يکشنبه ۲ دی ۱۳۹۷ - ۰۲:۲۸
کد مطلب : 107295
آلمان قصد تحریم یک شرکت هواپیمایی ایرانی را دارد

وعده‌های سرخرمن اروپا در قبال برجام

وعده‌های سرخرمن اروپا در قبال برجام

در حالی هنوز وعده اروپا برای اجرای سازو کار مالی یا همان اس.پی.وی در قبال ایران محقق نشده است که دولت آلمان اعلام کرد شرکت هواپیمایی ماهان ایر از سال ۲۰۱۹ میلادی دیگر قادر نخواهد بود برای پروازهای خود از فرودگاه‌های این کشور استفاده کند.
بر اساس گزارش اسپوتنیک، در این گزارش که نخستین بار توسط روزنامه بیلد آلمان و برخی دیگر از رسانه‌های محلی منتشر شد، به نظر می‌رسد که دولت آلمان نیز قصد دارد در راستای تحریم‌های خصمانه ایالات متحده آمریکا علیه ایران و اظهارات بی‌اساس سرویس‌های امنیتی آمریکا درخصوص اینکه همکاری شرکت‌های آلمانی با ماهان ایر امنیت شهروندان و مسافران آمریکایی حاضر در فرودگاههای آلمان را به مخاطره می‌اندازد، شرکت هواپیمایی ماهان ایر را از پرواز و رفت و آمد از فرودگاههای این کشور بازدارد.
این تصمیم که قرار است از سال ۲۰۱۹ میلادی آغاز و اعمال شود، هنوز توسط هیچ یک از مقامات رسمی دولت آلمان تایید نشده و زمان دقیقی نیز برای اجرای آن اعلام نشده است.
پیشتر نیز وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا شرکت ماهان ایر را در سال ۲۰۱۱ میلادی نیز به اتهام سواستفاده از هواپیماهای مسافربری برای کمک به دولت سوریه تحریم کرده بود.
این اقدام احتمالی دولت آلمان درحالی صورت می‌گیرد که اروپا تاکنون به هیچ کدام از وعده‌های برجامی در قبال تهران عمل نکرده است، حالا در راستای تبعیت از سیاست‌های تحریمی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران آلمان هواپیمای ایرانی را تحریم می‌کند؛ پیشتر نیز شاهد خروج بسیاری از سرمایه گذاران خارجی از ایران بودیم که همه اینها حکایت از این است که اروپا منافعش را با آمریکا فدای تهران نخواهد کرد.
خبرگزاری رویترز ادعا کرد شرکت ملی نفت چین قصد دارد تا از بیم تحریم‌های آمریکا، زیرمجموعه بانکی خود را از انجام مراودات مالی با ایران منع کند.
بانک کونلون چین که اصلی ترین کانال تجاری برای مبادلات پولی میان ایران و چین در زمان تحریم های آمریکا علیه تهران بوده است، عمدتا تحت مالکیت زیرمجموعه بازرگانی شرکت ملی نفت چین، یعنی شرکت سرمایه سی.ان.پی.سی است.
از سوی دیگر آمریکا بعد از اجرای فاز دوم تحریم‌ای ضد ایرانی برای مقابله با دور زدن تحریم‌ها از طرف ایران دست به کار شده و دو قانونگذار آمریکایی در مجلس نمایندگان و مجلس سنای این کشور طرح‌های جداگانه‌ای برای جلوگیری از تلاش‌های ایران جهت راه‌اندازی و استفاده از ارز دیجیتال ملی معرفی کرده‌اند. مایک گالاگر، نماینده جمهوری‌خواه آمریکایی طرحی را در مجلس نمایندگان این کشور معرفی کرده که خواستار تحریم بخش‌های دخیل در توسعه و استفاده از ارزهای مجازی برای ایرانی‌ها است.
این طرح به طور خاص هر گونه مبادلات، اقدامات مالی یا سایر انواع معامله در ارتباط با ارز دیجیتال ایرانی را ممنوع کرده و افراد خارجی دخیل در فروش، عرضه، نگهداری یا انتقال این نوع ارزها را تحریم می‌کند. از جمله دیگر الزامات مطرح‌شده در طرح گالاگر ارائه گزارشی توسط دولت آمریکا درباره پیشرفت‌های حکومت ایران در راه‌اندازی ارز دیجیتال مستقل است.
در مجلس سنای آمریکا هم طرح دیگری توسط تد کروز، نماینده ایالت تگزاس معرفی شده است. این طرح هم مشابه با طرح متناظرش در مجلس نمایندگان، خواستار معرفی تحریم‌های جدید علیه افراد و گروه‌های دخیل در راه‌اندازی ارز دیجیتال ایران است.
بسیاری از ناظران سیاسی بر این باورند که وقتی اروپا به تعهداتش عمل نمی‌کند؛ باید از برجام خارج شویم و تعلل بیش از این جایز نیست.

اروپا به تعهداتش عمل نکند،  راهی جز خروج از برجام نداریم
یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: اگر اروپا هم مانند آمریکا به تعهدات خود در قالب برجام عمل نکند و ایران از برجام منتفع نشود، هیچ راهی به جز خروج از برجام برای ما باقی نمی‌ماند.
محمدباقر خرمشاد دبیر شورای راهبردی روابط خارجی پیرامون روابط میان ایران و اروپا و وعده آنها در خصوص اعلام مکانیزم مالی تا پایان سال میلادی جاری اظهار داشت: این مساله را می‌توان از زوایای مختلفی مورد بررسی قرار داد و نباید صرفاً از نگاه خودمان به آن تحلیل ارائه کنیم.
وی گفت: اگر اروپایی‌ها هم مانند آمریکایی‌ها بخواهند به تعهدات خود در قالب برجام عمل نکنند و ایران از منافع اقتصادی که می‌خواست از طریق برجام به دست آورد منتفع نشود، هیچ راهی به جز خروج از برجام برایش باقی نمی‌ماند.
خرمشاد با بیان اینکه خروج ایران از برجام احتمال افزایش تنش را در منطقه افزایش می‌دهد، تصریح کرد: به اعتقاد من در آن شرایط ایران به سمت این موضوع می‌رود که بتواند منافع خود را از طُرق دیگری تامین کند و ممکن است آمریکا هم بخواهد وارد ماجراجویی‌های جدیدی در منطقه شود که نتیجه آن ناامنی بیشتر خواهد بود.
کارشناس مسائل بین الملل افزود: این ناامنی برای اروپا تبعات منفی دیگری را به دنبال خواهد داشت از جمله عزیمت مهاجرینی که از کشورهای مختلف منطقه به سمت کشورهای اروپایی خواهند رفت. بحران مهاجرین برای اروپایی‌ها مشکلات فراوان اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی را به دنبال خواهد داشت که قطعاً خوشایند هیچ دولت اروپایی نیست.
وی گفت: گسترش و صادر شدن کانون‌های تروریستی منطقه به کشورهای اروپایی می تواند از دیگر آسیب های جدی و تبعات منفی گسترش ناامنی در منطقه ما، برای اروپایی ها محسوب شود.
خرمشاد تصریح کرد: موضوع برجام برای اروپایی ها علاوه بر اهمیت تداوم روابط سیاسی و اقتصادی با ایران یک موضوع جدی امنیتی برای آنها تلقی می شود چرا که کشورهای اروپایی بر خلاف آمریکا که از منطقه ما دور هستند، به نوعی همسایه کشورهای منطقه و از جمله ایران به حساب می‌آیند.
کارشناس مسائل بین الملل بیان کرد: بنابراین به اعتقاد من اروپایی‌ها برای تامین امنیت خودشان هم که شده باشد، می‌خواهند حداقل منافع را برای ایران در قالب برجام تامین کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: شاید به همین دلیل است که آلمان و فرانسه به عنوان رهبران کشورهای اروپایی تمام تلاش خود را برای ایجاد سازوکار مالی جهت تداوم همکاری‌ها با ایران و استمرار حیات برجام به کار بسته‌اند تا به نوعی امنیت کشورهای اروپایی را تضمین کرده باشند. مهر

https://siasatrooz.ir/vdcb9zb8srhbg5p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی