?>?> از سفر به واتيكان تا يادداشت عليه مقدس‌نماها | سیاست روز
شنبه ۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۳:۵۴
کد مطلب : 93479
جاي خالي احقاق حقوق بانوان در معاونت امور زنان رياست جمهوري

از سفر به واتيكان تا يادداشت عليه مقدس‌نماها

از سفر به واتيكان تا يادداشت عليه مقدس‌نماها

زنان نيمي از جمعيت جوامع را تشكيل مي‌دهند و بر همين اساس توجه به اين قشر با وجود نقش حساس آنها در تربيت فرزندان و حفظ بنيان خانواده مي‌تواند در دو وجه مادي و معنوي بر عملكرد جامعه تاثيري مثبت داشته و جامعه را در يافتن مسير تعالي خود همراهي كند.
از اين‌رو بيمه زنان خانه‌دار، اجرايي شدن افزايش مرخصي زايمان، كمك به زنان بد‌سرپرست يا بي‌سرپرست، تلاش براي ايجاد فضاي كار امن براي زنان شاغل و... همه و همه موضوعاتي است كه معاونت حقوقي زنان رياست جمهوري مي‌تواند آن را دنبال كند و با توجه به جامعه زنان آنان را در شكوفايي جامعه راهنمايي كند. بر همين اساس و به مناسبت هفته دولت نگاهي به اين معاونت مهم دولت انداخته و اقدامات مولاوردي معاون امور زنان رياست جمهوري را مرور مي‌كنيم تا ببينيم اوضاع زنان در جامعه چه تفاوتي نسبت به قبل كرده است.

سومين زن كابينه روحاني
شهیندخت مولاوردی از تاريخ ۱۶ مهر ۱۳۹۲ معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوري است. او در دولت اصلاحات مسئوليتي در مرکز امور مشارکت زنان ریاست جمهوری را برعهده داشت. شهیندخت مولاوردی سومين زن كابينه روحاني متولد ۱ آبان ۱۳۴۴ در خوی، حقوقدان، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، پژوهشگر و فعال امور زنان است.

فعاليت در حوزه زنان
مولاوردی درباره فعالیت در حوزه زنان گفته است: «انتخاب موضوع مرتبط با مسایل زنان - بررسی اقدامات بین‌المللی مقابله با خشونت علیه زنان - برای پایان نامه دوره کارشناسی ارشد حقوق بین‌الملل دانشگاه علامه طباطبایی افق جدیدی پیش رویم گشود و با آن پا در وادی بی انتهایی نهادم که پشت سرگذاشتن آن جز با پایان عمر میسر نیست. در واقع قریب یک دهه قدم و قلم زدن در این وادی چنان نگاه و زاویه دیدی به من بخشید که دیگر به راحتی نمی‌توانم خود را از بند آن برهانم و زین پس این نگاه همیشه و همه جا با من است و همراهیم می‌کند.»

انتقاد از دولت یازدهم
در ۱۰ مرداد ۱۳۹۲، مولاوردی به عنوان دبیرکل جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان و مسئول کمیته حقوقی ائتلاف اسلامی زنان در نشست «سهم زنان در دولت تدبیر و امید» حضور یافت. او در این نشست از نقش کمرنگ زنان در کابینۀ پیشنهادی دولت یازدهم، به شدت انتقاد کرد و گفت: «با چه استدلالی سهم زنان در یک لیست سی و سه نفره، صفر است؟ چرا به زنان اعتماد نمی‌کنند و تناسب رشته با پست مدیریتی را به زبان می‌آورند، در حالی که یک پزشک اطفال شانزده سال وزیر امورخارجه کشور بوده است!!

اظهارنظرهاي عجيب!
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری اظهارنظرهاي عجيب و غريب زياد دارد، اظهارنظرهايي كه شايد بهتر است علماي دين درباره آن نظر دهند تا فردي كه معاون امور زنان است!! او در مورد ازدواج دختران زیر ۱۵ سال گفته است: «قانون در برخی موارد اجازه ازدواج به دختران پایین‌تر از سن قانونی و تکلیف را داده است که باید این قانون اصلاح شود.»
مولاوردی همچنين از طرفداران حضور زنان ایرانی در استادیوم مسابقات والیبال است و اظهارنظراتي در اين زمينه دارد.
او در گفت‌و‌گوي مفصل با يكي از سايت‌هاي خبري هم جمله‌اي عجيب به زبان رانده و گفته: داشتن بیش از یک یا دو فرزند عقلانی نیست!! خودش مي‌گويد فعالیت سیاسی به آن معنا که عضو رسمی حزب خاصی باشد ندارد، البته با کمیسیون‌های زنان و کمیته‌های زنان احزاب، همکاری داشته و در تدوین منشور زنان ‌همکاری كرده است. همچنین در زمینه آموزش برای توانمندسازی سیاسی زنان مشارکت داشته.

بررسي تاثير ماهواره بر طلاق را انجام نداديم!
ابتكار تلاش زيادي كرده بود كه مولاوردي را در كابينه روحاني معرفي كند اما به جزء اين اخبار خود مولاوردي هم تاييد مي‌كند كه اين تلاش از سوي ابتكار صورت گرفته است، مولاوردي در اين زمينه گفته كه خانم ابتکار تلاش و معرفی کرده بودند و از طرف دیگر، گزینه و کاندیدای چندین گروه بودم و از طرف چند طیف و گروه معرفی شدم و بالاخره این مذاکرات بعد از دو ماه به نتیجه رسید تا معاون امور زنان در دولت روحاني شوم. او البته درباره اينكه ماهواره چند درصد روي مطلقه شدن زنان فروپاشي خانواده ها اثر دارد دخالتي نكرده و مي گويد: معاونت امور زنان و خانواده چنین بررسی را در دستور کار خود ندارد و مراکزی مختص این موضوع وجود دارند که هر هفته و هرماه گزارش‌های مربوطه را ارسال می‌کنند. ماهواره هم مانند تمامی ابزارها و امکانات نوین ارتباطات و اطلاعات کاربردهای چندگانه‌ای می‌تواند داشته باشد و بستگی به این دارد که کاربران با چه هدف و به چه منظوری به آن روی می‌آورند. اگر برای پر کردن اوقات فراغت است به کم‌کاری و سهل‌انگاری و عدم اتخاذ رویکرد ایجابی متولیان فرهنگی ما بر می‌گردد که نتوانسته‌اند عملکرد قابل دفاعی از خود به‌ جای بگذارند و جذابیت لازم را برای جذب مخاطب و تأثیرگذاری به سبک زندگی ایرانی - اسلامی داشته باشند.

سفر به واتيكان!
اما اتفاق عجيب‌تر اين بود كه مولاوردی روز بیست و سوم اسفندماه ۱۳۹۳ در سفر به واتیکان به عنوان اولین مقام رسمی و دولتی ایران با فرانسیس (پاپ) رهبر مذهبی کاتولیک‌ها در واتیکان دیدار و گفت‌وگو کرد. البته زهرا نژاد بهرام يكي از همسنگران مولاوردي كه در زمينه زنان فعال است درباره اين سفر گفته كه سفر مولاوردی به واتیکان و دیدار او با پاپ نشان‌دهنده تمرکز ایران روی موضوعاتی مانند تحکیم بنیان خانواده، رفع خشونت و اتحاد و تعامل ادیان در زمینه حل مشکلات جهانی است!
وی با بیان اینکه این نقاط مشترک سنگ بنای ارتباط است، گفت: در حال حاضر اتهاماتی به ایران در زمینه اقداماتش برای افرایش فرزندآوری مطرح شده است اما وجود ادله و اشتراک بین ادیان مانع می‌شود که برخی کشورها از هر روش برای اتهام‌زنی به ایرانی استفاده کنند. برگزاری چنین دیدارهایی از سوی معاونت امور زنان موجب می‌شود سطح معاون رئیس‌جمهور در امور زنان تا یک دیپلمات ارشد ارتقاء یابد و توانایی‌های زنان ایرانی در تعاملات بین‌المللی مشخص شود.
اما اين فعال حوزه زنان نگفته كه چه تاثيري بر بهبود شرايط زنان سرپرست خانوار و يا حتي مساعد شدن فعاليت‌هاي زنان مي تواند داشته باشد!!

يادداشت عجيب بعد از برد واليبال ايران
اما اوج اتفاقات رخ داده در دوران مولاوردي زماني است كه اين معاون امور زنان بعد از برد تيم ملي واليبال در ورزشگاه آزادي و زماني كه زنان را به ورزشگاه راه ندادند در صفحه اجتماعي خود يادداشتي منتشر كرد و نوشت: جماعت مقدس‌نما و مدعی دیانتی که با صدور اطلاعیه پشت اطلاعیه و خط‌ و نشان کشیدن‌های پی‌درپی از زلزله به پا کردن در روز مسابقه و برخورد خونین تا قبیح‌ترین و مشمئزکننده‌ترین اهانت‌ها و توهین‌ها که لایق خودشان بود، زنان و دختران پاکدامن و عفیف این سرزمین را خطاب قرار دادند. کسانی که نام یاران خدا را بر خود نهاده‌اند به رغم توصیه دیگران به حیا، برای نهی از یک منکر ده‌ها منکر دیگر مرتکب شدند، الفاظی که قلم از یادآوری و نوشتن آن شرمسار است و مصداق بارز چندین عنوان مجرمانه در قوانین جمهوری اسلامی ایران است. اگر روزی زنان و دختران عزیزمان این جماعت را ببخشند بی‌تردید فراموششان نخواهند کرد و در حافظه تاریخی خود این روزها را به یاد خواهند سپرد
نمي‌خواهيم درباره اين كارنامه قضاوت كنيم فقط مي‌پرسيم آيا اين اقدامات در اولويت زنان ايراني بود؟! آيا رفتن به استاديوم بر داشتن بيمه همگاني زنان خانه‌دار مقدم‌تر است؟! و... نمي‌دانيم اما باور كنيد خيلي تلاش كرديم كه اقدامات عملي در اين زمينه‌هايي كه ابتداي گزارش نوشتيم پيدا شود اما خب شايد رسانه‌ها فقط حواشي را منتشر مي‌كنند!! پس اگر اقدام عملي (تاكيد مي‌كنم اقدامي كه جامه عمل پوشيده شده باشد) وجود داشت و ما نديديم آن اقدام را به ما گوشزد كنيد.

مائد‌ه شيرپور

https://siasatrooz.ir/vdcb9ab9.rhbfzpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی