?> رئیس‌جمهور: رهبری چندین‌بار به من گفته‌اند با لوایح چهارگانه مخالفتی ندارند | سیاست روز
سه شنبه ۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۵
کد مطلب : 108113
تلاش‌های جدید برای تصویب بستن راه‌ دور زدن تحریم

رئیس‌جمهور: رهبری چندین‌بار به من گفته‌اند با لوایح چهارگانه مخالفتی ندارند

رئیس‌جمهور: رهبری چندین‌بار به من گفته‌اند با لوایح چهارگانه مخالفتی ندارند

در حالی که دیروز بحث بسیاری درباره اختلافات دولت با وزیر خارجه وجود داشت که اکثر کارشناسان همین را در کنار رعایت نکردن عرف دیپلماتیک از سوی تشریفات رئیس‌جمهوری عامل استعفای وزیر خارجه اعلام کردند اما روحانی با اشاره کوچکی به این ماجرا ترجیح داد که نه به این ماجرا بپردازد و نه به معیشت مردم و مطالبات افکار عمومی و به جای آن بگوید که رهبری چه چیزهایی درباره تصویب اف.ای.تی.اف به وی بیان داشته‌اند در حالی که مقام معظم رهبری بارها اعلام کردند که سخنانشان را از زبان فرد دیگری نقل نمی‌کنند و حرف‌هایشان را شفاف و بدون واسطه با مردم در میان می‌گذارند. شاید روحانی در حال تلاش‌های آخر برای مسیری است که بسیاری معتقدند به بستن راه دور زدن تحریم‌هایمان می‌انجامد. با این مقدمه متن منتشر شده سخنان رئیس‌جمهوری را در جمع مدیران بانک مرکزی از روی ایسنا مرور می‌کنیم و سوالاتمان را از وی می‌پرسیم...
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه وزارت امور خارجه، بانک مرکزی و وزارت نفت در خط مقدم مبارزه در برابر آمریکا هستند، گفت: من از هر سه وزیر امور خارجه، وزیر نفت و رئیس بانک مرکزی بابت تلاش‌هایشان تشکر می‌کنم.
جناب روحانی کاش توضیح می‌دادید که اگر چنین است چرا جناب زنگنه فرمودند شما اجازه دور زدن تحریم‌ها را به وی ندادید و جناب وزیر خارجه هم بعد از دعوت نشدن به نشست دیپلماتیک از سوی دولت استعفا می‌دهد؟
روحانی اظهار کرد: هم سختی‌ها و هم موفقیت‌ها را باید در کنار هم قرار دهیم. ما هم سختی داریم و مردم هم توقعات درستی از ما دارند، اما پیشرفت‌هایی هم داشته‌ایم و باید مردم در جریان این پیشرفت‌ها قرار بگیرند. اگر وزارت امور خارجه کاری می‌کند، نماینده مردم است. دولت در کل منتخب مردم است. همه تلاش‌ها در واقع تلاش ملت ایران است، ولی هر کسی در حد مسئولیت خود بار سنگینی را بر دوش دارد.
کاش موفقیت‌هایمان را در زمینه معیشتی و اقتصادی نام می‌بردید و از دستاوردهای بانکداری اسلامی و توجه به سخن مراجع درباره ربوی بودن نظام بانکداری می‌گفتید.
وی با بیان اینکه "جزء مباحث امروز موفقیت‌های حقوقی و بانکی ما در برابر آمریکا بوده است" تصریح کرد: درست است که آمریکا بر ما فشار آورده اما سه بار در دادگاه بین‌المللی موفق شدیم آمریکا را شکست دهیم؛ یک بار برای اینکه دادگاه صلاحیت خودش را در زمینه خروج آمریکا از برجام، تأیید کند، بود که صلاحیتش تأیید شد. این موفقیت اولمان بود. بعد خواستیم قرار موقت صادر کند، علی‌رغم تلاش آنها موفق شدیم و این قرار موقت به نفع ما صادر شد. سومی‌اش صلاحیت دادگاه در مورد در حدود دو میلیاردی بود که برای مردم ایران بود. این را هم دادگاه تأیید کرد که برای بررسی‌اش صلاحیت دارد. دو بار هم در همین ماه‌های اخیر در دادگاه‌های اروپایی موفق شدیم.
خب نتیجه این سه رای بین‌المللی چه تاثیری در روند اخذ منافع ملت داشت؟! آیا یک رای در قبال همه آنچه دادیم و همه آنچه مردم طلب دارد کفایت می‌کند؟!
وی تاکید کرد: ما در صحنه سیاسی و صحنه بین‌المللی موفق هستیم. ما در منطقه کار بزرگی انجام دادیم. این کار بزرگ بر دوش همه نیروهای مخلص بوده است. بخشی از این بار را سپاه بر دوش داشته است. بخشی از این بار بر دوش وزارت خارجه بوده و بخشی از این بار را اقتصاد کشور بر دوش داشته است. دیروز رئیس‌جمهور سوریه، آقای بشار اسد از دمشق پرواز می‌کند و به دیدار مقام معظم رهبری می‌رود و ما هم با هم دیدار داشتیم. او گفت برای تشکر از ملت و رهبر ایران آمده است. اتفاقاً در بحث‌هایش از وزارت خارجه تشکر کرد؛ این کارها را همه ما با هم در منطقه انجام می‌دهیم.
کاش می‌گفتید چرا وزیر را دعوت نکردید که او دلخور شد؟!
رئیس‌جمهور با اشاره به آمار ارائه شده در جلسه از سوی مدیران بانک مرکزی، اظهار کرد: براساس آماری که اعلام شد دیدیم که رشد نقدینگی تا ابتدای دولت یازدهم به طور متوسط ۲۷ درصد بود، اما از ابتدای دولت یازدهم تا امروز این رقم به ۲۳ درصد رسیده است. ما توانسته ایم نقدینگی را کنترل کنیم.
نتیجه آن چه زمانی برای مردم ملموس می‌شود؟!
رئیس‌جمهور در بخش دیگری از صحبت‌های خود رسیدگی به حل و فصل مشکلات ایجاد شده درپی فعالیت موسسات اعتباری غیرمجاز را یکی از دیگر از موفقیت‌های بانک مرکزی عنوان کرد که با کمک دولت و قوای دیگر انجا م شده است و در این‌باره گفت‌: در زمانی که آقای سیف به عنوان رئیس بانک مرکزی وقت به مصاف آمد، مشاهده کردیم که چه فشارهایی روی او وجود داشت؛ همه بر او فشار وارد می‌کردند، اما کار بزرگی انجام شد و این کار بزرگ هنوز هم ادامه‌ دارد.
روی سیف فشار وجود داشت. چرا نگفتید که ایشان براساس مستندات دیوان محاسبات چقدر تخلف داشتند و انتخابتان در این زمینه خالی از اشکال نبوده!! آقای سیف کار بزرگی انجام داد؟! قیمت دلار را می‌گویید؟!
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه در جلسه شورای عالی هماهنگی سران سه قوه نیازهای بانک مرکزی در زمانی کوتاه حل و فصل می‌شود ، خاطر نشان کرد: در زمینه حل و فصل نیازهای بانک مرکزی مصوبات خوبی در شورای عالی هماهنگی سران سه قوه داشته‌ایم. آنچه که مهم است این است که بانک مرکزی نظارت خود بر کلیه بانک‌ها را افزایش دهند.
کی؟!
روحانی با اشاره به اقدامات صورت گرفته شده از سوی دولت در زمینه اصلاح ساختار بانک‌ها، اضافه کرد: در حین اعمال فشارهای اقتصادی دشمن بر دولت، اصلاح بانک‌ها همزمان با روندی سریع‌تر از قبل ادامه‌ دارد و این کار برای اقتصاد امروز و آینده کشور و همچنین سالم‌سازی بانک‌ها بسیار اهمیت دارد و انشا‌الله به زودی چند بانک متعلق به نیروهای مسلح در هم ادغام خواهند شد و این اقدام به اصلاح روند اصلاحات کلی در زمینه بانک‌ها کمک خواهد کرد.
این موضوع که می‌گویند درخواستش از جای دیگری آمده، شما لطفا بفرمایید از بانکداری بدون ربا چه خبر؟!
روحانی با تاکید بر اینکه دولت و بانک مرکزی بار سنگینی برعهده دارند، گفت‌: اگر عده‌ای بخواهند دور کشور را دیوار بکشند، کار دولت را سخت می‌کند؛ ما از همه با هر ایده ، خط و جناحی که هستند خواهش می‌کنیم دور دولت را دیوار نکشید، چرا که این به نفع مردم نیست؛ بگذارید دولت کار خود را انجام دهد. یک دفعه هیاتی با ماشین پرسرعتی با عجله به سمت مرز می‌روند به مرز که می‌رسند تماس می‌گیرند و می‌گویند که این جا دیوار کشیده اند؛ مگر می‌شود ما در تهران تصمیمی بگیریم و کسی که باید آن را اجرایی کند، لب مرز با دیوار مواجه شود؟ نمی‌شود. این دیوار باید برداشته شود؛ برخی جاها دیوار نیست و تاکنون نیز نتوانسته اند دیوار بسازند، ولی جاهایی که دیوار است باید برداشته شود. اگر شما بانک‌ها بتوانید رابطه راحت‌تری با دنیا داشته باشید آیا مسائل اقتصادی راحت‌تر شکل نمی‌گیرد. شما باید در این‌باره صحبت کنید.
جناب روحانی آن دیوارهایی که برداشتی پر است از شغال‌هایی که هر لحظه به منافع ملی نزدیک‌تر می‌شوند، بگذار آن دیوارها را هضم کنیم بعد دیوار جدیدی را بردار. برجام قرار بود دیوار ما و دنیا را بردارد یا دورمان دیوار بکشد؟! شاید همین تجربه تلخی که به سرعت رخ داد کافی است تا دیوار فرضی جدیدی را برنداریم.
وی ادامه داد: چرا ما در مجامع پولی و مالی دنیا شرکت می‌کنیم؟ چون می‌خواهیم تحولات پولی و سیستمی را دیده و با بانک‌های دنیا ارتباط مالی برقرار کنیم تا بتوانیم نفت فروخته و واردات داشته باشیم. با چمدان که نمی‌توانیم تجارت کنیم. نمی‌شود میلیون تن نهاده‌های دامی را با پول چمدانی جابجا کرد. بانک‌ها باید فعال شوند. اگر رابطه ما با گروه اقدام مالی قطع شود، فعالیت بانکی ما در سطح دنیا با مشکل مواجه می‌شود. اگر یک بانکی در حرف من تردید دارد حتماً مصاحبه کند و بگوید.
اف.ای.تی.اف تصویب شود مراودات مالی درست می‌شود؟! اگر چنین است چرا تضمین نمی‌دهید؟! یادتان است درباره برجام، خرید هواپیما همینقدر خوشبین بودید و نتیجه خوشبینی‌تان به باد دادن دستاورد ملی شد؟!
رئیس‌جمهور ادامه داد: درست نیست که گفته می‌شود اگر لوایح باقیمانده تصویب شود هم هیچ تأثیری ندارد. ذره‌ای برای دنیا عقل و تدبیر قائل شویم. تمام کشورهای دنیا در گروه مالی شرکت کرده‌اند. یعنی هیچ کدامشان عقل و تدبیر ندارند. دولت و مجلس و شورای نگهبان ایران تدبیر نداشته است. نمی‌شود کشور را دست ۱۰، ۲۰ نفر داد و گفت که هر تصمیمی گرفتند ما تابع آنیم. نخیر، ملت ایران صاحب این کشور است. حتماً ملت، بانک مرکزی و بانک‌های ما حرف می‌زنند.
آن ۱۹۰ کشور آیا تحریم بودند؟! آیا حتی به ان.پی.تی پیوسته‌اند؟! کدامشان اجازه تولید سوخت ندارند؟! کدامشان آنقدر برای هر کاری حتی توسعه پزشکی هسته‌ای و آزمایش دانشگاهی باید توضیح دهند؟! آیا حتی منع ساخت موشک با قابلیت کلاهک هسته‌ای برایشان اجرا می‌شود؟! چرا اینقدر جهان را زیبا و رویایی می‌بینید؟! اکثر کشورهای دنیا عضو ان.پی.تی هستند اما چرا قدرت‌های بزرگ به آژانس فشار می‌آورند که فقط از ما جواب بخواهد؟! می‌توانید اینها را توضیح دهید؟
روحانی همچنین بیان کرد: در دو سه هفته گذشته در نقل و انتقال مشکلی پیش آمد و مشکل گوشت ایجاد شد. ۹۰ درصد گوشت ما از داخل تأمین می‌شود، اما همان ۱۰ درصد وقتی نمی‌آید در بازار تأثیر می‌گذارد. گوشت به گمرک رسیده بود اما سیستم بانکی نمی‌تواند مشکل را حل کرده و آن را ترخیص کند. می‌گویند دولت چه بی‌انصاف است. در حالیکه یک شرکت خصوصی گوشت را وارد کرده بود و مشکل مالی‌اش باید حل می‌شد.
چطور ثابت می‌کنید این موضوع گرویی تصویب اف.ای.تی.اف نبوده؟
روحانی با اشاره به اینکه واقعیات را به مردم نمی‌گویند ادامه داد: تا مشکلی پیش می‌آید می‌گویند مدیریت دولت. آیا مدیریت دولت مشکل ایجاد کرده است؟ چرا امروز فردا می‌کنید؟ تصمیم گیر در کشور یا دولت است یا مجلس یا رهبری، رهبری چندین بار به من گفته‌اند با این لوایح چهارگانه مخالفتی ندارند. دولت هم که لایحه را داده، مجلس آن را تصویب کرده است. پس چه کسی مخالف است؟ می‌خواهید چه کار کنید؟
رهبری خودشان گفتند که نقل قولی از ایشان را نپذیریم چون خودشان شفاف بیان می‌کنند، ایشان گفتند همه کنوانسیون‌ها مشکوک هستند، آن را شنیدید؟! جناب آقای روحانی حتما می‌دانید که مجلس وقتی قانونی را تصویب می‌کند براساس قانون اساسی (چون شما حقوق دان هستید نه حقوق خوان) نیاز به تایید شورا و یا مجمع دارد، حالا هم شورا و مجمع ایراد گرفتند، اینها اگر به نظر شما ۱۰ بیست نفر هستند که اهمیت جمع را ندارند، نمی‌دانیم چه بگوییم! فقط می‌توانید درخواست دهید تا قانون را تغییر دهند، چون روالی است که برای همه مصوبه‌های مجلس باید طی شود.
روحانی در ادامه گفت: همین قدر که من حرف می‌زنم، اگر شماها به این حرف‌ها معتقد هستید باید حرف بزنید و مصاحبه کنید. یک تحریم را آمریکا درست کرده و یک تحریم را سلیقه ما درست کرده است؛ این نمی‌شود، به نفع کشور و مردم نیست.
همان برجام شما و همان مردمی که به خیال برابری دلار و ریال به خیابان آمدند امروز ارزش سرمایه مردم را به یک سوم تقلیل داده چرا یکبار به ماجرا از دید منتقدان نگاه نمی‌کنید؟
وی ادامه داد: اگر در داخل، خودمان خودمان را تحریم نکنیم، احترام خودمان را نگه داریم و بدانیم صاحب کشور مردم هستند از این وضعیت عبور می‌کنیم‌. تقاضای من این است که همه حرف حق را به گوش مردم برسانند.
می‌شود بفرمایید چرا اجرای بخش‌هایی از اف.ای.تی.اف توسط وزیر اقتصاد قبلی شما باعث خودتحریمی برخی شخصیت‌ها و نهادهای داخلی در درون کشور خودمان شده است؟! اینها اگر بستن دست خودمان نیست چیست؟! چه کسی خودتحریمی می‌کند، منتقدان یا شما؟!
وی افزود: حتماً اگر فعالیت بانک‌ها نباشد، تولید ما می‌خوابد. وزیر صنعت و معدن برای گردش سرمایه موسساتی اعتبار بانکی می‌خواستند. ما تصویب کردیم ۴۰ هزار میلیارد برای این موارد با شرط برگشت سرمایه اختصاص گیرد. همه این وام‌ها در بخش‌های اقتصادی اشتغال ما را به حرکت می‌آورد. اشتغال ما در سایه تولید مسکن و خدمات است. ما تاکید داریم تحولی در مسکن ایجاد شود که مشکلات اقتصادی و اشتغالی را بر طرف کند. باید بتوانیم مردم را خانه دار کنیم.
آیا در این ۵ سال تصمیماتتان حرکتی مثبتی به صورت ملموس در زندگی مردم به وجود آورده است؟! بوئینگ ملی که به منتقدان می‌گفتید شما سوارش نشوید کجاست؟! پژویی که با آن هم سر و صدا در داخل افتتاح کردید چه شد؟! اصلا چرا از توتال غرامت نگرفتید، باز هم بگوییم؟!
شمایی که سخنان رهبری برایتان مهم است و از ایشان نقل قول می‌کنید آیا شنیدید که ایشان گفتند مشکلات‌مان با نگاه به داخل حل می‌شود و بس! شنیدید که گفتند مراوده با خارج و برجام و.. جزئی است که اگر دنبال می‌کنید هم نباید انتظار داشته باشید کل مشکلات را حل کند؟! اصلا مگر خودتان قبل از انتخابات ۹۲ نمی‌گفتید مشکلات از بی‌تدبیری بوده نه تحریم، چه شد که دوباره همه چیز بر سر خارج شکسته شد؟! 

نویسنده: سوشیانت آسمانی

https://siasatrooz.ir/vdcb8wb8frhbg8p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی