پنجشنبه ۱ تير ۱۳۹۶ - ۰۲:۲۴
کد مطلب : 99770
تاکید ناظران بین‌المللی براهمیت روشنگری‌های انقلاب اسلامی درباره قدس

پایان اشغالگری علیه فلسطین مطالبه جهانی

پایان اشغالگری علیه فلسطین مطالبه جهانی

هر ساله به مناسبت روز جهانی قدس که توسط بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در جمعه آخر ماه مبارک رمضان و در حمایت از ملت مظلوم فلسطین نامگذاری شده، سمینارها، نشست‌ها و کنفرانس‌هایی برگزار می‌شود و طی آن شخصیت‌های سیاسی و روشنفکران جهان درباره اهمیت این روز سخنرانی و بر حمایت از ملت فلسطین تاکید می‌کنند.
در این روز همچنین راهپیمایی‌هایی در حمایت از فلسطینی‌ها و علیه اشغالگری رژیم اسرائیل و سیاست‌های نژادپرستانه این رژیم درسراسر نقاط جهان برگزار می‌شود و جنایت رژیم را علیه ملت فلسطین محکوم می‌کنند. ولی از نظر نگارنده روز قدس امسال ویژگی‌هایی دارد که آن را با سال‌های گذشته متمایز و متفاوت می‌کند که در زیر به این موارد اشاره خواهم کرد.
به دلایل زیر می‌توان گفت که روز قدس امسال با سال‌های گذشته متفاوت است:
تشدید شکاف‌ها و اختلافات بین کشورهای اسلامی و عربی. جهان اسلام به دلایل مختلف دچار شکاف و انشقاق شده به طوری که این مشکلات دغدغه اصلی آنها را تشکیل می‌دهد و آنها را از پرداختن به مسائل اساسی و محوری جهان اسلام یعنی فلسطین دور کرده است . این اختلافات تا جایی ادامه یافته است که مسئله فلسطین از دستور کار کشورهای اسلامی خارج شده است و دیگر مسئله اول جهان اسلام نیست و تا درجه چندم تنزل یافته است.
کشورهای عربی که مسئله فلسطین را جزو اولویت‌های اصلی خود می‌دانستند و چنان حساسیتی به آن داشتند که روزی یک کشور عربی را به دلیل سیاست‌های یکجانبه و توافق صلح با رژیم اسرائیل تنبیه و آن را از اتحادیه عرب اخراج کردند اکنون در وضعیت بی‌تفاوتی بسر می‌برند و برای عادی‌سازی رابطه با این رژیم در حال مسابقه دادن هستند و حاضرند برای صلح و عادی‌سازی رابطه با این رژیم امتیازات گسترده‌ای بدهند. این خطر تا جایی پیش رفته که این کشورها که قبلا در خفا در صدد رابطه با رژیم صهیونیستی بودند اکنون در صدد عادی‌سازی رابطه علنی با این رژیمند. به طوری که روزنامه انگلیسی "تایمز" از مذاکرات دیپلماتیک بین عربستان و اسرائیل برای برقراری روابط اقتصادی رسمی بین دو طرف خبر داده است. تلاش کشورهای عربی برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی دیگر بر کسی پوشیده نیست و مقامات رسمی این رژیم هم عملا اعلام می‌کنند که کشورهای عربی دیگر اسرائیل را دشمن خود نمی‌دانند. سخنان وزیر جنگ پیشین اسرائیل در این باره قابل تامل است:
موشعه یعلون، وزیر جنگ پیشین این رژیم در مراسم پنجاهمین سالگرد جنگ شش‌روزه که اخیرا در دانشگاه تل‌آویو برگزار شد، رسما اعلام کرد که «دیگر یک ائتلاف عربی علیه ما وجود ندارد».
وزیر جنگ پیشین اسرائیل در توصیف این شرایط می‌گوید: «فراتر از اینکه دیگر ائتلافی عربی وجود ندارد، مطمئنا نه علیه ما، تحولات رخ داده در خاورمیانه طی سال‌های گذشته باعث شده است تا "نزاع عرب-اسرائیلی" بلاموضوع شود».
به گفته وی، «ما و عرب‌ها، همان عرب‌هایی که در جنگ شش‌روزه ائتلافی را علیه ما سازماندهی کردند، خود را هم‌نظر با هم می‌بینیم ...»
ایران هراسی و جایگزین کردن دشمن فرضی و خیالی به جای دشمن اصلی. عربستان سعودی و رسانه‌های وابسته به این رژیم در تلاشند تا چهره اشغالگری و نژادپرستی رژیم صهیونیستی را تلطیف کنند و با ایران هراسی، توجه جهان اسلام را از دشمن اصلی یعنی رژیم صهیونیستی منحرف و نگاه‌ها را معطوف به ایران کنند و در صدد القای این مسئله هستند که این ایران است که برای کشورهای عربی خطرناک هست نه اسرائیل و این سخنان حتی از زبان سران رژیم صهیونیستی جاری می‌شود که ادعا می‌کنند کشورهای عربی آنها را دیگر دشمن خود نمی‌دانند.
گسترش تروریسم و خطر ترویج تفکر افراطی بر منطقه که از سوی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای در حال ترویج و انتشار است.
یکی از مسائلی که جهان اسلام و کشورهای عربی با آن دست به گریبانند خطر تروریسم و مبارزه با گروههای تکفیری است که این خطر از جنگ خارجی نیز خطرناک است که کشورهای سوریه و عراق عملا وارد این درگیری شدند. دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران تلاش دارند که این ناامنی را به داخل کشورمان بکشانند. قبلا اگر مقامات رژیم‌های عربی با پول و سلاح و حمایت از گروههای تروریستی در خفا این کار را می‌کردند ولی این روزها عملا از کشاندن درگیری به داخل ایران سخن به میان می‌آورند که این امر اتحاد و همدلی احاد ملت ایران برای مقابله با تهدیدات خارجی را می‌طلبد.
در چنین شرایط و فضایی است که روز قدس امسال برگزار می‌شود؛ حال وهوایی که امسال آن را با سال‌های گذشته متمایز می‌کند. بنابراین جهان اسلام از جمله ایرانی‌های آزادیخواه با گرامیداشت این روز یکصدا فریاد ضد اشغالگری سر خواهند داد و این روز را به نماد وحدت جهان اسلام تبدیل خواهند کرد.

حمایت ایران از جریان‌های فلسطینی افزایش یافته است
به اعتقاد کارشناس مسائل غرب آسیا، ایران در تمامی سال‌های گذشته از جریان‌های فلسطینی و به‌ ویژه جریان نظامی فلسطین، یعنی گردان‌های شهید عزالدین قسام حمایت کرده است. ایران هرگز این حمایت‌ها را کاهش نداده، بلکه افزایش نیز داده است.
«احمدرضا روح‌الله زاد» دبیر کمیسیون سیاسی جمعیت دفاع از ملت فلسطین در گفت‌وگو با تسنیم، در خصوص تلاش جنبش حماس برای عادی‌سازی مناسبات خود با ایران، با اشاره به اینکه حمایت ایران از جریان‌های فلسطینی در طول سالهای گذشته افزایش یافته است، بیان داشت: نگاه‌ها در داخل جریان حماس به دلیل بحران سوریه و نوع نگاهی که بعضی از حماسی‌ها نسبت به این بحران تروریستی داشتند، نسبت با محور مقاومت به‌ اندازه‌ای متفاوت شد. جریانی در داخل حماس اولویت را مسائل داخلی فلسطین و مقابله با رژیم صهیونیستی به‌عنوان هدف اول و نهایی خود لحاظ کرد.
وی با بیان اینکه جریان سیاسی حماس در موج بیداری اسلامی احساس کرد که اخوان‌المسلمین به قدرت می‌رسد، خاطرنشان کرد: حماس که از بدنه اخوان محسوب می‌شود، این موضوع را ظرفیت بزرگی برای خود می­‌دانست؛ لذا این جنبش در زمان مرسی سعی کرد در مسئله سوریه مداخله‌‌جویانه رفتار کند. این مسئله آسیب‌های جدی برای حماس به دنبال داشت. جنبش حماس برای اینکه این آسیب را کنترل کند و خسارات آن را کاهش دهد، در انتخابات اخیر علاوه بر اینکه سنوار را که از فرماندهان گردان‌های شهید عزالدین قسام بود، به‌ عنوان مسئول حماس در غزه انتخاب کرد، با انتخاب اسماعیل هنیه به‌ عنوان رئیس دفتر سیاسی حماس به‌ گونه‌ای تلاش کرد رهبری حماس را از خارج به داخل منتقل کند.
دبیر کمیسیون سیاسی جمعیت دفاع از ملت فلسطین با توجه به اینکه حماس تلاش می‌کند از فشارهایی که از سوی کشورهای گوناگون بر این جنبش وارد می‌شود، بکاهد، افزود: اکنون در سطح منطقه کشورهای عربی از جمله اردن، عربستان و امارات به دستور ترامپ موضع‌گیری هایی علیه حماس داشته‌اند. رهبری حماس در حال حاضر در داخل فلسطین مستقر شده است. به‌ این‌ ترتیب نوع نگاه یحیی السنوار که دارای سوابق مقاومتی است، سازش‌گرانه نیست و مقاومت اولویت وی محسوب می‌شود.
وی با اشاره به تحولات داخلی حماس تأکید داشت: بسیاری از تحلیلگران با انتخاب سنوار اعلام کردند جریان حماس در حال پوست‌اندازی و اصلاح آسیب‌هایی است که در چند سال اخیر بر آن وارد شده است. حماس در مسئله سوریه و بحران‌های منطقه‌ای از محور مقاومت زاویه گرفته بود؛ لذا جمهوری اسلامی ایران به دلیل عملکرد حماس از این جریان راضی نیست؛ اما در تمامی سال‌های گذشته از جریان‌های فلسطینی و به‌ ویژه جریان نظامی فلسطین، یعنی گردان‌های شهید عزالدین قسام حمایت کرده است. ایران هرگز این حمایت‌ها را کاهش نداده، بلکه افزایش نیز داده است.

تجدیدعهد برای آزادسازی فلسطین است
«عباس البیاتی» معتقد است روز قدس زمان انتقال آگاهی و هوشیاری درباره اهمیت فلسطین از نسل کنونی به نسل‌های بعدی است و حضور مسلمانان در راهپیمایی روز جهانی قدس تجدیدعهدی برای آزادسازی فلسطین محسوب می‌شود.
عباس البیاتی بیان داشت: امام خمینی در زمینه زنده کردن مسأله فلسطین و سرزمین‌های اشغالی، نقش مهمی داشتند و با ابتکار برگزاری راهپیمایی روز قدس موجب تفکر و برانگیختن احساسات مسلمانان در قبال فلسطین شدند. ایشان در صدد بودند تا قدس را از امری روزمره و و عادی و به دور از فضای سیاسی به مسأله‌ای مهم برای تمام مسلمانان تبدیل کنند. آیت‌الله خامنه‌ای نیز همانند امام خمینی حرکت می‌کنند و روز قدس را زمانی برای قیام مسلمانان به منظور آزادسازی فلسطین می‌دانند.
عضو پارلمان عراق افزود: روز قدس روز بانگ تمام مستضعفان و کسانی است که به دنبال استقلال و آزادی هستند. این روز به توجه و در اولویت قرار گرفتن از سوی تمام مسلمانان نیاز دارد و اگر چنینی روزی نبود، شاید قدس همچون دیگر شهرها از جمله یافا و حیفا به شهری عادی تبدیل می گشت که بخشی از آن در کنترل اسرائیل بود و بخش دیگر هم شهری مرده می شد. حضور مسلمانان در راهپیمایی روز جهانی قدس تجدیدعهدی برای آزادسازی فلسطین است و از انگیزه آنها برای نصرت و یاری فلسطین و قدس شریف حکایت دارد. مسلمانان و اعراب باید در این زمینه احساس مسئولیت کرده و آماده باشند. روز قدس زمان انتقال آگاهی و هوشیاری درباره اهمیت فلسطین از نسل کنونی به نسل های بعدی است.
وی در ادامه به بررسی روابط برخی از کشورهای عربی با رژیم اشغالگر قدس پرداخت و گفت: کشورهای عربی در این زمینه چند دسته هستند؛ برخی از آنها با اسرائیل رابطه دارند و علاوه بر داشتن سفارت، با این رژیم توافق نامه هم امضا می‌کنند. گروهی دیگر از کشورهای عربی هم هستند که به صورت مخفیانه روابط گسترده‌تر و مستحکم‌تری با اسرائیل دارند. این کشورها نه تنها رابطه با اسرائیل را ننگ نمی‌دانند بلکه برای عادی سازی روابط خود با این رژیم و تامین امنیت اسرائیل از هم سبقت می گیرند. مواضع این کشورها نسبت به دهه ۷۰ و ۸۰ میلادی تغییر کرده است؛ زیرا در آن زمان اسرائیل را دشمن می دانستند ولی اکنون در زمان‌های نادری علیه آن موضع‌گیری می‌کنند.
عضو پارلمان عراق همچنین تصریح کرد: برخی کشورهای عربی به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس بیش از آنکه اسرائیل را دشمن خطاب کنند، ایران را به عنوان دشمن معرفی می کنند. بنابراین نوعی از ایران هراسی در میان برخی از کشورهای عربی ایجاد شده است و تعدادی از کشورهای حاشیه خلیج فارس در صدد هستند تا ایران هراسی را به اروپا، آمریکا و آفریقا گسترش دهند. این کشورها بدون توجه به قدرت ایران به جای استفاده از توانمندی ایران و همکاری با آن به خصومت و دشمنی با این کشور می پردازند که طبیعتا تاثیری بر روی ایران ندارد. ایران خطر نیست بلکه عامل ثبات و امنیت منطقه است ولی برخی در صدد هستند تا ایران را دشمن نشان دهند.

فلسطین اولویت اصلی ایران است
عضو پارلمان سوریه می‌گوید فلسطین اولویت اصلی ایران است و به همین دلیل نیز راهپیمایی روز جهانی قدس را ایجاد کرد تا جهانیان فلسطین را فراموش نکنند.
حسین فرحو در خصوص تاثیر انقلاب اسلامی بر مسأله فلسطین و آزادسازی قدس شریف گفت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران ابزار دست آمریکا بود و در زمان شاه نقش پلیس آمریکا در منطقه را بازی می کرد اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و در همان روزهای نخستین از انقلاب، مسأله فلسطین و آزادسازی آن از چنگ اشغالگران صهیونیستی به عنوان یکی از اولویت های ایران تعیین شد؛ بهترین دلیل برای این موضوع نیز بستن سفارت اسرائیل در تهران و باز کردن دفتر سازمان آزادی بخش فلسطین در تهران به جای سفارت اسرائیل بود.
آنها می خواهند وانمود کنند که ایران اهداف استعماری در منطقه دارد. همه این تلاش‌ها به نفع اسرائیل است و رژیم‌های عربی مرتبط با قدرت‌های استکباری و آمریکا در حال ترویج این نوع تفکر هستند.

https://siasatrooz.ir/vdcbgzb9.rhb9zpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی