?>?> جاي خالي مردم در سرمایه‌گذاری | سیاست روز
دوشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲:۵۳
کد مطلب : 90959
سیاست روز شرایط و استراتژي سرمایه‌گذاری در کشور را بررسی مي‌کند؛

جاي خالي مردم در سرمایه‌گذاری

جاي خالي مردم در سرمایه‌گذاری

کارشناسان اقتصادی بر این باورند سرمایه‌گذاری نقش اساسی در اقتصاد دارد و اگر متولیان یک کشور در حوزه سرمایه‌گذاری اقدام کارآمدی را عملیاتی نکنند نمي‌توان آینده مطلوبی را برای اقتصاد کشور متصور بود.
این تحلیلگران بر این اعتقادند که برنامه‌ریزان و تصمیم‌گیران کشور باید موضوع سرمایه‌گذاری را در اولویت کاری خود قرار دهند و با بیان واقعیت‌ها مردم از سرمایه‌هاي بخش خصوصی برای حضور در این بستر‌ها دعوت کنند. این گروه بر این باورند که در مقوله سرمایه‌گذاری در بخش اقتصاد کشور علاوه بر بیان واقعیت‌ها سایر شاخص‌ها از جمله توسعه‌یافتگی اقتصاد، زیرساخت‌ها و فراوانی منابع طبیعی، ثبات اقتصادی، فضای کسب و کار و هزینه کسب و کار به همراه نیروی انسانی باید مدنظر باشد که این شاخص‌ها از ارزیابی کیفیت و عملکرد سازمان‌ها در سرمایه‌گذاری‌ها به دست می‌آید.
ناگفته نماند که این موضوع تا پیش از ارائه نقطه نظر از سوی کارشناسان از سوی مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار گرفته بود به این معنا که ایشان اطلاع‌رسانی به مردم در مورد سرمایه‌گذاری را از جمله وظایف مسئولین و متولیان برشمرده و بر وظیفه مسئولین در این مورد تاکید داشته‌اند.

نبود استراتژی
موسی‌الرضا ثروتی نماینده مجلس شورای اسلامی در این مورد با بیان اینکه متاسفانه دولت استراتژِی سرمایه‌گذاری درکشور ندارد به سیاست روز گفت: در کنار این مساله تاکنون مطالعات آمایش سرزمین هم صورت نگرفته و مطالعه راه‌هاي سرمایه‌گذاری و نحوه اجرای آن عملیاتی نشده است و لازم است متولیان و دولتمردان در این زمینه وارد عمل شوند.
وی افزود: در صورتی که مطالعات آمایش سرزمین انجام شود در مقابل وزارتخانه‌هایی مانند وزارت صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی باید استراتژی‌هاي سرمایه‌گذاری را در جامعه تعریف و به عنوان یک شاخص برای اشتغالزایی از آن بهره بگیرند.
ثروتی خاطرنشان کرد: در صورتی که برنامه‌ریزی‌ها به شکلی باشد که این استراتژی‌ها در همایش‌ها و سمینارهای مختلف در اختیار سرمایه‌گذاران قرار گیرد مردم با استقبال و اطمینان بیشتر نسبت به سرمایه‌گذاری در این حوزه اقدام خواهند کرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حضور مردم نیازمند اطلاع کافی از حوزه‌هاي سرمایه‌گذاری است تا بتوانند سرمایه‌هاي خود را به منظور کسب سود در آن بازارها روانه کنند تصریح کرد: اینکه بازارهای مختلف با نوسان روبرو شوند و مردم هر روز یک بازار که سود بیشتری دارد را انتخاب کنند استراتژی نیست و تداوم این رویه به نفع اقتصاد نیست و نمي‌توان با آن به نتیجه‌ای رسید.

نیاز کشوربه سرمایه‌گذاری
ثروتی خاطرنشان کرد: بروز چنین اتفاقی در اقتصاد کشور نشان از نابسامانی در تیم اقتصادی دولت است که اگر بهبود یابد و مطالعات کارشناسی برای سرمایه‌گذاری صورت گیرد و پروژه‌هاي سرمایه‌گذاری معرفی و در نهایت نتیجه آن در اختیار سرمایه‌گذاران قرار گیرد.
این نماینده مجلس با اشاره به حجم سرمایه‌هاي سرگردان موجود در جامعه و آسیب‌هاي ناشی از آن در اقتصاد تصریح کرد: آنچه مسلم دولت باید هدایت سرمایه‌گذاری را در دست بگیرد و همانطور که مقام معظم رهبری در فرمایشات خود مطرح کرده‌اند این وظیفه دولت و مسئولان است که اطلاع‌رسانی لازم در مورد سرمایه‌گذاری و پروژه‌هاي مدنظر انجام دهد.
این نماینده مجلس در‌خصوص اعلام نظر متولیان مبنی بر تشویق مردم برای سرمایه‌گذاری در بورس گفت: همانطور که پیشتر مطرح شد دولت باید با مطالعه و برنامه‌ریزی نسبت به معرفی پروژه‌ها اقدام کند و موضوع بورس به عنوان یکی از محل‌هاي سرمایه‌گذاری است که اگر با حباب روبرو شود بعد از مدتی این حباب ترکیده و ماهیت اصلی آن نمایان مي‌شود.

رشد حبابی
وی با اشاره به اینکه بورس تا پیش از این با رشد حبابی مواجه شده بود تصریح کرد: گاهی روند فعالیت برخی شرکت‌هاي بورسی به واسطه بهره‌گیری از مواد اولیه ارزان با سود همراه مي‌شود و بعد از مدت زمانی که این روند منطقی مي‌شود از سود آن کاسته شده و بورس از تجمیع فعالیت این قبیل شرکت‌ها دچار رکود مي‌شود.
ثروتی وجود چنین روندی را در بورس کشور نامناسب برشمرد و گفت: در تمام بورس‌هاي دنیا یک روند معقول برای کسب سود وجود دارد اما چنین اتفاقی در ایران برعکس است و شرکت‌ها اصولا سودهای غیر‌منطقی را کسب مي‌کنند که به تبع آن آسیب فراوانی به اقتصاد کشور مي‌زنند. این نماینده مجلس در ادامه وضعیت اقتصادی کشور را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: اصولا سرمایه‌گذار به دنبال امنیت و ثبات شرایط است تا منابع مالی خود را رهسپار بازاری ‌کند که بتواند در عین اطمینان منجر به بازدهی و سود کند.

رکود در اقتصاد
وی با بیان اینکه رشد بادکنکی باعث توقف فعالیت‌ها مي‌شود گفت: براساس آمار و مستندات موجود در حال حاضر تعداد چک‌هاي برگشتی در حدود ۲۰ درصد در مقایسه با سال گذشته با رشد مواجه شده‌اند و با این وجود این سوال مطرح مي‌شود که اگر رشد اقتصادی ۴ درصدی در جامعه حاکم است چنین پدیده‌ای نشات گرفته از رکود اقتصادی پدید آمده است.
ثروتی در ادامه باز هم فرمایشات مقام معظم رهبری برای توجه به تولید داخلی و بهره‌گیری از تولید در اجرای اقتصاد مقاومتی را مدنظر قرار داد و گفت: آنچه مسلم است گزارش‌هاي ارائه شده از سوی بانک مرکزی تمام گفته‌هاي رئیس‌جمهور مبنی بر رشد ۴ درصدی را نقض می‌کند و وجود این آمار نشان مي‌دهد که شرایط اقتصادی نامطلوب‌تر شده نه بهتر و با ادامه چنین روندی مردم هیچ تمایلی به سرمایه‌گذاری نخواهند داشت چراکه مي‌دانند سرمایه‌گذاری آنها به نتیجه نخواهد رسید.

آمارهای متناقض
وی با بیان اینکه دولتمردان هم‌راستا با مطالعه و تدوین استراتژی برای سرمایه‌گذاری مردم باید زمینه حضور مردم را برای سرمایه‌گذاری مهیا کنند خاطرنشان کرد: بی‌شک اگر رشد اقتصادی واقعی نباشد هیچ سرمایه‌گذاری نسبت به سرمایه‌گذاری بر روی پروژه‌هاي کشور اقدام نخواهد کرد و در شرایطی که حدود ۵۸ هزار میلیارد تومان چک برگشتی وجود داشته باشد نشان از رکود اقتصادی دارد و امیدی برای سرمایه‌گذاری وجود ندارد.

مولف :
https://siasatrooz.ir/vdcb99b9.rhbgspiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی