يکشنبه ۲۶ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۲:۵۰
کد مطلب : 100995
سخنگوی قوه قضاییه تاکید کرد:

کمک یک مسئول به قاچاقچی قابل اغماض نیست

سخنگوی قوه قضاییه در صد و هجدهمین نشست خبری خود با حضور نمایندگان رسانه‌های داخلی تاکید کرد: کمک یک مسئول به قاچاقچی قابل اغماض نیست.
حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای درباره دستگیری برخی از افراد در رده‌های مختلف گفت: یکی از مسایل مهم کشور مسأله قاچاق است و در این رابطه طبیعی است که هرکسی تخلفی کند با آن برخورد می‌شود. وی افزود: در بوشهر به تازگی دستگیری نداشتیم؛ اما پرونده‌ای با دوازده متهم که شش نفر از آنها گمرکی بوده‌اند به دادگاه رفته و در قزوین هم بازداشت‌هایی داشتیم و حتی این موضوع در تهران هم بوده است.
محسنی اژه‌ای گفت: فرد قاچاقچی کار خود را می‌کند؛ اما اگر فردی از نیروی انتظامی، سازمان تعزیرات، قوه قضاییه و یا جای دیگر چنین تخلفی کند، باید با اشدِّ وجه با وی برخورد کرد. وی با تاکید بر اینکه اگر کسی از یکی از دستگاه‌های کشور از هر بخشی که باشد، در این کار فعالیت و همراهی کند، باید بشدت با او رفتار کرد خاطرنشان ساخت: در پرونده بوشهر ۱۲ نفر متهم هستند که کیفرخواست برای آن صادر شده و به دادگاه رفته است. از این ۱۲ نفر، ۶ نفر از عوامل گمرک بودند و ۶ نفر دیگر از صاحبان بار بوده‌اند که یا بارشان را ترخیص کرده بودند و یا درحال ترخیص آن بودند.

نقش فضای مجازی در افزایش قتل‌های فجیع
سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به نقش فضای مجازی در افزایش قتل‌های فجیع در سال ۹۶ گفت: البته نمی‌گوییم همه‌اش آثار فضای مجازی است اما برخی کارشناسی‌ها حکایت از آن دارد که فضای مجازی هم بی‌تاثیر نبوده است. وی تصریح کرد: البته در کنار فضای مجازی، موضوع مواد روانگردان هم بی‌تاثیر نیست.

امنیت سرمایه‌گذاری خواست مردم
در ادامه محسنی اژه‌ای، یکی دیگر از موارد خواست مردم را امنیت سرمایه گذاری نام برد و گفت: برخی از شرکت‌های لیزینگی باعث آن شده‌اند که امنیت مالی و سرمایه‌گذاری مردم به خطر بیفتد که این امر لزوم توجه بیشتر دولت را می‌خواهد.
اژه‌ای در پاسخ به این سوال که دادستان کل کشوراز ساخت چند هزار ویلا در گرگان خبر داده وچه اقدامی برای مبارزه با زمین‌خواری شده است؟ گفت: یکی از مسائلی که قوه قضاییه را درگیر خود کرده است همین زمین‌خواری است و البته باید دولت در این حوزه ورود جدی کند. وی افزود: نکته جالب این است که اکثر این افراد یک مجوزی دستشان دارند هرچند که آن مجوز از مرجعی گرفته شده باشد که صالح به صدور مجوز نبوده است.
اژه‌ای همچنین درخصوص کشف موادمخدر هم گفت: درخصوص احکامی که صادر شده اعم از مجازات اعدام و حبس ابد عددی ندارم. درصدی از شرارت‌ها و قتل‌ها توسط همین افراد مصرف‌کننده رخ داده است، در همین شش ماه ۱۶۰ هزار کیلوگرم مجموع مواد مخدر کشف شده است که پرونده آنها به دادسراها رفته که بیش از ۳ هزار کیلو از آن هروئین بوده است.
وی درباره بازداشت تعدادی از افراد نظیر آقای بهشتی در هفته‌های اخیر و تلاش برخی ازجریانات برای صنفی قلمداد کردن این دستگیری‌ها اظهار داشت: هیچ‌کسی به عنوان فرهنگی بودن بازداشت نمی‌شود اما تبلیغات ضد انقلاب حاکی از این موضوع است. وی ادامه داد: هیچ‌کس به عنوان داشتن مذهب و صرف یک عقیده بازداشت نمی‌شود اما اگر یک روزنامه‌نگار جرمی مرتکب شود قطعا بازداشت می‌شود.
سخنگوی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: این فردی که نام بردید به پنج سال حبس محکوم شده و هیچ موضوع صنفی هم نداشته است؛ بلکه مرتکب جرم امنیتی شده و پرونده اش رسیدگی شده و پس از محکومیت دستگیر شده است تا تحمل کیفر کند. وی درباره حکم صادر شده در پرونده بنیتا گفت: این حکم صادر شده اما هنوز ابلاغ نشده البته متهم به لحاظ قتل عمد حکم قصاص نفس برایش صادر شده است، البته به لحاظ سایر مواردش احکام دیگری داشته که شنیدم تبعید هم در پرونده‌اش وجود دارد.
محسنی اژه‌ای درادامه درباره محاکمه غیابی خاوری و صدور حکم برای وی گفت: همه تلاش را برای بازگرداندن وی انجام دادند اما به لحاظ غیابی در اواخر مهر یا اول آبان وقت رسیدگی غیابی تعیین شده است و اگر صدای ما را می‌شنود بهتر است بازگردد.
وی درخصوص آخرین وضعیت پزشکی کیارستمی گفت: با توجه به گزارش‌های پزشکان و تحقیقات انجام شده نسبت به پزشک معالج کیفرخواست صادر شده و به دادگاه رفته است اما اطلاعی از زمان محاکمه ندارم.

واکنش به صحبت‌های وزیر اطلاعات
محسنی اژه‌ای همچنین درباره مسئولانی که هنوز لیست اموالشان را اعلام نکرده‌اند، گفت: کسانی که مشمول ماده قانونی می‌شوند و قبل از ورود به دوره کاری خود و بعد از اتمام دوره کاری خود باید لیست اموالشان را بدهند ۱۲ نفر هستند که ۶ نفر انها گزارش پایان دوره خود را داده‌اند اما هنوز ۶ نفر دیگر اعلام نکرده‌اند. وی گفت: از کسانی که در دولت دوازدهم هستند هم تعداد ۹ نفر لیست اموالشان را داده‌اند اما باقی هنوز لیست اموالشان را ارائه نکرده‌اند، از این ۹ نفر ۲ نفر جدید و ۷ نفر وزیر سابق هستند.
اژه‌ای درباره صحت این که سازمان بازرسی از وقوع یک سری آتش سوزی‌های عمدی برای مخدوش شدن یک سری اسناد با خبر شده است گفت: در بازرسی از شبکه بهداشتی در شیروان یک آتش سوزی عمدی رخ می‌دهد که البته عمدی بودن آن فعلاً در اولین گزارش قید شده است و فردی هم دستگیر شده؛ اما هنوز اعترافی به دخالت در این آتش سوزی نداشته است.
سخنگوی قوه قضاییه درخصوص این موضوع که علوی گفته است ما به مرتبطان با کانال آمدنیوز تذکر داده‌ایم و می‌شود فهمید که این ارتباط با مرتبطین وجود دارد و چرا با اینها برخوردی نشده است، گفت: درخصوص شبکه‌های مختلف تلگرامی که جریانات ضد انقلابی هم در آن مرتکب جرائم سنگینی می‌شوند تلاش می‌کنیم تا برخورد شود؛ اما اینکه دادستان از وزیر توضیحی خواسته یا خیر اطلاعی ندارم. اما این نکته را عرض کنم که کسانی که با ضد انقلاب مرتبط هستند چه بسا این خبر را نداشته باشند و ندانسته این کار را کرده باشند، اینگونه تذکرات به این افراد طبیعی است.

صدور کیفرخواست برای پرونده دکل نفتی
در ادامه سخنگوی قوه قضاییه، درباره پرونده نویسنده کتاب شنود اشباح گفت: جلسه‌ای برگزار شده اما هنوز حکمی صادر نشده است و گویا نیاز به جلسه دیگری دارد، البته متهمان بازداشت نبودند و نمی‌دانم الان بازداشت شده‌اند یا خیر.
وی درباره اینکه یکی از وکلا یعنی خانم ستوده گفته درکرج وکیل پرونده‌ای است که دختر پنج ساله مورد تعرض پدرش قرار گرفته است، گفت: با دادستان کرج صحبت کردم و مشخص شد این مطالب صحیح نبوده و کذب محض است.
اژه‌ای همچنین درباره خرین وضعیت پرونده دکل نفتی گفت: این پرونده از لحاظ محتوا بزرگ بود و کیفرخواست برایش صادر شده و به دادگاه رفته است؛ اما هنوز در دادگاه تعیین وقت نشده است. وی گفت: دادگاه در حال مطالعه پرونده است اما هنوز تعیین وقت نشده که البته بعد از تعیین وقت به وکلا اعلام خواهد شد.
سخنگوی قوه قضاییه درباره اتهامات و پرونده‌های احمدی نژاد و اینکه ایشان اعتراضاتی داشته و جایگاه دیوان محاسبات را زیر سوال برده است، گفت: درباره صلاحیت دیوان محاسبات خود دیوان باید سخن بگوید البته آن دیوان خودش دادسرا دارد و براساس مسئولیت‌اش به برخی پرونده‌ها رسیدگی می‌کند.
اژه‌ای گفت: اگر آنها به جرمی دست پیدا کنند و عنوان مجرمانه دارد آن را به دستگاه قضایی می‌فرستند، در هر صورت من از این هفت پرونده موجود در دیوان محاسبات بی‌خبرم.

دولت کسی رابه عنوان نجومی‌بگیر معرفی نکرده است
اژه‌ای درباره وضعیت این نجومی‌بگیران نیز خاطرنشان کرد : ما از آنچه در دیوان محاسبات می‌گذرد بی‌خبریم اما از ناحیه دولت به عنوان دولت کسی به عنوان نجومی بگیر به قوه قضاییه معرفی نشد و از طرف دیوان محاسبات هم کسی به این عنوان معرفی نشد. وی ادامه داد: دستگاه قضایی کشور به واسطه اطلاعات به دست آمده یک سری پرونده تشکیل داد و قرار است به دادگاه بروند تا به پرونده آنها رسیدگی شود.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: البته به سوال ما هیچ وقت پاسخ ندادند که آیا همه آن پولی که اینها از شرکت‌ها گرفتند سود ده بوده یا خیر؟ وی درباره اینکه یکی از قضات پرونده زنجانی به دلیل برخی از دلایل از رسیدگی به پرونده منفک شده است، گفت: این موضوع صحت ندارد همانطور که می‌دانید آقای سراج و صلواتی و مقیسه هیچ‌کدام کنار گذاشته نشده‌اند.

در صورت اعمال مجازات مالی اموال خاوری در ایران توقیف می‌شود
معاون اول قوه قضاییه در ادامه در پاسخ به این سوال که اگر خاوری محکوم به حبس شود چگونه قرار است این حکم اجرا شود؟ گفت: ما برای اجرای برخی احکام درخصوص این متهم ضعف امکاناتی داریم اما اگر محکوم به مجازات مالی شود خب اگر اموالی داشته باشد در ایران توقیف می‌شود.
اژه‌ای درخصوص پرونده پزشک تبریزی گفت: کیفرخواست این پرونده صادر شده و احتمالاً اواخر ماه آینده محاکمه خواهد شد و حکم برایش صادر می‌شود. وی درباره رد پای برخی مدیران در زمین‌خواری تصریح کرد: ما حتما توان برخورد با آنها را داریم و حتما هم برخورد کرده‌ایم.

https://siasatrooz.ir/vdcb9gb8srhbg9p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی