چهارشنبه ۲۷ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۸
کد مطلب : 86783

نشستي نه چندان دوستانه

اوکراين در حالي همچنان کانون بحران‌هاي گسترده‌اي است که منابع خبري از برگزاري نشست چهار جانبه دولت خود خوانده اوکراين...

اوکراين در حالي همچنان کانون بحران‌هاي گسترده‌اي است که منابع خبري از برگزاري نشست چهار جانبه دولت خود خوانده اوکراين، روسيه، اتحاديه اروپا و آمريکا بر سر اين کشور خبر داده‌اند.
برگزار‌کنندگان اين نشست بر اين ادعايند که به دنبال حل مساله اوکراين با رسيدن به راهکاري سياسي و متحد مي‌باشند. اين ادعا درحالي مطرح شد که بررسي ابعاد رفتاري و منافع حاضران در نشست نشانگر ناتواني آنها در رسيدن به مواضع ادعايي است.
دولت خود خوانده اوکراين هر چند تلاش دارد تا خود را نماينده کل اوکراين معرفي نمايد اما در عمل توان اداره کشور را نداشته و صرفا قدرت ظاهري را در دست دارد چنانکه مناطق شرقي اوکراين رسما به جدايي از کي‌يف تاکيد کرده‌اند و دولت خود خوانده نيز نتوانسته آنها را سرکوب نمايد.
در قبال سه عضو حاضر ديگر در مذاکرات نيز شاهد اهداف و مواضع متفاوتي مي‌باشيم. اروپا و آمريکا در ظاهر داراي منافع و مواضع واحدي مي‌باشند که اساس آن را نيز حمايت از دولت خوانده کي‌يف و مخالفت با جدايي مناطق شرقي تشکيل مي‌دهد. آنها برآنند تا از فضاي آشوب‌زده اوکراين براي سلطه بر اين کشور و تحقير روسيه بهره گيرند. آنها در حالي در نشست مذکور حضور مي‌يابند که روند تحولات اوکراين را چندان مطلوب خود نمي‌دانند و خواستار تغييرات در موازنه‌ها مي‌باشند که اساس آن را نيز راهبردهاي اين کشورها تشکيل مي‌دهد.
در نقطه مقابل، مسکو که دست برتر را در تحولات اوکراين دارد از نشست مذکور به عنوان فرصتي براي تحميل خواسته‌هاي خود به غرب و اوکراين ياد مي‌کند. مسکو پس از الحاق کريمه به خاکش در حوزه شرق اوکراين نيز دستاورد بسياري داشته و بسياري از مناطق خواستار همه‌پرسي الحاق به روسيه هستند.
هر چند که دولتمردان کي‌يف با ادعاي مبارزه با تروريسم سرکوب مردم را اجرا مي‌کنند اما در نهايت مولفه‌هاي قدرت به نفع روسيه است. بر اين اساس است که مسکو بر چارچوب اصولي خود تاکيد و خواستار تغيير رفتار غرب مي‌باشد.
با تمام اين تفاسير هر چند که روسيه و غرب همچنان بر منافع و رفتارهاي خود در اوکراين تاکيد دارند اما يک اصل بر سر طرفين مطرح است و آن اينکه جنگ نظامي و يا تقابل بلند مدت به نفع هيچ کدام از آنها نخواهد بود و در نهايت گزينه‌اي جز مذاکره براي آنان وجود ندارد. بر اين اساس بيشتر آنها بر رويکرد سياسي تاکيد دارند با اين وجود در مقطع کنوني به دليل آنکه هنوز وضعيت اوکراين به نقطه نهايي نرسيده و از طرفي نيز برنده شدن در اوکراين به امري حيثيتي براي طرفين مبدل گرديده نشست امروز نمي‌تواند چندان نتيجه‌اي داشته باشد و بيشتر براي آشنايي طرفين با ديدگاه‌هاي طرف مقابل است. اين نشست زمينه‌ساز نشستهاي بعدي خواهد بود در حالي که هر کدام تلاش خواهند نمود تا با تقويت مواضع و برگه‌هاي برنده خود در مذاکرات بعدي خواسته‌هايشان را به طرف مقابل تحميل نمايند.

مولف : قاسم غفوري
https://siasatrooz.ir/vdcbfzbw.rhb0wpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی