يکشنبه ۷ تير ۱۳۹۴ - ۰۵:۰۳
کد مطلب : 92759

نااميدي برخي اصلاح‌طلبان از آينده مذاكرات

روز گذشته عباس عبدي فعال اصلاح‌طلب در مصاحبه‌اي اعلام كرده كه اگر ايران نتواند با نظام بين‌الملل به يك جايي برسد بي‌ثباتي آن را از پاي مي‌اندازد به اين ترتيب نااميدي خود را از آينده مذاكرات ميان ايران و گروه ۱+۵ اعلام كرد.
اين اظهارات زماني عنوان مي‌شود كه گفت‌وگوهاي ايران و ۱+۵ در جريان است و به نظر مي‌رسد عده‌اي عقيده دارند كه نظام بين‌الملل تنها شامل همين ۵ كشور است.
اين در حالي است كه نگاهي به ديدگاه‌هاي مقام معظم رهبري نشان مي‌دهد كه در انديشه ايشان ملت ما بايد در روابط بين‏المللى خوارى نبيند و اهانت نشود.
به گفته ايشان عزت و حكمت و مصلحت، يك مثلث الزامى براى چارچوب ارتباطات بين‏المللى ماست. ... عزت يعنى تحميل هيچ‏كس را قبول‏نكردن. ... حكمت، يعنى حكيمانه و سنجيده كار كردن. ... مصلحت، يعنى مصلحت انقلاب، و اين مصلحت همه‏جانبه است.
بنابراين سياست خارجي كشور در اين ۵ كشور جهاني خلاصه نشده است و ايران مي‌تواند در سراسر جهان با در نظر گرفتن زواياي اين مثلت حركت داشته باشد و اگر امروز ملاحظه مي‌شود كه جمهورى اسلامى در سطح جهان و سياست بين‏الملل به عنوان يك نظام پابرجا و تثبيت‏شده معرفى گرديده است، و يا اگر امروز كشورهاى غربى و... با طرق مختلف سعى مى‏كنند رضايت ملت ايران را جلب كنند و سابقه‏ نامطلوب خودشان در رفتار با ملت ايران را به دست فراموشى بسپارند،‌... همه‏ اين واقعيتها محصول و نتيجه‏ تلاشهايي است كه در زمينه سياست خارجي انجام گرفته.
از اين‌رو ابراز اين ناتواني مي‌تواند سوال برانگيز باشد كه چرا اگر ايران نتواند با ۵ كشور در جهان به تعامل برسد بي‌ثباتي آن را از پاي مي‌اندازند.

تحريم‌ها و ثبات نظام
در عين حال بايد به ايشان متذكر شد كه مشكلات اقتصادي كشور ناشي از سوء مديريت‌هايي است كه در اقتصاد داخلي و عدم پيروي از برنامه‌هاي اقتصاد مقاومتي و بهره‌وري در نظام وجود دارد و چندان ربطي به تحريم‌ها ندارد.
همچنين بايد در نظر داشت كه تحریم‌هاي اقتصادی علیه ایران بر سر پرونده هسته‌اي‌اش چیزی است که غربی‌ها در حال حاضر به عنوان ابزاری برای فشار به ایران از آن استفاده مي‌کنند. اما هنوز برای بسیاری این سوال مطرح است که آیا این تحریم‌ها توانسته است تاثیرگذار باشند یا خیر؟ ما شاهدیم که از ارزش واحد پول ملی این کشور کاسته شده و هزینه‌هاي اقتصادی آن افزایش یافته است اما هم زمان ایرانی‌ها توانسته‌اند اقتصاد خود را به سمت اقتصادی ریاضتی هدایت کنند و بازاری جدید را برای تولیدات خود بیابند که این مساله سبب شده تا هزینه‌هایی که انتظار مي‌رفت از قبل تحریم‌ها متوجه ایران شود، به اندازه پیش‌بینی‌ها نباشد.
از سوي ديگر دلایل بسیاری وجود دارد که ثابت مي‌کند تحریم‌هاي اقتصادی به مرور تاثیرگذاری خود را از دست مي‌دهند و کشورها مي‌توانند طرف‌هاي مورد تجارت خود را از کشوری به کشور دیگر تغییر دهند. بايد در نظر داشت كه نظام ما به دلیل اینکه مبتنی بر اسلام ناب، رهبری و مردم است، هرگز در برابر تحریم‌ها سر خم نکرده، سی و پنج سال است دشمنان در عرصه‌های مختلف اعم از نظامی، اجتماعی، اقتصادی ،فرهنگی و‌... بر مردم ما فشار می‌آورند که بحمدالله در این زمینه‌ها توفیقی حاصل آنها نشده است.

امنيت و اقتدار كشور
در عين حال اين اظهار‌نظر كه اگر ايران نتواند با نظام بين‌الملل به تعامل برسد بي‌ثباتي ايران را از پاي مي‌اندازد شبهه در امنيت و اقتدار كشور است.
بايد در نظر داشت كه در حال حاضر ايران در زمره با ثبات‌ترين كشورهاي منطقه است و كشور اين امنيت را مديون وحدت ملي و فرهنگ شهادت و ايثار است.
امنیت و اقتدار داخلی نظام جمهوری اسلامی ایران از دستاوردهای عظیم سپاه، ارتش و بسیج است و به قاطعيت مي‌توان گفت اگرچه دشمن تمام تلاش خود را براي از بين بردن اين امنيت و اقتدار مي‌كند يا به طرق مختلف و متوسل شدن به جنگ نرم تلاش مي‌كند تا كشور را دچار هرج و مرج و بي‌ثباتي كند اما فرهنگ ملت ايران به گونه‌اي است كه وقتي سخن از تهدید ارزش‌های انسانی و اسلامی مطرح می‌شود ملت عظیم ایران با تکیه بر فرهنگ شهادت توطئه‌ها را خنثی می‌کند و عزت را به نظام باز می‌گرداند.
در فتنه ۸۸ همه شاهد بودند كه اگرچه تمام تلاش‌هايي كه از سوي غرب براي حمايت از اين جريان انجام شد اما جريان تفرقه نتوانست بر مردم حاكم شود و عملا بازنده اين جريان فتنه‌گران و حاميان آنان بودند.

امريكايي‌ها محتاج مذاكره
اما بايد يادآور شد آنچه كه مذاكره‌كنندگان به خصوص امريكايي‌ها در اين تعامل با ايران نيازمند آن هستند رسيدن به نتايج مذاكره است. آمریکایی‌ها بیشتر از ايران نیاز به این توافق دارند چراكه در آستانه انتخابات هستند و اوباما نیز فاقد یک کارنامه قابل قبول براي دمكرات‌ها است با توجه به سرمایه‌گذاری که روی این انتخابات کرده به دنبال این است که نتیجه‌ای از این مذاکرات را برای جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها ببرد.
غلامعلي جعفرزاده نماينده مردم رشت در اين‌باره با بیان اینکه اگر آمریکایی‌ها میز مذاکره را ترک کنند ما متضرر نخواهیم شد، گفت: اگر مذاکرات شکست بخورد یعنی آمریکایی‌ها میز مذاکره را ترک کنند، آن موقع برد با ماست؛ بنابراین ما راه خود را ادامه می‌دهیم و موارد هسته‌ای خود را دنبال می‌کنیم. مذاکرات خوب برای ما مذاکراتی است که منافع ملت ما حاصل شود، مذاکرات بد مذاکراتی است که از خط قرمزها بگذرد.

تفرقه در بين اصلاح‌طلبان
اما عبدي در بخش ديگر از سخنانش نيز به نكاتي ديگر اشاره كرد و از اختلاف ميان اصلاح‌طلبان در انتخابات آتي سخن گفت به گفته وي ائتلاف خیلی معنا نمی‌دهد ائتلاف حتی بین اصلاح‌طلبان هم معنادار نیست. اين امر نشان از آن دارد كه علي‌رغم آنچه كه تبليغ مي‌شود اصلاح‌طلبان نتوانسته‌اند به وحدت برسند و اختلاف معنا‌داري در ميان آنان جريان دارد. چنانكه عبدي در سخنان خود اشاره كرده است كه ائتلاف لیستی بین اصلاح‌طلبان شکل نخواهد گرفت. اين طبيعي است كه گروهي از اصلاح‌طلبان تندرو نمي‌توانند مواضعي‌اي مشابه اصلاح‌طلبان ميانه‌رو داشته باشند و تاكيد اين گروه بر گذر از روحاني، حمايت از سران فتنه، سرمايه‌گذاري بر روابط با غرب موضوعي است كه مانع از اين ائتلاف مي‌شود.

https://siasatrooz.ir/vdcb9zb9.rhb5spiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی