?>?> مقابله با بی‌تفاوتی و خودبرتربینی | سیاست روز
شنبه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۱
کد مطلب : 104009
تاکید رهبر معظم انقلاب بر برخورد با اشرافی‌گری

مقابله با بی‌تفاوتی و خودبرتربینی

مقابله با بی‌تفاوتی و خودبرتربینی

هر روز خبرهایی از خانه‌ها، آپارتمان‌ها، ویلاهای چند میلیاردی، خودروی گرانقیمت و... در فضای رسانه‌ای یا مجازی منتشر می‌شود که یا برخی از مسئولان مالک آنها هستند و یا آقازاده‌ها و خانواده‌هایشان به شکلی از این شرایط بهره می‌برند. این در حالی است که وضعیت اقتصادی و معیشتی کشور به گونه‌ای است که بسیاری از خانواده‌ها به دلیل بیکاری، مشکلات معیشتی و... در شرایط بسیار بدی زندگی می‌کنند و حتی اخباری در مورد سکونت اجباری چندین خانواری، از هم پاشیدن خانواده‌ها به خاطر فقر، مشکلات اجتماعی و... به گوش می‌رسد.
موضوعی که در طول سالیان گذشته تا به امروز بارها مورد انتقاد و تذکر مقام معظم رهبری قرار گرفته و مواردی که ایشان در این باره به مسئولان تذکر داده اند بسیار متعدد است.
مقام معظم رهبری ایشان نه تنها از گرایش برخی مسئولان به «دنیا‌طلبی، تجمل، تشریفات و اشرافی‌گری» آزرده خاطر هستند بلکه آن آفت انقلاب دانسته و حتی حرکتی ضد انقلابی عنوان کردند.
اخیراً نیز رهبر معظم انقلاب در دیدار خود با وزیر، مدیران و کارکنان وزارت اطلاعات بار دیگر موضوع «مبارزه با فساد» را مورد تاکید قرار دادند آن را ناشی از روحیه زیاده‌طلبی و اشرافی‌گری و تجمل‌پرستی دانستند.
ایشان با اشاره به اینکه حضرت امام (ره ) بارها بر داشتن زندگی ساده و معمولی مسئولان تأکید کردند افزود:‌ مسئولان در نظام اسلامی نمی‌توانند این تصور را داشته باشند که چون مسئولان در کشورهای دیگر از امکانات گوناگون برخوردارند، پس در نظام اسلامی نیز چنین مواردی مباح است.
ایشان تأکید کردند: در جمهوری اسلامی ما با نام اسلام به‌دنبال حکومت پیامبر اسلام(ص) و امیرالمومنین(ع) هستیم، بنابراین باید با روحیه اشرافی‌گری و شهوترانی به شدت مقابله شود.
بیانات رهبر معظم انقلاب گویای این امر که است رشد اشرافی‌گری در کشور اینک به خط قرمز خود نزدیک شده است.
البته این اولین بار نیست که مقام معظم رهبری در این رابطه به مسئولین هشدار می‌دهند. بیانات متعددی از ایشان وجود دارد که نشان می‌دهد، حرکت آهسته برخی از مسئولین به سمت روحیه اشرافی پیش از این نیز در جریان بوده و ایشان مرتب با رصد اوضاع و شرایط از این حرکت انتقاد کردند.
از جمله اینکه ایشان در دیدار با کارگزاران نظام فرمودند: «شما چگونه می‌خواهید محبت و اطمینان مردم را جلب کنید؟ مردم باید به من و شما اعتماد داشته باشند. اگر ما دنبال مسائل خودمان رفتیم، به فکر زندگی شخصی خودمان افتادیم، دنبال تجملات و تشریفاتمان رفتیم، در خرج کردن بیت المال هیچ حدی برای خودمان قایل نشدیم – مگر حدی که دردسر قضایی درست بکند! – و هر چه توانستیم خرج کردیم، مگر اعتماد مردم باقی می‌ماند؟ مگر مردم کورند؟ ایرانیان همیشه جزو هوشیار‌ترین ملت‌ها بوده‌اند؛ امروز هم به برکت انقلاب از هوشیارترین‌هایند؛ از هوشیار‌ها هم هوشیار‌تر. آقایان! مگر مردم نمی‌بینند که ما چگونه زندگی می‌کنیم؟»
با این حال به نظر می‌رسد که در طول سالهای گذشته نفوذ روحیه لیبرالی در برخی از مسئولین موجب شده است که نه تنها نسبت به این امر بی‌تفاوت باشند بلکه حتی در مواردی تلویحاً امکانات موجود را حق خود بدانند.

نمونه‌هایی از اشرافی‌گری
این روزها لازم نسیت که خیلی برای اشرافی‌گری مسئولان جست وجو کرد، نمونه‌هایی در بسیاری از رسانه‌ها و فضای مجازی آمده است.
نگاهی به وضعیت دولتمردان نشان می‌دهد که اکثر آنان در خانه‌های میلیاردی در نقاط بالای شهر زندگی می‌کنند.
برخی از این مسئولان از تسهیلاتی خاص استفاده کرده و این درحالی است که آواز حقوق‌های نجومی برخی از مسئولان آهنگی تکراری شده است.
در عین حال جالب است بسیاری از مسولان کشوری که مدتها در سمت‌های دولتی مشغول به کار بوده‌اند از ثروت بسیار برخوردار بود و شرکتها بزرگی دارند و همه سوال می‌کنند که آنها در چه زمانی به فعالیت‌های اقتصادی و تجارت پرداختند در حالی که تمام مدت در فکر حل مشکلات مردم بودند؟
بسیاری از خودروهای لوکس که درشهر تردد می کنند به آقا زاده‌های این مسئولان تعلق داشته و نه تنها گزارشاتی غیر رسمی از ریخت و پاش‌ها این گروه به گوش می‌رسد بلکه خود نظر در صفحات فضای مجازی زندگی لوکس خود را به رخ مردم می‌کشند.
جالب آنجا که فرزندان بسیاری از مسئولین با هزینه گزاف در خارج کشور تحصیل و زندگی می‌کنند گویا تحمل شرایط سخت کشور تنها برای دیگر افراد است.
نمونه‌ها فراوان است و این درشرایط است که بسیاری از جوانان کشور با تحصیلات عالیه بی‌کار هستند و حتی عده‌ای برای گذاران زندگی خود حاضرند دستفروشی کنند.

حرکتی بر خلاف نظام
باید توجه داشت، اشرافیگریِ و امتیازطلبیِ مسئولان، بی‌مبالاتیِ آنها به بیت‌المال، بی‌اعتنائیِ به طبقه‌ مستضعف، نکاتی هستند که نه تنها به کشور صدمه می‌زنند بلکه به مثابه آبی هستند که به آسیاب دشمن ریخته می‌شود.
در حال حاضر که به سبب تحریمها و مشکلات اقتصاد یکی از مسائل اصلی کشور اقتصاد محسوب می‌شود و هر حرکتی که موجب اخلال در نظام اقصادی کشور شود مستقیماً ضربه به نظام خواهد زد.
از آنجا که انقلاب اسلامی بر مبنای آموزشهای دین مقدس اسلام بنا گذاشته شده ایجاد رفاه، افزایش درآمد ملی، ثروت برای مردم و توسعه کشور لازم است اما این امر برای مسئولین موجب غفلت‌زدگی خواهد شد.
همانگونه که در فرمایشات مقام معظم رهبری آمده است ضرورت دارد مسئولین تا وقتی که مسئولند، به زندگی رفاه‌طلبی رو نکنند، چرا که این امر موجب غفلت از روحیۀجهادی و ایثار، تهاجم فرهنگی و در کمین بودن دشمن، غفلت از نفوذ دشمن در فضای رسانه‌ای، بی‌مبالاتی در حفظ بیت‌المال و.... می‌شود و در این حال این فضا را برای دشمنان فراهم می‌کند تا نشان دهد که مسئولین کشور در کنار مردم نبوده و با بی‌اعتنائی و بدون احساس مسئولیت خود را تافته‌ای جدا بافته از مردم می‌دانند.
باید توجه داشت که یکی از عوامل گرایش مردم به دولت از ابتدای انقلاب تلاش دولتمردان برای پیشرفت کشور و اهمیت به ارزشها است، از این رو مردمی بودن و غیر اشرافی بودن موجب حفظ وحدت و یکپارچگی و نزدیکی مردم به مسئولان می‌شود.
در نهایت مسئولی در تلخی‌ها در کنار مردم نبوده و سبک زندگی خود را به عنوان الگوی برای مردم قرار ندهد، باعث بدبینی مردم به نظام و دلسردی آنها نسبت به مسئولان خواهد شد.

تاکید بر انعکاس عدم صلاحیت‌ها
اگرجه برخی از مسئولین تصور می‌کنند بدون نگاه به اقشار متوسط و ضعیف، امکان رتق و فتق مشکلات کشور وجود دارد؛ اما همانگونه که امام خمینی (ره ) بنیانگذار انقلاب اسلامی مکرر تاکید کردند بایستی دولتمردان به وفاداری طبقات ضعیف اعتماد کنند.
ایشان تصریح کردند : " این محرومانند که این صحنه‌ها را با وجود محرومیّتها پر کرده‌اند، اعتراض هم نمیکنند، در میدانهای خطر هم حاضر میشوند؛ [امّا] آن کسانی که برخورداری‌های بیشتری داشتند، در موارد مختلف اگر مشکلی پیش می‌آمد، اتّفاقاً آنها بیشتر ابراز نارضایی میکردند."
حضرت امام(ره ) تاکید کردند:
«آن روزى که دولت ما توجه به کاخ پیدا کرد، آن روز است که باید ما فاتحه دولت و ملت را بخوانیم.»
از این رو باید در نظر داشت همانگونه که مقام معظم رهبری تاکید کردند: "در راه پیشرفت کشور اشرافی‌گری ممنوع است ".
بنابراین مقابله با نفوذ روحیه اشرافی‌گری در مسئولان ضرورتی قابل توجه است و این یکی از نکاتی است که رهبر معظم انقلاب در سخنان خود با وزیر و کارکنان وزارت اطلاعات بر آن تاکید فرمودند.
ایشان اظهارکردند: فردی که می‌خواهد در نظام جمهوری اسلامی، امانت‌دار کشور و مردم باشد باید صلاحیت داشته باشد لذا کوچک‌ترین تردید درباره صلاحیت افراد باید منعکس شود و دستگاهها نیز موظف به عمل براساس نظر وزارت اطلاعات هستند.
اشرافی‌گری بلای کشور است؛ طبقات متوسط و محروم وفاداری خود به کشور را ثابت کردند و حال نوبت مسئولان است تا با دوری از اشرافی‌گری در برقراری عدالت اجتماعی در زندگی اقشار مختلف مردم تلاش کنند.
بایستی سه قوه برای از بین بردن فساد و روحیه اشرافیگری که نمادی از جامعه طاغوتی است همدلی داشته باشند و هیچ گونه ملاحظه‌کاری در برخورد قاطع قانونی با مفسدان لحاظ نشود.
همچنین در برخورد با مظاهر ناشی از اشرافیگری در جامعه همگان باید قاطعیت داشته باشند تا چنین رفتاری به صورت الگو در جامعه ترویج پیدا نکند. 

نویسنده: کتایون مافی

https://siasatrooz.ir/vdcbgab89rhbggp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی