چهارشنبه ۳ مهر ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۹
کد مطلب : 110949

یک سخنرانی نژادپرستانه

نشست هفتاد و چهارمین سالگرد تاسیس سازمان ملل متحد آغاز به کار کرده و سران و مقامات ارشد اعضا ضمن دیدارهای دو جانبه و چند جانبه به سخنرانی در مجمع عمومی می‌پردازند. سخنرانی‌هایی که بر اساس شرایط سازمان ملل بیشتر در قالب همگرایی جهانی بیشتر برای حل بحران‌های موجود در صحنه جهانی می‌شود. نکته قابل توجه در سخنرانی‌های برگزار شده سخنرانی ترامپ رئیس جمهور آمریکاست. در کنار مباحثی که در حوزه سیاست خارجی از سوی ترامپ مطرح شد بخشی از سخنرانی وی دارای نکات قابل تامل تری است. وی تاکید می‌کند :«اگر دنبال صلح هستید عاشق ملت خودتون باشید، رهبران خردمند رفاه مردم خودشون را ورای رفاه دیگران می دانند.برای همین هم ما در آمریکا برای احیای خود، نگاه مان برای قوت دادن به سرنوشت ملت خودمون است به دلیل اقدامات ما میزان اشتغال افزایش یافته و امیداوریم از قدرت منابع طبیغی خودمان استفاده کنیم.ترامپ اظهار داشت:در حالی که ما مشغول احیای قدرت ارتش آمریکا هستیم درتحکیم اتحادهای خودمان هم تلاش می کنیم.از متحدان انتظار داریم تا پول این دفاع آمریکا را پرداخت کنند.»
این سخنان در حالی مطرح شده که در باب آن چند نکته مهم قابل توجه است. نخست آنکه ترامپ رسما به ترویج تفکرات ملی گرایانه به جای جهانی داشتن می‌پردازد و انحصار گرایی و خودمحوری را به جای وحدت و همگرایی جهانی مطرح می‌سازد. دوم آنکه ترامپ بر اصل نظامی گری و تقویت نظامی آمریکا تاکید دارد و تقویت و احیای تسلیحاتی و امنیتی را یک رکن اساسی در سیاست آمریکا عنوان می‌کند که با اصل جهانی خلع سلاح برای رسیدن به ثبات و امنیت پایدار مغایر است. سوم آنکه ترامپ بر اصل پرداخت هزینه‌های امنیتی که ادعا دارد آمریکا برای متحدانش ایجاد کرده، تاکید دارد.
مروری بر رفتارها و مواضع ترامپ پیش از هر چیز رویکرد انتخاباتی ترامپ را نشان می‌دهد بگونه‌ای که وی تلاش کرده تا از تریبون سازمان ملل به عنوان ابزاری برای کسب رای برای انتخابات آتی آمریکا و البته کاهش فشارهای کنگره علیه سیاست‌هایش بهره گیرد. با این وجود عبارات به کار رفته در سخنان ترامپ چند اصل را آشکارتر می‌سازد. اولا ترامت به دنبال ترویج نوعی ملی گرایی به جای جهان گرایی در جهان بوده که می‌توان از آن با عنوان ترویج راست افراطی یاد کرد که هدف آن ایجاد تنش‌های سیاسی و اجتماعی در سایر کشورها و حتی تزلزل در میان اتحادیه‌های منطقه‌ای و جهانی است و حتی اتحادیه اروپا را نیز در بر می‌گیرد. ثانیا سخنان ترامپ نشانگر نژادپرستی نهادینه شده در ساختار حاکم بر آمریکاست که برتری آمریکایی بر سایر ملت‌ها را به نمایش می‌گذارد. ثانیا این رفتار به منزله کنار نهادن اصول آمریکای سنتی است که عدالت، حقوق بشر، آزادی، صلح طلبی و... را به عنوان اصول ارزشی آمریکایی کنار نهاده و صرفا به دنبال منافع فردی است چنانکه ترامپ حتی در ازای حمایت از متحدان آمریکا خواستار پرداخت هزینه شده است. تاکید بر تقویت توان نظامی نشانگر کنار نهادن اصول حقوق بشری آمریکایی بازگشت به دوران غرب وحشی است ماهیت درونی سران آمریکا را آشکارتر می‌سازد.
بر این اساس سخنرانی ترامپ را می‌توان یک سخنرانی نژادپرستانه و مغایر با اصول جهانی دانست که ماهیت واقعی آمریکا یعنی ساختاری جنگ افروز و ضد بشری بدون خصوصیات انسان دوستانه را آشکارتر می‌سازد. رفتاری که نشان می‌دهد آمریکا نه حافظ امنیت که مخل امنیت و صلح و یکپارچگی جهانی است و سازمان ملل و کشورهای مدعی صلح جهانی باید محور اقدامات خود را بر اصل مقابله با آمریکا و تفکرات نژادپرستانه و جاه طلبانه سران این کشور قرار دهند.

نویسنده: قاسم غفوری

https://siasatrooz.ir/vdcbagb89rhb89p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی