی ۱۵۰ هزار شاغل مستقیم و ۱۵۰ هزار شاغل غیر مستقیم ایجاد شود. این طرح ها و اقدامات راه حلی برای مهاجرت معکوس و توزیع عادلانه تر درآمدها است.
لازم به ذکر است اشتغال زایی در روستاها از مولفه‌های مهم در تحقق اقتصاد مقاومتی و خودکفایی کشور در مقابله با تحریم‌هاست که می‌تواند بخش عمده‌ای از نیازهای کشور را در حوزه مواد غذایی تامین و از میزان وابستگی‌ها به خارج از کشور را بکاهد. روندی که طی سالهای اخیر از سوی نهادهایی همچون بنیاد برکت و بسیج سازندگی به صورت مستقیم و یا از طریق اردوهای جهانی پیگیری و دستاوردهای بسیاری را رقم زده است چنانکه آمارها از بازگشت بخش قابل توجهی از روستائیان به خانه و کاشانه‌اشان و رونق تعداد قابل توجهی از روستاهای کشور حکایت دارد. 

نویسنده: سمیه ملکی

https://siasatrooz.ir/vdcb8gb8zrhb8ap.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی