چهارشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۴
کد مطلب : 113649

شتر را گم‌کرده‌اند و دنبال مهارش می‌گردند!

امروز قسمت اعظمی از اختیارات قانون‌گذاری بر اساس پروتکل‌های شرایط اضطراری به عهده ستاد ملی مبارزه با کرونا گذاشته شده...

امروز قسمت اعظمی از اختیارات قانون‌گذاری بر اساس پروتکل‌های شرایط اضطراری به عهده ستاد ملی مبارزه با کرونا گذاشته شده و این امر نشان‌دهنده اهمیت بالایی است که نظام برای تعدیل و در نهایت حذف این بحران در نظر دارد.
بنابراین وقتی‌ که ستاد ملی وظایف قوه مقننه را همراه با روح شورای امنیت ملی عهده‌دار می‌شود بقیه ارگان‌ها و نهادها در تمامی بخش‌ها و سطوح و دیگر قوا باید عظمت مسئله را درک کنند تا ضمن انجام وظایف قانونی خود، این نهاد مردمی و کاملاً حیاتی را نیز به‌صورت مضاعف پشتیبانی نمایند نه اینکه شتری را که گم ‌کرده‌اند به حال خود رها ساخته و دنبال مهارش بگردند!
داستان ملانصرالدین نباشد که برای سرگرمی دردهای ناخواسته‌ای به جان خود می‌انداخت و آه و ناله می‌کرد!
اجرای موسیقی زنده شاید بتواند گوشه‌ای از آلام و نگرانی‌های جامعه را پیرامون از یاد بردن کووید ۱۹ موقتاً التیام بخشد که آن هم به‌ وفور در شبکه‌های مختلف ماهواره‌ای یافت می‌شود و دیگر نیازی نیست تا شهرداری کلان‌شهر اصفهان بدون اطلاع مدیرکل میراث فرهنگی این استان و آن هم با موافقت ضمنی یکی از زیرمجموعه‌های این مدیریت «تار و تنبور» گروهی را به بهانه برگزاری مجازی و اختتامیه هفته فرهنگی اصفهان و گرامیداشت روز ملی خلیج‌فارس به عمارت عالی‌قاپو ببرد تا به کام معدودی خواص پراکنده ضمن حفظ فاصله‌های اجتماعی و به نام جامعه اصفهان بنوازند! که درست در همان روز تعداد قابل ‌توجهی از بیماران بحرانی ویروس کرونا تحت مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های شهر وفات یافته‌اند!
راستی امروز جامعه تنها کمبود روحی و روانی‌اش سازوآواز زنده‌ای است که باید توسط شهرداری اصفهان و از محل بودجه نظافت و بهداشت شهر تأمین شود تا مدیر خدمات شهری اظهار کند: پاکیزگی در ماه اردیبهشت هدیه به مردم است درحالی‌که این نوع نظافت و در این روزها مختص چند خیابان مطرح کلان‌شهر بوده که مدیران ارشد از آن‌ها گذر می‌کنند! و اگر شب‌ها سری به کوچه‌پس‌کوچه‌های محدوده شمال شرقی کلان‌شهر بزنیم شاهد تلنبار شدن کیسه‌های زباله‌ای هستیم که توسط حیواناتی ازجمله سگ، گربه و موش دریده شده‌اند! که البته چندان تقارنی با برگزاری هفته فرهنگی اصفهان نداشته و حاصل بی‌تفاوتی مسئولان آن است تا شهردار آسوده بخوابد زیرا آن‌ها بیدارند!
نیازی نیست بیش از این در فکر رفاه و آسایش و تفریحات مجازی مردم این کلان‌شهر باشید که اکثریت بالاتفاق آن‌ها روزی خود و خانواده را از محل درآمدهای گردشگری این شهر موزه تاریخی تأمین می‌کردند و امسال نیز الطاف خفیه الهی شامل آن‌ها بوده و بارش‌های فراوان رودخانه زاینده ‌رود را پر آب کرده اما زهی تأسف که همه آمادگی‌ها به‌ منظور پذیرش میلیون‌ها گردشگر داخلی و خارجی در سه‌ماهه بهار نقش بر آب شده و نمی‌توان با اجرای کنسرت مجازی یک گروه موسیقی نگرانی‌های مادی و معنوی آن‌ها را التیام بخشید! و البته اگر برای مردم اصفهان آب ندارد جهت برنامه ریزان و برگزار کنندگان و گروه اجرای کنسرت نان دارد! شاید اگر اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری اصفهان با توجه به سکون و رکود کاری که در این روزها دارد تعمق بیشتری به خواسته شهرداری به‌منظور برگزاری کنسرت در عمارت عالی‌قاپو می‌کرد اینقدر در شبکه‌های مجازی با نقدهای مخالف روبرو نمی‌شد تا عده‌ای از کارشناسان میراث هم منتقد آن گردند همانگونه که برگزاری‌های قبلی نیز در کاخ چهلستون با اما و اگرهای فراوان روبرو بود که استفاده از بناهای شاخص و یگانه به ‌منظور انجام اینگونه برنامه‌ها منطقی و صحیح است یا نه و آیا توجیهی درست دارد؟ معاونت فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان می‌گوید: تمام مجوزهای لازم را از سازمان میراث فرهنگی گرفته‌اند اما این ادعاها نمی‌تواند دوستداران میراث فرهنگی و برخی از کارشناسان مرمت و حفاظت را قانع نماید که برگزاری کنسرت در چنین بنای باعظمتی با در نظر گرفتن همه احتمالات ممکن درست و بجا باشد زیرا دکتر پدرام کارشناس مرمت میراث معتقد است اجرای کنسرت در فضای بناهای تاریخی غلط است و آن را تأیید نمی‌کند. از سویی حسین احمدی رئیس دانشکده حفاظت و مرمت دانشگاه هنر اصفهان با اشاره به اینکه صوت به‌خودی‌خود نمی‌تواند در ایوان ستون‌دار عالی‌قاپو مشکلی ایجاد نماید اما بار اضافه دینامیکی و استاتیکی برای عالی‌قاپو مناسب نیست که اگر تعداد افراد هم از یک حدی در مترمربع بیشتر شوند به لحاظ وزن ایستا و دینامیکی مشکل ایجاد می‌کند. این کارشناس معتقد است انجام اینگونه برنامه‌ها باید توسط کارشناسان میراث فرهنگی لحاظ و با مشورت آن‌ها چنین کارهایی انجام شود اما در این رابطه که شهرداری اصفهان با نظر کارشناسان اقدام به اجرای کنسرت مجازی کرده باشد، فریدون الهیاری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری اصفهان از آنچه موجب تأیید برگزاری این کنسرت در عمارت عالی‌قاپو شده می‌گوید: کمیته‌ای مرکب از حوزه مدیریت بناها، پایگاه‌ها، کارشناسان فنی میراث فرهنگی و یگان حفاظت، برگزاری برنامه‌ها را در بناهای تاریخی بررسی و تصمیم‌گیری می‌کنند که پیرو این دیدگاه ادامه می‌دهد: در جریان جزئیات این برنامه نبوده و توپ را در زمین کمیته میراث فرهنگی که برای اجرای آن تصمیم‌گیری کرده است، می‌اندازند! البته نظر این مدیرمسئول مستقیم، اهمیت و وجهه ملی موضوع برگزاری این برنامه در عمارت عالی‌قاپو است درحالی‌که گروه‌هایی نیز با این سوأل وارد می‌شوند که آیا به‌واقع اجرای این کنسرت حتی به لحاظ موسیقیایی می‌توانسته در شأن و همخوان با عمارت تاریخی و فاخر و یگانه عالی‌قاپو باشد یا بعضی مدیران کشوری و شهری همچنان شتر را گم‌کرده‌اند و در این روزهای پرتنش و بحرانی دنبال مهارش می‌گردند؟!

نویسنده: حسن روانشید

https://siasatrooz.ir/vdcbafb89rhb80p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی