يکشنبه ۲ تير ۱۳۹۸ - ۲۳:۴۶
کد مطلب : 109545
بررسی رفتار انگلیسی‌ها به بهانه سفر معاون وزیر خارجه‌‌اشان به تهران

ادعای دیپلماسی پس از ناکامی پروژه آمریکا

ادعای دیپلماسی پس از ناکامی پروژه آمریکا

انگلیسی‌ها در حالی دیروز معاون وزیر خارجه اشان را راهی ایران کردند که طی هفته های اخیر از موضوع پهپادهای یمنی گرفته، تا بحران نفتکش‌ها و در نهایت سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط پدافند سپاه به موضع گیری علیه ایران پرداخته اند.
دیروز وزیر معاون وزیر خارجه انگلیس در تهران با مقامات جمهوری اسلامی دیدار کرد از جمله با رئیس شورای راهبردی روابط خارجی کشورمان. کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در حاشیه دیدار با «اندرو موریسون» معاون وزیر خارجه انگلیس در امور خاورمیانه و در جمع خبرنگاران در باره اقدامات ایران پس از پایان مهلت ۶۰ روزه اظهار داشت: پس از ۶۰ روز گام‌های بعدی برداشته می‌شود و مسؤلان ایرانی در تصمیم خود جدی هستند. در برجام سه کشور اروپایی اقدام جدی انجام ندادند، بنابراین ایران هم براساس متن برجام برخی از تعهدات خود را کاهش می‌دهد.
خرازی گفت: موریسون در دیدار امروز اعلام کرد که به زودی اینستکس اجرایی می‌شود و لندن از برجام حمایت می‌کند، اما ما مشکلات خود را با آمریکا داریم که این‌ها حرف‌های تکراری است.
وی در خصوص تعهدات برجامی اروپا و آینده این توافق گفت: باید دید در دو هفته آینده اروپا چه اقداماتی انجام می‌دهد. خرازی گفت: آن‌ها باید منابعی را در اینستکس قرار دهند که امکان داد و ستد بین ایران و اروپا ایجاد شود. وزیر خارجه اسبق کشورمان خاطرنشان کرد: باید دید آیا اروپا صرفاً وعده می‌دهد یا گام‌های عملی خود را طی دو هفته باقی مانده تا مهلت تعیین شده برمی‌دارد.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اینکه این نخستین سفر موریسون به تهران بود که برای پیگیری روابط دو کشور انجام شد، افزود: انگلیس در ذهن مردم ایران از سابقه بسیار منفی برخوردار است، زیرا آنها از جنگ جهانی اول با ورود به خاک ایران باعث قحطی بزرگ شدند.
لازم به ذکر است موریسون دومین دیپلمات انگلیسی است که بعد از اعلام تصمیم ایران در توقف برخی تعهدات برجامی در ۱۸ اردیبهشت ماه سال جاری و در یکمین سالگرد خروج آمریکا از برجام به تهران سفر می‌کند. پیش از او «ریچارد مور» مدیرکل سیاسی وزارت امور خارجه انگلیس و مذاکره کننده برجام آن کشور در ۱۹ اردیبهشت ماه به تهران آمده بود و با سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت‌وگو کرد.
این سفر در حالی صورت گرفت که پیش از این «پنی موردانت» وزیر دفاع جدید انگلیس، فعالیت‌های منطقه‌ای ایران را «تنش‌زا» توصیف کرد و گفت در صورت بروز درگیری، لندن از واشنگتن حمایت می‌کند. وی به حمایت از موضع ضدایرانی آمریکا پرداخت و گفت در صورت بروز درگیری نظامی، لندن از واشنگتن حمایت می‌کند.«جرمی هانت» وزیر خارجه انگلیس نیز ، به دفاع از مواضع آمریکا در قبال ایران پرداخت و گفت در صورتی که «منافع» آمریکا در منطقه هدف قرار گیرد، ایالات متحده به این اقدام پاسخ می‌دهد. وزیر خارجه انگلیس در ادامه مدعی شد که بهترین راه جهت حل بحران خاورمیانه، عقب نشینی ایران از فعالیت‌های بی‌ثبات کننده‌اش است. همزمان روزنامه «دیلی اکسپرس» گزارش داد ارتش انگلیس به صورت محرمانه تعدادی نیروی نظامی ویژه خود را برای کمک به نیروهای آمریکایی به منظور آنچه که تهدید ایران خوانده شده، به خلیج فارس اعزام کرده است. همزمان با سرنگونی پهپاد متجاوز آمریکایی به حریم ایران توسط سپاه نیز انگلیس توقف عملکرد منطقه ای ایران را خواستار شده بود.

آنچه باید مورد توجه باشد
اخیرا معاون انگلیسی ائتلاف تحت رهبری آمریکا در عراق و سوریه به عنوان فردی آگاه به تحولات میدانی، ادعای واشنگتن مبنی بر افزایش «تهدیدات ایران» در منطقه را رد کرد. پس از اظهارات این ژنرال بلندپایه، رسانه‌های انگلیسی گزارش دادند که لندن در واکنش به ناخرسندی واشنگتن از این اظهارات، به دنبال راهی برای جبران است. از آن پس لندن موضعی ضدایرانی اتخاذ کرده و به حمایت از واشنگتن پرداخته است.
در این میان با توجه به تحرکات هفته‌های اخیر آمریکا و مهره‌های عربی و صهیونیستی‌اش برای ایجاد فضای ملتهب در منطقه، می‌توان گفت ادعای انگلیسی‌ها ادامه همین جنگ روانی علیه ایران برای تحمیل زیاده‌خواهی‌ها به ایران در لوای سایه جنگ باشد حال آنکه تمام شواهد از عدم گزینه نظامی و ناتوانی آنها در این عرصه حکایت دارد
قابل توجه آنکه بازی انگلیسی‌ها همواره چنان بوده که برای عدم تعهد پذیری به هوچی گری و برهم زدن میز پرداخته‌اند. اکنون نیز انگلیس برای اجرای تعهدات برجامی تحت فشار است و لذا با هوچی گری منطقه‌ای به دنبال انحراف افکار عمومی از این مهم است تا همچنان به عدم تعهد پذیری برجامی ادامه دهد .
در همین حال انگلیس راهکار امنیت منطقه را پایان رفتارهای تنش آلود ایران عنوان کرده که به تعبیر انگلیسی‌ها حذف توان موشکی و حضور منطقه‌ای ایران است حال آنکه جهان اذعان دارد ایران با توان موشکی و دفاعی و حضور در منطقه کانون مبارزه با تروریسم است و این آمریکا، انگلیس و مهره‌های منطقه‌ای آنها هستند که حامی تروریسم هستند و مخل امنیت جهان.
انگلیس بر این توهم است که با تهدید نظامی و جوسازی سیاسی و رسانه‌ای می‌تواند ناکامی‌های خود در آزاد سازی جاسوسان زندانی‌ در ایران و تسلیم سازی ایران در برابر زیاده خواهی های غرب را اجرایی سازد حال آنکه این رفتار سیاستی شکست خورده است و ایرانیان اثبات کرده‌اند که تسلیم سیاست زور نخواهند شد
انگلیسی‌ها در حالی از امنیت و ثبات منطقه می گویند که از یک سو حامی رژیم صهیونیستی هستند که کانون اصلی بحران منطقه است و از سوی دیگر بر فروش سلاح به سعودی برای کشتار یمن اصرار دارند. انگلیس اگر واقعا به فکر امنیت منطقه است باید به جای اعزام نیرو و جو سازی علیه ایران به حمایت از صهیونیست‌ها و سعودی پایان دهد و عدم اجرای این مهم واهی بودن ادعاهای امنیتی آن را نشان می‌دهد
رفتارهای برخی کشورهای عربی این تصور را در غرب ایجاد کرده که با ایران هراسی و بحران‌سازی منطقه‌ای می توانند این کشورها سرکیسه و آن را مانند گاو شیرده بدوشند که رفتارهای اخیر انگلیس همچون رفتارهای آمریکا و فرانسه در این چارچوب قابل تعریف است.
انگلیس در حالی ادعای تلاش برای امنیت سر می‌دهد که همچنان پرونده جنایات این کشور در افغانستان و عراق باز است. حمایت از طالبان و نیز کشتار مستقیم مردم بی دفاع افغانستان، گسترش تولید مواد مخدر تحت حمایت انگلیس در هلمند افغانستان، استفاده از اورانیوم در جنگ عراق صدها هزار نفر از مردم بصره را به سرطان مبتلا کرده است. این رفتارها به خوبی نقش انگلیس در امنیت منطقه را آشکار می‌سازد ؟!!!
این روزها عرصه داخلی انگلیس با وضعیت بحرانی مواجه است چنانکه سرنگونی دولت ترزا می نخست وزیر تقریبا قطعی شده است. سران انگلیس که این مسئله و البته ناکامی در برگزیت را رسوایی می‌دانند به دنبال جنجال سازی جهانی برای پنهان سازی این وضعیت بحرانی هستند.
انگلیس به جای زیاده خواهی و تهدید ایران باید پاسخگوی رفتارهایی همچون کودتای ۲۸ مرداد، قحطی تحمیلی به ملت ایران در طول جنگ جهانی که جان میلیون‌ها انسان بی گناه را گرفت، حمایت از رژیم بعث در طول دفاع مقدس، اعتمال تحریم و علیه ایران به جرم تلاش برای دست یابی به حقوق هسته‌ای، حمایت از گروهک تروریستی منافقین و صدها جنایت دیگرش علیه ملت ایران باشد
انگلیسی‌ها در حالی سنگ آمریکا را به سینه می زنند که آمریکا دیگر در جهان اعتباری ندارد و همگان آن را مخل امنیت و ثبات جهان می‌دانند. در همین حال ناکامی آمریکا در پرونده های متعدد از ونزوئلا گرفته تا معادلات خاورمیانه، از تقابل با چین و روسیه گرفته تا کره شمالی و... نشان می‌دهد که آمریکا دیگر آن قدرت ادعایی نیست و نمی‌تواند تحقق بخش وعده‌هایش به شرکایش باشد و انگلس روی اسب بازنده شرط بندی کرده است.

نویسنده: ماهورا کیهانی

https://siasatrooz.ir/vdcba9b8srhbgsp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی