سه شنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۲۵
کد مطلب : 98384
تنش‌ها میان مردم و دیپلمات‌های آمریکایی با ترامپ بالا گرفت

آمریکا همچنان روی گسل تنش

آمریکا همچنان روی گسل تنش

همزمان با تظاهرات مردمی، بیش از ۱۰۰ تن از کارکنان وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کردند که در روزهای آینده یادداشتی را در سامانه موسوم به 'کابل مخالفت' این وزارتخانه امضا و در آن مخالفت خود را با دستور ترامپ برای ممنوعیت سفر اتباع هفت کشور صریحا اعلام خواهند کرد در حالی که واکنش کاخ سفید اخراج دیپلمات‌های معترض بوده است.
در پیش نویس یادداشت مشترک این کارکنان که توسط یک افسر سطوح میانی در دفتر کنسولی وزارت امور خارجه تنظیم شده، صراحتا آمده است که « ممنوعیت ورود شهروندان هفت کشور به آمریکا و تعلیق نامحدود اسکان پناه‌جویان سوری در آمریکا، نه تنها هدف اعلام شده این قانون را که تحکیم امنیت ملی عنوان شده است، تامین نمی‌کند، بلکه نتیجه‌ای کاملا معکوس به دنبال خواهد داشت».در پیش‌نویس این یادداشت قید شده است «منع ورود مسافران هفت کشور مورد نظر به آمریکا با روح ارزشهای آمریکا و قانون اساسی آن که کارکنان وزارت خارجه برای حفظ و عمل به آنها سوگند یاد کرده‌اند، کاملا منافات دارد».یادداشت مورد نظر هشدار می‌دهد که دستور صادر شده پتانسیل آن را دارد که بر احساسات
ضد آمریکایی در جهان اسلام دامن بزند. در پیش‌نویس یادداشت مشترک این کارکنان آمده است «ما تعهدی موکد داریم تا از نظام مهاجرت حفظ و حراست کنیم، نظامی که عاری از هرگونه تبعیض است و کاری به دین و مذهب مهاجران ندارد و دین آنها را نه بصورت جانبی و نه حقیقی مورد سنجش قرار نمی‌دهد و منحصرا نفس وجود مهاجران را به عنوان یک موجود مد توجه قرار می دهد؛ نه اینکه مهاجر را به عنوان فردی از یک گروه کلیشه ای مورد سنجش قرار دهد».رئیس‌جمهوری آمریکا در اقدامی دادستان کل این کشور را به دلیل مخالفت با دستور وی مبنی بر ممانعت از ورود شهروندان ۷ کشور مسلمان جهان به خاک آمریکا برکنار کرد. روزنامه انگلیسی «گاردین» در این خصوص گزارش کرد، کاخ سفید گفته است که دادستان کل آمریکا که گزینه «باراک اوباما» رئیس‌جمهور سابق آمریکا بوده است، با نامه‌ای که در آن به مقامات دستور داده بود که فرمان اجرایی ترامپ را اجرا نکنند، به وزارت خارجه خیانت کرده است. هزاران نفر از مردم انگلیس در شهرهای مختلف این کشور در اعتراض به اقدامات اخیر رئیس‌جمهوری آمریکا و همچنین تصمیم دولت بریتانیا برای دعوت از ترامپ به خیابان‌ها آمدند.هزاران نفر از مردم انگلیس که برخی نیز پارچه نوشته‌هایی با مضمون «نه به نژادپرستی، نه به ترامپ»‌، «من در کنار مسلمانان خواهم بود» به اعتراضات مقابل محل سکونت «ترزا می» نخست‌وزیر انگلیس پیوستند.ترزا می نخست‌وزیر انگلیس، نخستین فرد از سران کشورهای خارجی بود که پس از مراسم تحلیف رئیس‌جمهور جدید آمریکا، به دیدار ترامپ در واشنگتن رفت.
برخی از تظاهرات کنندگان در لندن شعارهایی چون «شرم باد بر تو، می» سر می‌دادند تا به این طریق اعتراض خود به پیشنهاد اخیر نخست‌وزیر انگلیس در دعوت از ترامپ برای سفر به بریتانیا را اعلام کنند.
تعدادی از معترضان ژاپنی در مخالفت با دستور جدید رئیس جمهور آمریکا مبنی بر ممنوعیت ورود برای مسلمانان ۷ کشور، در مقابل سفارت واشنگتن در توکیو تجمع کردند. این معترضان در مقابل سفارت آمریکا شعار می‌دادند «نه، به ممنوعیت [ورود] مسلمانان» و می‌گفتند «مهاجران آمریکا را بزرگ کردند».
شهردار، رئیس پلیس و کلانتر سان فرانسیسکو با ارسال نامه به وزارت امنیت داخلی آمریکا اعلام کردند که آنها به دولت فدرال برای اجرای فرمان مهاجرتی ترامپ هیچ کمکی نمی‌کنند. در ادامه جنجال‌ها درباره ممنوعیت ورود اتباع هفت کشور اسلامی به آمریکا، مقامات ارشد شهر سانفرانسیسکو در ایالت کالیفرنیا از همکاری برای اجرای فرمان مهاجرتی دونالد ترامپ سر باز زدند.سخنگوی کاخ سفید اعلام کرده هر کدام از مقامات دولت فدرال که با فرمان اجرایی «دونالد ترامپ» درباره محدودیت‌های مهاجرت مخالفند، می‌توانند از سمت خود کناره‌گیری کنند.وزیر خارجه بریتانیا در جمع نمایندگان پارلمان این کشور گفت نباید به دلیل فرمان ممنوعیت ورود مسلمانان به آمریکا از رئیس جمهور جدید این کشور چهره وحشتناکی ساخته شود.
جانسون گفت ترامپ دوست و متحد بریتانیاست و اشتباه است که از رئیس جمهور جدید آمریکا به دلیل این فرمان جدید، دیو ساخته شود.سوئیسی‌ها در اعتراض به محدودیتهای مهاجرتی اخیر آمریکا مشغول امضای طوماری اینترنتی علیه دونالد ترامپ هستند.در این درخواست اینترنتی که در تارنمای (Campax.org) منتشر شده است، سوئیسی‌ها با انتقاد از محدودیت ناشی از فرمان‌های مهاجرتی و مسافرتی اخیر، از هیأت حاکمه ۷ نفره شورای فدرال درخواست می‌کنند تا دونالد ترامپ را عنصر نامطلوب شناخته و تا اطلاع ثانوی از دعوت وی به این کشور خودداری شود.در این درخواست، ممنوعیت گزینشی ورود اتباع کشورهای مسلمان اقدامی غیر قابل قبول علیه شرافت انسانی و آزادی دینی دانسته شده است.
تاکنون بیش از ۴ هزار نفر این درخواست را امضا کرده‌اند.
معاون حزب لیبرال دموکرات آلمان با توجه به طرح ممنوعیت سفر رئیس جمهور آمریکا علیه مسلمانان و حمایت وی از شکنجه خواستار ممنوعیت سفر وی به آلمان شد. "وولفگانگ کوبیکی"، معاون حزب لیبرال دموکرات آلمان خواستار ممنوعیت سفر به آلمان برای "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا به دلیل سیاست‌های وی از جمله حمایت از شکنجه و دستور ممنوعیت سفر اتباع هفت کشور مسلمان به آمریکا شد.
حزب سبز اتریش با توجه به دستور اجرایی ترامپ علیه مسلمانان، وی را عنصری خطرناک دانسته و خواستار صدور ممنوعیت سفر به اتریش برای رئیس جمهور جدید آمریکا شد."پیتر پیلز"، سخنگوی امنیتی حزب سبز اتریش در گفت وگو با "کرونه سایتونگ" انتقاد شدیدی به سیاست‌های "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور جدید آمریکا وارد کرده و تاکید کرد که وی روزانه آسیب‌های باورنکردنی را به بار می آورد. ترامپ می‌خواهد اروپای ما را ضعیف و کوچک کند.
در همین حال یک کلیسا در شهر بوستون آمریکا در اعتراض به فرمان اجرایی رئیس‌جمهور آمریکا در خصوص ممانعت از ورود مسلمانان مهاجر از ۷ کشور مسلمان جهان، در همبستگی با مسلمانان اذان پخش کرد. کاربران شبکه‌های اجتماعی ، ویدئویی را منتشر کرده‌اند که معترضان به طرح ممنوعیت مهاجرت مسلمانان ۷ کشور در میدان «کوبلی» بوستون را نشان می‌دهد و صدای اذان از داخل کلیسای «ترنتی» در این میدان طنین انداز می‌شود. پخش اذان از این کلیسا در اعتراض به فرمان اجرایی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در ممانعت از ورود مسلمانان مهاجر از هفت کشور مسلمان از جمله ایران، عراق، سوریه، یمن، سودان، لیبی و سومالی صورت گرفته است.گزارش‌ها حاکی از آن است که میدان کوبلی بوستون، یکشنبه هفته جاری شاهد اعتراض‌های بسیار گسترده علیه این طرح بود.

https://siasatrooz.ir/vdcbafb9.rhbwwpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی