رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی از آزادپز شدن تمامی نانواییهای سنگکی در سالجاری خبر داد و گفت: کنجد یکرو ۱۵۰۰ تومان، کنجد دورو ۲ هزار تومان و نان ساده سنگک، کیلویی ۳ هزار تومان نرخگذاری شد.
محمدرضا نظرنژاد در گفتوگو با مهر با بیان اینکه تمامی نانواییهای سنگکی امسال آزادپز میشوند، گفت: متوسط قیمت سنگک ساده آزادپز در تهران ۱۳۰۰ تومان است که بنا به درخواست مشتری، اگر نان یکرو کنجد، پخت شود، به قیمت ۱۵۰۰ تومان، دورو کنجد با وزن چانه ۵۵۰ گرم، ۲۰۰۰ تومان و هر کیلوگرم نان سنگک ساده ۳ هزار تومان در سال ۹۴، عرضه ميشود. رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی افزود: هیچ نانوایی حق ندارد که به زور نان کنجدی را به بهانه افزایش قیمت، در اختیار مشتری بگذارد، بلکه مشتری خود باید متقاضی دریافت نان کنجددار باشد.
وی تصریح کرد: برنامه دولت برای نان در سال ۹۴، حرکت به سمت آزادسازی قیمت است، این در حالی است که در سال ۹۳ بالغ بر ۲۰ درصد از نانواییها آزادپز شدهاند و در نان سنگک، تعداد نانوایان آزادپز بیش از ۲۰ درصد بوده است، البته مردم هم راضی بودند چراکه کیفیت نان افزایش یافته است.
به گفته نظرنژاد، قرار است در اردیبهشت و خردادماه سالجاری، میزان نانوایان آزادپز به ۶۰ درصد برسد و بر این اساس، پیشبینی ميشود در سال ۹۴، به طور کامل قیمت نان آزادسازی شود. در این صورت رقابت هم برای پخت کیفی نان بیشتر خواهد شد.
وی اظهار داشت: امسال قیمت نان با توجه به بالا رفتن دستمزدها و نرخ حاملهای انرژی، باید بین ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش یابد، اما هنوز دولت تصمیمی برای افزایش قیمت نان در سال ۹۴ نگرفته است و تاکنون جلسهای نیز برگزار نشده است، اما سیاست کلی دولت، حرکت به سمت آزادسازی قیمت نان است.
ارتقای کیفیت نان و برخورد با متخلفان در سالجاری
در همین حال مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران از برنامهریزی برای ارتقای کیفیت گندم، آرد و نان در کشور، نظارت بر نانواییهای آزادپز و دولتی و برخورد با متخلفان و سودجویان در سالجاری خبر داد.
علی قنبری معاون وزیر جهاد کشاورزی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: برای نانواییها و ارتقای کیفیت تولید نان در کشور برنامهریزیهای سال گذشته اعم از نظارتها و کنترلهای مختلف در سالجاری نیز اعمال میشود؛ به گونهای که به نانواییها اعتبارات بهسازی اختصاص مییابد و برنامههای بهداشتی و نظارت برای ارتقای بهداشت نانواییها و کیفیت نان نیز با جدیت دنبال میشود.
وی با بیان اينكه نانواییهای آزادپز در سراسر کشور مشخص هستند و با سودجویان و نانواییهای متخلف برخورد میشود، افزود: تاکید بر تولید نان در ۲۰ درصد از نانواییهای آزادپز با دستورالعملهای تهیه شده از برنامههای سال جاری است تا کیفیت نان در کشور ارتقا یابد که در این راستا کارگروههای استانی نیز نظارتهای خود را بر نانواییهای آزادپز و دولتی اعمال میکنند.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران ادامه داد: برای بالابردن کیفیت گندم نیز برنامههای متعددی در سالجاری داریم؛ به گونهای که درصددیم کیفیت این محصول را در حد استانداردهای اروپا ارتقاء دهیم، این حد از کیفیت به گونهای است که باید براساس آن گندم تولید شده از نظر سرب و مواد غیربهداشتی حداقل آلودگیهای ممکن را داشته باشد.
قنبری اظهار کرد: براساس کیفیت تولید گندم، ایران میتواند تنها از هفت کشور آلمان - بالتیک، استرالیا، کانادا، آمریکا، روسیه، قزاقستان و اوکراین گندم وارد کند و در این راستا در صددیم با رعایت مسائل بهداشتی و استانداردهای بینالمللی و جلوگیری از استفاده از کودهای غیراستاندارد برای گندم کیفیت تولید این محصول را افزایش دهیم.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: در کارخانههای تولید آرد نیز باید بتوانیم استانداردهای تولید را به گونهای رعایت کنیم که حداقل سبوس ممکن در آن وجود داشته باشد تا مواد غذایی مورد نیاز نان تامین شود.