سه شنبه ۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۴۹
کد مطلب : 92353
فرانسه، انگليس و آلمان براي منافع خود قاره سبز را به بازي گرفته‌اند

اتحاديه اروپا در بند مثلث خودخواهان

اتحاديه اروپا در بند مثلث خودخواهان

جدال ميان سه كشور مدعي سركردگي اتحاديه اروپا زمينه‌ساز بحران‌هاي بسيار براي اين اتحاديه شده چنانكه منابع خبري اعلام كردند سران آلمان و فرانسه در موضعی مشترک بر شکل دادن اتحادیه سیاسی نزدیکتر و تغییر ندادن در پیمان لیسبون تاکید کردند.
آلمان و فرانسه با توجه به موضع‌گیری «دیوید کامرون» نخست‌وزیر انگلیس برای بازنگری در پیمان لیسبون و جایگاه این کشور در اتحادیه اروپا بر همگرایی هر چه بیشتر در اتحادیه اروپا بدون تجدیدنظر در این پیمان تاکید کردند. همچنین «آنگلا مرکل» و «فرانسوا اولاند» صدراعظم آلمان و رئیس‌جمهور فرانسه بر توافقی با هدف شکل دادن به یک اتحادیه سیاسی نزدیک‌تر در میان کشورهای تک ارز در قالب پیمان موجود تائید کرده‌اند.
قرار است این توافق میان آلمان و فرانسه در نشست آتی بروکسل منتشر شود. در عین حال کامرون هم قصد دارد که موارد مورد نظر خود را برای تغییرات و حمایت‌ها برای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا اعلام کند. این توافق آلمانی - فرانسوی متمرکز بر ۴ بخش خواهد بود و بر مبنای پیمان‌های موجود در سال‌های آتی توسعه خواهد یافت.روزنامه انگلیسی «گاردین» نوشت که مقامات اتحادیه اروپا در بروکسل بارها درباره تجدید‌نظر درمورد پیمان لیسبون که مبنای قانون ‌اساسی اروپاست ابراز بی‌میلی کرده‌اند. طرح مورد نظر آلمان و فرانسه احتمالا ۲۵ ژوئن (۴ تیر) پشت درهای بسته به رایزنی گذاشته خواهد شد.
این خبر در شرایطی منتشر می‌شود که قرار است کامرون روز پنجشنبه و جمعه دیداری با سران آلمان و فرانسه داشته باشد. نخست‌وزیر انگلیس هم میزبان «ژان کلود یونکر» رئیس کمیسیون اروپایی بود که این اقدامات با توجه به تلاش وی برای برگزاری رفراندوم صورت می‌گیرد. نخست‌وزیر انگلیس پیش از تاکید بر انجام اصلاحات در اتحادیه اروپا به رئیس کمیسیون اروپا گفت که انگلیس نیازمند توافقی جدید با اروپاست.
سخنگوی دولت لندن گفت: کامرون به مردم انگلستان تاکید کرده که از این وضعیت موجود راضی نباشند و باور کنند که اتحادیه اروپا نیازمند تغییر است تا به این وسیله به نگرانی‌های ما بپردازد. یونکر نیز تاکید کرد که خواستار یافتن توافقی عادلانه برای انگلیس و کمک به این کشور است و برای یافتن این توافق نیاز است که مذاکرات بیشتری انجام شود. نخست‌وزیر انگلیس پیش از انتخابات پارلمانی این کشور در ماه جاری میلادی قول داده بود که درباره نقش کشورش در اروپا مذاکره می‌کند و برای ابقای انگلستان در اتحادیه اروپا یا خروج از آن در پایان ۲۰۱۷ رفراندوم برگزار می‌کند.
کامرون نخست به دانمارک می‌رود و با هله تورنینگ اشمیدت، نخست وزیر این کشور روز پنجشنبه دیدار می‌کند. سپس به هلند می‌رود تا با مارک روت، همتای خود در این کشور گفت‌وگو داشته باشد. سپس به فرانسه می‌رود تا در پاریس با فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهوری این کشور دیداری داشته باشد. روز جمعه کامرون با اوا کوپاچ، نخست‌وزیر لهستان در ورشو دیدار خواهد کرد و سپس به آلمان می‌رود تا در برلین با آنگلا مرکل، صدر‌اعظم این کشور دیدار کند.
نخست‌وزیر انگلیس امیدوار است که با تمام رهبران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا پیش از نشست شورای اروپا در پایان ژوئن ۲۰۱۵ دیدار کند. كامرون در حالي براي باج گيري از اتحاديه اروپا به بحران‌سازي روي آورده است كه طراحي وي در عرصه داخلي انگليس نيز موافقان چنداني ندارد چنانكه نخست‌وزیر سابق انگلیس و عضو حزب کارگر به دنبال تشکیل کمپینی است تا با جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا مخالفت کند.
به نوشته روزنامه دیلی تلگراف، بلر نخست‌وزیر پیشین انگلستان تلاش خود برای باقی ماندن این کشور در اتحادیه اروپا را به کار گرفته و هشدار داد ترک اتحادیه اروپا به معنای بحران تجاری و از دست دادن جایگاه بریتانیا در جهان است.
تونی بلر رهبر پیشین حزب کارگر در طول تبلیغات انتخاباتی با اعلام مخالفت از برگزاری همه‌پرسی جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا گفته بود مردم بریتانیا برای چنین همه‌پرسی قابل اعتماد نیستند چراکه نمی‌توانند انتخابی معقول و هوشمندانه داشته باشند. وی افزود: «انگلیس با جدایی از اتحادیه اروپا در جهان کم رنگ خواهد شد و آسیبی جدی به اقتصاد ما وارد خواهد کرد.»
بسياري بر اين عقيده‌اند كه سخنان بلر برگرفته از اين حقيقت است كه انگليس ديگر در جهان آن جايگاه را ندارد و در صورت خروج از اتحاديه با انزوا مواجه خواهد شد. وی هشدار داد اگر مردم به همه‌پرسی جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا رای مثبت دهند در آن صورت انگلیس در بدترین شرایط اقتصادی بعد از جنگ جهانی دوم قرار خواهد گرفت. یکی از منابع نزدیک به بلر گفته است وی آمادگی مداخله بیشتر در این موضوع را دارد.
حزب محافظه‌کار انگلیس همواره خواستار جدایی این کشور از اتحادیه اروپاست که این مساله با مخالفت احزاب سیاسی مختلف در انگلیس مواجه شده است. حزب کارگر که همواره در نقطه مقابل محافظه‌کاران قرار داشته اخیرا با دوگانگی در این موضوع مواجه شده است. برخی از اعضای ارشد این حزب با ایجاد اصلاحات در روابط این کشور و اتحادیه اروپا موافق هستند.

https://siasatrooz.ir/vdcbffb9.rhb5spiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی