سه شنبه ۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۳
کد مطلب : 94964
بررسي سیاست روز از روابط ایران و اژدهاي زرد؛

اقتصاد را به چين بند نزنيم

اقتصاد را به چين بند نزنيم

کارشناسان اقتصادی یکی از نکات اساسی دیدار رئیس‌جمهور ایران با همتای چینی خود را افزایش حجم تبادلات تجاری ایران و چین به ۶۰۰ میلیارد دلار ظرف ۱۰ سال آینده عنوان می‌کنند حجمی که در حال حاضر حدود ۴۰ میلیارد دلار در سال است.
تحلیلگران این دیدار را زمینه‌ای برای تایید پررنگ تر چینی‌ها در اقتصاد و سیاست و عرصه‌های مختلف ایران می‌دانند و معتقدند در طول این سالها اقتصاد ایران یک شریک تجاری برای چین بوده به طوریکه طبق آمار گمرک هم اکنون اقتصاد ایران و چین تعامل اقتصادی ۴۰ میلیارد دلاری دارند.
این گروه در کنار تمام این نکات مثبت این نکته را هم گوشزد می‌کنند که این اتفاق به واسطه برخی موارد به نفع چین تمام شده و اگر بنا باشد بدون تحلیل و برنامه‌ریزی این مسیر دنبال شود بی شک ۸۰ تا ۹۰ درصد این حجم تجارت به نفع چین خواهد بود.
این کارشناسان بابیان اینکه به غیر از چین کشورهای تولید کننده دیگری هم وجود دارندکه می‌توانند روابط تجاری قابل قبول و مثبتی با ایران داشته باشند می‌گویند: با توجه به ذهنیتی که در مورد کالاهای چینی درمیان اذهان عمومی وجود دارد قطعا می‌توان این کیک گسترده بزرگ تجاری را سهم بندی کرد و به واسطه این منافع بیشتری را برای کشور دید.

تجارتی فراتر از امروز
اما تحلیل مجید رضا حریری نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین هم در نوع خود تحلیل قابل توجهی است که اعلام می‌کند این حجم تجارت با توجه به رابطه دو کشور در طول این ۳۰ سال انجام شدنی است و فرصت‌های آینده‌ای که بین ایران و چین هست بیش از اتفاقات اقتصادی است که تا به امروز بین دو کشور افتاده است.
به گفته نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین هم اکنون تبادلات تجاری ایران و چین ۴۰ میلیارد دلار است که قرار است با قول و قرار روسای جمهور دو کشور، ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش یابد، این در شرایطی است که بنا بر این برنامه‌ریزی، روابط ایران و چین باید ظرف ده سال آینده به ۶۰۰ میلیارد دلار برسد که این رقم معادل تبادلات تجاری حداقل ۶۰ میلیارد دلاری در هر سال است.
وی تصریح کرد: روابط ایران و چین سال گذشته که قیمت نفت حدود ۵۰ دلار در هر بشکه بود، به ۵۲ میلیارد دلار رسیده بود اما اکنون با کاهش قیمت نفت، این روابط به ۴۰ میلیارد دلار رسیده است، بنابراین اگر قیمت نفت، تکانی بخورد، آنگاه روابط به راحتی می‌تواند به ۵۰ میلیارد دلار برسد، پس هدفگذاری رسیدن به سالانه ۶۰ میلیارد دلار تبادلات تجاری، چیزی دور از ذهن نیست.
حریری نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین، بابیان اینکه کشور چین در زمان تحریم همراه ایران بودند در گفت‌و گو با سیاست روز گفت:در زمانی که مجموعه کشورهایی که قدرت اقتصادی بودند ما را تحریم کردند کشور چین به هر حال دریچه‌ای را باز گذاشته بود که ما می‌توانستیم با دنیای خارج تعامل داشته باشیم.
وی افزود: همچنین در جریان جنگ تحمیلی که همه کشورهای دنیا علیه ایران به هر حال به نوعی بسیج شده بودند موضع چین درآن زمان موضع همکاری بود و در یک برآیند کلی رفتار ما با چینی‌ها در طی ۳۰ سال اخیر مبتنی بر احترام متقابل بوده است و همیشه در گذرگاه‌های سختی که ما داشتیم به هر حال چینی‌ها اگر کنارمان نبودند حداقل جلوی ما نایستادند.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین تصریح کرد: با این وجود در نهایت این نوع رابطه منجر به یک رابطه اقتصادی گسترده هم می‌شود که اگر چنین رابطه دوستانه‌ای هم نبود نوع اقتصاد چین و نوع اقتصاد ایران به عنوان ۲ تا اقتصاد مکمل جاذب همدیگر بودند. وی افزود: در منطقه خاورمیانه که منطقه انرژی فرصت دنیا است ؛ چین شریک اول تقریباً اکثر کشورهای منطقه است و به عنوان یک قدرت اقتصادی مطرح است و نمی‌توان این کشور را از معادلات اقتصادی‌مان کنار بگذاریم.
حریری با اشاره به سخنان رئیس جمهور مبنی بر فراموش نکردن دوستان زمان تحریم گفت: ملاقات رئیس جمهور با همتای چینی خود در تهران پنجمین ملاقاتی بود که در ۳۰ ماهه اخیر با همدیگر داشتند.
امضای ۱۷ توافق نامه
وی با بیان اینکه ۱۷ سند همکاری میان دو کشور به امضا رسیده است گفت: این همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف حقوقی، قضایی، امنیتی، نظامی، محیط‌زیست، ارتباطات مردمی و رسانه‌ای و حوزه‌هایی در اقتصاد مثل راه و ریل و مناطق آزاد، شهرک‌های فناوری و معادن و شهرک‌های صنعتی مشترک است.
حریری در‌خصوص نگرانی برخی کشورها مانند کره‌ جنوبی در مورد چینی شدن بازار ایران و عدم اقبال عمومی مردم برای تهیه اجناس چینی به واسطه بی‌کیفیت بودن این اجناس گفت: آنچه که تجار و بازرگانان رسمی از کانال‌های رسمی یعنی از مبادی رسمی گمرکی‌ها وارد مملکت می‌کنند باید حداقل کیفیت‌ها که همان استانداردهای ملی است را دارا باشد و در نظر داشته باشید کالایی است که فاقد حداقل کیفیت‌ها در بازار وجود دارد کالای قاچاق است.
به گفته وی در سال ۹۳ در مقابل ۵ میلیارد دلار کالایی که تجار قانونی وارد کردند در مقابل قاچاقچیان ۲۰ میلیارد دلار وارد می‌کنند و این یعنی قاچاق کالا ۴ برابر واردات رسمی بوده است پس این نگرانی که به حق در برخی از مردم در سطح بازار مشاهده می‌شود نگرانی درستی است.
وی افزود: وجود عده‌ای متخلف به نام قاچاقچی است و اين ربطی به تجارت با کشور چین ندارد و قطعاً نه تنها در بازار چین در بازار هر کشوری و حتی در بازار خود ایران کالاهای مختلفی را پیدا می‌کنیم کما اینکه خیلی از زمان‌ها شده که از بازار ما کالای بی‌کیفیت بردند و اوایل دهه ۹۰ میلادی در کشورهای آسیای میانه همین اتفاق افتاد.
به گفته حريري تمام کالاهایی که از کشور چین دارد وارد کشور می‌شود کاملاً نظارت شده و به صورت قانونی و با کیفیت بالا به دست مردم می‌رسد.
وی تصریح کرد: فرصت‌های آینده‌ای که بین ایران و چین هست بیش از اتفاقات اقتصادی است که تا به امروز بین دو کشور افتاده است و حتماً می‌توان با سرمایه و تکنولوژی چینی‌ها کشور را در راه بازسازی اقتصادش و اشتغال جوانانش یاری کرد.

https://siasatrooz.ir/vdcba9b9.rhba0piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

Irani
lets get the oil out of economy equation . and lets not sell our raw materials cheap in order to survive. how to do that ? that is how.

این سیستم لیبرالیسم ربوی بانکی از اسرائیل و آمریکا و تحریم خطرناکتر است ۰ خدا هم در قرآن ذکر کرده که ربا جنگ با خدا و رسول است ، پس عقل حکم میکند که ربا نه تنها از حرام هم حرامتر است بلکه باعث تضیف ملتها و قوی شدن مستکبرین می شود ، تمام جنگهای قرن بیستم و بیست و یکم بوسیله بانکداران صهیونیستی وغربی بوجود آمده تا برای باز سازی ملتهایی که در جنگ تمام زیر ساختهای اقتصادی و صنعتی و شهریشان از بین رفته وام با بهره بآلا بدهند و تا ابد آنان را در زیر سلطه سیاسی و اقتصادی نگه دارند ، این است که خدا می گوید ربا جنگ با خداست
چرا زیر ساخت سیستم بانکی را به یک شبکه نت ورکینگ کاملا مانیتور شده تبدیل نمی کنید و تمام بانکها را مردمی نمیکنید که بتوانید سیستم فرکشنال ریزرو را بومی سازی کرده و بتوانید ۱۰ تا ۲۰ برابر وام ۱٪تا ۴٪تولید کنید که مردم بتوانند با آن خانه بخرند و کارخانه و کارگاه و صنایع جدید تکنولوژی و ارتباطات و صنایع نفتی و گازی و راه وساختمان و کشاورزی و دامپروری و غیره را با وام ارزان بوجود آورند که میلیونها شغل بوجود آید و هزاران میلیارد مالیات ، البته تمام این مالیاتها باید صرف زیر ساختهای اجتماعی از قبیل خدمات و بهداشت و درمان مجانی برای همه ، آموزش و پرورش مجانی برای همه و توسعه و رشد علمی و تحقیقات علمی و ساختن امنیت کشور شود نه برای رانت خواری به دوستان برای واردات و خرید و فروش ارز و سهام شود




اگر می خواهید مملکت واقعا پیشرفت بکند باید از واردات جلو گیری شود تا میلیاردرهایی که رانت میگیرن از پول نفت یا وام میگیرن از دوستای بانکدار و واردات میکنند و کارگاها و کارخانه های داخلی و به ورشکستگی میکشونند ، از کار بیافتند و باید بدونید که تمام کشورهای موفق دنیا به وسیله بانکها با وام دادن ۲تا ۳ درصدی برای ساخت و ساز و تولید کار و رونق موفق شدند که مردمشون هوندا یا سوزوکی یا بنز و ب ام و یا اپل و سم سانگ و یا تولیدات ارزان چینی که همه دنیا رو گرفته بوجود بیارند
آی دست انداران و دولت مردان بیدار شوید که دشمن در خانه است و همه در خواب

دشمنان کشور بانکداران و موسسات مالی خصوصی ودولتی هستند که ربای ۳۰ درصدی در تمام مملکت بوجود آورده و اقتصاد و پیشرفت را فلج کرده اند و هیچ کس به قرآن فکر نمی کند که گفته ربا جنگ با خداست و رسولش دیگر چیزی از این حرامتر هم وجود دارد ؟ حالا راه حل چیست
من این رو به حساب ندانم کاری و بی مدمن این رو به حساب ندانم کاری و بی مدیریتی تمام دولتها می گذارم ، اگر مانند جنگ که همه اقشار مردم مخصوصا طبقه فقیر و کارگر و مصتضعف به آنان این امکان داده شد که شرکت کنند و حماسه بیافرینند این امکان در زمان ساخت وساز و پیشرفت به همان قشر داده می شد اکنون مملکت از همه لحاظ خود کفا و ثروتمند و بی نیاز بود، اما اینگار برای جان فشانی و خون دادن جان دادن ونجات مملکت از دست بیگانگان این قشر مصتضعف بسیار لایق بود و دیدیم که چه حماسه ای آفریدند اما انگار برای ساختن این مرزوبوم و استفاده از منابع آن برای پیشرفت و ثروت و خودکفایی این قشر مصتضعف را به حساب که نیاوردند هیچ، از آنچه که هم داشت سوء استفاده کردند ، این مشکل عظیم اقتصادی چشم و اندیشه تیز و دنیادیده می خواهد که درد را چاره ساز باشد ، ما این را باید باور کنیم که سود پولی یانرخ بانکی ۲۰تا۳۰ درصد هیچ کشوری نمی تواند اقتصاد مالی داشته باشد

درد این اقتصاد سیستم ربوی بانکی است ،
۱ـتمام بانکها و موسسات مالی باید در یک شبکه مستقل بانکی زیر نظر شورای مردمی یا دولت مورد اعتماد باشد این یک زیر ساخت شبکه اینترنتی بانکی است که تمام دولتهای ثروتمند غربی وشرقی ازآن استفاده میکنند و بآید مانیتورشود کاملا زیر زره بین
۲ـ باید سیستم فرکشنال ریزرو بانکی پیاده شود و برای جلوگیری از استفاده پول نقد کارتهای بانکی برای استفاده روزمره صادر شود برای هر حساب بانکی
۳ـ این سیستم می تواند ۱۰ الی ۳۰ برابر نقدینگی وام تولید کند به این شرط که تمام بانکها دولتی یا مردمی باشد منظور از دولتی این است که وامهای تولید شده سودش به مردم برگردد نه به بخش خصوصی ، در غرب بیشتر بانکها خصوصی است ام تمام بانکها زیر نظر دولت مانیتور میشوند و رگولیشن دارند ، این اتفاقی که ۷ سال پیش در آمریکا افتاد و تمام دنیا ضرر کرد و فقط بانکدآران استفاده کردند علتش دی رگولی ت کردن یا آزاد گذاشتن بانکها بود ، حالا شما فکر کنید در ایران این همه موسسه مالی و بانک خصوصی است و کسی هم آنان را مانیتور نمی کند و هیچ نظمی در سیستم پولی وبانکی وجود ندارد ،
۴ـ بعد از بوجود آوردن این سیستم شما می توانید وام ۱تا ۴درصد برای خرید مسکن ، خرید خودرو و لوازم منزل و از همه مهمتر برای ساختن صنایع نوین در پتروشیمی در پوشاک در جاده سازی در شهر سازی نوین در نفت و گاز در اختیار مهندسین و نخبگان داخل کشور قرار بدهید، در این سیستم شما به دلار احتیاجی ندارید شما این فرصت را به جوانان و نخبگان خودتان می دهید که مملکتشان را بسازند ، مگر در جنگ ۸ ساله به جوانان خودتان این فرصت را ندادید که حماسه بیافرینند؟ همه این امکان را داشتند که در آن شرکت کنند و حماسه ای ابدی بیافرینند ، شما ای دولت مردان با ایجاد این سیستم و با نظارت دقیق می توانید این فرصت را دوباره به این نسل بدهید تا برایتان حماسه بیافرینند ، این فرصت را به جوانانتان بدهید تا شرمنده این نسل و نسلهای آینده نشویم آنان حماسه ای اقتصادی خواهند آفرید که دیگران به پیشرفت و علم و صنعت و آگاهی و ابتکارتان نیاز خواهند داشت
پول و سیستم بانکی یک ابزار است ، ثروت نیست ۰ ثروت و آبادی و صنعت و ساخت و ساز را مردم با کار و تلاششان و خلاقیتشان بوجود می آورند ، این ابزار را برای مردمتان فراهم کنید که آینده بسیار روشنی خواهید داشت، با بوجود آوردن این سیستم شغل های بسیاری بوجود خواهد آمد و مالیات حاصله از این شغلها از پول نفت هم بیشتر خواهد بود این رسک را برای این مردم بکنید تا نتیجه خیر آنرا بزودی ببینید. ربا جنگ با خدا ورسول اوست اگر این را درک کنیم همین امروز سیستم بانکی را درست می کردیم آیا به مصتضعفان میدان میدهید که هم ثروت تولید کنند و هم در آن شریک باشند؟
چرا در انتخابات ریاست جمهوری از تمام کادیداها درخواست نمیکیند که تزی یا کتابچه دستورالعمل کارهایی که می خواهند در طول ریاست جمهوریاشان انجام دهند همه در یک زمان به سیایت اینترنتی در معرض عموم بگذآرند؟
که مردم بدانند به چه طریق اینان می خواهند با بیکاری مبارزه کنند یا چگونه کارآفرینی کنند یا مشکلات مملکت را توضیح دهند و راه حلشان را هم بدهند؛ چرا هیچ یک از آنان چنین کاری را نکرده مردم باید بدانند که آقای رئیس جمهور چگونه فقر اجتماعی و شکاف عمیق طبقاتی را توضیح میدهد و چگونه فقر را که گریبان ۶۰ الی ۷۰ درصد جامعه را گرفته از بین ببرد چگونه برنام ریزی کند که تولید کار و و حتی ثروت برای تمام قشر مردم بوجود آورد ؟
راه حلش برای بی سوادی، فقر بهداشتی و محیط زیستی ، کمبود آب و فقر فرهنگی و سیستم ربوی چیست؟
تمام کاندیداها باید مشکلات را سنجیده راه حل و ترمیم را در سایتشان و در کتابچه ای که همه همزمان سی ـ دی خود را به مسئولین انتخابات در یک زمان میدهند و در وبسایت بای عموم می گذارند که مردم بدانند که اینان چه می خواهند بکنند که ملت را از مشکلاتشان نجات دهند، مردم باید از قبل بدانند که این آقا چگونه اوضاع و مشکلات را اداره خواهد کرد آن هم کتبا باید باشد و مرحله به مرحله و در هر جایی که اشکال پیش آمد بیایند به مردم توضیح دهند آقا این زمان با سی سال پیش زمین تا آسمان فرق کرده و شما قبل از انتخابات تمام برنامه کاریتان را باید در سایت برای آگاهی مردم بگذارید ما راجع به مشکلات مردم و اقتصاد و فرهنگ و ساخت و ساز می گوییم

شما این سیستم اقتصادی و بانکی را جایگزین این سیستم ربوی کنید ، که همه اقشار مردم بتوانند در ساخت و ساز کشور کوشش کنند ، و مردم امیدواریشان بالا خواهد رفت چرا که با این سیستم همه اقشار ملت می توانند برای ساخت وساز و تولید و خرید مسکن و خودرو و ساختن تمام زیر ساختهای مملکتی شرکت کنند ، و دولت تمام کارها را به مردم بسپارد ولی نقش نظارت و مانیتورینگ داشته باشد فقط برای جلوگیری از فساد و برای برنامه ریزی بهتر ، شما باید هرچه زودتر این کاررا انجام دهید و اگر امریکا خواست تحریم کند ، مردم ودولت بتوانند در تمام زمینه ها آمادگی ساخت وساز و تولید داخلی داشته باشند،
چرا فولاد و مس و آلومینیم و نفت ومواد خامهای کشوررا می فروشید و به فکر این نیستید که فردا که تمام شد فرزندان این مملکت چه کنند ، چرا به فکر این نیستید که خودتان این مواد خام را تبدیل به محصولات کنید ، که دیگر از تحریم هیچکس زیانی نبینید و تمام مراحل پیشرفت موشکی وهسته ای را بدون اجازه دیگران انجام دهید ، چرا این مواد خام منابع ایران را تبدیل به محصولات نمکنید که برای مردم ایران کار و فعالیت مادی خدماتی و تکنولوژی بوجود آورید ؟
شما به این مردم به خاطر تمام شهدا مدیون هستید و باید این استقلال مادی معنوی فرهنگی را به این مردم بدهیدیا زمینه اش را فراهم کنید که خودشان بدست بیاورنند ، شما اجازه ندارید سهم آیندگان را به حراج بگذارید ، این امکان پیشرفت را برای مردمان فراهم کنیم و درس از خود گذشتگی شهیدان در راه دفاع را به این جوانان در راه پیشرفت علم و دانش و خلاقیت و بوجود آوردن محصولات داخلی و رقابت در سطح جهانی یاد بدهید ،
حراج مواد خام و دلار حاصله از آن چاره تولید کار و پیشرفت نبوده و نیست ،
زیر ساخت بانکی و زیر ساخت آموزش و پرورش و زیر ساخت فرهنگی باید هر چه زودتر انجام شود ، به مردم اگر اعتماد کنید و راه را نشان دهید به پیشرفت عظیمی در کمترین زمان خواهیم رسید

اصول گرا و اصلاح طلب باید در یک سنگر برای بهبود وضع کار و استقلال و قدرت سازندگی و پیشرفت فرهنگی و مادی مملکت و مردم باشند ، نه در مقابل هم این دو دستگیها را آمریکا می خواهد خودتان و مردم را گول نزنید و ضعیف نکنید