شنبه ۳۰ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۱:۱۷
کد مطلب : 113397
اجبار استفاده دوباره از لباس‌های یکبار مصرف جان کادر درمانی بیمارستان‌های انگلیس در مقابل کرونا را تهدید می‌کند

پرستاران، قربانی هزینه‌های سنگین خاندان سلطنتی

پرستاران، قربانی هزینه‌های سنگین خاندان سلطنتی

گروه فرادید گسترش افسار گسیخته تلفات کرونا ویروس در انگلیس همچنان ادامه دارد در حالی که هزینه‌های سنگین خاندان سلطنتی یکی از عوامل عدم هزینه کردهای ساختار سلطنتی انگلیس در بخش بهداشتی و درمانی شده چنانکه استفاده چندباره پرستاران و پزشکان از لباس‌های یکبار مصرف به دلیل کمبود شدید تجهزات پزشکی و درمانی، جان بسیاری از آنان را تهدید می‌کند.
ساختار نئولیبرالیسمی که از زمان نخست وزیری تاچر (۱۹۷۹ تا ۱۹۹۰) بر انگلیس حاکم شد بر اساس اصل کاهش توجه به رفاه عمومی یا همان اصل دولت رفاه و تقویت ساختار سرمایه داری تشکیل شده بود. طرحی که در ظاهر برای توسعه اقتصادی بود اما در عمل سندیکاها و اتحادیه‌های کارگری را تضعیف و بر میزان فقر طبقه متوسط افزود. این وضعیت چنان بود که با انتشار خبر مرگ تاچر در آوریل ۲۰۱۳ بسیاری از مردم در خیابان جشن و پایکوبی کردند در حالی که می گفتند:« 'مگی مرد'، 'بانوی بی رحم رفت'، 'جادوگر پیر مرد'» پیامدهای این سیاست نئولیبرالستی همچنان نیز بر مردم انگلیس تحمیل می‌شود و در حالی که هر روز بر هزینه‌ها و درامدهای خاندان سلطنتی افزوده می‌شود از رفاه مردم کاسته شده است. نتیجه این وضعیت را در این روزهای انگلیس در مقابل کرونا می توان مشاهده کرد که هزاران نفر را به کام مرگ برده است. این بحران به بخش‌های درمانی نیز رسیده است و پزشکان و پرستاران را می‌توان قربانیان هزینه‌های سرسام آور خاندان سلطنتی دانست. در همین چارچوب وزارت بهداشت انگلیس به پزشکان و پرستاران توصیه کرد به علت کمبود تجهیزات بهداشتی در سراسر جهان، از لباس‌های محافظ یکبار مصرف، دوباره استفاده کنند.این پاسخ وزیر با ماهیت آنچه حدود ۱۰ دقیقه قبل از برگزاری نشست خبری در گزارش روزنامه گاردین در این خصوص اعلام شد، مطابقت چندانی ندارد؛ گزارش (درباره هشدار فوق العاده سازمان ملی بهداشت انگلیس) که اساساً قبل از همه در آن اذعان شده است این هفته در انگلیس با کمبود تجهیزات محافظ شخصی رو به رو خواهیم شد... و سپس همه راه‌های پیشنهادی دیگری که پزشکان و پرستاران باید آخر این هفته مدنظر قرار دهند، بررسی شده است. در بخشی از آن می‌خوانیم که باید به جای استفاده از لباس‌های محافظ یکبار مصرف، به استفاده از لباس‌های محافظی فکر کنید که قابلیت چندین بار استفاده را دارد. در واقع به پزشکان و پرستاران این راه پیشنهاد می‌شود که از این آخر هفته تجهیزاتی را استفاده کنند که یکبار مصرف نیست و گفته می‌شود اگر لباس محافظ یکبار مصرفی نبود، باید از لباس‌های محافظی که یکبار مصرف نیست، مثل لباس‌های آستین بلند مخصوص بیماران استفاده کنید.
این وضعیت نابسامان در حوزه بهداشت و درمان انگلیس در حالی روی داده است که طی سالهای اخیر دولتمردان انگلیس طی سالهای اخیر به شدت رویکرد کاهش خدمات درمانی را در پیش گرفته‌اند. در همین چارچوب روزنامه ایندیپندنت در بهمن ۱۳۹۵ نوشته بود، خدمات با کاهش ۰.۶ درصدی برای هر نفر در بازه زمانی سال ۲۰۱۸-۲۰۱۹ روبرو خواهند شد. بنا بر گزارش این روزنامه، این کاهش در سال ۲۰۱۹ -۲۰۲۰ با رشدی ۰.۲ درصدی روبر خواهد شد و در سال بعد با ۰.۹ درصد ادامه خواهد یافت. اما بودجه های اختصاص یافته به بخش سلامت در خارج از برنامه خدمات درمانی با کاهش های چشمگیری روبرو خواهند شد که گریبان بخش آموزش و تعلیم نیرو را نیز خواهد گرفت. در سال ۹۷ نیز این روند شدت داشته است چنانکه جرمی کوربین رهبر حزب کارگر انگلیس در پارلمان این کشور گفت: امسال هفتادمین سالگرد راه اندازی سازمان ملی بهداشت و درمان است و آمار نشان می دهد که وضعیت این سازمان و خدماتش، چگونه است. رهبر پرجمعیت ترین حزب انگلیس افزود: بیشترین میزان انتظار بیماران در این سازمان برای ویزیت شدن، بیشترین میزان معطلی بیماران مبتلا به سرطان برای ارجاع به متخصص، کاهش کم سابقه پزشکان خانواده، کم شدن نگران کننده پرستاران شاغل و بیش ترین کاهش بودجه تاریخ این سازمان وضعیت این سازمان را نشان می دهد ».
استمرار این روند موجب شده تا امروز در بحران کرونا وضعیت مراکز درمانی چنان شود که رسما اعلام می‌کنند از درمان افراد مسن خودداری خواهند کرد. نکته قابل توجه آن است که این انقباض عملکردی در حوزه بهداشت و درمان انگلیس در حالی صورت می‌گیرد که خاندان سلطنتی نه تنها صرفه جویی بودجه‌ای نداشته بلکه هزنیه‌های سرسام آور آن خشم مردم را به همراه داشته است. به عنوان نمونه اين نارضايتي مردم تحت تاثير برگزاري مراسم پرزرق و برق جشن عروسي نوه ملکه انگليس تشديد شده است.هزينه مراسم اين جشن عروسي بالغ بر ۴۶ ميليون دلار بوده است که بخش زيادي از آن صرف تأمين امنيت مراسم شده است.
روزنامه «سان» درباره هزينه‌ اين مراسم در گزارشي نوشت: «اين ماليات‌دهندگان انگليسي هستند که هزينه چنين ازدواج هنگفت سلطنتي را پرداخت مي‌کنند در حالي که در قانون انگليس خاندان سلطنتي از پرداخت ماليات معاف است.» روزنامه انگليسي اينديپندنت نيز در يادداشتي با ‌اشاره به اين عروسي پرهزينه نوشته: «وقت آن رسيده است که خاندان سلطنتي منسوخ شود چراکه وجود آن براي هيچ‌کس منصفانه نيست.» نويسنده ادامه داد، در بريتانياي سال ۲۰۱۸ در شرايطي که بي‌عدالتي اجتماعي تحميل شده، وجود خاندان سلطنتي مسئله‌اي تاريخ گذشته و از روي بدسليقگي است. نويسنده ادامه داد، هزينه تولد سومين فرزند نوه ديگر ملکه، چندي پيش توسط ماليات‌دهندگان پرداخت شد و اکنون عروس جديد ملکه ضمن ملحق شدن به اين خاندان سلطنتي، درآمد ميليون دلاري خود را به عنوان يک بازيگر سرشناس آمريکايي، پنج برابر افزايش خواهد داد. »در همين حال برخي گروه‌هاي طرفدار حقوق بشر و جمهوري خواهان انگليسي نيز پايان نظام سلطنتي اين کشور را خواستار شدند. لازم به ذکر است در اواسط سال ۹۷ گزارش های منتشره نشان می‌دهد که هزینه کلی خاندان سلطنتی بین ۱۳۴ تا ۱۸۴ میلیون پوند در هر سال تخمین زده می شود. طبق برآوردها، تمامی دارایی های خاندان سلطنتی در مجموع ۳۳ بیلیون دلار ارزش دارد. در عین حال، خاندان سلطنتی سالانه ۲/۵ بیلیون دلار درآمد برای کشور بریتانیا ایجاد می کند که حاصل از گردشگری و تجارت‌های ریز و درشتی است که درآمد آنها به لطف وجود خاندان سلطنتی حاصل می‌شود.
بخشی از درآمد ملکه الیزابت درصد سودی است که او از املاک سلطنتی دریافت می کند. این مبلغ سالیانه نزدیک به ۱۲ میلیون دلار است. او املاک بسیار ارزشمندی دارد. کاخ بالمورال به ارزش ۱۴۰ میلیون دلار، عمارت سندرینگهام به ارزش ۶۵ میلیون دلار و کاخ باکینگهام به ارزش تقریبی ۵ بیلیون دلار، تنها بخشی از املاک بسیار او هستند. دیگر دارایی‌های ملکه عبارتند از مزرعه‌های پرورش حیوانات و اسب های مسابقه، جزایر بسیار و کلکسیون تمبر مشهور پدربزرگش، شاه جورج پنجم. طبق برآوردهای سایت فوربس، دارایی‌های خصوصی ملکه به تنهایی ۱۰۰ میلیون دلار ارزش دارد. ثروت خاندان سلطنتی انگلیس در حالی رو به افزایش است که گزارش‌ها نشان می‌دهد در حال حاضر ۱۴.۳ میلیون فقیر در انگلیس زندگی می‌کنند که از این میزان ۵۶ درصد شاغل هستند. این در حالی است که ده سال پیش ۳۹ درصد افراد شاغل فقیر بوده‌اند. از سویی آمار ها نشان می دهد که دو میلیون بازنشسته انگلیسی در فقر به سر می‌برند که این نرخ نسبت به ۵ سال گذشته ۳۰۰ هزار نفر افزایش یافته است.

https://siasatrooz.ir/vdcb9fb8zrhb8fp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی